Last news in Fakti

27 Декември, 2018 21:29 1 639 21

Отбелязваме 15 години в НАТО с културни мероприятия

  • нато-
  • изложба-
  • 15 години българия в нато

Подготвени са изложба, документален филм и концерт

Отбелязваме 15 години в НАТО с културни мероприятия - 1

С документален филм, публични лекции и фотографска изложба на моста до НДК в София ще бъде отбелязана 15-ата годишнина от членството на България в НАТО и 70-ата годишнина от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор. Това са част от събитията, включени в
Националния план от инициативи по повод двете годишнини през 2019 г., които Министерският съвет прие днес.

Документалният филм с работно заглавие „15 години България в НАТО" ще проследява процеса от началото на подготовката за членството на страната ни в Алианса до настоящите ѝ ангажименти като част от НАТО.

В Националния план е включено осъществяване на български проект на изкуството в Главната квартира на НАТО, символизиращ евроатлантическия път на България и присъединяването на страната към Алианса. Ще бъде организиран концерт на Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. Планира се София да бъде домакин и на международна конференция на високо ниво, посветена на годишнината, постиженията на България като член на НАТО и на бъдещето на Алианса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Onq s konq

    37 4 Отговор
    А някои, допитвал ли се е до народа ,искали в нато?
    Или като фурнаджитска лопата ха у варшавския договор после у нато

    Коментиран от #10, #12

  • 2 Велика Турция

    12 16 Отговор
    Турция - втората армия на НАТО. България - безполезна бройка в НАТО.

    Коментиран от #7, #8, #11

  • 3 Възмутен

    34 3 Отговор
    И поне МАЛКО няма ли да ви е СРАМ, от това, че 15 години "членуваме" в НАЙ-ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ В СВЕТА????? организация, която под ИЗМИСЛЕНИ ПРЕДЛОЗИ напада и унищожава държави, убива милиони мирни жители, остава разрушени или направо сринати градове и села!! За убитите деца въобще да не говорим.......ПОЗОР! Че ония говедца няма да се осъзнаят, това е ясно, но НИЕ КАКВО ДИРИМЕ ТАМ!!????

    Коментиран от #20

  • 4 1234

    30 3 Отговор
    С какво НАТО допринесе животът на българите да стане по добър? С това,че нямаме българска армия и пращаме българските войници да воюват за чужди интереси и да ги убиват за чужди интереси или с това че не можем вече толкова години да си закупим каквито самолети си искаме за нашата си армия,а слушаме какво ще кажат Сульо и Пульо. Какво хубаво очаквате от НАТО ,освен това,че може да ни хвърли като пушечно месо в някой военен конфликт пак за чужди интереси,да воюваме с Русия или някоя друга държава която е неудобна на САЩ?Защо Щвейцария не ходи да воюва за американските интереси,защо тя не изпраща войници по конфликтните точки за да ги избиват.До кога ,питам аз ще се молим да ни приемат в Шенген?Като не ни искат да се махаме от ЕС и без това файда нямаме от него.Парите ги вземат мошениците ,а за ДЪРЖАВАТА нищо не отива,същото е и с НАТО,файда йок от тая организация.Купихме една КОРВЕТА само в разходи да ни вкарва.Пак да ви питам,защо си унищожихме раКетите СС ,СЕГА ДА СЕ ЧУДИМ КАКВО ДА ПРАВИМ. Само тъпотии сътворявате като слушате тия войнолюбци американците.Все едно комшията ти да е крадец и ти да го питаш дали да си вземеш куче пазач ,че да не ти влизат крадци в двора.Каво ще ти каже той,такова ти казват и вашите приятели американците.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 NikNay

    28 2 Отговор
    Бомбардиране на градове , стрелба по цивилно население, изтезания на военнопленници.плячкосване на националните културни богатства, контрабанда, търговия с роби оръжия и наркотици под претекста че се носи мир и демокрация.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 патриотъ

    20 1 Отговор
    Където сме влезли,все се разбива!Така че и на Нато не му остава много живот,че нещо много се задържа!А ние трябва да плачем,а не да се радваме от членството ни в тоя вълчи пакт!
  • 10 естествено че НЕ

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "Onq s konq":

    и понеже не са сигурни за бъдещето,се опетаха с конституционна поправка да забранят провеждането на референдуми по този въпрос!Е те това е истинска демоНокрация!
  • 11 велика велика

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Велика Турция":

    ама в анадола!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 no name no face no number

    13 0 Отговор
    ПОЗОР. Референдум за членството ни в този унизителен съюз
  • 16 Никой не е питал народа

    14 0 Отговор
    дали иска да сме в НАТО! Всичко което се прави за народа, но без НАРОДА е противозаконно, конституцията го забранява! Евреина Паси трябва да бъде съден, и това ще стане от народен съд!
  • 17 Първан

    4 0 Отговор
    Имаше ли некакъв хаир от това членство.
  • 18 Пиниза

    5 0 Отговор
    Каква ни е далаверата като сме член на нато?

    Коментиран от #19

  • 19 Далавера нула

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Пиниза":

    Но като стане напечено ще ни начукат канчетата руснаците, това ще е келепира ни!?
  • 20 куку руку ку

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Възмутен":

    15 години в НАТО- 15 години американска колония!
  • 21 без референдум

    6 0 Отговор
    15 години от деня, когато България загуби суверенитета си и стана васал на американците! Нека не се заблуждаваме - НАТО, това е 90% армията и интересите на САЩ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове