Last news in Fakti

19 Декември, 2018 13:30 5 130 16

Двама загинаха в жестока катастрофа в Разградско

  • ловско-
  • гороцвет

Трима са тежко ранени

Двама души са загинали, а трима са тежко ранени след катастрофа на главен път Е-70 (Разград - Шумен) до разклона за Самуил. Това съобщиха от ОДМВР - Разград.

Сигналът за пътнотранспортното произшествие е подаден около 23.25 часа на 18 декември. Движейки се в посока от град Разград за Шумен, лек автомобил "Мазда", управляван от 25-годишен с инициали Ф.Х. от Лозница, се удря в ремаркето на ТИР, усукал се и препречил пътното платно.

В колата пътували петима младежи. На място загинали 24-годишна жена с инициали Е.С. от село Ловско и 18-годишен младеж с инициали С.А. от село Гороцвет.

Братът на момичето, който е с инициали С.С. (на 18 години от Ловско) и 26-годишен мъж с инициали А.А. от Попово са откарани в ОАИЛ в кома с мозъчен кръвоизлив и опасност за живота.

Водачът на лекия автомобил Ф.Х. е настанен в Ортопедично отделение на МБАЛ - Разград с фрактура на дясната ръка. На него и на шофьора на камиона, който е с инициали С.Х. (на 41 години от Шумен), са взети кръвни проби за алкохол.

Причините за тежкото произшествие са в процес на изясняване.

По случая се води досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ники

    23 5 Отговор
    Интересното е , че 30 % от държава живее в София Генерално 85% живеят в Градовете ... а вяка 2 ра катастрофа с жертви е между селата ... Значи аз знам защо е така .. понеже в селата .. всичко е по Селски .. Караме кола с книжка или без .. а и да имаме Тати ни е научил още на 14 да караме ... От там на село транспорт няма .. , както и Дринк енд Драйв ... да се напиеш в съседното село и да се прибереш е нещо като добър ден ... Поради ограничените възможностти за забавление ... е винаги било популярно сред младежите ( и не само ) да дават газ на междуселските пътища за адреналин .. и последно ... автомобилите на село са ..... да кажем неподготвени ( стари коли , стари гуми , разбити окачвания абе .. трагедия .... Като го съчетаеш и със скапан селски път и лоши метрологични условия и ... и е така става ... Жалко за младежите .. Да почиват в мир
  • 3 СтарТИРаджия

    15 1 Отговор
    Вие бъзикате ли се бе, всичките "власти"?! ...в процес на изясняване!!! Престъпна небрежност на снегопочистващите фирми. Това е ИСТИНАТА!!! С активната подкрепа на АПИ! Тази нощт м/у Търново и Русе беше страшно! 5 см сняг - не ви (не заслужавате обръщение с главно В) е срам!!! В търновско нямаше кьорав снегорин. М/у Бяла и Русе вървяха и правеха ледени пързалки с греблата. Смеси да разхвърлят - йок! Що камиони буксуваха по изкачванията (и аз вкл.)... На блокаж, леко, леко, леко! По половин час на баир. От пътно поддържане - никой! В същото време 3 км дълъг наклон след Бяла, беше олизан и обработен до асфалт. Значи МОЖЕЛО!!! Че и там, ако не можеше, колоните щяха да са до Хаинбоаз. Мизерници! От ден на ден все повече се отвръщавам от "бюджетно" ангажираните в тази държава!!!

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 chgjkm

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "СтарТИРаджия":

    За съжаление колега СтарТИРаджия си много прав, но на власт имащите не им дреме за хората по-пътищата. За тях ние не сме важни. Важното е да си преберат процента в началото на сезона след това всеки да се спасява както намери за добре. За всяко ПТП се излиза със задължителното "несъобразена с пътните условия скорост" колкото и да е това от 2км/ч до 222км/ч все е несъобразена скорост с малоумниците които те пускат да избиват хората по-пътищата. А КАТ са регистратори на ПТП-та нищо повече.
  • 9 Гост

    4 0 Отговор
    Е, причината е ясна - несъобразена скорост с пътната обстановка (сняг и лед) и атмосферните условия! Като караш и видиш, че не е почистено и гумите "не държат", намаляш скоростта до минимум и ще можеш да спреш, преди да се блъснеш в ТИР-а. Затова сме зад волана - за да мислим и да се съобразяваме с пътните условия. Ако не мислим и се доверяваме сляпо да е почистено и всичко да е наред (точно пък в нашата мила родина), сме пътници отвсякъде! Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка. Останалото е движение по инерция! Жалко за младите хора, да почиват в мир!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    1 0 Отговор
    Идеално
  • 12 Haho

    3 0 Отговор
    до Гост ли си прос ли си имали знацение каквиса ве Трол

    Коментиран от #14

  • 13 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Дано следващия път да си ти.
  • 14 ДДД

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Haho":

    ами за теб няма ли значение дали си настъпал две пчели или два търтея? или все гадни насекоми
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 OSMAN

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    DO1 DANO TI SPOLETI SASHTOTO AXMAK
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове