1 Януари, 2019 20:48 3 595 10

Викат Спешна помощ за "нападнато от мечка момче"

  • спешна помощ-
  • мечка

Жена подала сигнал, че в Банкя е видяла как младо момче е било хванато от мечка, която е започнала да го яде

Уникален случай са регистрирали рано сутринта в първия ден на годината в Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в София.

Жена подала сигнал, че в Банкя е видяла как младо момче е било хванато от мечка, която е започнала да го яде и че на мястото имало много кръв, съобщи пред "Фокус" говорителят на центъра Катя Сунгарска.

"Моментално е била изпратена линейка. Колегите са заварили 24-годишно момче, което във вилната зона е излязло навън по потник и къси гащи и е премръзнало. Изпаднало е в състояние на хипотермия, което може да бъде и животозастрашаващо, така че по най-бързия начин сме го закарали в противошокова зала на "Пирогов", обясни Сунгарска, като подчерта, че мечка и кръв на мястото не е имало.

От болницата уточниха, че младежът е бил с компания, но прекалил с алкохола и се изгубил.

Тя съобщи и за фалшив сигнал за горяща къща в село край Своге.

"Беше ни подадено, че вътре има бедстващи хора", уточни говорителката на ЦСМП.

По думите й веднага към посочения адрес са изпратени две линейки, но нито къщата горяла, нито имало хора, които да се нуждаят от спешна помощ.

"Имахме и една доста агресивна жена, която многократно е звъняла и е искала да ѝ бъде изпратен медицински екип, защото е вдигнала 37,2 градуса температура. Многократно сме ѝ обяснили, че за такава температура дори лекарства не се взимат, а камо ли да се праща спешен екип. Тя е била доста агресивна, включително ни е заплашила с предаването "Господари на ефира" и се е представила като журналист. В крайна сметка успяхме да отделим един екип, за да отидем до нея, премерена ѝ е температурата и се е оказало, че е 36,8 градуса", разказа още Сунгарска, като подчерта, че това за пореден път е тежко разкарване на медицински екипи, които работят, за да спасяват животи, а не за да извършват амбулаторни прегледи.

Общо 19 екипа са били на терен в новогодишната нощ, като са подадени общо 198 сигнала. Един от тях е бил за 60-годишна жена, паднала от 16 етаж. Тялото е намерено от неин съсед. Полицията разследва дали става дума за инцидент или за самоубийство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    18 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Имахме и една доста агресивна жена, която многократно е звъняла и е искала да ѝ бъде изпратен медицински екип, защото е вдигнала 37,2 градуса температура. Многократно сме ѝ обяснили, че за такава температура дори лекарства не се взимат, а камо ли да се праща спешен екип. Тя е била доста агресивна, включително ни е заплашила с предаването "Господари на ефира" и се е представила като журналист. В крайна сметка успяхме да отделим един екип, за да отидем до нея, премерена ѝ е температурата и се е оказало, че е 36,8 градуса", разказа още Сунгарска, като подчерта, че това за пореден път е тежко разкарване на медицински екипи, които работят, за да спасяват животи, а не за да извършват амбулаторни прегледи. - Докато на такива "индивиди" не почне да им се поставя по една Ф 18 свещ в задния двор, екипите ще се разкарват, а нуждаещите се ще умират. После, лекарите ще са виновни.
  • 2 Колю

    20 2 Отговор
    Добре е че съобщила за нахапан от мечка... Иначе кой ще се мръдне за някой пиян лентяй.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 НАТО ВЕЦ

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "Колю":

    Ако щеш вярвай, но прибирането на пияни и дрогирани е поне 1/3 от ежедневната работа на спешните екипи.

    Коментиран от #4

  • 4 Колю

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "НАТО ВЕЦ":

    Вервам ти... Поне почистват преди да станало късно
  • 5 Голям прос

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Колю":

    Разлял е червеното вино и оная се е объркала много, помислила го е за кръв

    Коментиран от #6, #8

  • 6 НАТО ВЕЦ

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Голям прос":

    Сигурно виното е било "Меча кръв" ;)
  • 7 Nazi

    12 0 Отговор
    Гъбите на нова година не прощават.
  • 8 Именно

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Голям прос":

    A "мечката" сигурно е била гаджето му

    Коментиран от #10

  • 9 El comandante

    0 2 Отговор
    Един мой приятел гей с друг гей в парка който го обарвал и бяха помислили че го напада и викнаха полицията
  • 10 Един

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Именно":

    Да,а на него му викали Боримечката
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове