20 Декември, 2018 13:13 2 435 15

Ценко Чоков: Получавам удари под кръста от властта

  • ценко чоков-
  • корупция-
  • удари-
  • кръст

И децата знаят, че Борисов, Цацаров и Пеевски управляват

Ценко Чоков: Получавам удари под кръста от властта - 1

Скандално известният бивш кмет на село Галиче Ценко Чоков се изкара жертва на Борисов, Цацаров и Пеевски. В интервю за „Тази сутрин“ по бТВ той сподели, че процесът срещу него не е обективен, а натискът идвал от хората, които управляват държавата.

„Нали знаете кои са? И децата знаят, че Борисов, Цацаров и Пеевски управляват“, заяви Чоков. Той посочи, че му оказват натиск и му нанасят непочтени удари под кръста.

„Аз не съм осъждан никога. На 60 години съм. Какви са тези присъди, които ми ги раздават? Прокуратурата прекратява делата, но главният прокурор има право да ги възобнови. Защо не направи същото с Борисов за Мишо Бирата? Казват, че било минало време и не можело да се меси. Как да не може? Нали законът е и за Борисов?“, пита бившият кмет на Галиче.

Той бе заснет да вечеря в столичен ресторант вместо да изтърпява мярката си за неотклонение домашен арест. Пред Мария Цънцарова Чоков подчерта, че е излизал навън тогава, когато има разрешение от съда, и че не може да върви повече от 40 метра без патерици.

Чоков прие екип на бТВ, преди вчера да стане ясно, че съдът го оставя в ареста.

„Разхождам се навън тогава, когато имам разрешение от съдиите по делото. Иначе не бих си позволил. Асансьора даже не пускам без позволение”, категоричен беше Ценко Чоков.

„В месеца имам по 10-15 дни разрешение да ходя да си отстранявам здравословните проблеми, които имам. Не виждам нищо престъпно, че ги отстранявам, не виждам нищо лошо в това, че ми се подобрява състоянието”, добавя той.

„Нима хората под домашен арест, когато отидат на дело, по време на почивката не отиват някъде да обядват. Разрешено е да отидат на дело, а не да обядват, но всички обядват някъде, нали?”, изтъкна бившият кмет на Галиче .

Всяка вечер ме проверяват патрулите в района, през деня и кварталния, вчера три пъти ме провериха, добави той.

„Аз съм диабетик, пада ми захарта. Какво престъпно има, че съм се отбил за 10 минути да си взема храна. На връщане от зъболекаря ми падна захарта и казах на господина, който трябваше да ме закара: „Дай в най-близкото заведение да хапна нещо сладичко”, разказа Чоков.

В ресторанта той е бил с колега земеделец, чичо му и негова братовчедка. Чоков е категоричен, че не е употребявал никакъв алкохол, а чашите на масата от снимката са били пълни с вода.

Бившият кмет на Галиче заяви, че „двама здрави мъже” на масата срещу него са го снимали, а сервитьорът му казал, че това е охраната на заместник-главния прокурор Иван Гешев.

„Не съм видял г-н Гешев, не мога да кажа дали е бил там или не, но щом охраната му е там, те трябва да пазят някого”, отбеляза Чоков. По думите му още същата вечер се появили и снимките в медиите.

„Тези господа, за да охраняват най-високопоставените персони в държавата, тяхна работа е да ги пазят, а не да се правят на папараци. Без съгласието на прокурора няма как да си позволят такова нещо, поне аз така смятам”, каза Ценко Чоков.

„Мога да ходя 30-40 метра без патерици, но повече не мога – през другото време ми трябват помощни средства – или патерици, или количка“, призна той.

По повод съмненията към заключенията на вещите лица за здравословното му състояние Чоков отбеляза, че всички вещи лица досега са констатирали едно и също.

Който и да ме издига за кмет, аз винаги печеля, категоричен беше Ценко Чоков на въпрос защо се е съгласил да стане кмет от партия ГЕРБ.

За тези 4 години не са дали 4 лв. за селото. Преди това се опитаха срещу мен да имат техен представител, той взе 16 гласа на изборите. Те без мен в Галиче не могат да спечелят, каза още Ценко Чоков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ценко

    18 0 Отговор
    Този оплаква ли се ?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 наглост

    20 0 Отговор
    Жертва ли? За този нагъл селски козел милост не трябва да има!
  • 4 Ники

    14 0 Отговор
    Много е нахален този ... Бе седи си у вас кат си под арест ... или ако излезеш се заври в некоя дупка .. колко треа си тъп да идеш в Пиков час в известен ресторант ...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Петър врачанина с най много хероин

    18 0 Отговор
    Един от най-обявените престъпници, поръчител на маса хора чрез побой, палежи на коли, имоти, рекет, заплахи, психически тормоз и Вие се чудите от къде, какъв документ да извадите и да го тикнете за дълго време на топло,,,Абе Вие какви хора сте ве, управници..Той лицето му като демон, от км-р личи какъв изверг е..И още се чудите...Странна тази страна и тоз НАРОД? ! ?
  • 7 Този е супер идиот

    25 0 Отговор
    Днеска го слушах, изреди си 20 болести, според думите му, трябва да е вече мъртъв!? Не можел 20 метра да измине сам, затова бил на количка, а може да бие мършата!? На такъв трябва да се нацепи тиквата! Той си разиграва коня, защото Боко го защитава! Откакто е в затвора постоянно симулира, че е болен, една година е лежал в болницата на затвора!? Не е луд който яде баницата, а този който я дава. Така ще е, докато подкупната ни правова система не се подмени напълно, цялата е пропита от корупция!
  • 8 Шерлок

    6 4 Отговор
    Абе ма това нали е станало през деня,пряло му ся ял.Щом има разрешение да излиза.
  • 9 изненада

    8 0 Отговор
    Пичагата очаквал коледни подаръци,пЪк то-удари в областта на кръста.
  • 10 Следовател

    9 1 Отговор
    ХАЙДЕ СЕГА ДА ГО ПРЕГЪРНЕ БСП горкия онеправдан . Сложил си верига на врата от тоалетно казанче.
  • 11 Све

    6 0 Отговор
    Кой ли подпали свидетелите срещу него ? ? ? Как се забогатява…… като кмет ?
  • 12 Гний

    5 0 Отговор
    Ще изгниеш зад решетките отвратяга
  • 13 Един

    6 0 Отговор
    Прав е! Ударите трябва да са по главата !
  • 14 за пореден път

    6 0 Отговор
    Защо сте отделили толкова много място за този нахален и безобразен бандит?! Ясен е на всички. Нахалството му, както и на други като него просто няма граници! Да стои в ареста, да изтърпи присъдата си, която, както винаги за подобни на него е минимална! Не му пожелавам нищо добро! Няма ли кой да измъкне нещастният изтерзан българин от лапите на мафията?! Сами никак не се справяме!
  • 15 Тхсгк

    1 0 Отговор
    Отврат малее мн.нагъл лъжец мушенник.Сее омраза.Физиономията му е мн.антипатипна.Кмет би да защото с наглостта си и с тур мода закани на жители на с.Галите как няма да стне .Селяните ги е н страх от тия извер отврат и за това са гласували за него от СТРАХ!.Как пък чашите ще са пълни с вида на масата кога беше у ресторанта.Мн.странно и отвратителна лъжа.Омразен е само като видиш физиономията му!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове