Last news in Fakti

12 Декември, 2018 09:11 10 697 61

Вътрешен човек разказа за бизнеса на Баневи

  • мария николова-
  • бизнес-
  • баневи

Полимери беше оставено без никакви приходи

Мария Николова, юрист по професия, работила за семейство Баневи от 2008 година, разказа отблизо за бизнеса им, в сутрешния блок на Нова тв.

Тя е работила първо по случая с предприятието Полимери. Към онзи момент дружеството е имало шанс да бъде работещо, след търговския план на Баневи, това дружество вече е нямало шанс, заяви тя.

"Полимери" беше изключително предприятие. Те завариха едно работещо предприятие. През 2009 година стана ясно, че те нямат намерение да развиват това предприятие, каза тя.

По думите й на работниците им давали аванс от 50 лв., с обещания, че ще им бъдат платени заплатите. Със събраните пари, Николай Банев си купил кола, след като поискал да му бъдат преведени по личната сметка. Много такива преводи са правени по личните сметки, каза тя.
Полимери беше оставено без никакви приходи. И двамата взимаха управленски решения, каза бившата служителка.

Банев се появявал с 10 човека охрана. Обикновеният работник не е можело да говори с него, разказа тя.
Цинично е тези хора да се направят на жертви, заяви Мария Николова, която е решила на напусне работата при Баневи след личен инцидент, който в момента се разследва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    135 5 Отговор
    Колко много хора са ограбили според всички тези факти и доказателства.Но защо ли ми се струва че накрая ще се окаже ,че са невинни.

    Коментиран от #16, #56

  • 2 Нещо мирише

    25 45 Отговор
    Всички свидетели арещу Баневи май ще се окажат хора с които семейството са били в конфликт!

    Коментиран от #17

  • 3 SAAB

    19 6 Отговор
    Тия са мишоците , които тичат след " файтона " да обират огризки !
    Сега......след толкова години ни ги подритват , докато стоят на сянка и бягат от прожекторите ........докато мине бурята :)
  • 4 БАЛЪК

    66 6 Отговор
    Имах шеф в Гърция! Навсякъде е така! Моят шеф дължеше 2005 17 милиарда драхми! Имаше 150 работника, на всеки дължеше по повече от 1 милион! (аз изгоряха с милион)! Та той казваше; ако имаш точен счетоводител, и адвокат, никой не може нищо да ти направи! ::: На масата винаги вдигаше тост; За здравето на балъците! Докато има балъци ще има и тарикати!

    Коментиран от #13, #43, #48

  • 5 Паисий

    27 0 Отговор
    Научете се, че Й и Ѝ са различни букви.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Историк

    85 19 Отговор
    Банев е известен като комунист и русофил. 90% от тези , които направиха приватизацията на България са като него плюс агенти на ДС. Достатъчно е да споменем за Корнелия Нинова и съпругът, Георги Гергов, Ветко Арабаджиев и т.н. така, че когато русофилите пищят, че ЕС ни е заробило и не живеем добре да си спомнят, че именно техни другари са направили така, че работещи заводи да загинат.

    Коментиран от #18, #21, #52

  • 9 Редактор

    48 2 Отговор
    Мястото на такива е хора е в ДРЪНГОЛНИКА !!!
  • 10 Само Баневи ли нарязаха заводи

    58 4 Отговор
    Защо не се разследва каква е съдбата на всички заводи и комбинати, опоскани от алчни олигарси- комунисти? Сидеров нали им води списък, кога ще започне лова на вещици?

    Коментиран от #15

  • 11 Будалата

    35 0 Отговор
    Те за това говоря азе. Няма МОРАЛ в приватизацията, бизнеса и повсеместно. После тез новобогаташи се вземат на сериозно и влизат в политиката. Защото знаят че разполагат с много немъчени пари и ще им се размине за всичко.
  • 12 Домусчиев е същият

    46 0 Отговор
    абсолютно същите действия като на Баневи!
  • 13 Виж ся

    35 0 Отговор

    До коментар #4 от "БАЛЪК":

    Прав си че тая схема я има по цял свят. Такива случаи в Испания с лопата да ги ринеш .Фалирва се дружество и работника и подизпълнителите го д,хат.Само че държавата се усети и от 6 години промениха закона и доста такива тарикати влязоха в затвора.

    Коментиран от #23, #33

  • 14 Много смела

    13 15 Отговор
    таз мома с личния инцидент, ама защо чака досега да я поканят от прокуратурата за да се бори за истината с голи гърди. Ей такива късно осъзнати и леко подсетени медийни лъвици са ми най-любими. Но вместо адмирации печели повече презрение.
  • 15 Инкогнито

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "Само Баневи ли нарязаха заводи":

    Научи значението на израза - Лов на вещици! После питай!

    Коментиран от #45

  • 16 Колкото Прокопиев осъдиха

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    толкова и тези!? Те са си оплели игрите със съдиите, от обвинителите нищо не зависи!
  • 17 Много са онези които могат да свидетелст

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "Нещо мирише":

    ват, но няма кой да ги чуе, а и никой не ги пита. Ако има сериозни разследващи, всичко може да излезе наяве, но после съдът ще го замаже!

    Коментиран от #19

  • 18 НКВД

    37 18 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    Точно запада ни зарови! Част от плана,, Ран-Ът" е приватизация и след нея закриване освобождаване на пазара от бг. продукция! Защо си мисли че скроиха шапката на Виденов 1997?точно защото се дърпаше от приватизацията само няколко месеца по късно Черния даде ход на закривамето на Бг. икономиката.

    Коментиран от #24, #29

  • 19 Нещо мирише

    11 8 Отговор

    До коментар #17 от "Много са онези които могат да свидетелст":

    Ааа много ли са? И ти знаеш? Или така просто си мислиш? А знаеш ли че парите на Банев идват от първата му жена? А тази сега му е била секретарка! Знае ли?
  • 20 Оня

    14 1 Отговор
    Като им вземат парите, ще потулят всичко.
  • 21 Гост

    16 4 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    Да питам,: Царчето и генералчето и те ли са русофили?!

    Коментиран от #31

  • 22 Варна

    52 0 Отговор
    Работих с Полимери от 2001 до 2007. - Още след приватизацията бе ясно, че Баневи няма да правят нищо освен да точат. На входа на предприятието те караха да подписваш декларация за безопасност и второ те предупреждаваха, че ако ти капне нещо отгоре да не поглеждаш в този посока а да се изнесеш на безопасно разстояние. Хората действително не получаваха заплатите си. Та въпросът не е станал ясен 2008 година, а много по- рано! Въпреки всичко, това, което се случва в момента не подсказва за нормална, правова държава. Не може да се надпреварват един куп институции и дрегилица да обясняват предварително за неща, които са обект на разследване и може да променят хода на делото. Ясно е че властта цели да търси политически дивиденти! - Имаха 10 години за подобни действия и е някак странно сега да демонстрират ангажираност. Аз лично до като не видя в кафеза Пеевски, Доган, Борисов, Цветанов, Масларова, Гергов, Цветелина Бориславова, Огнян Донев, Домусциев, Христина Христова, Любомир Гущеров и още един куп знакови лица... - Няма как да повярвам, че системата работи

    Коментиран от #34, #36

  • 23 Виж ся

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Виж ся":

    В Испания може да са се усетили! Този обаче още не са го набарали! Отишъл в Китай, изкарал курс за тези дето лекуват с игли, купил и диплома, и в момента се прави на доктор в Атина!
  • 24 Диоген

    18 4 Отговор

    До коментар #18 от "НКВД":

    " Златото на Партията"- Игор Бунич. " Тайните фалити на комунизма"- Христо Христов. Четете повече, драги! Всичко отдавна е известно...

    Коментиран от #28

  • 25 Дидо

    28 0 Отговор
    Всичко е прах в очите!Ще ги доят няколко седмици и после гледайте как отпадат едно по едно всички обвинения!И с Арабаджиеви,и с Миню Стайков се действа по същата схема!Не ги знаем ние тия неща,така ли?
  • 26 Управителя

    29 0 Отговор
    Виновен е този, който дава баницата, а не този, който я яде!
    Кой, му подари всичко това?
    И защо, дарителите на държавно имущество, са изключени от разследването?
    Та нима, Доган и компания, прави, нещо по-различно в момента?
    Или, ще го разследваме, след 20 години?
  • 27 калкан

    10 0 Отговор
    Когато яде калкан не рева, а сега ревеш?
  • 28 НКВД

    14 2 Отговор

    До коментар #24 от "Диоген":

    Драги, мен лично не ме интересува позицията на някого мен ме интересува истината каквато е! И не някакъв по нагоре който пита кога ще почне- лова на вещици! Приятелче лов на вещици значи когато се преследват и клеветят невинни хора!

    Коментиран от #35

  • 29 Историк

    25 14 Отговор

    До коментар #18 от "НКВД":

    На Виденов му скрои шапка Рем Вяхирев, тогавашния шеф на Газпром, защото искаше да сложи ръка на газопреносната мрежа в България а Виденов, макар и руски възпитаник не му позволи. И изобщо Запад не е виновен, виновни са комунистите-капиталисти, които направиха мутринската приватизация. А комунист=русофил. Понял?

    Коментиран от #32

  • 30 КПКОНПИ

    21 0 Отговор
    Този, който разследва Доган и Пеевски, ще го изберем за Прокурор на РБ.
  • 31 Историк

    4 6 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Ти къде си живял досега, че да питаш за такива ОЧЕВАДНИ НЕЩА?
  • 32 Комуниста

    14 15 Отговор

    До коментар #29 от "Историк":

    Комунисти в България няма от 1989г!има Бългатска Социалистическа Партия която е за развиването на пазарнта икономика. Какви комунисти те преследват? Е точно твойте капиталисти дойдоха да се пазарят с бившите партийци от БКП.

    Коментиран от #46

  • 33 Добре усведомен

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "Виж ся":

    В Швеция също ги има, Лорд Мой,англичанин, ги разфасоваше на консерви , беше през90 те...Обираш активите и чезнеш...
  • 34 Синдикат на Ало Измамниците

    24 2 Отговор

    До коментар #22 от "Варна":

    Хората не получаваха заплати, защото другаря банев идваше в казиното на Интернационал с дипломатическо куфарче пълно с долари. Докато всичко не се проиграеше до стотинка не ставаше от масата,а няма да споменавам колко алкохол поемаше.
  • 35 Диоген

    17 9 Отговор

    До коментар #28 от "НКВД":

    Вчера в Москва беше открит паметник на Александър Солженицин. Руският президент държа реч в памет на Солженицин. Това означава, че официално се признават огромните грешки и престъпления на комунизма, защото писателят-дисидент ясно още тогава огласи голямата лъжа!

    Коментиран от #50

  • 36 Българин

    21 0 Отговор

    До коментар #22 от "Варна":

    Затвора им е малко на тия и на темподобните им, гаврата с работниците им и с предприятията които са им давали работа и хляб и господ няма да им прости.Правиш каквото правиш , ама всеки е земен, да не се забравя.
  • 37 сепуку

    11 0 Отговор
    Какви сънища е сънувал Банев, и с какви героични пози подхранвал въображението си, за дa ни води към мъглявините на някакъв неизвестно какъв бизнес
  • 38 ТЪП НАРОД

    12 3 Отговор
    ...ЕТО ТОЧНО ЗА ТОВА НЯМА НИКОГА,АМА НИКОГА ДА СЕ ОПРАВИМ....
    ...ТЕЗИ РАБОТНИЦИ НЕ РАЗБИРАТ ЛИ ОТ ЖАЛВАНЕ НЯМА СМИСЪЛ...ЗАЩО НЕ ГО ХВАНАХА НА "ТЯСНО" И ДА МУ ОБЪРНАТ ПЕРЧЕМА НА ДРУГАТА СТРАНА.....КАКВО КАТО Е С 15 Ч. ОХРАНА,ТЕ СА ПОНЕ 100 ЧОВЕКА.....ХВАЩАТ ГО И ...ЖАЛНА МУ МАЙКА.....Е ДА АМА НЕ....ТУК Е БГ......
  • 39 Истината

    27 0 Отговор
    Аз съм работил в Полимери и мога да потвърдя това. Банев идваше с Майбаха си и обясняваше че предприятието е самостоятелно дружество и само трябва да си изкара печалбата а не влагаше дори и една ст. инвестиция в него. Разпродаде каквото можа и това ми било бизнес.
    Този човек морално е за затвора друг е въпросът как документално е изпипал нещата щото пред съда видяхме колко много се отърваха.
  • 40 Металко

    3 7 Отговор
    Полимери не получиразрешение за работа от държавата!
  • 41 писна ми

    17 2 Отговор
    Тия Баневи отдавна трябваше да са в затвора.
  • 42 Кой?

    22 0 Отговор
    Кой ограби Булгартабак?!? Защо няма осъдени?!?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Един

    11 0 Отговор
    Някой попита : защо сега и защо Баневи?
    Отговарям : просто сега Баневи са станали достатъчно "самостоятелни и силни" за нашите управляващи . И като не могат да ги управляват - ги ... . Е така!
  • 45 Ти от символика разбираш ли

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Инкогнито":

    Ето какво е лова "Лов на вещици е издирването на доказателства и свидетелства, че дадено лице извършва деяния, забранени от Светата църква и Светата инквизиция и провеждането на инквизиционен процес, при който да бъде установено и доказано дали обвиняемото лице действително е практикувало магьосничество. " Защо се хващаш в нещо което и децата го знаят, че във вещици вярват само ненормалните като тебе. Първото изречение, и то само началото е по важно, замести църквата с прокуратура и ще проумееш какво съм искал да кажа, това трябва да се направи и относно алчните олигарси. Но за да се разбере трябва акъл, а не келешене като тебе!

    Коментиран от #49, #58

  • 46 Историк

    9 4 Отговор

    До коментар #32 от "Комуниста":

    Къде се изпариха тия комунисти бе приятелю? Всички днешни путлеристи сте комунисти!
  • 47 България

    6 0 Отговор
    СМЪРТ
  • 48 hmhmhm

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "БАЛЪК":

    Даде ама нали се сещаш че намен ми писва и като ми писне нито адвокатчето ще го управи нито счетоводителката. Ще му трябва набор от хирурзи + чесовникари да му сабират черколята
  • 49 Инкогнито

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "Ти от символика разбираш ли":

    Ти изобщо знаеш ли каквопишеш? Заменяме църква с прокуратура и излиза че трябва да преследват измислиците!!! Първо го признаваш после го отричаш.

    Коментиран от #53

  • 50 НКВД

    6 3 Отговор

    До коментар #35 от "Диоген":

    Путин е държавен глава на 150 милиона люде и трябва да е гъвкав за да бъде успешен политик на най - гоюямата страна в света! Огажда на част от електората с този паметник!
  • 51 сапун

    7 0 Отговор
    Баневи в затвора и конфискация,а следващите да се готвят: Костов,Пеевски и ....
  • 52 стоян

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    Браво за точния отговор -Ти направо го удари в душата тия путкинофили комунисти
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 киро

    2 0 Отговор
    Разстрел и КОНФИСКАЦИЯ !
  • 55 пак ли

    3 0 Отговор
    След година ,две, ще излезе че са били политическа жертва, и дори ще осъдят БГ в Страсбург. А Полимери и др.предприятия...на кого му пука, куче влачи ,диря няма. Няма нито един осъден политик или "бизнесмен" за тотално ограбване на България. И няма да има.Всичко е пито,платено.
  • 56 ЕХА

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Цирк замина,останаха само клоуни...
  • 57 син заек

    2 0 Отговор
    От 1998 г. до 2008 г. Полимери бяха ограбвани от накадърни и крадливи директори, които купуваха скъпо и продаваха евтино.
  • 58 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ти от символика разбираш ли":

    С термина "лов на вещици" се обозначават действия, които търсят да намерят фалшиви виновници за нещо. Искаш да ми кажеш, че Баневи са невинни и в друг смисъл, освен в юридическия?! Да, разбира се, не са само те, надявам се да ги последват още мнозина други, но все пак е добро начало... По-важният въпрос е - ще ги осъдят ли и ще конфискуват ли поне част от награбеното в полза на държавата. Ще има ли ефективна присъда в посока тъмничен затвор, защото е трудно да повярвам, че в България е възможно правосъдие...
  • 59 Владо Черноземски

    0 0 Отговор
    Още малко да ги натиснат и нищо чудно шефа на БЛАТОТО
    да се окаже по веригата.
    Радева при Банева........
  • 60 Не ги пускайте

    0 0 Отговор
    Полимери? Явно Евгения Банева си е мерила Поли - Мерито докато Николай Банев и купувал полички и оставал д-р хора семейства да загинат. Разбирам роби са служителите пред очите на Баневи. Но и те са хора и на тях им тече червена кръв и те искат достоен живот. И какво стана тези които как му се викаше сами си копят гроба и падат в него и умират. На нас Баневи няма да ни липсват. Ще ми липсва само усмивката и щастието на служителите на Полимери.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове