Last news in Fakti

30 Декември, 2018 09:34 13 935 133

Ненчев: Радев застрашава демокрацията, призовавайки военните към неподчинение

  • николай ненчев-
  • румен радев-
  • президент-
  • армия

Такава позиция изрази бившият военен министър и лидер на БЗНС

Ненчев: Радев застрашава демокрацията, призовавайки военните към неподчинение - 1
Снимка: BGNES

Президентът Радев застрашава демокрацията с посланието си към военните, че може да не се подчиняват на политическото ръководство.

Такава позиция изрази бившият военен министър и лидер на БЗНС Николай Ненчев.

"Военните не са тези, които вземат политически решения. Когато те се усъмнят в и започнат да оспорват легитимността на цивилните власти, се отваря пътят към диктатурата." - предупреждава Ненчев в свой публикация във Фейсбук.

Повод за реакцията му е вчерашното изявление на Румен Радев при назначаването на трима висши военни на постове в Българската армия и в НАТО.

Той се обърна към офицерите със следните думи: "Вашата офицерска чест и преданост към род и родина ще бъдат поставяни все по-често на изпитание. И помнете, че от историята на българския генералитет сляпото покорство и безропотно подчинение може да донесат една звезда отгоре на вашите пагони и още няколко години служба, но не могат да ви спасят от презрението на подчинените и на българския народ."

"Това изказване за мен е изключително опасно! Какво означава "сляпо подчинение"? И кой определя кое е в интерес на род и родина? В демократичните страни народът възлага на избраните да управляват от негово име и да преценяват какъв е националният интерес. Военните не са тези, които вземат политически решения. Когато те се усъмнят в и започнат да оспорват легитимността на цивилните власти, се отваря пътят към диктатурата.
Преди да стане президент, Румен Радев, все още в качеството си на военен, заяви открито, че не признава политическо решение на Министерския съвет и на Народното събрание. Поругавайки честта на пагона, вместо да бъде основателно уволнен, той направи политическа кариера от това. Днес отявлено призовава други офицери да последват неговия пример." - посочва Николай Ненчев.

Той напомня, че отклонението от демократичните принципи е довеждало България до катастрофи.

"Безспорен факт е, че престижът на сегашните български политици е ударил дъното. Привлекателната идея на дисциплинираните военни, че не е необходимо да се подчиняват на решения на корумпирани политици, не е нова. Още по времето на Римската република Гай Марий се опълчва срещу идеята да се подчинява на решенията на Сената. В България същата логика мотивира Кимон Георгиев през 1934 г., когато унищожава българската демокрация. Това намира художествено описание и във филма "Междузвездни войни", където Анакин се обръща срещу политическата власт, преди да премине към Тъмната страна.
Решенията, до които достигат избраните политици, невинаги са мъдри, но всеки път, когато вземането на политически решения е било в ръцете на военните, се е стигало до катастрофи! Сред най-важните неща, на които ни учи българският исторически опит, е, че всяко отклонение от демократичните принципи е довеждало до катастрофи! А един от основните стълбове на демокрацията е именно цивилният контрол над въоръжените сили.
Щом президентът и върховен главнокомандващ го поставя под съмнение, нещата стават много сериозни и опасни!" - подчертава бившият военен министър.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivan4o

    167 30 Отговор
    Нещо ми замириса на аку

    Коментиран от #41, #54

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Повдига ми се от тази муцуна

    264 42 Отговор
    Не го показвайте този плужек, разваля ни новогодишното настроение!
  • 4 неа се пуашиш

    243 36 Отговор
    То поначало, т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните. Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец. Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци. Това се има предвид под "меритокрация". А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Нужен е образователен ценз. Възрастов ценз. Социален ценз. Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.
  • 5 От Пирдоп

    132 29 Отговор
    ТЕКЕЗАР, рано си започнал с Нова година!

    Коментиран от #43

  • 6 ПАТРИОТ ИСТИНСКИ

    62 203 Отговор
    Абсолютно е прав , оня наистина проект на чужда държава.
    Такива внедрени чуждопоклонници е пълно в държавата ни, щом са клели в кгб.

    Коментиран от #9, #17, #23, #126, #128

  • 7 дфхбфж

    225 42 Отговор
    Защо тази личност още не е в затвора? До кога ще му гледаме физиономията? Тенекиен соросоид на чужда ясла.
  • 8 Питам

    161 28 Отговор
    Този не отиде ли да се бие срещу руснаците ?
  • 9 отегчен

    122 30 Отговор

    До коментар #6 от "ПАТРИОТ ИСТИНСКИ":

    "ПАТРИОТИТЕ" "ИСТИНСКИ", на цру ли се кълнете?

    Коментиран от #74, #99, #132, #133

  • 10 ех ех

    150 41 Отговор

    До коментар #2 от "ХА ХА":

    Няма да я докара той - ще я докарат изродите от "българската" политическа "класа", начело с герб.
  • 11 NikNay

    146 22 Отговор
    Ей писна ми да слушам думата Демокрация. Вече почва да звучи като обида, като мръсна дума, като псувня излязла от устата на знайни и незнайни политици.е
  • 12 Хр Иванов

    184 41 Отговор
    Абе Ненчев, абе "земеделецо" елементарен, вземи се скрий дълбоко в гората и започни да се търсиш сам. Като се отваряш с такива изказвания, само на фекалии замирисва.
  • 13 Давидков

    140 36 Отговор
    Млък! Бегом в кочината на Сорос!

    Коментиран от #100

  • 14 Стига глупости

    120 25 Отговор
    Аз си мислех че в България има демокрация от има няма 30г,пък то видиш ли явно сме имали демокрация още от времето на аспарух.И тоя какво се прави на ощипан.Кога са питали народа за нещо?Два референдума имаше,нито един не признаха.
  • 15 търтейчо

    140 27 Отговор
    Тоя за каква армия бълнува? 4-5 хиляди войници, 40 генерала и 15 хиляди администрация. Какво неподчинение може да направи половин средно голям квартал на София? Хората които открито не искат тея плужици в парламента са много пъти повече :)
  • 16 Varna

    92 24 Отговор
    Джендар
  • 17 Стига глупости

    88 23 Отговор

    До коментар #6 от "ПАТРИОТ ИСТИНСКИ":

    Друго ли си е да се заклеваш в цру?
  • 18 нац предател

    48 136 Отговор
    Решетников пак е навил пружинката на Румен Грипена
  • 19 579

    125 28 Отговор
    Не смятам да чета простотиите на лизачите на американски дупета.
  • 20 Няма справедливост

    119 32 Отговор
    Този, вместо да търка наровете в затвора, започна да дава “мъдри” политически съвети!? Това ли е т.нар. “Демокрация “????
  • 21 май тука е седянката

    43 137 Отговор
    ... като гледам какви сте се събрали в този форум ... ми иде да изокам - 'що се срамиш да си кажеш, че руското протеже Радев ти е по-мило от всичко друго в България, айде събирайте си чукалата и -Беее-гом! за Москва. Да видиме как Путин ще ви потупа по раменцата ... или по дупенцата :))

    Коментиран от #30, #46

  • 22 Гражданин

    99 23 Отговор
    Стига плашихте хората, политически трупове нагли!!!
  • 23 Редник

    124 24 Отговор

    До коментар #6 от "ПАТРИОТ ИСТИНСКИ":

    А този бастун на фотото чий проект е? Не съм видял някъде да има организация на БЗНС. Нещо май като генерал без армия. Човек, който с ясно съзнание допринесе за доунищожаването на армията чрез странни проекти, шуробаджанащина на най-високо ниво, некомпетентност и т.н. няма морално право на такива изказвания. Да, много решения се вземат от цивилната част на МО, но с използване на военна еспертиза. А конкретно тази особа мрази президента, защото последния му показа, че не го зачита за някакъв фактор въобще.

    Коментиран от #109

  • 24 Смях в залата

    115 26 Отговор
    Този от снимката разбира от отбрана и сигурност, колкото дядовците на село от ядрена физика!
  • 25 Българофил

    120 33 Отговор
    Тоя паляк е много жалък.Кеф ми прави когато излезне някой като него или Плевненлиев е почне да плюе по Радев, получава се обратния ефект
  • 26 Нали

    36 127 Отговор
    Радев е главнокомандващ ? Да, ама не, защото склонява генералитета към неподчинение?! Не е за Президент Радев! Алоо, Нинова...

    Коментиран от #58

  • 27 Batushka

    43 57 Отговор
    Има известна истина в думите му...чиноподчинението е заложено в устава ...обикновенно когато е нарушено става преврат ....и мен ме изненада Радев като го слушах...това си беше подкана за преврат...кому е нужно да излязат танковете за да разберем ,че БАЦЕ е женски..
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 антисоросоид

    70 27 Отговор
    Ако има власт в тази държава този веднага трябва да бъде подведен под съдебна отговорност за провокация клоняща към тероризъм и гражданска война.
  • 30 11ап

    44 19 Отговор

    До коментар #21 от "май тука е седянката":

    Продължавай с мечтите (И С ПИЕНЕТО)
  • 31 Byg

    42 96 Отговор
    Руменчо не се спира пред нищо за да задоволи собствените си интереси , като нищо може и да докара някаква интрига в армията.
    Да се надяваме че не са толкоз захлупени другите военни и няма да му се вържат на простотията , назначената от решетников пионка е готова да пожертва и армията , само и само да се докопа до властта , такива са му преките заповеди от господарите му в русия

    Коментиран от #32, #55

  • 32 учуден

    47 23 Отговор

    До коментар #31 от "Byg":

    Явно сте злоупотребил с опиати !

    Коментиран от #38

  • 33 Коментар

    94 35 Отговор
    ДАНС ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА СЕ САМОЗЕЗИРА.
    Тоя НЕНЧЕВ,ГОВОРИ ПЪЛНИ ИЗМИШЛЬОТИНИ С ЦЕЛ ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА СИГУРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА,ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ НА ОБЩЕСТВОТО КАТО ВНУШАВА ОТ СВОЯТА ПОЗИЦИЯ НЕВЕРНИ НЕЩА.ДАНС ЗА КАКВО ВИ ПЛАЩАМЕ АКО НЕ ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ
  • 34 патриотъ

    101 34 Отговор
    Радев застрашава вашите кражби и противонародната ви политика!Радев застрашава антинародната ви власт!Само така г-н Радев,народа е с вас!Изритайте в затвора тая пасмина и народа ще ви бъде благодарен!
  • 35 Съдията Дред

    78 23 Отговор
    Този защо е на свобода изобщо?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Byg

    26 34 Отговор

    До коментар #32 от "учуден":

    Аааа , бегам от опиати , още от светлото бъдеще и гръмките думи по времето на комунетата се вардя от идеологии и яко надрусване с соц помия , но явно някои все още са в делириум ….

    Коментиран от #48

  • 39 244

    74 23 Отговор
    Нагъл герберски слугинаж
  • 40 Плужек

    75 19 Отговор
    Какво стана със съдебното дирене срещу този плужек? За какво ги цитирате тези провалени политици. Я марш в кухнята да белиш картофи, че стана обидно време.
  • 41 Азимир

    22 50 Отговор

    До коментар #1 от "ivan4o":

    Това е демокрацията - народут си избира управници. Народът не избира генералите. Когата народът стане против властта на народа и запопне да иска някой самоназначил се за лидер да взима решения е страшно. Президентът да се яви на следващите избори със свой екип и ако бъде избран да управлява. Това е законният начин. Не може да искаш законност като нарушаваш закона.
  • 42 Абдул Азис

    52 20 Отговор
    Перукан защо още не е в затвора?
  • 43 Земеделец

    69 20 Отговор

    До коментар #5 от "От Пирдоп":

    То колко работещи земеделци, оито ходят на полето останаха в тая държава, ча тоя бил лидер на БЗНС. Те бяхя първи съюзници на БКП когато имаше келепир. Носят отговорност за разрушаване на земеделието и обезлюдяване на селото. Те участваха активно в създаване на верига от зърнари латифундисти. Този грездей да се скрие защото президента в пъти го превъзхожда. Военните го уважават защото казва истини в прав текст.
  • 44 Аааа

    61 20 Отговор
    Ей такива като тоя , трябваше мноого отдавна да са на едно друго място , но сега правят анализи , дават акъли ...
  • 45 Чичо Тони

    45 21 Отговор
    И замириса на нафталин.
  • 46 Русофил

    62 19 Отговор

    До коментар #21 от "май тука е седянката":

    Като те гледам какъв активен евроджендър с мека китка си се извъдил. Ние сме за БЪЛГАРСКИЯ президент избран със законни избори от българския народ с го ямо мнозинство. Той превъзхождаше в пъти вашата кандидатка за мама на народа. Ти за чий президент си бре мекере? Явно не за българския.
  • 47 Най-демократичният комунист

    68 21 Отговор
    НЕНЧЕВ ПЛАТЕНА ПОДЛОГА, ПРОДАЖЕН КОЛХОЗНИК ЗАМЪЛЧИ И СЕ ИЗМИТАЙ ОТ БЪЛГАРИЯ, ОТИВАЙ В ГУАНТАНАМО ДА В ЖИВЕЕШ В ДЕМОКРАЦИЯ. АКО БЕШЕ ПРОЧЕЛ АРИСТОТЕЛ МОЖЕ БИ НЯМАШЕ ДА СЕ ИЗКАЗВАШ ПО ТЕМАТА ЗА КРИВОРАЗБРАНА ДЕМОКРАЦИЯ НАЛОЖЕНА ОТ ТАКИВА ПЛАТЕНИ ЛИБЕРАЛИ КАТО ТЕБ. КАКТО КОМУНИЗМА, ТАКА И ДЕМОКРАЦИЯТА Е УТОПИЯ. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ, НА КОЯТО ЕДИНСТВЕНИЯТ ВЕРЕН ПРИЯТЕЛ Е БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ, ДОКАЗАЛА ВЪВ ВРЕМЕТО СВОЯТ ПОДВИГ И ДОСТОЙНСТВО.
  • 48 Софиянец

    21 17 Отговор

    До коментар #38 от "Byg":

    Бе ка те гледам не си могъл да избегаш. Май т рано си на бело или от снощи те държи?
  • 49 Ан справедливостта

    56 21 Отговор
    Ами като няма действащ парламент и властта е в ръцете на мафията дано някой генерал да свърши работата. Засега мафията си има държава , която я легитимира. Жалко за хубавата територия.
  • 50 рррр

    26 22 Отговор
    защото казва истината затова ли бе фатмак
  • 51 военния

    53 20 Отговор
    ненчев защо не си още в затвора бе хайдук гаден
  • 52 Хаджи хаджи Българин

    57 23 Отговор
    Само като му видях физиономията на текезесара и....! Радев е изпитан , образован и опитен генерал! А тая хибридна креатура е за Белене с цялата мафиотска шайка около него! Или за тухларната ! Френската революция започна! Гадовете на прехода на ....... нивата с мотиката!
  • 53 Калинка

    54 20 Отговор
    Не разбирам как Радев може да застрашава нещо което не съществува.
  • 54 Може,

    16 17 Отговор

    До коментар #1 от "ivan4o":

    от снимката е.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Закон

    62 19 Отговор
    Ако в България имаше демокрация Ненчев трябваше да бъде в затвора!
  • 57 Кокиче

    52 18 Отговор
    Просто хипотетично, си представете, че утре президента като главнокомандуващ нареди на армията да влезе в Парламента и да арестува цялата сган, каква мислите ще е реакцията на хората

    Коментиран от #61

  • 58 Не само,

    49 23 Отговор

    До коментар #26 от "Нали":

    че е точният Президент, а трябва и втори мандат да се кандидатира, защото, ако направи партия, целият народ ще членува в нея! Тогава, тикви ще има само за тиквеник.
  • 59 ненчев крадеца

    49 22 Отговор
    Този плюмчо, Ненчев, дето открадна къщата, на Никола Петков.
    Къщата, завещана от Никола Петков ,попада в ръцете на фондация,
    която, има за цел, да открадне, каквото може, под председателството на Ненчев.
    -Скрий се ,и не се показвай,отдавна си "персона, нон грата" в България.
    Пък и критики отпраща, все около парите, сумти,свинята!
  • 60 Демокрация ли?

    44 17 Отговор
    Каква демокрация има в България ??? Как може да се застрашава нещо, което не е съществувало и не съществува в тая държава???
  • 61 крадливи депутати

    32 18 Отговор

    До коментар #57 от "Кокиче":

    Ами, ще го поздравя ,най-тържествено, иначе, Праламента с
    избрани от" Партиите", крадци, няма, кой да накаже!
  • 62 ГАЛЕВ

    45 20 Отговор
    Не разбирам защо факти дава думата на такива доказали се идиоти като този плужек.Ако бяхме нормална държава до сега да беше осъден на смърт и присъдата изпълнена.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 политика нула

    46 25 Отговор
    Ненчев , с плюене по Президента Радев, не можеш да изтриеш,
    омърсената ти личност, като бивш,политик.
    Погледни се отстрани, и си виж, първо рейтинга!
  • 66 Митев

    36 19 Отговор
    Кой беше този крадец Ненчев,че не си го спомням вече,а вие помните ли го то толкова много минаха, че им изтървах бройката
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Митев

    27 19 Отговор
    Кой пък беше този крадец Нейчев, че им изтървах бройката то само един да беше добре ,ама провалени хора да оценяват действащи само в България го има
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Д петров

    43 21 Отговор
    Поредното жалко поръчение. Явно този президент е по умен от цялото правителство. Ефекта е обратен продължавате да му вдигат рейтинга. По добре си мълчете утайки
  • 71 БЪЛГАРИН

    46 22 Отговор
    Съгласен съм с президента Радев. Политици като Ненчев ни залъгват с демокрация за да ни правят васали. Ще го попитам Ненчев :
    - "Демократично" ли е да спираме евтина електроенергия от АЕЦ и да издържаме американските Марици.
    - "Демократично" ли е да спираме ползи от "Южен поток" за да купуваме с 30% по-скъп газ (без да отчитаме ползите от преноса на газ).
    - "Демократично" ли е купуване на ф-16 (турците показаха как се прави с ф-35 и С-400).
    Отговорът е ясен : "Демокрацията" е за богатия Запад.

    Коментиран от #91, #101, #111

  • 72 един от всички

    43 24 Отговор
    Застрашаване и дори погазване на демокрацията има,но то се прояви с това,че правителството заяви избор на самолет,без да е свършила законната процедура по избор от нарочно създаденият законен орган! Ето това е погазване на демокрацията,и този платен плужек защо не коментира това? Или и той знае за самолетите повече от президента?
  • 73 Наистина

    25 32 Отговор
    Нечев щеше да влезе в затвора. Прокуратурата му повдигна обвинение защото е нарушил интересите на руската корпорация МИГ. Отказвайки им някакви ремонти или нещо подобно. Истинската причина за обвинението беше, че огласи намеците за рушвет, които от МИГ са му правили.Как така ще издава четата! Иначе Радев неотклонно върви към въвеждане на извънредно положение и суспендиране на конституцията. Каквито призиви официално имаше от протестиращите. Ще се чака дали руснаците ще направят турския поток през България или не и ако не - тогава ще задействат Радев.
  • 74 до к-р

    36 21 Отговор

    До коментар #9 от "отегчен":

    политик 0!Извинявам се за-.Напълно съм съгласен!Натиснах го неволно.Сега ти давам два+.Този наглец и такива като хибридния Плювналиев,чифутчето Саломанчо май не разбират,че на болшинството от народа му писна от близаческо-предателските изцепки,дето заформят!Ако започне бой по продажни кратуни,едвали ще го спаси перуката!
  • 75 ТОЧКАТА

    22 18 Отговор
    ...,,какво означава -сляпо подчинение...,,.Пита Ненчев....И е ясно ЗАЩО ПИТА...ТО СЛЕПИЯТ!!!РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ НЕ ЗНАЕ какво е ,,сляпо подчинение,,...и ТОЙ е ПОЛИТИЧЕСКИ!!!ЛИДЕР....!!???Дааа ,такъв е...
  • 76 реалист

    27 44 Отговор
    Иска му се на президента военна диктатура да командори и да лапа комисионни Нашия народ е достатъчно умен и не ще допусне подобни провокации
  • 77 Андреан

    24 39 Отговор
    Докога като овце ще блеете и възхвалявате всеки който каже че ви е овчар. Писна ми да слушам за боклука Радев
  • 78 ТОЧКАТА

    18 13 Отговор
    ...ненапразно БКП ви държеше на каишка...изкъсо...Сега пак е същото ноооо,ДРУГ държи каишката
  • 79 Охо бохо

    12 15 Отговор
    Той имаше в предвид че те трябва да са първи в примера а не аз да загина а ти да пърфиш хапвайки черен хайвер макар и загубил
  • 80 Петкова

    30 21 Отговор
    Един от умразните и продажни политици.Нищо полезно не е свършил за българия
  • 81 Петкова

    23 21 Отговор
    Един от умразните и продажни политици.Нищо полезно не е свършил за българия
  • 82 жалки

    20 32 Отговор
    самоварите са безсилни нещо смислено да направят и тръгват с рогата напред
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Димо

    34 20 Отговор
    Това НИЩОЖЕСТВО защо го показвате.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Ша са опраим

    33 26 Отговор
    Аз съм за генерала.

    Коментиран от #122

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Стрелата

    9 17 Отговор

    До коментар #87 от "СърГей":

    Ти пък си градцки педааал искам да ти го сложааа охаааа
  • 89 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    8 14 Отговор
    На гилотината
  • 90 сноу

    17 18 Отговор
    Ало ,журналята ...Как не ви е срам ,винаги когато хората искат да се почувстват малко човеци ,вие изтърсвате някакво зловоние , от което и с кашляне не можеш да се оттървеш.
  • 91 Вили

    19 16 Отговор

    До коментар #71 от "БЪЛГАРИН":

    Чиляк, цената на тока от нова АЕЦ Белене не може да бъде евтин защото централата трябва да се изплаща за определен срок. Същото важи и за американските централи. Така е когато се строи с частни пари.

    Коментиран от #96

  • 92 Сюнетчия

    22 22 Отговор
    Ей Ненчев ибрика наведи и се потопи да видиш как боли но ще свикнеш с бахура
  • 93 Здравчева

    27 22 Отговор
    Няма как режима Борисов да се мисли за демокрация И едва ли има подобно нещо, но страх лозе пази!!!!!
  • 94 Един

    12 19 Отговор
    Наглец!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Пешо

    15 19 Отговор

    До коментар #91 от "Вили":

    За първи до четвърти блок на АЕЦ-а в Козлодуй става въпрос, не се прави на гламава. 😂
  • 97 Обикновен човек

    19 16 Отговор
    Сляпото подчинение означава: Ако Бойко или ГЕРБ ви кажат хванете се за палците и скачайте от Шератон надолу с главата вие трябва да изпълнявате без да мислите защото това е волята на тези които са избрали ГЕРБ.(платените цигански орди и други тъпи малоумници.

    Коментиран от #107, #108

  • 98 Азът

    23 16 Отговор
    ПрЪЦидентът е обида и за военните и за всички българи. Не съм гласувал за него и никога няма да гласувам за издигнат от БКП / БСП кандидат на каквато и да е позиция.
    Вразумете се!

    Коментиран от #118

  • 99 Доктор Ох Боли

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "отегчен":

    ЦРУ , абе тебе да не те гони ЦРУто бе другарю .Ако е така да те пращаме в Карлуково на почивка.
  • 100 Марко Тотев Танев

    15 7 Отговор

    До коментар #13 от "Давидков":

    Айде бе, и Ненчев е от групата на СОРОС . Абе ти нормален ли си . Ще взема да се обадя на Сорос ,че 90% от българите са соросоиди па барем се зарадва . Да ти кажа Сорос започна да ми се издига в очите ,щом всички нормални хора са обявени за соросоиди ,значи Сорос е свестен , пък аз си мислех ,че не е моя човек и го недолюбвах. Пфу-у-у че съм тъпанар.
  • 101 Конституционалист

    16 10 Отговор

    До коментар #71 от "БЪЛГАРИН":

    Питай Дългия Инкасатор Овчаров за Американските Марици. А Фатмака да внимава ,щото май-ще последва импийчмънт.
  • 102 гост

    13 21 Отговор
    Ненчев , достатъчно е човек да ти види селската примитивна и бунашка мутра за да разбере на кого служиш .
    Браво на президента. Това тук не е демокрация . Това е тирания . На избори народа нищо не избира , изборите са нагласени и предрешени . 30 години се упражнява геноцид над народа . В такъв случай армията е длъжна да се намеси и да защити народа от мафията заграбила властта . Но главнокомандващите са покорни мишки и слуги на мафията .
    Държавата и народа си заминават това е истината .
    Време е за животоспасяваща реакция срещу туморите присвоили си държавата .
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Има нужда от военен преврат

    9 19 Отговор
    Ако наистина стане военен преврат, а дано, и военните избесят по дърветата на София всички мафиоти като Боко, всички престъпници политици, всички агенти на чужди държави като цветанов и плевнелиев и всички пордажни мекерета като този ненчев, сидеров, каракачанов, симеонов и всички останали, убеден съм, че народът ще застане плътно до военните, ще ги приветства и ще им помага.

    Коментиран от #119

  • 105 за писар не става а

    9 17 Отговор
    Ненчо-кирката дава пак ``акъл``.....
  • 106 Ти, боклук такъв

    5 18 Отговор

    До коментар #95 от "Гост":

    още ли дишаш?
  • 107 А и питаш,

    4 4 Отговор

    До коментар #97 от "Обикновен човек":

    ще го направят дебилите, без да мислят, така са гласували и за тиквите.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Санчо

    6 9 Отговор

    До коментар #23 от "Редник":

    Този е планиран от альн дьлес. т.е. национални предатели НАЛОЖЕНИ от тях да унищожьт духовно и физически собственните си народи. Всички ние сме виновни,че допуснахме да ни изльжат.
  • 110 Ненчо Ненчев

    16 8 Отговор
    Фатмака е обществена опасност . Веднага трябва да бъде сезирано Народното събрание и да се обяви процедура по импийчмънт на този Радев. Освен това ни злепоставя пред света с ролята си на Ал Бънди в сериала "Женени с деца" Немедленно да му се свалят зелените чорапи и при Банева ,ако иска да вземе Деса за Шведска тройка тип Грипен.Ще призовава офицерския състав към неподчинение. Това е предателство към правовия ред в България. Тоя почна да се издава и е време да му свият сърмите
  • 111 Република България

    13 2 Отговор

    До коментар #71 от "БЪЛГАРИН":

    Къв Българин си ти бе .Ти си един циганин с български паспорт и защитаваш циганската партия БСП и ДПС.
  • 112 гост

    3 3 Отговор
    ... а ако обяви и игра с СМС - и за набиране 5 млн за бесилки и трапове + съответната развлекателна програма, смятай за два дни ги е събрал, дори да са по 20 ст. / Смс-а... откога народа си чака шоуто и откога го е заслужил?! Толкова отдавна, че дори би платил за да се случи.
  • 113 Българин

    5 15 Отговор
    Перуката май не знае, кой е главнокомандващ армията ! Прав е Президента, командния състав на армията не трябва да трябва да бъде подчинен на корумпираните и продажни политици, още повече на фалшиви и некомпетентни "експерти" !
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Тодоров

    4 12 Отговор
    господин Ненчев това което войниците са го спечелили на бойното поле вие политиците сте го осрали на масата за преговори.Така че моля ви замълчат че продължавате да затриване БЪЛГАРИЯ и днес.
  • 116 Сашо

    3 15 Отговор
    Този мазен негодник не е достоен за кенефочистач , камоли за министър . Позорно е че в управлението се домогват такива човекоподобни същества .
    А България е толкова осрана и партийната мафия така е окопана , че само АК 47 е единствената надежда за спасение на българския народ от унищожение .
  • 117 Изненадан

    2 15 Отговор
    А!! Тази евроатлантическа шушимига тупирана от къде изпълзя? 😳😡😠
  • 118 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #98 от "Азът":

    "Майката на народа" ти беше фаворита, нали?! Даааа, личи си!
  • 119 гост

    6 8 Отговор

    До коментар #104 от "Има нужда от военен преврат":

    Е нали затова унищожиха БА и се обградиха с най-голямата полицейщина в Европа, за да няма изненади! Познай и на коя страна ще са американците бази, ако нещо все пак се разбута. България просто е една вече ограбена колония, която скоро ще преустроят от държава в резерват за нежелани емигранти.
  • 120 наско

    6 10 Отговор
    Този ,,ЗЕМЕДЕЛЕЦ,,отново напира към властта.Някой трябва да защитава американските интереси на всяка цена.Заедно с Роско ДА ДРЪПНАТ колкото може повече.Подлоги до втръсване.
  • 121 избор

    6 16 Отговор
    ЕДИНСТВЕНИЯТ ДОСТОЕН ГЕНЕРАЛ.БРАВО.
  • 122 И аз съм за Генерала

    9 15 Отговор

    До коментар #86 от "Ша са опраим":

    Генерала е лош за някои защото им казва истината че окрадоха бедния народ в очите а това боли

    Коментиран от #127

  • 123 Гост

    6 6 Отговор
    Кога видим генерала Радев видим да играе кючек с Домуса, тогава вихме ти повярвали, приятно плюскане, тонове месо, като не видели и после, я инфаркт, я сърце изкуствено, крака не издържат от свинетТа ви натъпчени с анаболи и инжекции.
  • 124 Женени с деца

    13 4 Отговор
    Ал Бънди,Решетников ли ти каза да се правиш на Пиночет или кака Кури,или Деса,Трифоновата стюардеса?
  • 125 Zitler4

    1 8 Отговор
    Тоя фатмак,ще оценява генерал .ЕТова го има само в БГ
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Zitler4

    2 13 Отговор

    До коментар #122 от "И аз съм за Генерала":

    Браво .Тоя който тие сложил минусче ,100% е чифут.
  • 128 Велин

    3 13 Отговор

    До коментар #6 от "ПАТРИОТ ИСТИНСКИ":

    Когато си давал наряд с кирка или лопата и след това станеш министър на отбраната точно така ще разбираш военната служба. Силата на Ненчев е в омразата към Русия и раболепието му към "Юнайтед стейтс". Жалък човек.
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Генерал в оставка

    8 2 Отговор
    От прост военен какво може да се очаква.Впрочем не случайно БСП се опряха на генерал за президент.Той им вариант за връщане във власта като последна възможност.Така че военен преврат не е невъзможен ако обаче НАТО спи още.
  • 131 чичо

    2 0 Отговор
    Вие хубаво го бравоствате,ама не помните ли-сега е президент.По точно,би трябвало да е президент!
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 капyTин

    10 0 Отговор

    До коментар #9 от "отегчен":

    Според зависи - на КПСС, БКП, КГБ, Кремъл, лично на путя, на ГАЗПРОМ, на РосАтом. Даже лазим по земята пред гундяев.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове