Last news in Fakti

24 Декември, 2018 15:32 3 590 44

Иванчева: Парите са подхвърлени, жертва съм на строителната мафия

  • десислава иванчева

Десислава Иванчева ще съди България в Страсбург

Отстраненият кмет на столичния район „Младост” Десислава Ивачева заяви, че се чувства физически и психически смазана от престоя си в ареста. Тя каза това в интервю за bTV, след като беше пусната под домашен арест.

„Това е мачкане на хората и физически, и психически. Там повечето излизаме болни, не излизам само аз болна, аз пия вече по 6 психотропни лекарства. Ето пия по три пъти на ден урелакс, пия диатен и по два диаксита. Там действително те увреждат не само физически но и психически”, каза Иванчева.

Тя твърди, че е жертва на строителната мафия.

Отстраненият кмет определи делото срещу нея като "абсолютна постановка". Каза, че намерените в шофираната от нея кола пари са подхвърлени. Обясни, че никога не е искала подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин, по чийто сигнал започна разследването, или от когото и да било друг. Цитира и показания на 30 свидетели пред съда, където никой не е потвърдил, че тя е искала пари за лична облага, а само са се разбирали по взаимно съгласие за дарения.

По думите на Иванчева прокуратурата коригира и намества данните, свързани с делото.

Тя каза още, че с Александър Ваклин се е срещнала само веднъж и е било във връзка с дарение, което той сам е пожелал да направи - за детска площадка. Той не се е свързвал лично с нея, а го е видяла пред кабинета си, отишли са в заседателната зала, където тя извикала и отговорния за даренията в общината. Така са обсъждали само дарението, което е искал да направи.

За изтеклите неофициално СПС-та, в които Иванчева говори за „три по 75” и „20 си е добра оферта”, тя твърди, че става въпрос за дарения за квартала.

Десислава Иванчева ще съди България в Страсбург за нарушаване на човешките ѝ права.

След няколко дни Апелативния специализиран съд отново ще гледа мярката ѝ за неотклонение и тогава ще стане ясно дали тя отново ще бъде върната в килията.

Иванчева беше задържана зрелищно на 17 април в центъра на София и изправена на съд за подкуп в особено големи размери. С нея пред магистратите отговарят и заместника й Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    56 27 Отговор
    Жертва на ГЕРБавата мафия!

    Коментиран от #39

  • 2 реалист

    46 9 Отговор
    Истината е по средата,но не познавам кмет или прокурор да са станали толкова богати само от заплата,въобще повсеместна корупция,съжалявам я за унизителния арест,но не е вярвам.
  • 3 гост

    63 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Десислава Иванчева ще съди България в Страсбург.Ако Иванчева осъди Б-я в Страсбург,виновните да платят,а не данъкоплатците.
  • 4 Защо дарение

    35 6 Отговор
    Искат всички? После е лесно актуване и източване на едни пари. Склоняяането към дарение е Зпоупотреба с власт, изнудване, рекет от всякъде! Една от причините инвеститорите да ни заобикалят и бягат!

    Коментиран от #25

  • 5 Сухия канал

    46 8 Отговор
    Тя по всяка вероятност има някаква вина. Но че цялата тази история беше организирана за да се отприщят строежите в Младост, от една страна, и за назидание на тези които се противопоставят на ситемата, от друга страна, е абсолютно сигурно.
  • 6 стефчо

    35 37 Отговор
    Не бе ,всичко е случайно. И записите и парите ей така са се случили и горката женичка нищо не знае и нищо не е чувала. Ще си умра от смях ако и тая се отърве без нищо и не влезе в затвора за дълго!

    Коментиран от #9, #10, #32, #35

  • 7 Торбалан

    31 1 Отговор
    Че откъде пък у нзс строителна мафия!?
  • 8 стоян

    21 15 Отговор
    А и ние не очакваме друго да твърдят обвинените в корупция Не си спомням такива да са казвали че са искали пари. Винаги са натопени от някой -или от партия=затова говорят доказателствата ,тях не могат да оборят
  • 9 Гост2

    24 4 Отговор

    До коментар #6 от "стефчо":

    А всички останали са вода ненапита.що за плитко мислене.я се огледай в министерства, институции.

    Коментиран от #16

  • 10 ТООООЧНО СТЕФЧО НЕ Е СЛУЧАЙНО

    29 11 Отговор

    До коментар #6 от "стефчо":

    НАЙ ЛЕСНОТО Е ДА СЛОЖАТ НА СЕКИ ОПЪНАЛ СЕ НА ВЛАСТТА В КОЛАТА МУ Я ПЛИКЧЕ С БЯЛО Я КУФАР С ПАРИ ...

    Коментиран от #17

  • 11 Гоуст

    28 4 Отговор
    Тя каза, че не искала пари за лична облага, а само като дарение...
  • 12 Истината

    20 13 Отговор
    Доста време се чудех дали не е постановка ..но не е ..тая е корумпирана и заслужава затвор ..еи жена му на костов взимаше дарения ...искала е дарения...дефакто подкуп щом срс не са фалшиви е корумпирана
  • 13 ай де бе

    23 13 Отговор
    Нещо, нищо не разбирам.Била жертва на строителната мафия, пък ще съди България.Е, що? Не трябва ли да съди "строителната мафия"?!

    Коментиран от #21, #26

  • 14 само това ли

    15 14 Отговор
    Тези патки вземат само `дарения``?!.....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Оф писна ми от такива, като тебе!!

    15 13 Отговор

    До коментар #9 от "Гост2":

    Добре де нали сега обсъждаме Ибанчева, защо говорите за другите, колко са крали!?!? Пита се ТЯ колко е откраднала и дали ще си получи заслуженото????!!!
  • 17 Как пък само на нея сложиха а!?!

    17 14 Отговор

    До коментар #10 от "ТООООЧНО СТЕФЧО НЕ Е СЛУЧАЙНО":

    Бегай се скрикк некъде!! Затова ръцете и светиха, защото леко ги е попикала ааа!?!?
  • 18 Хайде холан

    22 12 Отговор
    И циганките-джебчийки винаги отричат, че са крадли, дори да си намериш портмонето в джоба им...
  • 19 Нахална е

    19 16 Отговор
    Видяхте ли я колко е нагла, невинната? Дарение е другата дума за подкуп, на ква се прави?!

    Коментиран от #33

  • 20 Усмивката

    20 8 Отговор
    Осем месеца в ареста да доказваш че си невинен ........Да вкарат Бойко Методиев Борисов и Цветелина Бориславова Карагьозова в ареста за по осем месеца в ареста за доказване противното на онова което се говори за тях.....
  • 21 Усмивката

    7 5 Отговор

    До коментар #13 от "ай де бе":

    А ти под„България ” какво разбираш.Никоя мафия не борави с лични пари.Мафията управлява твоите пари защитава ги,което е видно и се случва у нас.По този начин ,може се каже че ,фалирала мафия няма.Има фалирал народ ,когато свършат парите.Парите които съм сигурен че Иванчева ще получи кога спечели в Страдбург ,няма да платят нито строителната фирма нито България.Щото те са от другата страна .Стана ли ти малко по ясно.Другото ,на втори сеанс
  • 22 Аноним

    18 16 Отговор
    Вещиците са взели парите,сега как да признаят като ги чака зандан
  • 23 Усмивката

    15 6 Отговор
    Каква е тая прокуратура ,която няма убедителни доказателства ,а разпорежда задържане.Аз зная коя е.От ония времена отпреди 55 година на миналия век.Правете сметка колко е мръднала България за 70 години.Я си представете че на мястото на Иванчева се озове чужд инвиститор.Знаете ли кога Филстфаген ще построи в България .Кога тиквата пусне (цъфне) ластуни
  • 24 ПОЗНАВАЧ

    9 11 Отговор
    Предколедни приказки за Двете добри вещици и лошия Рицар на правдата...
  • 25 Пешо

    23 1 Отговор

    До коментар #4 от "Защо дарение":

    Няма престъпление "склоняване към дарение"! И не заради дарения бягат инвеститорите, а заради рекета на чиновниците - калинки.
  • 26 Иво

    13 8 Отговор

    До коментар #13 от "ай де бе":

    Ами защото строителната мафия и управляващите в България е едно и също нещо.
  • 27 А БЕ

    10 5 Отговор
    МНООООГО СИ ЕЛЕМЕНТАРНА , ВСИЧКИ СМЯТАШ ЗА ПО ГЛУПАВИ ОТ ТЕБ ЛИ ! ?
  • 28 Centurion

    7 7 Отговор
    Много първосигнално паплач тука бе.Дарението е за общината не шматки платени.Ско беше подписала всички инвестиционни намерения щяха да и набутат не 70,а 700 хиляди евро и никой нямаше да я бутне,щеше да бъде "честна и почтена" обградена с уважения и внимание!!!
    Обаче тя не ръчички да "помогне" на "бизнеса" и падна в мелницата!!!

    Коментиран от #29, #31

  • 29 общинар

    2 5 Отговор

    До коментар #28 от "Centurion":

    Кметът не подписва инвестиционни намерения, бе пич!

    Коментиран от #30

  • 30 Centurion

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "общинар":

    Нали може да те бави,и в зависимост от квотата му в общинският съвет може да не ти вкарат докладната,а и да в вкарат могат да ти кажат ,не.
  • 31 ХА ХА ХА

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "Centurion":

    Погледай още малко филми, и ще стигнеш до заключението за подхвърлен бял прашец !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 555

    9 2 Отговор

    До коментар #19 от "Нахална е":

    Когато не вземаш пари за себе си и да се облагодетелстваш ...а за обществено облагодетелсване няма престъпление ....самият Ваклин най накрая призна че са му искали пари за детска градина А ма не бил сигурен в това .......в какво е сигурен решава съда .Работата намирисва на Брюксел и този,, Бавноразвиващия " ни излиза много скъпо ...за лекарите от Горна оряховица с това ,,Убийци "..за бивщия военен министър...а сега и Иванчева ....Порнографска държаваКраъно време е този образ да си прави ,,молитвена закуска " зад стените на централния софийски затвор
  • 34 Живко циганина

    9 0 Отговор
    Жертва е на Комунистическите дечица ,така наречените ,,,Демократи,,,
  • 35 Простак

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "стефчо":

    Стефчо ти знаеш ли , че България е най престъпната и бандитска държава на света ,
  • 36 Патето Яки

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: само са се разбирали по взаимно съгласие за дарения
  • 37 Дон Корлеоне

    5 2 Отговор
    СТРАСБУРГ кажи че сицилианската мафиа те натопила ще получиш подарък първо в креватчето ти после пускай жалба до арменския поп
  • 38 Живите мъртви на България

    4 2 Отговор
    Ако така се отнасяха към всеки сгафил, то Боршош с милионите от НДК да беше ощавен и провесен на моста на влюбенте. Фандъкова само от Дондуков е взела повече. Да не говорим за Борисов с Мишо Бирата, суджука и т.н. Да не искате да кажете, че една Иванчева е най-големия престъпник в България? Къде са другите? Просто тази им беше треска в окото и ги спираше със строежите в Младост. Имаме много по-голям проблем от Иванчева и това са тези, които я натопиха и които ни истискват живота за своя изгода. Те ще ни избият
  • 39 пак ли

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Публикувано във факти.бг: само са се разбирали по взаимно съгласие за дарения.... Простотии ги разправяйте на ученици от 1 клас от махалата. Съща история и в болниците, направете дарение "доброволно" .Всички знаем за какви пари става дума и къде отиват те. Спокойно ,в БГ няма нито един осъден за корупция.Важно е да разберем колко такива дарения направени и на каква сума.Ама надали тях документират...
  • 40 Без участието на властта

    5 1 Отговор
    Няма мафия! Иванчева е едната страна на организацията, която тя определя като мафия
  • 41 Плащач

    1 0 Отговор
    Да ,да а колко ниви към Камбаните продадохте....... и на Кой?
    Ама те ти го сложиха........

    Весели празници!
  • 42 евелин

    0 1 Отговор
    то за най необразования беше ясно от репортажите но след Страсбург не народа да плаща а хората който са поръчали на гешев,защото имаше едни разговори между боко и Г-Н Танов началник в полицията на измекяра нунев и няма мишо бирата няма Танов а герберите крадат чрез под изпълнители гадовете
  • 43 Гого

    2 0 Отговор
    Кой луд ще подхвърля в кола 70-80к евра ей так айде бе тия двете ще вземат оскат за главна роля поне в десет номинации.
  • 44 СТАРОТО

    2 0 Отговор
    що ли не ми ги подхвърлят на мене -ама като не съм изнудвач -как да стане това ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове