Last news in Fakti

31 Декември, 2018 09:09 4 026 27

88 общини без пари от правителството

  • бойко борисов-
  • общини-
  • бюджет
88 общини без пари от правителството - 1
Снимка: БГНЕС

88 общини в България не са получили нито лев от правителството за последния мандат. Изводът е на опозицията и е по повод отпуснатите нови 145.7 милиона лева по места.

Тези пари са за ремонти на пътища, водопроводи, спортни зали, довършване на централни градски части.

Заедно с новоотпуснатите пари общините са получили от правителството общо 550 милиона лева.

Почти 394 млн. от тях са дадени на общини на ГЕРБ.

Общините на ДПС са с 95 млн. лв. извънредни траншове.

Независимите кметове и общини, управлявани от други партии, са получили 48 млн. лв.

10 млн. лв. са получили общините на БСП.

В последния транш от 19 декември съотношението се запазва.

С транша от 920 хил. лв., които червената община Гоце Делчев получи през лятото, вече се работи в селата, управлявани от ДПС.

„Обектът е на село Брезница, строи се спортна площадка с килими от трева, ще се обгради с големи крушки високи и стълбове и ще играят тук мач. Това ще стане до края на пролетта”, разказа пред bTV работникът Меджиди Узун.

Асфалтирането на улицата ще започне през пролетта.

„За нас най-важни са улиците в нашите села. Има улици, които никога не са виждали асфалт. Населените места са живи села, под две три хиляди души”, обясни кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов.

4 млн. лв. бяха отпуснати на Община Харманли, която се управлява от ГЕРБ, за изграждане на спортен комплекс. С парите се строят четири тренировъчни зали, волейболна и тенис зала, модерни игрища за хокей на трева и футбол.

В момента е покрита малката лекоатлетическа зала, целият проект трябва да приключи в края на май. Проверка на обекта вече е правена от спортното министерство.

„Просто сме изпуснали момента, в който могат да се ползват европейски средства”, каза кметът на Харманли Мария Киркова.

От общините на ДПС най-много пари през лятото получи Кърджали – 2 млн. лева за ултра модерно улично осветление в цялата община, която включва града и 117 села. Лед лампите ще се самонастройват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    49 1 Отговор
    Въпроса е НЕ защо няма пари, а КЪДЕ са отишли?! :)

    Коментиран от #2

  • 2 Как къде

    46 1 Отговор

    До коментар #1 от "mom4eto":

    Как къде ?за яхти за дрога за диаманти за любовници за острови за самолети за бентлита за злато за имоти и така насетне
  • 3 Лъжат ни ката ден

    60 6 Отговор
    Това правителство не направи нищо добро за българите ! Превърна хората в озлобени и негодували!То е символ на корупция,рекет и несправедливост !!!!
  • 4 Срам ме е

    55 3 Отговор
    ПРВИТЕЛСТВО на ИЗМАМАТА !!!!!!!!!!
  • 5 kkukj

    38 2 Отговор
    Ааа ма нищо бе вие пак гласувайте за тези гробари бе какво ви бърка. И без това е повече от видно, че обичате да ви газят, мачкат и стригат като овце. Три пъти вече гласувахте за тях, така че можете и 4-ти път да гласувате за мъчителите си. Развили сте Стокхолмския синдром така, че смело и безотговорно към 4-ти мандат на гробарите.
  • 6 Къде е отговора

    39 3 Отговор
    Чудя се кой има полза да държи на власт хора като този на фотото?! Та за десет години той унищожи нацията ! Театър на абсурда и българско падение !!!
  • 7 Тези пари не са за ремонти

    35 1 Отговор
    а за купуване на гласове. Така искат да си купят цели общини и затова са сигурни, че пак ще спечелят изборите!? Те са хванали кормилото на държавата и трудно ще го пуснат, както куче кокал не пуска! Трудна ще е борбата с мутри, а ако паднат от власт, ще вредят още повече!
  • 8 ДАЛИ

    36 2 Отговор
    ДАЛИ ЩЕ ДОЖИВЕЕМ ДЕНЯ НА ВЪЗМЕЗДИЕТО ????

    Коментиран от #27

  • 9 Патриот

    35 2 Отговор
    Ето го пак тоя измамник тиквата !!!
  • 10 Варна

    36 2 Отговор
    А ми това е истинското лице на физкултурника и пожарникаря. Парите са харчат за техният комфорт - метро,у площади, зали, музеи , пътища удобни в посока, която на тях им е удобна... - А останалите, които не играят по свирката им... - Глад! - Ще паднат на колене от мизерия и сами ще дойдат да целуват ръка. Това е истината! Така "работи" Борисов! - Той и физкултурника са брутални и това е лицето им
  • 11 Смърт

    24 1 Отговор
    Егати и некадърните снайперисти.тиквоча е като сони тринитрон у главата и пак не могат да го хванат в кадър.и после ми реват че в армията плащали малко.ми поразмърдайте се бе бастуни.
  • 12 Лошо лошо лошо

    7 20 Отговор
    Съгласен съм че това правителство не е добро,но поне в сегашната опозиция то няма алтернатива ! Тя е слаба и корумпирана ! Та мафиоти като Импексова и Крие Контрабандата ли ще ни управляват???
  • 13 Въпросче

    6 9 Отговор
    Какво стана с делото на Кирил Добрев за контрабанда на огромна сума пари ?
  • 14 Мечтател

    29 1 Отговор
    Мечтая начело на държавата да застанат хора с чест, достойнство, морал, решителност, култура, интелект, образование, да са патриоти, да са родолюбци, да обединят и поведат изстрадалия, опростял, даже оскотял български народ. Откъде ли ще дойдат, май ще си остана само с мечтите.
  • 15 Срам ме е от управниците ни

    25 1 Отговор
    Дано,дано Мечтател,но имам чувството,че сме урочасани ! Падат ни се само алчни и некадърни !
    На последно място сме във всичко ! Все по зле е !
  • 16 Гарантирано от ГЕРБ

    23 1 Отговор
    Боко е Крадеца на Века
  • 17 Про

    19 1 Отговор
    Тиквата раздава парите като бакалин ...на който му е кеф ..и почти на герберски кметове ...да си правят пиар ...колко много допринасят герберските кметове по общините... и странно защо доста пари и на ДПС...
  • 18 СеСеСере

    1 24 Отговор
    На следващите избори да изберем БСП и дпс да прегърнем матушка русия да излезем от НАТО и ес да станем както е искал бай тошо руска република и да се запишем за москвичи. А? Ушанки .

    Коментиран от #19, #22, #26

  • 19 Све

    19 0 Отговор

    До коментар #18 от "СеСеСере":

    Умнико, когато някой те ограбва, какво значение има дали е от БСП, ДПС, ГЕРБ, ОП…. МУТРИТЕ СА СИ МУТРИ , дебилите…..
  • 20 Шофьор

    4 13 Отговор
    В Полша забраниха комунистическата партия демек като нащо бсп и ся са добре къв е извода нормална държава става само без комунисти и бивши комунисти ми как да им дадът пари на тия бсп общини като веднага ще ги откраднат ша има за избори да купят ще има и за куррррнела да лапа ще има и за червените олигарси неим давали те за бой пари искат я по сериозно се чакаме на готово държавата туй държавата онуй ами ние какво сме направили за нея

    Коментиран от #21

  • 21 Морски

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "Шофьор":

    Е за това ще си останеш шофьор! - Провери от къде идват Борисов, Цветанов и половината партия ГЕРБ. Някак странно ми е душевният катарзис буквално за една нощ. До вчера бранещи те идеята на комунизма Борисов и Цветанов някак преживяха душевен катарзис и станаха чисти и душата им девствена. Да не говорим, че ГЕРБ и Борисов на практика бяха създадени от чужда държава и изпълняват поръчки, както е видно на чужди държави. В тази връзка може би е редно да бъдат забранени, а едни хора да бъдат преместени на топло в кафеза.

    Коментиран от #24

  • 22 Морски

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "СеСеСере":

    Не! - На следващите избори избираме който и да е, готов да вкара Борисов, Цветанов и дружките им Пеевски, Доган, Валентин Златев, Домусчиев, Маджо и още няколко в кафеза. - Тъпотията герберастка е просто уникална! Като вземете да развивате едни теории за бъдещето, чак не знам да ли не е по- добре да кандидатствате за актьори в някоя холивудска продукция

    Коментиран от #25

  • 23 патриот

    8 0 Отговор
    така е с крадливи политици
  • 24 Кан крум

    1 7 Отговор

    До коментар #21 от "Морски":

    Що така мислиш да не би да си комунис и да те е страх от божието възмездие или пък от народното малко ли крсдоха бсп
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гербер

    1 4 Отговор

    До коментар #18 от "СеСеСере":

    Браво, покажи на народеца къде е правилното гласуване. Накъде сте без Герб бре нещастници?
  • 27 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ДАЛИ":

    НЕ!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове