Last news in Fakti

18 Декември, 2018 11:28 4 467 36

Десислава Иванчева: Прокуратурата ни смаза

  • десислава иванчева-
  • съд-
  • подкуп-
  • прокуратура

Бившите кмет и заместник - кмет на "Младост" допускат, че третият подсъдим по делото за подкуп може да е искал рушвети от тяхно име

Десислава Иванчева: Прокуратурата ни смаза - 1

Прокуратурата ни смазва и ние ставаме безмозъчни. Това заяви отстраненият от поста кмет на „Младост” Десислава Иванчева. Подсъдимите за получаване на подкуп бивши кмет и заместник-кмет на столичния район "Младост" - Десислава Иванчева и Биляна Петрова, дадоха интервю за „Здравей, България“ по Нова телевизия.

"Ние наистина сме болни. Психичното ни състояние е на критичния минимум. Прокуратурата ни смазва и ние ставаме безмозъчни. Но коя е прокуратурата, че ще ме обрича да остана без деца? Какъв е проблемът да ме пуснат под домашен арест, за да си направя ин витро", запита риторично Иванчева.

Петрова пък определи ареста, в който подсъдимите очакват присъда, като "съвременен концлагер". Като конкретен пример в подкрепа на това свое твърдение, тя посочи, че мъже надзиратели наблюдават жените, докато ползват откритата тоалетна.

Според бившия вече заместник - кмет атаката срещу нея и Иванчева вече се извършва "под всякакви форми". Дори защитничката й Ирен Савова била заплашвана.

Петрова заяви, че именно те са се оказали на мушката, защото само те повели "борба с имотните измами и вероятно там сме настъпили интереси за милиони".

Иванчева и Петрова отказаха да коментират публикуваните от сп. "Правен свят" записи от СРС-та, за да не "улесняваме прокуратурата". Но подчертаха, че много от изнесените до момента данни от държавното обвинение не са верни.

Екскметицата бе категорична, че подкупи за лична облага никога от никого не е искала. "Имало е разговори за дарения, доброволни, но не и за подкупи. Ние не взимаме пари, пари не минават през общината. Те си строят площадките, оградите", обясни Иванчева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джери плешивото джендърче

    17 72 Отговор
    Още не си смазана , Десо , Сливенският затвор те чака ! И аз искам да ме вкарат за няколко часа в затвора , за да ми го вкарат.. аз съм само едно палаво гейче , което иска затворническа любов.. чао..

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гацо

    61 14 Отговор
    ваклина и гешето са за пандела
  • 4 Топузов

    80 17 Отговор
    Не знам дали Иванчева е виновна но тук почва да ми замирисва за репресия от страна на държавата. Как могат да избегнат ветото на кметицата за строене в Младост ..........като я отстранят.

    Коментиран от #13

  • 5 ДДРОнег

    66 11 Отговор
    Когато Боковата държава реши, тя може да смаже всеки, който ѝ се опълчи !!!
    Лошото е, че тази държава не прави нищо срещу мутрите, монополистите и др. които ѝ плащат, но тормозят данъкоплатците !!!

    Коментиран от #12

  • 6 дедо

    23 41 Отговор
    Кифтетата са много вкусни га ги носят горещи от скарата. Обаче като дойде келнера боли!
  • 7 той

    15 45 Отговор
    Малко ти е.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 цистит

    8 26 Отговор
    да не си плувала бътърфлай бе....
  • 10 цистит

    27 5 Отговор

    До коментар #8 от "JaniceMurray":

    а на кон плащаш ли да ти го набие, спамер прост
  • 11 Бай СТАВРИ

    12 32 Отговор

    До коментар #1 от "Джери плешивото джендърче":

    По лошото е , ЧЕ ЩЕ СЕ ОХАРЧИ ЗА АДВОКАТИ И ЩЕ УДАРИ ДЪНОТО.
    И КАТО ДОБАВИМ И СЛИВВВЕНСКИЯ КАУШ .
    Е поне ще излезне доволна
  • 12 Цоно тр

    33 5 Отговор

    До коментар #5 от "ДДРОнег":

    Като чета колко си "смел", май и представа си нямаш и не знаеш какво е държавата да те репресира. Дано никога не научиш.
  • 13 Цар Симеон

    63 4 Отговор

    До коментар #4 от "Топузов":

    И аз не знам, но откак я махнаха, такива строежи започнаха в Младост, не е истина - блок насред тревата без излаз на улица, обратното -блок по средата на улицата (до бившето Пикадили), блокове навсякъде... което ми подсказва, че им е спирала "бизнеса" на управляващите. Отделно е ясно че я държат вътре за назидание, да не вземе някой друг да тръгне срещу властта. Ако я бяха "самоубили", нямаше да има достатъчно ефект. Сикаджията Ценко Чоков пие ракия в Драгалевци, докато му тече ефективната присъда, пък Иванчева разбираш ли ще избяга...

    Коментиран от #22

  • 14 Гоуст

    13 33 Отговор
    "Какъв е проблемът да ме пуснат под домашен арест, за да си направя ин витро"... определено си за психично заведение, а не затвор. Само се чудя кой ще е тоя луд, който ще те оноди

    Коментиран от #17

  • 15 Репресия ли?

    21 49 Отговор
    Каква репресия бе? Като си искаха 70000 евро им беше добре, сега ревът! Бичуване с камшик трябва и връщане на смъртното наказание!
  • 16 123

    18 25 Отговор
    Значи, даренията се уговарят в ресторанти или може би в извън работно време на общината... Пропуквате се та чак ставате смешни. Ако не е агитката от тролове да ви защитава и адвокатите Ви да реват по медийте никой никога нямаше да ви обърне внимание. Спипаха ви със свалени гащи и сега се борите да изплувате, само че милички, всички хора с власт лапат кюфтета и не мислят какво ще им се случи когато вече не са на върха.

    Коментиран от #36

  • 17 goni

    11 5 Отговор

    До коментар #14 от "Гоуст":

    Явно не си чувал. Има банки със семенна течност. Пълна конфеденциалност! Ще я осеменят изкуствено. Даже не е задължително да е in vitro. Друг е въпросът тя има ли право на това.
  • 18 Питам

    15 2 Отговор
    Как така дали има право на това ? Даже и в Китай на никого не са забранявали да няма деца а да не са повече от 1 или 2 не помня , няма такъв закон , който да забранява бременност от къде на къде ?

    Коментиран от #20

  • 19 Левски

    29 4 Отговор
    Взехте да осъзнавате вече колко по страшен е днешният режим!Ама и историята ще ни заличат....спете още спете...
  • 20 goni

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Питам":

    Имах предвид дали точно сега, когато е с подобна мярка за неотклонение и е разрешено! Когато я освободят да има колкото се може повече. На България и трябват хора!:)

    Коментиран от #21, #25

  • 21 Питам

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "goni":

    Тамън мислех да кажа как би трябвало даже да ни задължат да имаме деца като се има впредвид как се стопяваме с всяка изминала година , така е прав си
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Зидач

    15 0 Отговор
    Всичко опира до това дали в крайна сметка ще бъдат признати за виновни, ако не стане - значи всичко си е било баш заради едни строежи.
  • 24 Ж Паве

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "333":

    Ами тогава всички селтаци вън от "кенефа".
  • 25 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "goni":

    Не се заяждам! В коментара ти на мястото на "няма" би трябвало да е "има"!:)
  • 26 Иванов

    10 11 Отговор
    Да беше мислила за деца,преди да ламтиш за евраци. Късно е сега. Да не се лъжем, станала си кмет ,за да си оправиш живота. Всички кметове у нас са за това станали. Няма нито един чиновник на висок пост, който да отишъл там за да служи на гражданите- НИТО ЕДИН.
    Всички са за личната облага, което не казвам ,че е правилно ,но е разбираемо.Това е част от човешката природа. Номера е да не се осираш и да те хванат накрая.

    Коментиран от #29, #34

  • 27 Овца

    2 5 Отговор
    Държавата ни е клетка с чакали. Колкото има овце в нея, ще бъдат разкъсани. Тези двете, или имат силна гърбина зад себе си, което ме съмнява, или си мислят, че правдата и справедливостта са водещи при прилагането на законите, което е малоумно. И все пак, ако ги изтърват от контрол, бая пари ще довнесем за да им изплатят присъдените от европейския съд в Страсбург. Как мислите, по чия вина ще си одрусваме джобовете?
  • 28 Крум

    6 6 Отговор
    Така се прави за назидание на всички, които ще опитат! Никаква толерантност за корупцията!

    Коментиран от #30, #33

  • 29 Колега Иванов

    17 3 Отговор

    До коментар #26 от "Иванов":

    Ако следиш пресата, щеше да знаеш, че Иванчева беше избрана по грешка в системата, за кмет. Беше избрана от хората на квартала, а не от структурата на властта. Такива грешки, в диктата на мафията, обикновено приключват по друг, по неблагополучен начин. Тук обаче, властта надцени себе си и реши, че жертвите й са някаква безсилна фризьорка и още някаква, дето им пречат на строителните гешефти, и си играят на зелени патрули. Как си обясняваш, че сред стотиците страници със СРС, няма нито дума в подкрепа на обвинението? Тук не коментирам, кое е по добре и кое по зле за нас -застрояването или мезастрояването, защото не зная. Но съм напълно убеден в подправената акция срещу нещо, което изобщо не съществува. А за подобни кьорфишеци, плащаме много сериозни обезщетения на изявени мафиоти, нали?
  • 30 Да Круме

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Крум":

    Също и за всички, които посочат с пръст корупцията при онези с власт и сила.
  • 31 Byg

    3 2 Отговор
    Ами то трябва да го има ефекта на смазване , иначе много крадете , тия с оправданията сме ги чували и продължаваме да ги чуваме всеки ден.По времето на хан Крум щеше да си без ръчички , така че споко ,радвай се на демокрацията , така се получава , не всяка фризьорка става за кмет , пък и с висока миза започна.
  • 32 ДАААА

    4 1 Отговор
    АЛЧНОСТТА И ПРОСТОТИЯТА ПОГУБВА ХОРАТА !
  • 33 a taka

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Крум":

    не могат да ги осъдят и ще ги отровят за назидание
  • 34 Въпрос

    12 0 Отговор

    До коментар #26 от "Иванов":

    Викаш - всички кметове са кметове за да крадат ама хванаха само този дето не е от ГЕРБ а?
  • 35 Патето Яки

    1 1 Отговор
    И ко праят парите в колата ти ?
    Защо мотаеш преписките с години. ..............................................................
    Два пъти съм мотан много месеци за разрешително но от ялова крава като мен няма да дочакат рушвет че парите ги изкарвам със сериозен труд и не растат по дърветата.
  • 36 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "123":

    Много си неграмотен,научи се да пишеш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове