Last news in Fakti

5 Януари, 2019 12:52 3 866 34

Шефът на АПИ: Не знаех за оставките

  • апи-
  • светослав глосов-
  • винетка-
  • винетки

Очаква се до седмица проблемите с електронните стикери да бъдат отстранени

Шефът на АПИ: Не знаех за оставките - 1
Снимка: БГНЕС

По разпореждане на премиера Бойко Борисов двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър ще понесат отговорност заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка.

„Дейността на АПИ не се свежда само до продажбата на винетки. Има си членове на Управителния съвет, които отговарят за различни видове дейности. До вчера на обяд не знаех за тези рокади. Това е преценка на премиера”, коментира в сутрешния блок на "Нова телевизия" инж. Светослав Глосов, председател на Управителния съвет на АПИ, като не пожела повече да коментира решението на Борисов.

Не е изключено още хора да понесат отговорност за хаоса с винетките, като това ще стане ясно през следващата седмица.

„Има проблеми със софтуера, които веднага се отстранява. Това е нещо ново, което в момента се инсталира и започва да работи. Винаги има такива моменти. Считаме, че в рамките на една седмица няма да има никакви проблеми”, каза Глосов.

Той поясни, че освен софтуерните проблеми е имало и хакерска намеса в системата. Хора са злоупотребявали с услугата за конвертиране на хартиени в електронни винетки. Това не се дължало на слаба защита, а на слабост в разработката на софтуера. Този проблем също се отстранява.

Светослав Глосов поясни, че до 15 януари ще се проявява толерантност към шофьорите, които не са успели да си купят винетка. Над 80% от действащите хартиени стикери са със срок до 31 януари.

„Системата на КАТ в момента се свързва с тази на ТОЛ управлението. КАТ обаче няма да глобяват за електронни винетки, а за липса на действаща книжна винетка, при положение че няма друга”, каза още Глосов пред "Нова телевизия".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    34 3 Отговор
    И твоята оставка скоро! :)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Простак

    32 0 Отговор
    Лъжци,, мръсни,, незнаел за оставките ,,всичко това се прави за заблуда на народа , евтини цигански номера

    Коментиран от #16

  • 4 наблюдател

    4 22 Отговор
    Саботаж сигурно има и то най вероятно от транспортните фирми тъй като ще плащат доста повече от преди
  • 5 По течението

    24 0 Отговор
    Софтуерната фирма ,е трън в очите, дали някой би ,оповестил ,колко струва, тази софтуерна услуга, и дали рушветите , стигнаха
    крайния получател?Парите, са платени,отдавна!
    Лошо,лошо, не доставени комисионни и празна хазна ,води до уволнения!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хаха

    20 0 Отговор
    " не пожела повече да коментира решението на Борисов " хаха какво да каже като ще е следващия ако има против нещо
  • 10 Варна

    30 0 Отговор
    Председателя на УС не знаел за оставките... - Той въобще нещо знае ли? - Въобще какъв е този разграден двор? Онзи който уж управлява структурата няма представа, че там се правят промени! - Кой управлява на практика АПИ? Ако този не знае какво се случва, той тогава в същност какво управлява и защо взема заплата? - А иначе нормалната практика, е когато има нов софтуер е да се пусне предварително и последователно до заработването му на пълна мощност. А това, което се случва означава, че търгът е бил нагласен и на никой не му пука, да ли ще работи системата или не.
  • 11 Varna

    20 0 Отговор
    Тоя не знае дори като вали сняг и пътищата са затворени.Пълен смотльо ,но го дава хард
  • 12 ВЪЗМУТЕН

    14 0 Отговор
    Г-н Глосов, съгласни стова, чеу всяка система можи да създаде проблеми, но несме съгласни, че трябва да Ви разбираме, защото още Свинетката риеше със зурла, че се въвежда тол система, електронни винетки и тогава защо нещата не се постепенно въвеждат, изпробват или зора е юрош да ограбваме хората, ама да не създаваме условията . РЕДНО Е И ВИЕ И НАЧЕЛО С ТИКВУНА ДА СИ ОТИВАТЕ, т.е. ЦЯЛОТО НЕКАДЪРНО ПРАВИТЕЛСТВО, А НЕ ТОЙ ДА СЕ ПРАВИ НА БАЩИЦАТА И ДА ОТСТРАНЯВА, ПАК ЕДНОЛИЧНО УНИЗИТЕЛНО ПОЛОЖЕНИЕ ЗА ВАС, ВИЕ БЕЗ ДА ЗНАЕТЕ И БЕЗ ДА Е СЪГЛАСУВАНО С ВАС ТИКВУНА ДЕЙСТВА! Е ТОВА АКО НЕ Е ЕДНОЛИЧНО УПРАВЛЕНИЕ, ЗДРАВЕ МУ КАЖИ!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гоуст

    16 0 Отговор
    Когато назначиш някой и той се провали е редно ти да подадеш оставка, защото ти си го назначил. Когато министър се провали, е редно назначилия го да подаде. Така се прави в нормалните Държави. Нали и ние парадираме, че сме такава
  • 15 възмутен

    10 2 Отговор
    Представете си ако има електронно гласуване, на какво чудо ще сме свидетели, пълен хаос, измислени гласове в полза Тиквун ит.н. Те не могат да ни ограбят /ЗА СЕГА/ парите с тези електронни системи, а те решили да вкарват електронно гласуване. БОЖЕ ОПАЗИ ОТ НЕГРАМОТНИЦИ И КРАДЦИ!
  • 16 Старият рокер

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "Простак":

    Не знаел за РОКАДИТЕ, не за оставките. Дано вярно е цитиран. Аз мисля, че тези хора не знаят, къде се намират. Само ,дето прага на търпение ни е много висок...

    Коментиран от #23

  • 17 ооофф

    11 1 Отговор
    Другарю,след като нищо не знаеш,защо си на този пост,само да лапаш кинти ли?Аре всички вън и пълна проверка,къде"ПОТЪНАХА"милионите за тол системата?!
  • 18 Светлини

    8 0 Отговор
    "Това не се дължало на слаба защита, а на слабост в разработката на софтуера." Някой да ми обясни тия думи ... Иначе аз си вече разбирам защо нищото ни не работи, независимо колко милиарди са налети в него и колко години се влачи работата по него
  • 19 Луди калинки

    9 0 Отговор
    Глосов, май друг ще се вози на новите джипки за половин милион лв... Но не убивай, в нашата татковина буфорни ръководни постове бол, ще те преместят на завет някъде... И там ще има скъпи коли и бонуси

    Коментиран от #26

  • 20 Луди калинки

    4 0 Отговор
    Убивай - унивай
  • 21 Киро

    6 0 Отговор
    Няма как да знае защото тука бойко е диктатора той коли и беси като в силовата му групировка ипон.
  • 22 Наивен

    15 0 Отговор
    А коя е софтуерната фирма, която е внедрила и разработила ТОЛ софтуера
  • 23 Простак

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Старият рокер":

    щом са Герберасти ,, знаят всичко ,, с тези новини само хвърлят прах в очите на народа
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 12345

    5 0 Отговор
    Управлението на ГЕРБ все повече заприличва на управлението на БКП в едни други времена. Както Бай Тошо колеше и бесеше, така сега коли и беси Тиквата. Съд, Прокуратура, Полиция/Милиция действат по същия начин и са на пряко подчинение на управляващите.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 бай Мите

    7 1 Отговор
    За системата,ясно.Няма как некадърни хора,да направят нещо свястно.Не разбрах защо плащаме по 97 лв. след като съда постанови че трябва да е 60 лева
  • 28 СИЧКИТЕ ПЪТИЩА СА ПРАВЕНИ

    4 0 Отговор
    И СЕ ПРАВЯТ С ПАРИ ОТ НАРОДА. НАЧИ ПЪТЕЩАТА СА НАРОДНИ И БЕЗПЛАТНИ. ЗА ЧУЖДЕНЦИ , ФИРМАДЖИИ И КАМИОНДЖИИ ЯКА СЕКИРА ЗА ТИЯ 60 ТОННИ УБИЙЦИ.
  • 29 Наивен

    2 0 Отговор
    Толкова ли е голяма тайна чия е фирмата, та никой не я казва. Какви други проекти е приключила успешно, какъв опит има в правенето на такива системи, и тн и тн
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Фермата

    2 0 Отговор
    Фирмата е КАШП нещо си там, по документи е австрийска май...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Наивен

    1 0 Отговор
    Каквато и да е тази фирма не може България да й позволи да се гаври с народа и приходите на държавата. Да се глобят с едногодишната цена за поддръжка на системата и следващите две години безплатна поддръжка.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове