23 Декември, 2018 20:03 7 578 105

Атлантическият съвет: Изборът на F-16 ни направи независими от Русия

  • изтребители-
  • f-16-
  • русия

Предоставянето на повече бройки за същата цена би било за сметка на оборудването

Атлантическият съвет на България оцени избора на изтребителите F-16 като най-правилния за българските Военновъздушни сили. В позиция на съвета се посочва, че решението на правителството е правилно, а организацията винаги е отстоявала позицията, че F-16V Block 70 е правилният избор за многоцелеви боен самолет на българските ВВС, става ясно от позицията, цитирана от offnews.bg.

Придобиването на F-16V Block 70 от САЩ, оборудван с последно поколение радар и необходимото въоръжение, е най-добрият избор за изграждането на оперативно съвместими реални бойни способности на военно-въздушните ни сили. Свързването за десетилетия напред с най-мощната авиация в света – тази на САЩ е отлична предпоставка за преминаване в бъдеще към следващо поколение бойни самолети, се посочва в нея.

От съвета заявяват, че оценката за избора на "технически по-способния самолет" е правилна и комисията, която е работила по двете оферти "не се е подвела" за купуването на шведските "Грипен", които имаха готовност за доставката на 10 изтребителя - с два повече от американското предложение.

Предоставянето на повече бройки за същата цена би било за сметка на оборудването и осигуряването. Очакваме това решение да устои на всякакви възможни опити за атаки в идните месеци, особено що се отнася до броя самолети, се посочва в позицията на атлантическия съвет.

От организацията остават озадачени защо в доклада, с който се предлага избора на американските машини, е дадено все пак предимство на шведските самолети по критерия с най-голяма тежест в схемата на обобщената оценка – „Оперативна ефективност“, а предложението на САЩ за самолет F-16V Block 70 получава най-висока оценка по критерий „Срок на експлоатация“.

Не е ясно как е получен този резултат, тъй като F-16V Block 70 безспорно превъзхожда по всички основни показатели JAS-39 C/D Gripen, категорични са от атлантическия съвет.

В позицията се посочва още, че изборът на американските изтребители е разумен от гледна точка на разширяването и задълбочаването на стратегическото партньорство между България и САЩ, особено в променената среда за сигурност след анексирането на Крим, руската агресия срещу Грузия и Украйна и нарушаването на военностратегическия баланс на силите в Черноморския регион в полза на Русия.

В позицията се посочва също:

АСБ счита, че изборът на F-16V Block 70 е най-прекият път за премахване на порочната зависимост на Република България от Руската федерация в сферата на бойната авиация.

АСБ очаква, че Правителството и Парламента, в чиито правомощия е решаването на този ключов за изграждането на способностите на Българската армия въпрос, ще завършат процедурата във възможно най-кратки срокове, така че до пролетта на новата 2019 г. да има подписан и влязъл в сила договор със САЩ за доставката на новите самолети.

АСБ ще реагира незабавно и остро на всеки опит на институции, които по закон не са оправомощени да вземат това решение, да се намесват открито или индиректно в процеса!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    128 13 Отговор
    "Експертно" становище от Моню Тръбаня...

    Коментиран от #100

  • 2 Bate mite

    166 16 Отговор
    И зависими, към хамериканците!!!
    Атлантически подлоги бесило за вас!!!

    Коментиран от #54

  • 3 Townboy

    125 14 Отговор
    ... и зависими от САЩ. Не разбирам от самолети, но не летеше ли на него Том Круз в "Топ Гън" през далечната 1986г? Шведските автомобили са по-добри от американските, а дали е така и със самолетите им?

    Коментиран от #34

  • 4 Голям прос

    101 13 Отговор
    Тъпаци! Шведския е по-добър. Парите за давата самолета по-малко са за комисионна на тъпаците

    Коментиран от #76

  • 5 1994

    123 8 Отговор
    Атлантически съвет, това ще да е като Хелзинския комитет работещи против националния ни интерес

    Коментиран от #48

  • 6 Володя

    18 122 Отговор
    Всички русофили да пукнат!!!!!

    Коментиран от #10

  • 7 хахахахаха

    119 11 Отговор
    Доколкото знам, Грипен не се произвеждат в Русия. АСБ са банда предатели. Изменници на род, Родина, изменили на клетвата си, да служат на България! Да пукнат, дано!
  • 8 Borislav Popov

    27 131 Отговор
    F-16 е доказано по-добрият избор. Не разбирам защо руските подметки квичат от ярост?

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 хайде

    71 11 Отговор

    До коментар #6 от "Володя":

    Дай пример! Слагай си въжето и се оттърви от нещастието да си роден идиот!
  • 11 Голям прос

    82 10 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    И кое му е по-доброто? Щото прилича на шпакла за лизане на задниците от ВПК на САЩ ли?

    Коментиран от #17

  • 12 КГБ Териер

    77 10 Отговор
    НПО пробито! Нищо не е сигурно за Ф шведите сега ще обжалват процедурата в Брюксел! Няма как Швеция да шари на ЕС вноски за членството и други да печелят с шантаж.

    Коментиран от #25

  • 13 Пари на вятъра

    63 6 Отговор
    Каквото и да купим ново или да построим ново е загуба, защото нищо не се поддържа! Властта харчи народна пара, но е безотговорна и корумпирана!
  • 14 Георги

    63 8 Отговор
    За какво ни са тези истребители с кого ще се бием ??? На нанас ни трябва ПВО и друго нищо. Някой пак ще гушни едни комисионни без думи.
  • 15 123

    76 8 Отговор
    Ех Хитлер как недокопа на тоя изрод Паси родата колко проблеми щеше да спестиш на България
  • 16 гларус кръстоносец

    69 6 Отговор
    Абсолютни продажници!!
  • 17 Borislav Popov

    18 72 Отговор

    До коментар #11 от "Голям прос":

    Щото е свалил безчет савецки таралясници. Сега разбра ли?

    Коментиран от #20, #49, #50

  • 18 Ппппп

    77 7 Отговор
    Зависими от Фащ със златото Мариците 1и3 по скъпия ток сега с Ф-16 но няма проблеми те са наши джендърски приятели!!!
  • 19 раптър

    55 3 Отговор
    За да вървим напред , а българите да могат да избират управляващи те ги , а не НПО- тата, първото което трябва да се направи е да се спре външното НПО- финансиране. А Атлантическия продажен съвет , ще се разпадне за 3 дни без ВЪНШНО ПЛАЩАНЕ! А Радев го каза ясно - такова навеждане на Тиквата , такова навеждане на Апартаментии Шестов - ГНУС!
    кога тази гнус ще отиде там където и е мястото -Кремиковското от затворен тип!!!!
  • 20 Опс

    51 6 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    И кога ги е свалил като точно тоя още не е произвеждан
  • 21 onq s konq

    62 6 Отговор
    Заради кражбите на герберасите ги изнудиха да купят тези вехтории.
  • 22 Centurion

    54 5 Отговор
    Страшен избор,базов модел от 1974 г.Силно наведени хора, изпаднали в тежка зависимост!!!Съжалявам ги,знам ,че не им е лесно и ,че натиска е огромен!
  • 23 Крум страшни

    46 5 Отговор
    Българи правят ви на тъпа÷нари.Преди час в 120 минути гледахте ли Вицето на Saab Българката каза " ф 16 v американския самолет Не съществува. Грипен бил със същият софтуер. Някой лъже яко. Наште избраха американския който не бил произведен??? Saab ли лъжат ? USA forever?? Цветанов вчера какво каза?

    Коментиран от #42

  • 24 Asterix

    13 75 Отговор
    Изб9рът на F-16 е отличен,дано нашите не се изцепят!Сега,трябва терминал за втечнен газ в Албания,и тръба през Македония до България.И да тръгват Катарските и Американски кораби....и болшевика да си кътка Меркел за северен поток2!

    Коментиран от #30

  • 25 Мимето

    55 9 Отговор

    До коментар #12 от "КГБ Териер":

    Баща ми беше военен летец на Миг 29 този модел ф16 от същото време купуваме къде е загадката комисиона май на 1 место
  • 26 Зрели круши

    50 9 Отговор
    Самолетите са супер - ще падат като зрели круши, но много пари ни излизат тия круши.
    Бивш радиомеханик от ВВС на НРБ 1985 г.
    Който иска да разбере за "супер" Ф-16, да търси статията на полковник от ВВС на Аржентина в нета.
    Неговата класация е:
    1. РАФАЛ
    2.Грипен
    3.Ф-16
    Моля, Тумбак Воевода да не коментира, че как ще се побере в кабината на Ф-16..... Да ходи на ДЕБЕЛАРИУМ!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 onq s konq

    15 54 Отговор
    Има ли тука ПОНЕ ЕДИН "застъпник" на Грипен който да вярва,че изборът няма да бъде Ф-16 Блок?!Но продължавате да лаете злобно за да изстискате от темата максимална русофилска пропаганда.Безспорно амер. самолет е с ПО-ДОБРИТЕ КАЧЕСТВА КАКТО И ЦЕНАТА МУ Е ПО-ВИСОКА,но не това е фатално важно за избора,защото в случая СТАВА ДУМА ЗА МНОГО ВАЖЕН ПОЛИТИЧЕСКИ АКТ от Българска страна.И е важно да се разбере от всички,бе тая покупка ОПРЕДЕЛЯ НА ПРАКТИКА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ОТНОШЕНИЯ "АМЕРИКА-БЪЛГАРИЯ" и желанието на страната ни за ПРИЯТЕЛСТВО И ИКОНОМИЧЕСКИ ВРЪЗКИ СЪС САЩ.Също както цели 45г. поддържахме със Русия подобни връзки и купувахме не само самолети,а почти всичко от там...

    Коментиран от #33, #40, #45, #47, #53

  • 30 Centurion

    36 5 Отговор

    До коментар #24 от "Asterix":

    Да,ще носим газта от Албания до тук с катъри,и тогава край с тази червена зависимост.
  • 31 Николай

    38 5 Отговор
    Почнаха да вадят вода и от пустинята, само и само да ни убедят, че от америчкото по хубаво няма. Те си имат, ама за бедните роби, каквото дадат. Пък на нашите лизачи задниците хванаха не мазоли ами циментова замазка. Пусти пари!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Николай

    22 2 Отговор

    До коментар #29 от "onq s konq":

    Кон, много си прост!

    Коментиран от #37

  • 34 ЖОРО ПАВЕТО

    41 6 Отговор

    До коментар #3 от "Townboy":

    И колите на шведите, и жените, и самолетите са по-добри от краварските! В „Топ Гън” Том Круз летеше на Ф-18 „Хорнет”, който е същата фашкия като Ф-16, но е с два двигателя! Грипена е по-добрата и по-евтината за поддръжка машина, и това е истината!

    Коментиран от #65

  • 35 999

    44 4 Отговор
    Като се има в предвид от къде им идва финансирането на тези главочи от Атлантическият Съвет, не може и да ес очаква друго. Всички цървули на издръжка на САЩ за последните 2 седмици един пруз друг обясняват как правилният избор бил Ф16. Ако работодател им бяха шведите щяха по цял ден да реват как шведите са нашите хора! -Толкова е ясно и видно какво правят всички на издръжка на американското правителство, че каквото и да говорят за непорочната им мисъл, няма кой да им повярва!
  • 36 Драго

    10 2 Отговор

    До коментар #28 от "ДРАГА":

    Не са гледали предаването доста по това време има прегледи в психодиспансерите
  • 37 onq s konq

    8 15 Отговор

    До коментар #33 от "Николай":

    Ами знам си го и затова съм тука-да се "отъркам" във вас-умните и да поумнея!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 jambazina

    9 3 Отговор
    Всички раздухват какъв модел самолет какво-що и ала бяла, всеки скача за тоя или оня модел за да се подлага на някакви форинъри. А най-важното са пилотите, за тяхната подготовка и мотивация никой не казва, нито какъв е планирания нальот на новите машини, а той ще е смехотворен със сигурност.

    Коментиран от #43

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 НАТО ВЕЦ

    6 4 Отговор

    До коментар #38 от "Нед":

    Аааа, бързаш. Може и повече от двойна да е. Намери как се определя цената и ще разбереш за какво говоря. За момента, по "сделката" няма определена цена.
  • 42 999

    17 3 Отговор

    До коментар #23 от "Крум страшни":

    Не съм го гледал, но Сааб снабдява от години американците с авионика включително и Локхиит. Освен авиониката правят и някои възли и детайли свързани с екипировката
  • 43 НАТО ВЕЦ

    19 3 Отговор

    До коментар #39 от "jambazina":

    Нальотът със сигурност ще е не 0 , а 00 , щото е по-вероятно да получат на Баба Яга метлата, отколкото този "приказен"( имам предвид, не произведен ) самолет.
  • 44 не син

    25 4 Отговор
    Щях да повърна ! Толкова лизане, слагачество и подлизурство не съм вярвал, че може да се изрече от уважаващи себе си хора ! Така говори роб на господаря си ! Отврат !
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Български офицер

    28 4 Отговор
    Спомням си в началото на 80-те, когато учех във военното училище, се коментираха качезтвата на този самолет, за времето си беше добър, но това беше преди повече от 35 години. Грипен е доста по-нов. Между в момента бахрейн също купуват ф 16, само, че на два пъти по-ниска цена
  • 47 бузю

    25 7 Отговор

    До коментар #29 от "onq s konq":

    ами да , купувахме всичко от Русия , ама и те купуваха всичко от нас . Американците какво са купили от нас ?
  • 48 Брат ми

    19 6 Отговор

    До коментар #5 от "1994":

    Абсолютно вярно.Чифутите мръсни ни поробиха.
  • 49 Анти-трол

    7 6 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Човече, наистина ли си толкова неграмотен или тролиш?
  • 50 Голям прос

    3 5 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Свалил грънци! И къде се е случило това. Не бъди еднокнижен лъв.
  • 51 Голям прос

    3 4 Отговор
    Свалил грънци! И къде се е случило това. Не бъди еднокнижен лъв. Ако говориш за турците преди две години, разбирам. Нож в гърба винаги
  • 52 Стоян

    11 17 Отговор
    ВЪПРОСС!!! Може ли някой който до сега е карал Лада и Москвич, да оценява кое е по добро...BMW.Ауди.. или Мерцедес...ВЪПРОС!!!!

    Коментиран от #55

  • 53 Голям прос

    20 5 Отговор

    До коментар #29 от "onq s konq":

    Какво общо има самолет произведен във Швеция с русофилска пропаганда? Знам, че народа е изчаткал, но чак толкова не предполагах. Това не е никакъв политически акт, камо ли важен, това е яко лизане. И то за нещо несъществуващо
  • 54 Кольо

    10 12 Отговор

    До коментар #2 от "Bate mite":

    А за Руските подлоги и руските окупатори нещо да споменеш !
  • 55 НАТО ВЕЦ

    3 4 Отговор

    До коментар #52 от "Стоян":

    Може. При това експертно. Ако не разбираш защо, няма смисъл да ти обяснявам.

    Коментиран от #62

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Гошо

    13 5 Отговор
    И докато умните се наумуват а лудите налудуват рашите (новите ни врагове) ще си правят 6-7мо поколение фърчила!
  • 58 Гошо

    3 7 Отговор
    И докато умните се наумуват а лудите налудуват рашите (новите ни врагове) ще си правят 6-7мо поколение фърчила!
  • 59 Бай Дончо е е**л Боко в Симитли

    18 6 Отговор
    "Атлантическият съвет: Изборът на F-16 ни направи независими от Русия"
    И....ЗАВИСИМИ от ФАЩ !!!!!
  • 60 Джони

    7 24 Отговор
    Най скъпият ток се произвежда от ТЕЦ Бобов дол и ТЕЦ Варна неграмотници, а американските Марици 1 и 3 имат най модерните сероочистващи устройства и модерни системи. Най модерните на балканският полуостров.когато работеха със старите руски технологии, хората масово бяха тровени и за това стачкуваха. Не се подвеждайте по глупавите лъжи на БСП и атака. Те са рожба на кагабееца и бивш резидент на КГБ в България Леонид Решетников.

    Коментиран от #63, #75, #93

  • 61 Зара

    22 6 Отговор
    Затвор за Цецо олигофрена,Буда и всички майцепродавци от Атлантическия бардак,на продажните соросоиди.Повръща ми се като ги видя.
  • 62 Стоян

    8 10 Отговор

    До коментар #55 от "НАТО ВЕЦ":

    То от вас комънистите сме на тоя хал

    Коментиран от #64

  • 63 НАТО ВЕЦ

    8 5 Отговор

    До коментар #60 от "Джони":

    Пък ти си такъв "експерт", че даже не знаеш, че ТЕЦ Варна не работи, а е "студен резерв".
  • 64 НАТО ВЕЦ

    14 4 Отговор

    До коментар #62 от "Стоян":

    Кои са тия "комънисти" бе неграмотник? Добре, че бяха "комунистите", да има сега какво "демократично" да крадете. "Бели червеи" върху трупа на България.
  • 65 От Варна

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "ЖОРО ПАВЕТО":

    Топ Гън бяха с Ф-14 Томкет! Вече не са на въоръжение!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Бай Даньо Американски

    9 5 Отговор
    Вземам парите и дим да ме няма! Не ме търсете известно времеее!
  • 68 Borko

    11 7 Отговор
    За onq s konq. Много си зле момиче.Какво общо има Швеция с Русия.Но благодарение на хора като теб ГЕРП продължават да ни ограбват.Проблема е че парите са на публични.Ниско образование и информираност-лесно управляеми

    Коментиран от #69

  • 69 onq s konq

    7 9 Отговор

    До коментар #68 от "Borko":

    Аре да та удостоя с малко внимание,че да не си капо.Не съм момиче-мъжки пол съм,не съм и обратен,а злобните ви съскания изобщо не ме засягат,нито ме впечатляват.Смело мога да кажа ЧЕ НЕ АЗ,А ТИ И ПОДОБНИТЕ ТИ СТЕ ЗЛЕ по желязната логика че ТОЧНО ВИЕ СЕ ОПЛАКВАТЕ И ПОДСМЪРЧАТЕ,А АЗ ЗАЩИТАВАМ СТАТУКВОТО...защото ме устройва,при това ТРАЙНО И ПЕРСПЕКТИВНО!Какво общо имат Швеция и Русия ли питаш "НАИВНО"? Има и още как!Защото е пределно ясна ТЪНКАТА ВИ СМЕТКА ДА ОТДЕЛИТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ АМЕРИКАНСКОТО ВЛИЯНИЕ,...нататък е лесно...Заящото отлично съзнавате,че
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Експерт

    7 1 Отговор

    До коментар #60 от "Джони":

    Тец 3 или тец д. Дичев е строен 70 - те години Купен е от амерканци 99 г., тец 1 или ей ес е строен от френската алстом, истината е, че отлагаха три пъти пусканетл му заради несъобразени с лигнитните въглища изисквания , за да го пуснат бяха канени консултанти, включител но и руски. Колкото да цената на тока най-скъпа е именно от американската ей ес, заради фиксираните цени на изкупване на тока.
  • 76 Ти да видиш

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Голям прос":

    Ти какъв си? Какво образование и военни познания имаш? А от политика разбираш ли? Кое би избрал, да се изхожда на чиния, цокало или екологично клекнал на поляна?
  • 77 Изненадан

    1 1 Отговор
    Сменяме една зависимост с друга .Абе заблудедени ,по добре да сме правилно зависими от колкото неправилно зависими
  • 78 Бонев

    7 6 Отговор

    До коментар #70 от "onq s konq":

    Американското влияние прияъелю значи смо едно-ниски доходи и пълна политическа и икономическа зависимост от новите гоподари-справка_стфаните от латинска америка, в най-тясно свързано аните със сащ се живее с по три долара на ден

    Коментиран от #89

  • 79 Обикновен Бг

    7 4 Отговор
    Типично по български, националните предатели процъфтяват за сметка на МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ ОБИТАВАЩО ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ. Така е било ВИНАГИ, нашите деди са гинели безмислено по бойните полета, после при преговорите идва ред на продажниците, ВИНАГИ Е БИЛО ТАКА, И ТАКА ЩЕ Е ЗАНАПРЕД ДОКАТО НЕ ИЗЧЕЗНЕМ, А ТОВА ЩЕ СТАНЕ СЛЕД 12-13 ГОДИНИ. Цялата история на ТОВА МЕСНО НАСЕЛЕНИЕ, е изпълнена с предателства от българи към българи. Примери мога да посоча ХИЛЯДИ. Най-много сме си патили от "наши". Сега по официална статистика на година загиват по 78000 българи. КАЖЕТЕ МИ КОГА ЗАГИНАЛИТЕ СА БИЛИ ПОВЕЧЕ, ПРЕЗ КОИ РОБСТВА, ИЛИ ВОЙНИ? Даже турците масово са изпитвали повече жал към българите, отколкото българи, към българи. НИЕ ВИНАГИ СМЕ ПРЕДАВАЛИ НАШИТЕ АПОСТОЛИ. ЗАТОВА И ПОСЛЕДНОТО КОЕТО И ВАСИЛ ЛЕВСКИ Е НАПИСАЛ Е - НАРОДЕ ????. Атези наши продажници, които продават своите за свои лични интереси са ПРОЦЪФТЯВАЛИ И БОГАТЕЛИ. Винаги е било така в нашата история. ВИЩЕ ГИ, ЗНАЕТЕ ИМ БОГАТСВАТА. МАКАР, ЧЕ ПО ДОКУМЕНТИ ИМАТ СПЕСТЕНИ МААААКСИМУМ ПО 20-25000 лева. А иначе са МИЛИАРДЕРИ. НО ЗАКОНИТЕ НА ВРЕМЕТО НЕ ТЪРПЯТ ВАКУМ. НА НАШЕ МЯСТО ДАНО ДОЙДЕ ИСТИНСКИ НАРОД, С ЦЕННОСТИ ЗА СВОБОДА И НЕЗАВИСИМУСТ, КАТО ФРАНЦУЗИТЕ НАПРИМЕР. ТЕ С ГОРДОСТ СЕ НАРИЧАТ ФРЕНСКИ НАРОД С ИСТИНСКА ДЪРЖАВА ФРАНЦИЯ. А НИЕ СМЕ МЕСТНО НАСЕЛЕНИЕ НРЕЧЕНО БУЛГАРИ НА ЕДНА ТЕРИТОРИЯ КОЯТО Е ИЗВЕСТНА КАТО БЪЛГАРИЯ................ ЖАЛКО.
  • 80 1234

    4 2 Отговор
    Към №24.Да не стане с тоя американски газ,както с американската царевица,дето ни я подариха ,и тя ни излезе по скъпа отколкото ако си я бяхме купила от някоя европейска държава например.Всичко американско каквото ни продадат или подарят е или морално остаряло или втора ,трета употреба и не става за нищо,но който има ГУЗНО МИНАЛО взема каквото му предложат американците и не пита за цената,защото той вече си е взел комисионната .Дано Господ ги накаже по скоро,че иначе загиваме под вещото ръководство на ГЕРБ и БСП.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 alvin

    6 4 Отговор
    а кой ще ни направи независими от САЩ. Глупаво е просто да сменяме един поробител с друг, ако ще е така, аз лично избирам да сме с Русия.С тях имаме обща религия, история и сходни езици. Учудващо е колко сплотени са англо-саксонските народи (англичани, американци, австралийци, канадци и т.н.), а колко разединени се опитват да поддържат славянските народи (българи, сърби, македонци, руснаци, украинци, черногорци и т.н.). И после искайте от мен да ги обичам... да пукнат дано, до един .... всички англо-саксонски псета...

    Коментиран от #90

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 прозтак

    2 1 Отговор
    Абе, тия самолетчета като са толкова еF ония какво чакат, че не смачкат Кремъл, а? Щото си мисля, че са залду пари за стари самолетни технологии, пък ако ще да са и със златни радарчета. Да не стане вместо с еF да са окажем с оF - боли, а? И си мислим, че онийо от съвето са се обръкали и вместо като оF ни го представят като еF, ама на село знаем, че туй еF е като за нещо от нужнико!
  • 85 съветник от оF

    0 2 Отговор
    Сякаш правилно го хортува тоя , де, прозтако. Че, ако не е прав, тия защо такъв рев нададоа за тези ми ти С-400 у кошмиите? И едва сега се кротнаа, като вси разбрааме защо било! Голем страх, големо шубе ги е преследвало и едва сега се кротнаа, като им сключиа едно договорче да не им пипат тия еF и то къде, къде с едни цифри 35, което е мноо, ама мно-о над 16? Тия от тоз съвет съвет ги съветвам и да се зобите, нема как да ни шментите!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Guest

    5 5 Отговор

    До коментар #83 от "Гад Заеби":

    Ей много се развилня руската смрад русофили продажни, колкото и да ви е мъчно България никога повече няма да е с русия от там нищо хубаво не е дошло за страната ни. Разбира се че ще изберат американския изтребител който е в пъти по добър от руските летящи ковчези, през пагубния комунистически период се нагледахме на извънземната руска техника стига са купували руски боклуци.
  • 89 Ники Пича

    3 2 Отговор

    До коментар #78 от "Бонев":

    Кажи ми откровено прост ли си, за да напишеш тези простотии трябва да си много тъп.
  • 90 Гост

    4 5 Отговор

    До коментар #82 от "alvin":

    Продажно руско говно като харесваш русия какво правиш тук боклук скапан заради твоята скапана русия сме с този мизерен стандарт на живот, превърнахте това райско място където е страната ни в кенеф,русофили продажни напроле ще ви пуснем за храна на рибите в Копринка.
  • 91 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    АТЛАНТИЧЕСКИЯТ СЪЮЗ В ПОЧТИ" БЛИЗКИЯ ИЗТОК" -НЯМА ЛОГИКА-!!! КЪДЕ Е АТЛАНТИКА -ПА КЪДЕ Е СРАДНА ЕВРОАЗИЯ ??? ТА КАК БГ-ТО Е В АТЛАНТОТО ,КОЙ ГЛАСУВА ЗА ТОВА И КОГА... ИЛИ ЕВРЕИТЕ ПАК ВИ ГО "ЗАВРЯХА" В МОЗЪКА -ТОЧНО КАТО ТЪПИЗМА ЗА ГЛИСТОС И ЕЙДАМ И : "БОЙ СЕ -БОЙ СЕ -ОТ...БЛАГИЯ И ВСЕОПРОСТ " !!!!!!!!!
  • 92 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ЕГАТИ КАКВО ПРОЧЕТОХ ПО-НАДОЛУ !!! САМО ЗА ИНФОРМАЦИЯ: ...ВСЕКИ БЪЛГАРИН ГРАЖДАНИН В БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЕ ВЪРХУ ДОСТАВКИ ОТ РУСИЯ НА ПРИЛИЧНИ ЦЕНИ !!!
  • 93 Mирчо

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "Джони":

    Неграмотността Ви дразни.Горивния процес при изгарянето на лигнитни въглища е Бг разработка.Прилага се още от 50г.на миналия век при азотно торовия завод в Димитровград
  • 94 no name no face no number

    2 1 Отговор
    Когато палачинката се обърне няма да ви пидминем да си знаете
  • 95 БЪЛГАРИН

    8 3 Отговор
    Изборът на f-16 ни направи още по-глупави, независимо от Русия.
  • 96 Paul

    3 2 Отговор
    За четящите английски - прегледайте страницата F -16.net. Там има и статистика на падналите по време на експлоатация F-16., не по време на бойни действия. Само в САЩ са над 500.
  • 97 @@@@@@@@@@

    1 2 Отговор
    И сега българските власти ще охраняват с ескадрила бойни самолети кочината, в която минималната работна заплата е около 250 евро и злато, което канадци изнасят ... Също и несбъднати инфраструктурни проекти като Южен поток, газов хъб, АЕЦ Белене, АМ Хемус и прочие.... Да ви **** скъпите машинки, народен!
  • 98 Mech

    3 1 Отговор
    Абе има ли все още политик или генерал, който си въобразява, че болшинството действащи военнослужещи или най-вече "запасни" военнослужещи ще обърнат оръжията си към Русия? Трябва да си много наивен и малоумен за да си вярваш, че това ще стане. По-вероятно е оръжията да бъдат насочени към парламента и Ген.щаб на армията, а в най-лошия случай да се ползват за защита на семействата и близките ни. Натам отиват нещата май...
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 777

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "НАТО ВЕЦ":

    Ето ти мнението на червените боклуци за F-16.Дано след като го прочетеш си затвориш тролската уста.
  • 101 Джиджо

    5 1 Отговор
    Ами Атлантическия съвет защо се меси в работата на институциите след като са против намесата на такива институции в процеса на избор на самолет??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????/
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Милев

    2 1 Отговор
    Мнението на група продали се на соросовите фондации празнодумци!

    Коментиран от #105

  • 105 Русофил

    2 2 Отговор

    До коментар #104 от "Милев":

    Остави продажниците с меките китки. Нашите руски братя много добре знаят, че само да се появят зад Дунава и българския нард ще хукне с цветя и погачи да ги пореща, както е било. Тези малобройни кресливи уж евроантлантици тогава ще се срамуват
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове