Last news in Fakti

12 Декември, 2018 11:11 1 560 10

Мантинелата край Своге издържа на 140 км/ч

  • мантинела-
  • своге-
  • пътна инфраструктура-
  • светослав глосов

Инж. Светослав Глосов увери, че от АПИ са направили всичко по силите си, за да успокоят напрежението сред местните

Мантинелата край Своге издържа на 140 км/ч - 1

"Днес изтича крайният срок, който беше даден пред омбудсмана. Мантинелата край Своге е монтирана. Избрахме втория по вид клас на съоръжението. Това е мантинела, която се монтира по магистралите, т.е. за скорост 140 км/ч", заяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов.

Той увери, че не съществува проблем при полагане на асфалт върху влажна повърхност, защото той е с висока температура. Според него всяка една пътна лаборатория може да установи дали има проблем. Ще бъдат направени проверки, добави той.

"В момента от опозицията искат да направят нещо, което те сами направиха, когато бяха на власт. По време на правителството на Орешарски бяха направени проби на всички участъци, които те искат да проверят. Лабораторията беше определена от еврокомисията. Това се случи през 2014 г. и нямаше констатирани нарушения", заяви инж. Глосов.

Той добави, че ЕК е посочила АМ "Тракия" като пример за добро управление на европейски средства и добро качество на изпълнение. По неговите думи участъка между Стара Загора и Чирпан е в най-лошо състояние. От АПИ са предложили на БСП да излъчат специалисти, които да уточнят метода, по който ще се взимат пробите. Глосов заяви, че всяка акредитирана европейска лаборатория е независима.

"Строителите, които протестират, въведоха в експлоатация над 30 км пътища за последната една седмица. След броени дни ще функционира и новия участък на АМ "Струма", който е 24 км", каза още Глосов.

"Законът е категоричен, че когато един път минава през градска територия АПИ има отговорност към пътното трасе. Всичко, което е извън бордюра, е ангажимент на съответната община", заяви Глосов.

По неговите думи АПИ е направила всичко възможно, за да успокои напрежението сред местните в Своге, за да могат те да се чувстват сигурни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бичето

    16 1 Отговор
    Ами качи се на мерцедеса си и да тестваш !!!
    Даже с 80 я перни само да не стане да те събират от детето после гусин ИнжИнер
  • 2 Генералът

    12 1 Отговор
    Е да, ако се блъсне с колело може да издържи. Безконтролните и нискокалорични работи до нищо хубаво не водят.
  • 3 А защо предната не беше такава

    20 0 Отговор
    Ако беше здрава като тази, сега хората щяха да са живи! На тази набиваха релси два метра в земята, а на старата се вижда, че вертикалните упори са правени от профили направени от ламарина, които и мотоциклет няма да спрат. Който е проектирал предната мантинела, вече трябваше да е в затвора!

    Коментиран от #6

  • 4 фрбгбсв

    10 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Той добави, че ЕК е посочила АМ "Тракия" като пример за добро управление на европейски средства и добро качество на изпълнение. По неговите думи участъка между Стара Загора и Чирпан е в най-лошо състояние. - Като е за пример, защо е опасна за пътуване? Защо в средната лента колата се тресе и се люлее, все едно че е по стар селски път? Такива ли са магистралите в ЕС? Или някой е прибрал паричките и е отчел, че всичко е наред? Като проекта "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в Плодив" за 20 милиона лева, който беше платен декември 2015г. и още не работи! Слава на ГЕРБ и крадливите му кметове!
  • 5 ХО ХО ХО

    4 1 Отговор
    140 ПИШ-КИ ПО ДУПЕТО НА ЛЪЖЕЦА !
  • 6 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "А защо предната не беше такава":

    И предната и новата са за леки и лекотоварни до 3,5 тона !! Автобус , пък още повече камион се спира само с бетонна мантинела над метър !!! Който е стъпвал на западна магистрала , особено с повечко завои , знае за какво става въпрос !!
  • 7 999

    2 1 Отговор
    По думите му на този, ставя ясно, че при инцидента в Своге автобусът се е движил с повече от 140км. - Разбира те ли какви хора вземат решение?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 sisa

    1 1 Отговор
    бял ден да не видят виновните за смърта на хорицата до своге!!!
  • 10 незнайко

    0 2 Отговор
    Защо се поддържа напрежението с този случай ? Мантинелата не е направена за да спасява САМОУБИЙЦИ !!! Ако рейса се е движел нормално нищо нямаше да се случи !!! Същия е случая в Хитрино !!! На нас все някой ни е виновен. Огледайте се какви камикадзета има по пътищата и тогава упреквайте пътната инфраструктура !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове