Last news in Fakti

18 Декември, 2018 12:33 2 760 30

Бойко Борисов: Да имаш инвеститори като Марк Жирардели е много хубаво (ВИДЕО)

  • марк жирардели-
  • банско-
  • юлен

Ако нашите зелени отидат в Австрия, ще ликвидират целия зимен туризъм

Бойко Борисов: Да имаш инвеститори като Марк Жирардели е много хубаво (ВИДЕО) - 1

Безспорно Марк Жирардели е световна звезда. За всеки курорт и за всяка държава да имаш подобни инвеститори е нещо много хубаво. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред български журналисти в Австрия, след като вчера стана ясно, че именно австрийската легенда в ските притежава 100% от собствеността на “Такс сървисиз лимитед”, която е мажоритарен собственик на концесионера на ски зона “Банско” – “Юлен” АД.

„Така или иначе темата за Банско трябва да я развързваме и да отиваме към решение, защото това е един прекрасен курорт“, подчерта Борисов.

„Виждате, че тук (в Австрия – бел. ред.) хората изкарват милиарди от туризма. С пъти повече лифтове и писти, и никаква екология. Тук няма ли зелени, аз не знам. Ако нашите зелени дойдат, ще ликвидират целия бранш в Австрия, който е около 30-40%, цели провинции си изкарват хляба от това. Аз съм горд, че България има най-силните зелени организации в света. Както виждате 20 г. няма правителство, няма президент, който да намери кураж да се изправи и да каже: „Правилно решение е да се развива туризмът“, коментира още Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един от вас

    31 4 Отговор
    Жирардели, безработен кипърец...все тая.Важното е че са си платили!Нали така Боко?
  • 2 Сетиха се

    22 2 Отговор
    Май само Борисов се хвана на този театър, освен ако не част от него :)
  • 3 Цеко Минев

    14 3 Отговор
    Най накрая ще захапят друг.Важното е някой дапълни касичката.
  • 4 стоян

    10 5 Отговор
    А защо няма кой да ги запре тия рекетйори нарекли се зелени еколози -защото сте -утювци

    Коментиран от #27

  • 5 премиера цар

    26 0 Отговор
    Е как ,пък го разбра, след две години!
    Борисов ,вече и децата ви се смеят, не останаха, схеми ,за измами!
    Голям човек си, а на глупав се правиш?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Вратаря Марк

    13 0 Отговор
    Борисов ,знаеш, а не казваш, и като говориш,мълчиш!
    Засекретете "Юлен", че много се разсмърдя, зелените, не знаеха ли,
    че Марк Жирардели е" собственика" от две години?
    Ще го помним,Марк," ВРАТАРЯ" на Цеко Минев, като гласуваме...
    КОЙТО, СТЪПИ В ТАЗИ СТРАНА, НА ХУБАВО НЕ СЕ УЧИ!
  • 8 Кукуригу

    2 0 Отговор
    Къде те целуна Боко,и защо си е Австрия
  • 9 инспектор Дюдю

    13 0 Отговор
    То хубаво такъв инвеститор, ама Марко не беше ли личен съветник на баба Ягата на туризма Ангелкова. А няма ли конфликт на интереси?
  • 10 Марк-О

    7 0 Отговор
    Ще иска държавата ни да построи и плати лифтовете
  • 11 Велин

    2 0 Отговор
    Няма лошо- вече всички знаят. Оттук нататък чакаме резултати- както за Банско, така и за цялата държава.

    Коментиран от #18

  • 12 Зайко Байко многознайко

    5 1 Отговор
    Четох, четох, четох, чак увеличих диоптъра. Докато има двойни стандарти, ще има напрежение, може би и война. По горе гледам участници да сравняват Русия с бензиноколонка, копирайки ястреба Мак Кейн, който междувпрочем се изнесе. Суровините, от които правят батериите за електрическите коли са многократно по-ограничени от колкото петрола, спомням си на една пресконференция, като му зададоха въпрос за газта, Путин каза добре спирате я и ставате независими, да но тогава трябва да се отоплявате с дърва, но и дърва нямате, те са в Сибир.Така, за Косово може, за Каталуния и Крим не може. Фактологически всичко се върти около разпределението на пазарите.
  • 13 Зайко Байко многознайко

    7 0 Отговор
    Гарван гарвану око не вади. Държавата ни е малка и всичко за всички се знае. ДС срещу ВКР , там е заровено кучето. Корона, ВИС, СИК, 777, Аполо и Болкан, ТИМ. Вътрешно партийните борби между клановете на БКП, доведоха държавата ни до това състояние. Първо народа целенасочено беше обезоръжаван, след това гражданското общество беше унищожено в зародиш, благодарение на Зелю Зелката, Филип Димитров и Драгалевския натурален индо-европеец. Последствията са съсипване на образователната система преиначаване на историческата истина, разграбване на пенсионния и здравния фондове. Съсипване на печелившите отрасли в промишленоста ,особено в енергетиката, спомнете си Козлодуй 1,2,3 енергоблокове. "Мариците" продадени на безценица а сега, когато световният енергиен концепт се промени се оказа, че трябва ние а не собствениците да плащат т.н. такса вредни емисии. За коя поредна година ни лъжат, че още малко и влизаме в Шенген, но всъщност си не влачат, като шарани на дънна въдица. Заболява ме мозъка, като си помисля за пропуснатите шансове, благодарение на нашите " умни" управляващи.
  • 14 Георги

    2 0 Отговор
    Разбира се, че е хубаво, това е име - известно по цял свят. Дано повече такива хора имат интерес към България.
  • 15 Viktor

    3 0 Отговор
    Кака Гинка е по-голям инвеститор.
  • 16 SDEЧЕВ

    0 0 Отговор
    ПРОБЛЕМА НЕ Е В ИЗСИЧАНЕТО НА ДЪРВЕТАТА,ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ЕДИН ПАРТИЗАНИН НА ИМЕ ЦЕКО ДЪРЖИ АБСОЛЮТЕН МОНОПОЛ ВЪРХУ ЦЯЛАТА ДЕЙНОСТ НАД БАНСКО И ДАВАЙКИ МУ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ВТОРА КАБИНА МОНОПОЛА ЩЕ БЪДЕ ЗАТВЪРДЕН. ВТОРА КАБИНА ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ОТ ДЪРЖАВАТА И ТОГАВА ПРАКТИКАТА НА БЛОКИРАНЕ НА КАРТИ НА СКИ УЧИТЕЛИ КОИТО НЕ ДУХАТ НА ЦЕКО И НЯМА КАК ДА БЪДАТ СВАЛЯНИ ОТ КАБИНАТА. СЕГА ЦАРИ ГОСПОДСТВАЩ МОНОПОЛ. ЧОВЕК КОЙТО УЧИ ДЕЦАТА СИ НА СКИ В ПЛАНИНАТА МОЖЕ ДА ОСТАНЕ БЕЗ КАРТА И ДОСТЪП ДО ПЛАНИНАТА. ТОЗИ ПАРТИЗАНИН ЦЕКО ДА НЕ Е НЯКАКЪВ БОГ,ЧЕ ДА РЕШАВА ХОРСКИТЕ СЪДБИ. НЕКА ОПОРНАТА ТОЧКА НА КАМПАНИЯТА ДА СЕ ИЗМЕСТИ ОТ БОРБАТА ЗА СПАСЯВАНЕ НА ДЪРВЕТАТА ,КОИТО СА ВЪЗОБНОВЯЕМИ ДА ПРЕМИНЕ КЪМ БОРБА СРЕЩУ МОНОПОЛА НА ПАРТИЗАНИТЕ В ПИРИН. ИМА ПАРИ ЗА ДЪРЖАВЕН ЛИФТ НЕКА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА ДА ГО ИЗГРАДИ И ФЕОДАЛА ДА СИ РАБОТИ ,НО БЕЗ ВЛАСТ НАД ХОРАТА.

    Коментиран от #17

  • 17 А най добре

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "SDEЧЕВ":

    Да дойдат танковете. Ама Македония няма да ни ги върне (освен заредени).
  • 18 Е и кво

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Велин":

    Да не печели Цеко Минев, да печели Марк Жирардели! А за нас -се в г**!

    Коментиран от #21

  • 19 Мартин

    1 0 Отговор
    Ако всички големи имена в спорта дойдат тук, инвестират и рекламират България, далеч ще стигнем
  • 20 SAAB

    1 0 Отговор
    Главоч...... кух ! :)
  • 21 Велин

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Е и кво":

    Мисли малко по-генерално. Ти директно няма да забогатееш, говорим за приноса към туризма и държавата като приходи.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Дали

    1 0 Отговор
    Из Биволъ...Твърдението на Марк Жирардели, че през 2016 г. е купил офшорката, която е мажоритарен собственик на концесионера на ски зона Банско „Юлен“ АД, не намира документално потвърждение, установи проверка на Биволъ. Наистина има промяна във веригата на собствеността, но там не фигирира Жирардели, а краен собственик в момента се явява лицето Августа Пападополу.

    Последният документ за офшорката от Британските вирджински острови „Т.А.К. Сървисиз“ е внесен в Търговския регистър заедно с ГФО на Юлен за 2017 г. Той е датиран от 1 юни 2018 г. На него пише, че всички 10 000 акции на Т.А.К. Сървисиз са собственост на регистрираната в Кипър Duc Nominees.Проверка към днешна дата в Търговския регистър на Кипър показва, че Duc Nominees е сменила собственика си на 1 март 2017 г. Тогава Георгиус Георгиу е продал 999 дяла на друга кипърска компания CYF Services Ltd. Още един дял е продала Евдокия Макламузи.CYF Services от своя страна не е сменяла собственика си от инкорпорирането на компанията през 2015 г. Оттогава до днес собственик на всички дялове е лицето Августа Пападополу.
  • 24 Варна

    2 0 Отговор
    Много е хубаво такива като Марк Жирардели да изперат парите на хора като Цеко Минев. Сега като питат от къде са парите на Цеко той с гордост ще каже: - Как от къде? Жирардели ми купи фирмата!
  • 25 Мнение

    0 0 Отговор
    По вероятно е властта и зелените да са заедно против лифта. Конкуренцията плаща. Иначе отдавна да е построен.
  • 26 5555

    3 0 Отговор
    И от кога да си пионка те прави "инвеститор"?
  • 27 Pindel

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян":

    А, защо няма кой да тестват осъди и затвори такива като Костов, Борисов и подобия, които извършват ежедневно национални престъпления? Например даването на ресурси на концесия на Дънди и другите за смешна комисионна за бюджета заслужава арест и доживотен затвор, дори разстрел. Тоя на картинката плямпате поредното национално предателство. Да подариш ресурси на чужденци пред българи тук преди се наказваше с разстрел. А сега, къде са службите, защитаващи интереса на нас бг народ? Хванали тон алкохол. А такива предатели като тоя лъжльо кога ще арестуват и осъдят?
  • 28 некойси

    0 0 Отговор
    Ръчичките са му яко в кацата с меда, ама още няма наяждане ... няма такова нещо като достатъчно.
    Той вече не стъпва по земята, шизофренията го води към разсипия.
  • 29 аката

    0 0 Отговор
    много убаво ама да не излезе офшорка някаква
  • 30 Фантомас

    0 0 Отговор
    Сигурно някое червено ченге се е насосало там ,не бих се учудил.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове