Last news in Fakti

10 Януари, 2019 11:11 3 294 29

Ген. Димитър Шивиков: Нападението над командос в село Войводиново е обида за пагона

  • димитър шивиков-
  • цигани-
  • войводиново

Бившият военен беше категоричен, че подготовката на ефрейтор Димов е била достатъчна, за да се защити, но той не е очаквал да бъде нападнат

Ген. Димитър Шивиков: Нападението над командос в село Войводиново е обида за пагона - 1
Снимка: БГНЕС

Нападението над командос в село Войводиново е обида към всички военнослужещи и носещи униформа. Това заяви в предаването „Тази сутрин” ген. Димитър Шивиков, бивш военен и експерт. Той допълни, че се е познавал лично с ефрейтор Димов и поддържа контакт с родителите му.

„Вчера операцията е минала успешно и се очаква скоро време да бъде изписан и да се възстанови”, каза военният експерт.

Бившият военен беше категоричен, че подготовката на ефрейтор Димов е била достатъчна, за да се защити, но той не е очаквал да бъде нападнат.

„Допускам, че е имало размяна на реплики, но не е искал да се разправя с тях. Тръгнал е да се качва в колата с гръб към тях и получава силен удар в тила. Колкото и да си здрав физически, ще паднеш. Като е паднал, те са се нахвърлили върху него като животни”, коментира ген. Шивиков.

Ген. Шивиков заяви, че българите са толерантен народ, но обществото е станало твърде чувствително на тема „ромски нападения”. „Проблемите в циганските гета не са от вчера или онзи ден – те са наслоени с годините. Това е един оголен нерв на обществото. Всяко едно малко размърдване води до реакция в обществото”, каза експертът.

Бившият военен заяви, че има престъпници от всички етноси, но при ромите процентът е по-голям. „Няма седмица, в която да няма пострадал български гражданин от набези на роми. Тяхното чувство на безнаказаност им дава свободата за тези своеволия. Целият политически елит през последните 30 години е виновен за това. Не е тайна, че използват тези за електорални единици в подкрепа на една или друга партия.”

Ген. Шивиков призова утре на всички военни и български граждани да се съберат на мирен протест във Войводиново, в подкрепа на близките на пострадалия командос.

ФАКТИ зададе конкретни въпроси на Бойко Борисов относно циганския проблем и все още очаква отговор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАТО ВЕЦ

    36 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Господин Генерал, вероятно ОР, когато положението стигне до там, че армията да "протестира", протеста се изразява в отнемане на властта от неспособните да я упражняват и връщането и в ръцете на суверена. Армията е призвана да защитава Народ и Родина и е крайно време да го направи, иначе няма причина да съществува. - Препоствам и тук.
  • 2 да да

    34 7 Отговор
    Прав си генерале, обида е ... даже е позорно един "командос" да бъде пребит на улицата от двама примати с общо тегло от 120 кг. Това ли е нивото на нашите елитни части

    Коментиран от #5

  • 3 Гюнеш от Максуда

    6 22 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Хуу,ама никой до сега не разбра истината...Един пише едно ,друг друго...Една снимка не дадоха от бития военен от болницата,разбра се само че пръв е нападнал,да се не окаже случая като оня с докторо от Пловдив,дето се оказа че гонел мангала няколкостотин метра и го свитнал в гръб с незаконния си патлак и оня умрял като куче до кофата за боклук.Та и тука - изпотрошиха курниците на циганьора,занимават ни дни и нощи с некъф битовизъм,ми били се,кво толкова,случва се,за едно посинено око цела България ке занимавате дееа...
  • 4 регулировчик

    26 2 Отговор
    Снайперистите трябва да "протестират" не във Войводино, а в София. По покривите около НС, МС и БХК.
  • 5 еми да

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "да да":

    Каквото е "нивото" на държавата, такова и на "специалните" части.
  • 6 ХанкоБрат

    22 2 Отговор
    Докато не избият НПО-тата и ГЕРБерита, които подкрепят и хранят циганите все така ще е , дори ще става по-лошо, преди да изритат окончателно всеки българин от територията наречена БЪЛГАРИЯ.
  • 7 Коментар📝

    14 2 Отговор
    А кано нападат Баби Жени И Дядовци е Обида за Народа.
  • 8 Недопустимо

    3 13 Отговор
    Е военнослужещ да раздавА “ правосъдие “, над по слаби, които Ха набили!
  • 9 реалист

    19 1 Отговор
    ОБИДА СА ПАГОНА Е 2 ЦИГАНИ ДА ПРЕБИЯТ ПАРАШУТИСТ РАЗУЗНАВАЧ ...ТИ МАЙ ИСКАШ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАШ ОТ СИТУАЦИЯТА...ЗА ДА ВЛИЗАШ В ПОЛИТИКАТА ,А...
    ДААЛЕЧЕ СИ ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ ГЕНЕРАЛЕ...ВИЖ КАК Арлин Антонов ПРЕДИ 25 ГОДИНИ РЕШИ ВЪПРОСА В ПАЗАРДЖИК,ТОВА БЕ ЧОВЕК КОЙТО МОЖЕШЕ ДА РАБОТИ,НО В БЪЛГАРИЯ МОЖЕЩИТЕ НЕ СЕ ЦЕНЯТ...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Vojda

    19 0 Отговор
    Всички партии цуцат гласове от циганите, това е ясно за всекиго. То затова им плащаме ток, вода, помощи и то без да са работили за това. И тези партии са виновни за това положение.
  • 12 Лошо много лошо

    20 1 Отговор
    30 години на геноцид спрямо българите ! Каква армия да имаме или уважение към нея !!!!! Ние нямаме държава вие говорите за армия !!
  • 13 ИСТИНА ЗЛА

    14 5 Отговор
    Генерал Шивиков е един от малкото истински генерали !!!!!!!!!!!!
    Затова власта го премахна ! Страх ги е от хора със собствено мислене !
    Генералитета в БГ е от паркетни кариеристчета! Дето слушкат !!!!!!!!!!

    Коментиран от #18

  • 14 туй беше

    12 2 Отговор
    Циганите- елегтората на ГЕРБ и ДПС !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 mango

    9 7 Отговор
    Генералчо, първо обучете военнослужещи на дициплина, а не да ми се правят на мутри, имаме си ги предостатъчно в скапаната си държава
  • 17 С ТАНКА В МАХАЛАТА

    19 2 Отговор
    ТАНКОВАТА БРИГАДА ДА НАПРАВИ УЧЕНИЕ В МАХАЛАТА !!!
  • 18 Киро

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "ИСТИНА ЗЛА":

    И той се натопи в кацата като подчинените му правиха къщата.
  • 19 onq s konq

    13 4 Отговор
    Бях пряк свидетел на "наказателна акция" на мутри спрямо НЕКОРЕКТЕН ДЛЪЖНИК,ето го и случая:Бяхме с приятел в малко барче с 4-5 маси,като на една от тях беше седнал "Австриеца"-прякорът му е такъв,щото беше известно време в Австрия и се върна с доста пари.Висок около 1,9м,поне 100кг,добре сложен.В общи линии готин и забавен,но като пийне ставаше надменен и парадираше неприятно с парите си.Та влязоха двама ср ръст и се приближиха към него.И докато единият го питаше заканително кога ще върне някакъв доста голям заем за разгръщане на някаква търговия,другият ЗАД ГЪРБА МУ взе бутилката с Уиски от масата и го удари по главата.Известно е колко е дебело стъклото,след което "Австриецът" просто рухна на земята.Последваха здрави ритници,като всичко продължи около 30-40 сек .За всички изненадата бе пълна защото това се случваше около 19ч , и докато се надигнат хората от съседните маси,двамата вече бяха изчезнали.А иначе австрийчето при норм условия щеше да ги попилее но...изненадата и нападението в гръб са решаващи.Та ТОЧНО ТАКА Е СТАНАЛО И С ВОЕННИЯ.
  • 20 АЕЦ

    10 0 Отговор
    Забелязвате ли как обикновения българин непрекъснато е поставен в стрес? Различни формирования се грижат за това и все български мъже - спортисти и полицаи превърнати в мутри, адвокати превърнати в мутри, цигани превърнати в мутри, турски бизнесмени превърнати в мутри. Кой ги организира тези хора, защо влизат в тези роли? Толкова ли нямат сила да откажат да са марионетки? Толкова ли са важни парите, които ще получат за да си продадат човешкия вид?
  • 21 Мангал

    3 9 Отговор
    Моите събратя са били по добре подготвени отпребития командос.
  • 22 Асен циганина

    8 5 Отговор
    Г-н генерал извинявайте не знаех, че е командос.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дедо1

    1 0 Отговор
    Дека е снайперисто
  • 29 чичо

    1 0 Отговор
    Генерале,трябва да се сещаме за обидите не само когато бият ,,наши"хора,защото има бити лекари,учители,стари и млади.Къде бяхте тогава или тогава е по-малка обида.За това казвам,че виновно е цялото общество.И трябва вече да разберем,че когато живеем в една държава и сме нейни граждани не трябва да има НАШИ,ВАШИ,ТЕХНИ или други,защото точно това разделение е причина за ставащото.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове