30 Декември, 2018 14:30 18 390 48

Мариана Векилска напуска bTV и България

  • мариана векилска-
  • btv

В началото на януари ще стане ясно кой ще се присъедини към „Тази събота и неделя“

Мариана Векилска напуска bTV и България - 1

Водещата Мариана Векилска, която е част от екипа на bTV още от старта на телевизията през 2000 година, поема по нов професионален път от януари 2019-а. Тя се впуска в ново предизвикателство извън България и извън сферата на медиите след 18 успешни години на малкия екран.

„Винаги съм се чувствала чудно хубаво в телевизията, в bTV специално, заедно с всичките ни прекрасни колеги. Трудно се взема такова решение – да се разделиш със семейството си, но 18 години са толкова много, че е добре да постигна още нещо, да стана добра в още нещо и да успея в още нещо,“ обяви самата тя в ефира на „Тази събота и неделя“.

Зрителите познават Мариана Векилска с работата ѝ във всички жанрове на телевизионната журналистика. Била е репортер, водещ на сутрешния блок и на bTV Новините, както и продуцент. Освен с високия си професионализъм, Мариана Векилска демонстрира своята отдаденост към работата си и като допринася за редица каузи, които bTV реализира през годините. „Да изчистим България заедно“, „Великолепната шесторка“, „Българската Коледа“, „bTV и мечето“, „Направи го за България“, „Пощенска кутия за приказки“, „Един ден на Витоша“ – това са само част от инициативите, на които водещата е посветила своето време и енергия.

„Мариана Векилска е високо ценен професионалист в екипа на bTV. Ще липсва на всички ни тук в нюзрума, но зрителите на „Тази събота и неделя“ могат да разчитат, че ще продължат да се наслаждават на чудесно телевизионно предаване със сутрешното си кафе през уикенда,“ коментира Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт“.

Как ще се промени „Тази събота и неделя“ от 2019 година и кой ще се присъедини към Жени Марчева и Диана Любенова - bTV ще обяви в началото на януари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха де

    103 13 Отговор
    Щом и тия високоплатени шафрантии емигрират, смятайте колко е зле положението

    Коментиран от #4, #5

  • 2 бл.134 в Зап. парк

    56 5 Отговор
    Е , къде отива ?? Пак с тия новини , казва се нещо наполовина

    Коментиран от #9

  • 3 Данил

    70 4 Отговор
    Да се закрива направо телевизията , всички са противни.
  • 4 360

    61 24 Отговор

    До коментар #1 от "Ха де":

    АЗ СЪМ "ЖИВЕЛ" 15г на ЗАПАД и ти гарантирам че БГ е страната на златните възможности, просто е въпрос в начина ни на мислене - мързеливи сме, прекаляваме с цигари и алкохол, преяждаме, не се грижим за дома си и хигиената си . . . на Запад за да имаш къща или собствен бизнес трябва да си милионер

    Коментиран от #7, #20, #22, #28, #30, #48

  • 5 ейййййййй

    56 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ха де":

    по-скоро си мисля, че е хванала някой богат дъртак (чужденец де) за провисналата му ''кисия''
  • 6 Ванче

    37 1 Отговор
    Най - после, сега остават оряховския турчин и учиндолската звезда
  • 7 Не сме всички

    34 8 Отговор

    До коментар #4 от "360":

    Мързеливи! Аз не съм жената и децата, не са! Да не изброявам! Обидно е твърдението ти и невярно! Знаеш ли, че тук за да имаш бизнес колко часа трябва да работиш?

    Коментиран от #23

  • 8 mediator37

    62 2 Отговор
    На всички "телевизионери" от бътъвъта ще кажа, че за тези 18 години народът ви знае като циганската телевизия. По шествия и манифестации хората биеха и плюеха репортерите ви и ви наричаха "цигански подлоги". Толкова сте допринесли за България, колкото Цветелин Кънчев и бат Сали от Самоков.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ГРОБ - НЕвидими резултати

    44 2 Отговор
    БТВ ПОКАЗВА ВСЕКИ ДЕН КАК ЦИГАНИТЕ ОГРАБВАТ БЪЛГАРИСТАН. И ПОДКРЕПЯТ ТОВА ДА ПРОДЪЛЖИ.
  • 11 Alpha_Lone_Wolf

    33 7 Отговор
    Нормално е да я натирят, аман от бабички в родния ефир. Докрая на годината и двете ѝ колежки. И баба Петрова и баба Салич и ония баби от "Търси се", виж ги какво правят в БНТ1, натирват бабичките в другите БНТта и само млади момичета в ефир.
  • 12 Истината

    23 5 Отговор
    Векилска диана любенова ...боже това е сган та сган
  • 13 Популист

    36 1 Отговор
    Бтв и Нова тв са са джендърски телевизии. Не пропускат Събота или неделя да пуснат някой материал за обратните, за да се оплачат колко несправедливо обществото се отнасяло към тях, че това не било европейско развииш ли. А новините им са дезинформиращи манипулирани, канят се политици, от точно определени партии . Социологическите проучвания които показват са винаги на точно на определени агенции които винаги са манипулирани, неточни и коефицентите за рейтинг на управляващите партии и политици.

    Коментиран от #17, #27

  • 14 Пендо

    21 2 Отговор
    Дреме ми къде отива тая.Прав и път.

    Коментиран от #31

  • 15 Асфдд

    22 0 Отговор
    Ше развива сбръчкания шнур на некоя брюкселска зелка срещу заплащане, а ние ще си отдъхнем от измислената й журналистика
  • 16 К П П

    5 1 Отговор
    В чужбина не е лошо знаеш за какво работиш стига да имаш свестни колеги да не са\ п---и\ и там ги има но тук са много мързеливи и завистливи крадливи и казват дръжте крадеца защото ги мързи да работят но работа има и тук малко нашите хора трябва да се вземат в ръце баланс между\цените\ работа \данъци \ такси не може да плащаш за услуги в пъти повече тук и да получаваш в пъти по малко бюрокрацията да е по малка без бонуси повече да се мисли за здраве \за децата \ за пенсионерите на село съм израснал знам какво е нямаш. преминал съм през всякакви перипети
  • 17 Хахо

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Популист":

    Вярно и точно казано браво.
  • 18 viktoria

    0 10 Отговор
    ЧУДЕСЕН СПЕЦИАЛИСТ ЖЕЛАЯ И МНОГО НОВИ УСПЕХИ
  • 19 дедо иван

    15 2 Отговор
    Отива да работи пак за соросоидите в Брюксел, за които и до сега е работила в България.
  • 20 Pokoloko

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "360":

    Mnogo e prav.pre4i ni marrzela i bezrazli4ieto a tuk vazmoznostite sa ne po malki ot ostanalata evropa.
  • 21 Без име

    13 3 Отговор
    БНТ ми стана симпатична телевизия
  • 22 Антон 1

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "360":

    Колко си прав човече ! Ама чуждата кокошка ,патка !:)
  • 23 Антон 1

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Не сме всички":

    За да искаш високо заплащане трябва освен да на си мързелив ,да имаш и квалификации - образование ,занаят , специфични учения !
    Ако ги имаш само на книжка ,пак в проблем ! Ако ме си достатъчно конкурентен по други причини ,пак е проблем ! Съвкупност от всичко е . Не може всички с Мерцедеси , Айфони и ОЛЕД ТВ в къща !
    За добър живот на средна класа , обаче трябва да се положат усилия ! Проблема при нас е ,че на ниско квалифицираните работници им плащат много малко. Крайно недостатъчно . Те просто преживяват . Освен всичко системата в световен мащаб превръща хората в консуматори и това прави проблема на тия хора още по - голям ! Липсата на ценности и реално подредба на приоритети прави много хора нещастни ! Всички в БГ искат да живеят като шефа !:) Ниската култура на управление на личните средства е Основополагаща за тези проблеми ! Подвеждането по неправилно преценено кредитиране някои път е пагубно .
    Качеството на живот в повечето случай е реципрочно на положените усилия и лични качества на конкретния човек . Това е живота !

    И аз може да искам яхта и вила в Монако , ама друг път !:)

    Коментиран от #29, #41

  • 24 КОРАБА ПОТЪВА

    7 0 Отговор
    МИШКИТЕ БЯГАТ А КАПИТАНА КОЙ Е? И ША СТОИ ЛИ ДО КРАЙ...????
  • 25 Клюкар

    7 0 Отговор
    Е, ха, честито.... Преди години в бтв-то бяха докарали двойник на тогавашният шеф Мърдок.... И Мариянчето ''цъфна'' сутринта на работа по черна дантела. Цирк. Явно 10г. по късно, номера е минал пред някой.
  • 26 Иво

    7 0 Отговор
    Дау джонс сега ще тръгне надолу.
  • 27 Гражданин

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Популист":

    Не мога да ви разбера щом не ги харесвате защо ги гледате. Или трябва просто да плюете.
    Или ви гони мазохизъм-нещо не ми харесва, ама го гледам, за да давам после високомъдрени изявления по форумите.
  • 28 Меркел

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "360":

    Явно по себе си съдиш. Ако си нечистоплътен и мързелив, не хвърляй петно върху един горд народ, доказал го с историята си, която ти препоръчвам да прочетеш. А може би си от по тъмнокожият етнос заради който ни мислят някои за диваци.
  • 29 Гражданин

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Антон 1":

    Радвам се, че в България има все още хора, които мислят рационално, говорят с факти и не налагат мнението си.
    Остава само четящите да си правят изводите, ако могат.
    Желая успех.

    Коментиран от #35

  • 30 бял

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "360":

    Глупостите на някой неудачник с основно образование не ми се слушат,Булгаристан е място за златна възможност да си в схема или да криеш доходи
  • 31 бял

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пендо":

    А на на нея ако знаеш колко и дреме за вегетираща мишка като теб...

    Коментиран от #32, #36, #42, #43, #47

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Надежда

    6 0 Отговор
    Всички да изчезнат, такава телевизия кому е нужна, заразни, отровни са, заблуждават народа, манипулират го, промиват мозъци, Аман от такива журналя, свестните са много малко, но тях не ги показват
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Антон 1

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "Гражданин":

    Нямам никакви претенции ! Просто споделям !
    Не може все някой друг да ни е виновен !:(
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 vasik atanasova

    3 1 Отговор
    местя го
  • 38 vasik atanasova

    3 1 Отговор
    всички избегаха от бг то
    само сиган остана тука
    мариана векилска отива да работи в Брюксел
  • 39 ВДД

    2 3 Отговор
    ...И ЗА ТАЗИ СТАТИЯ НЕ СЕ РАЗМИНА С УКОРИ,ЗЛОБА,ПРОСТОТИЯ...
    АЗ ПЪК ЩЕ ПОЖЕЛАЯ НА ВЕКИЛСКА УСПЕХИ И ПОПЪТЕН ВЯТЪР!
  • 40 гост

    0 0 Отговор
    Много важно.
  • 41 Другар

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Антон 1":

    Господи,върнахте ми вярата в живота,моите адмирации,имало и други мислещи хора като вас,благодаря Ви.Страхотно сте им обяснили от къде идват проблемите на пролетариата и някак си разбираемо-смилаемо за тях.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 оня с дроня

    2 0 Отговор
    Ами да заминава,хич няма да ми липсва. Тия от,,Тази събота и неделя,, да се махат и те. Може на мястото на това предаване да дават спорт от седмицата, който се излъчва иначе по платените канали.
  • 45 Куротрошачката

    5 0 Отговор
    С кой че забегне - с някой циганин любящ чак в САЩ :) Или ония перчемлия Калин Врачански от стъклен гном набеден за секс символ.
    Все тая поуката е че Симбата ще гледа децата докато тя се шпори у чужбинско. Не точно определението мъжемелачка за Векилска курусмук или куротрошачка и отива повече - сега няма да я знаят в чужбината и ще може да продължи да се чепи където си иска.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "360":

    пффф и като си ЖИВЕЛ 15 години на запад, колко истински работливи и отдадени професионалисти видЕ, щото мойто мнение е обратно на твоето. А пък тук ако си честен човек искащ да прави бизнес, без значение българин или чужденец, при първия сблъсък с повсеместната корупция (а той ще е почти веднага), палиш джапанките и към някъде другаде, където няма да те цоцат дебели чиновници като дойна крава.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове