Last news in Fakti

10 Декември, 2018 20:20 1 778 27

Водата поскъпва от 1 януари

  • енергиен регулатор-
  • вода-
  • вик

Според доклад на енергийния регулатор повече ще плащат в 27 селища

Водата поскъпва масово от догодина. Според доклад на енергийния регулатор повече ще плащат в 27 селища. Най-сериозен ще е скокът в Бургас, следван от София, съобщава бТВ.

Единственият град, където водата ще поевтинее, е Кърджали. Причината е, че там не спазват програмата си за инвестиции.

В Бургас трябва да се готвят да плащат с 27 стотинки повече за кубик. В София поскъпването ще е с 23 стотинки, за Варна – 12 стотинки, в Пловдив – под 2 стотинки.

Като цяло най-скъпа ще е водата в Шумен – там кубикът ще струва почти 3,40 лв. Заложеното поскъпване е с 10 стотинки.

Добрич остава сред градовете с най-скъпа вода, където кубикът е 3,35 лв.

Във Враца ВиК дружеството е поискало скок на цената над поносимата за района. Затова поскъпването ще се ограничи до 14 стотинки на кубик.

Новите цени ще бъдат подложени на обществено обсъждане, преди да бъдат одобрени до края на месеца.

Най-сериозният скок в Бургаско местното ВиК дружество обясни с изграждането на над 10 пречиствателни станции.

„Цената на доставянето на питейна вода е 2 стотинки. Разликата е в това, че пречистването ще струва по-скъпо, но нали всички се борим за чиста природа все пак”, заяви Димитър Гюров, говорител на ВиК – Бургас.

Добрич остава сред градовете с най-скъпа вода. Там кубикът ще е 3,35 лв.

Новината за по-евтината вода в Кърджали се оказа не така добра. Според регулатора причината е в неизпълнените плановете за инвестиции там. „Пречиствателните станции са нови и се надяваме, че приходите ще бъдат достатъчни за разходите, които трябва да направим през годината”, заяви Славчо Славков, управител на ВиК – Кърджали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 233

    37 1 Отговор
    На бунт!
  • 2 Иванов

    38 1 Отговор
    Протестите трябва да продължат до дупка!!!

    Коментиран от #11

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гифон

    17 1 Отговор
    Да живее диктаторът Бойко и неговата мафия
  • 7 Бате Бойко

    17 0 Отговор
    Пак да ме изберете!Хау!
  • 8 ККК

    19 0 Отговор
    А стига бе , срам нямат нашите управници. Ще облека жълтата жилетка.
  • 9 Димитър

    20 0 Отговор
    Вие още обикаляйте шосетата бибикайки! Чуха ви! Реагираха! Бибикайте си още вместо да хванете и да ги изметете чисто физически!!!
  • 10 onq s konq

    4 6 Отговор
    Вдигнаха заплатите на учителите,МВР,Военните,пенсиите на пенсионерите/че и Новогодишни им дадоха/,на Майките дадоха пари...Е ВИК-то само да гледат жално отстрани ли как пазаруват ли въпросните?Ами и ТЕ семейства хранят и искат да са "като хората"!

    Коментиран от #25

  • 11 гост

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иванов":

    Изумява ме тъпотията на тоя народ . Протести . Какви протести срещу мафия бе ......... ?
  • 12 Чух по Дарик радио

    6 0 Отговор
    Че ВиК Троян не влиза в далаверата, Изт
    Очване на фондове и на пари от хората! Заклевам те Боросое! Не защитавай лрадците от ВиК! Как в Троян могат , а другите НЕ! ДАй им равнис, или връщай процентА!
  • 13 Робин Худ

    18 2 Отговор
    Сметките за вода вече надминават тези за тока. Тези се оливат. За София 1млн. абоната по 30 лв. средно на абонат= 30млн. месечно. Годишно 360млн. приход. Разходи почти нямат. Правят по 10 ремонта на година за по 100хил.лв, заплати на служителите и това е другото им е чиста печалба. Да не говорим, че усвояват и евро пари. Това вече на нищо не прилича.
  • 14 Рунцайс

    2 0 Отговор
    Дано да вали сняг,че да не увеличат водата...!!!Ако я увеличат икономия,всичко еднократно ще ползвам...!Дори и бельото,като Едит...!

    Коментиран от #16

  • 15 Вени

    14 1 Отговор
    Живея в малък град в северна България. Това лято кандидатствах за работа като инкасатор в местното ВИК, което е клон на по-голямо ВИК е Русе. Приеха ме на интервю и ми обясниха, че трябва на месец да обиколя 600 адреса, да се явявам на оперативка всеки ден в 9:00, а след това сами да разпределяме адресите и да тръгваме. Знаете ли какво ми предложиха? Минимална заплата. Без бонуси, без купони, без премии. Чиста минимална заплата. Само доброто възпитание не ми позволи да им се изсмея в лицето и да не им тегля една цветуща майна! А плащаме за кубик над 2 лева!!!
  • 16 5555

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Рунцайс":

    Така е ,бай Ганьо помияра си е бай Ганьо .
  • 17 Запознат

    13 0 Отговор
    Когато ВиК взеха концесията за водата в договора пишеше ИЗРИЧНО ЧЕ ЦЕНАТА не трябва да надвишава повече от 1ЛВ. КУБИКА!! КАКВО СТАВА??
  • 18 Запознат

    5 0 Отговор
    Номер-17 е за ВиК - София!!
  • 19 Дедо Грую

    5 0 Отговор
    Предлагам да стана приватизатор - концесионер на въздуха! Прахосвате го с безразбоното си дишане! Не мой така!!! Ша въведа промили на дишането! Стига с това разхищение и слободия! Бълтария ще печели от продажбата на квоти ВДИШВАНЕ!!! Данакът ще е прогресивен за наруштелите.По член 666 от наказателния кодекс, на превишилите квота въздух ще бъдат наказвани със заравяне на 1.5м. дълбочина на провиният се до изтърпявяне на наказанието.
  • 20 Бай Ганьо

    7 0 Отговор
    Само водата не беше увеличил Бойка и това направи, само за тази година, ток вода хляб застраховка данък еко такса глоби заплати на депутати. Арбайтен народе за Бойче ставаме роби на герб.
  • 21 реалности

    2 0 Отговор
    И когато му дойде сметката за водата, той разбра, че щеше да му излезе в пъти по-евтино, ако беше наел две проститутки, вместо да мастурбира под душа...
  • 22 EXPERTA

    3 0 Отговор
    А БЕШЕ САМО 2 СТОТИНКИ КУБИКА,1000 ПЪТИ Я УВЕЛИЧИХА ,НЯМА ДРУГО ТАКОВА ПОСЪПВАНЕ,ПОМНЯ БАНАНИТЕ И ПРЕДИ СИ БЯХА 2.5ЛВ
  • 23 Пиянде

    1 0 Отговор
    Доктор Радева ми каза : Никаква вода !
  • 24 абонат

    2 0 Отговор
    Увеличението на заплатите си го вземат предварително чрез високите сметки. Тези ни взеха за балъци. Търсете жълти жилетки и да вървим да оправяме нещата с писане няма да стане.
  • 25 Хрис

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Какво се назлъндисвате, било Ви скъпо. Ами след 20-30 години, когато ще почнем да внасяме сладка вода от Русия, тогава какво А?
  • 26 бял

    1 0 Отговор
    После тока ,газта,данъците и така,щото герберския боклук служи на олигарси
  • 27 Глас от народа

    1 0 Отговор
    При страна с умерен климат и четири сезона, солидно количество валежи през годината, при толкова много реки и други водоизточници, изградени язовири и инфраструктура, НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ЩЕ ПОВИШАВАТ ОЩЕ ЦЕНАТА НА ВОДАТА??? Аз ли не съм разбрал само или да не би да живеем вече в пустинята Сахара и да ни я карат водата от 1000 км, защото няма??? Както с горивата трябва - протести и можело значи!!! Ако си затраем и за това до някоя година ще сме снабдени с дихатели и въздухомери и кой не плаща, ще му спират въздуха ей тъй за по 5 мин. максимум, достатъчно ще е, за да ни уморят тотално вече!!!
    P.S.:Водата в Ирландия е БЕЗПЛАТНА, тъй като е природен ресурс и е за всеки!!! А модератора, дето ми е сложил забрана за публикуване на коментари и му плащат за това, само мога да му пожелая свещи да си купи с тия пари и т'ва е!!! Демокрация ми било това!!! Цензура до дупка!!! Да, ама не можете да заглушите гласа народен!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове