Last news in Fakti

10 Януари, 2019 04:00 6 194 40

Бивш банкер отстреля 6 глигана за по-малко от минута

  • ловец-
  • глиган

Историческата случка станала в местността Говедарника в землището на симитлийското село Долно Осеново

Бивш банкер отстреля 6 глигана за по-малко от минута - 1
Снимка: Shutterstock.com

63-годишният благоевградчанин Огнян Андонов, бивш банкер, но и заклет ловец постави своеобразен личен рекорд в дългогодишната си ловна практика. В последния си ловен излет през уикенда той отстреля за по-малко от минута 6 диви прасета.

Историческата случка станала в местността Говедарника в землището на симитлийското село Долно Осеново, където е районът на ловната му дружинка номер 49. От доста време авджиите правили пусии в тази местност, защото получили информация от местните жители, че са засекли стадо от над 30 глигана, пише в. „Монитор“.

Преди 2 седмици млад и неопитен ловец от селото станал разноглед – той изтървал стадото глигани, които преминали в галоп, като тайфун на метри пред него и той не успял да уцели нито един.

В събота обаче късметът бил на страната на бившия банкер и колегите му. Ситуацията с галопиращите диви прасета се повторила и Огнян Андонов повали 6 от тях с ловния си автомат. На съседната пусия други двама ловджии от дружинката успели да отстрелят още 2 от тях.

Огнян Андонов най-много се зарадвал на 25-сантиметровите глиги на най-едрият отстрелян от него глиган, които задължително ще донесат медал на стрелеца.

До късно вечерта същия ден ловците разпределяли мръвките солидарно помежду си, а на следващия ден банкерът бил принуден цял ден да пакетира месо и да заделя за кайма, с която напълнил емблематичните ловджийски наденици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 странгер

    64 10 Отговор
    малки душици, автомат... защо не Гатлинг къртечница.. или ракети...
    българска работа
  • 2 Един от вас

    46 6 Отговор
    Че, то е забранено с 6 патрона.Сега да сезираме компетентните органи,информацията е достатъчно подробна.
    Благодаря на М. Атанасова 😉
  • 3 Бройката

    55 12 Отговор
    6 броя кога ще успее да изядв говедото... Гръмни 1, 2 максимум... После си заври пушката в раздънканата хълка и дръпни спусъка.... Бастунса работа. Това не е ловец а Месар....
  • 4 100

    50 15 Отговор
    На 63 години - БОКЛУК, НИЩО не е научил !!
  • 5 жалко

    50 14 Отговор
    Този простак е изтребил цялото семейство глигани. Да го видим до година, какво ще ловува по тези места.

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дедо ви

    36 10 Отговор
    Който е имал домашен любимец знае, че животните разбират всичко и имат чувства също като хората. Прасето наред с коня и кучето е едно от най-умните. За мене това си е едно масово убийство и няма да мине безнаказано. Не от закона, а от Бога.
  • 8 Биоробот

    59 5 Отговор
    Още едно доказателство, че банкер душа няма. Отдавна е продадена.
  • 9 аааааааааааааа

    34 5 Отговор
    Сега трябва да му ги наврат шесте цели с бивните в големия прост дирник
  • 10 Pompev

    35 4 Отговор

    До коментар #5 от "жалко":

    Вярно е,това ше е майката със глиганчетата-те ходят на куп до кат пораснат.С автомат е забранен лова бе,прокурори !?

    Коментиран от #36

  • 11 ФатмакЪ

    26 5 Отговор
    Пожелавам му на този герой-късопиШ все някога да му засече тъпото оръжие и да си поговорят отблизо с някоя недоволна майка глиган... Това вече ще е запомнящо се преживявне. ИзрУд.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Е пак ли

    31 3 Отговор
    От кога масовото убийство се смята за геройство ???
  • 14 Невидим

    23 4 Отговор
    Едни хубостници наловили над 300 килограма шаран, използвайки спрей! Било законно!!! Този се разпукал като на война, да си оправи комплексите-браво на него! Побъркан народ, комплексарски душички!
  • 15 Огън

    8 2 Отговор
    Защо държавата не печели нищо от това
  • 16 азсъм

    12 26 Отговор
    Който не е ловец да си седи зад клавиатурката и да си хейтва. Лова е едно от най-древните начинания и не е за мамини синчета и лигльовци, а за истински мъже! Ако видите глиган в гората сигурно ще се наакате хахаха. Лова на диви прасета е един от най-опасните в света и най-опасния в Европа.

    Коментиран от #18, #20, #23

  • 17 Кучето

    20 4 Отговор
    Страшен дивак прос....к и колко от тези глигани бяха женски? Другата год. ще искат пак да ходят на лов самоче на най прасета! Съд за такива ....пунгери!стреля се само по мъжки, и то възрастни, не се стеля на ред какво излезе! Прост народ колкото щеш!
  • 18 Кучето

    15 4 Отговор

    До коментар #16 от "азсъм":

    Личи си колко си ливец и ти! Разглеждай сними на глигани в нета и фантазирай за епичния лов! Стрелба от пусия и чакало си чисто убийство не е никакъв лов! Преди време един ми се хвали с едни снимки с два вълка които отстреляли пред едни колари в Родопите! Я ходи в гората и отстреляй вълк никакъв шанс. Големите ловци няма що!

    Коментиран от #30

  • 19 Браво

    5 5 Отговор
    Дебилите, как вярват на ловджийско медийни лъжи!! За това ви баламосват цял живот, защото сте баламурници и се връзвате!
  • 20 СЕВАР

    18 2 Отговор

    До коментар #16 от "азсъм":

    Ловът наистина е едно от най древните начинания на примитивния човек

    Коментиран от #31

  • 21 Кую

    11 2 Отговор
    Герой! Как ли се гледа в огледалото?
  • 22 chetin

    5 7 Отговор
    POZNAVAM MAİKA MU NA TOZİ İZROD KURVA NOMER 1 V MAHLATA A VBOLNİTSATA KIDETO SE E RODİL İMAM POZNATA AKUSHERKA SPOMNYA Sİ CHE MAİKA MU GO E RODİLA OTZAD OT ASPUHA Sİ PILEN BOKLUK
  • 23 Stoich

    17 0 Отговор

    До коментар #16 от "азсъм":

    Древно начинание за да се нахрани, когато няма с какво друго. Убивали са едно животно и се хранят няколко души. И е било опасно, а не като сега с автоматично оръжие, оптика и от разстояние. Много мъжко, няма що...
  • 24 ЦВЪК

    8 0 Отговор
    "До късно вечерта същия ден ловците разпределяли мръвките солидарно помежду си, а на следващия ден банкерът бил принуден цял ден да пакетира месо и да заделя за кайма" - Ах Мария, цял роман написа хахахах
  • 25 котът

    4 0 Отговор
    Хиена
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Зевзека

    3 0 Отговор
    Да не е стрелял с калашник............

    Коментиран от #28

  • 28 незнайко

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Зевзека":

    Стрелял е с ловна пушка помпа. Все още не са забранени.
  • 29 Шаран БГ

    5 2 Отговор
    Не е хубаво когато от " панелените градски зайчарници " коментират хора, които мислят само за суджуците, за сланината, за гърлата си. Аз също не обожавам ловците - като ме хване яд - казвам им направо "убийци". Но който не е живял на село в планинска местност и не е "ял попарата" точна на такива стада диви свине, моля, нека не коментира. Впрочем, за да има такива многобройни орди опустошители на земеделска продукция, заслугата е точно на ловците. И добре, че са те - да ги разреждат.
  • 30 азсъм

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Кучето":

    Страшен палячо си ти. Първо се образовай и тогава пиши, че се излагаш доста хахаха Групов лов на дива свина от 01.10 до 13.01. Стреля се по женски, мъжки и приплоди. В частния случай тази година поради огнища от Африканска чума има заповед за възможен максимален отстрел на диви прасета, за да се спре разпространяването на тази страшна болест. Много сте ми смешни наистина, като си купувате от метро и кауфланд месата с които се тъпчете, те са хуманно убити сигурно. Необразовани и некомпетентни хора да не се обаждат. Има портали и материали за лов на вълци и едър дивеч– ПРОЧЕТЕТЕ. В лова на гонка както си с оптика и оръжие така след секунди е възможно да си по гръб на земята с доста сериозни наранявания, защото дивата свиня е непредсказуемо и изключително силно и бързо животно. А аз колко съм ловец- доста повече и от тези които гледаш по ТВ. И доста кръв е имало по моите ръце, не сополи като при повечето интернет драскачи ;)
  • 31 азсъм

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "СЕВАР":

    Най-големите държавници са запалени, действащи ловци. Президенти и министри, актьори и културни дейци- така че- излишен и неуместен коментар.
  • 32 Бай Тошо

    3 1 Отговор
    Ракети земя въздух или "новите ни" самолети Ф16 да беше ползвал за лов
  • 33 Кандидат авджия

    2 2 Отговор
    Може ли и аз да се сдобия с автомат? Ловен, де. За ловни цели. Ще ставам ловджия. Така де. С автомат. Ако може и втори. Да си имам. Абе и трети, над камината. Всъщност, противник съм на насилието над животните, ама, нека, таквоз, да си имам ловни автомати. От принципни съображения. Сериозно, баш авджиите, разтълкувайте ми малко... Какво означава ЛОВЕН автомат??? Със сачми ли стреля - или си е най-обикновен автомат, дето се ползва за лов...?

    Коментиран от #37

  • 34 Военен банкер

    1 1 Отговор
    Строй се.Миррно .Стройте се в редица да ви застрелям.Иначе банката ще фалира.
  • 35 пожелание

    1 0 Отговор
    Бивши банкерино, ха сега лапай до насита глигани!
  • 36 леле

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Pompev":

    абе неграмотник, ловен автомат няма нищо общо с автомата от рамбо. неграмотни проферо станахте всички
  • 37 оффф

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Кандидат авджия":

    абе военния инвалид, ловен автомат няма нищо общо с автомата от рамбо. неграмотни професори станахте всички

    Коментиран от #38

  • 38 Невоенен неинвалид

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "оффф":

    Добре бе не-професоре, обясни като за прости хора - що е то ЛОВЕН автомат и по какво се различава от не-ловния. Друга муниция ли ползва, модифициран е по някакъв начин, или само на някакъв лист хартия пише нещо друго? Или само си чешаме клавиатурата...?

    Коментиран от #39

  • 39 да де

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Невоенен неинвалид":

    прочети малко в нета. няма да обяснявам на всеки профан какво е ловен автомат. най малкото не стреля на автоматичен а използва инерционната или газова сила за да презареди следващия патрон. ама ти си грамотен и можеш и сам да се информираш. а като не разбираш ми е много чудно що пишеш простотии тук. типично за многознайковци като теб
  • 40 Винтовка

    2 0 Отговор
    Предлагам всички ловци да се въоръжат до зъби и вкупом да направят една пусия на орки преминавайки през всички цигански гета в цяла България и по този начин да помогнат на всички свои братя и сестри по села и градове - тормозени, бити, насилвани, ограбвани и убивани от тази нечовешка сган! Тогава ще им кажа ЕВАЛА! А после да наминат и през Парламента, че и дам има едни 240 ояли се и самозабравили се свини за отстрелване! 💣 Пуцай на воля! 💥
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове