Last news in Fakti

11 Януари, 2019 14:59 2 616 41

Каракачанов: Всяка община да започне да бута незаконни постройки!

  • красимир каракачанов-
  • цигани-
  • войводиново

Ситуацията във Войводиново е спокойна, 2/3 от гетото е премахнато, увери вицепремиерът

Каракачанов: Всяка община да започне да бута незаконни постройки! - 1
Снимка: БГНЕС

"Ситуацията във Войводиново е спокойна, населението е спокойно. 2/3 от гетото е премахнато. Оттук нататък е въпрос на процедура по-трайните постройки да бъдат също премахнати, защото и те са незаконно построени". Това заяви вицепремиерът по сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод напрежението в пловдивското село Войводиново, където на Богоявление цигани пребиха командос.

Каракачанов изрази увереност, че "полицията ще си свърши работата" на готвения в петък вечер протест, в който се очкава да се включат бивши и настоящи военни, както и футболни агитки.

„Разговарял съм с ръководството на организацията на военните. Уверението е, че те отиват да изразят съпричастност с бития свой колега, а не да вършат незаконни действия. Аз им вярвам, защото все пак това са бивши офицери и генерали от Българската армия“, заяви вицепремиерът, цитиран от "Нова телевизия".

Според него всяка община трябва да събаря незаконните постройки на своя територия, особено тези, които са направени от подръчни материали и са опасни.

„Какво става с това население? Много просто – това, което прави всеки гражданин на Република България, който работи, изкарва си прехраната, наема квартира. В България има хиляди села, в които няма хора и има празни къщи. Отиваш, наемаш дом или го купуваш, спазваш законите, не биеш съгражданите си, плащаш си тока и водата. Това трябва да стане“, коментира още военният министър.

ФАКТИ зададе конкретни въпроси на Бойко Борисов относно циганския проблем и все още очаква отговор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минаха години

    40 6 Отговор
    Абсолютно прав е!
  • 2 Дадохте танковете на македонците

    26 3 Отговор
    Сега щяха да вършат идеална работа. По един танк във всяко гето, и при сигнал започва вършитбата.
  • 3 Домино

    31 4 Отговор
    А миналата година защо нищо не говори по въпроса? И предната! И още по предната! И предишните 25 години! Що стават патриоти само коколо избори?

    Коментиран от #6

  • 4 Максуда

    10 24 Отговор
    А кога щ бутат незаконните кащи на бугарите?

    Коментиран от #8

  • 5 сънчо

    21 3 Отговор
    а защо спахте до сега, шопарчо?
  • 6 Трай си Костов

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "Домино":

    Вие сте кат майките си, в деня в който се върнете в къщи с изкарани 100лв и тя ви казва " Ааа .. значи си можел бе, защо не го направи миналата и по-миналата година"

    Коментиран от #7

  • 7 Домино

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "Трай си Костов":

    Много наивен пример!
  • 8 Рока Фелер

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Максуда":

    Чакай първом тебе да бутнеме в трапа, че тогизи...
  • 9 КОЮ

    17 0 Отговор
    Нищо няма да направят ,малко да ви светна на всеки 10 години държавата издава закон с който дава право на всичко що е незаконно построенно да се узакони издават на всички тея масивно построенни къщи и палати така нареченото Удостоверение за ТЪРПИМОСТ само че трябва да си наш човек че да почнеш да строиш и когато някой даде оплакване срещу строежа ти Общинската комисия да си затваря очите .Ако все пак си мислите че ви лъжа елате в стая 405 Община Стара Загора и питайте господин Стоманярски как стават нещата и защо палатите и къщите на всички цигани са с Удостоверение за ТЪРПИМОСТ и не ги бутат
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хасан

    19 1 Отговор
    Дайте да бутнем и незаконните луксозни постройки около язовирите ,Банско и полите на Витоша

    Коментиран от #18

  • 12 Китко Миткин

    14 1 Отговор
    Евала, Войводо! Предлагам, да започнем с ''ония'' офиси с басейните/дето ги снимаха от хеликоптер/, после багерите по морето- има доста за бутане. Като се затопли времето - една разходка и в планините. И там незаконни, дал господ. И всичко на чакъл. Ще има за още 1-2 магистрлки.
  • 13 Кирил

    10 1 Отговор
    Да започне,,,бъдещо неопределено време,чували сме го хиляди пъти,празни приказки за предизборни балъци
  • 14 за нищо не ставате и то до един

    10 0 Отговор
    И после-предизборно подаряване на новопостроени общински жилища??Бонус-безплатни ток и вода.
  • 15 ABV

    10 1 Отговор
    Супер,браво!Къде спахте до сега?Та,ако това стане ще има велико преселение на народите-тези сигани,къде аджеба ще отидат?!?Кой ще ги вземе?Най-добре да дадем мат'рял на фабриките за сапун...

    Коментиран от #27

  • 16 Незаконни са също

    8 1 Отговор
    ЦУМ, Министерски съвет, Партийния дом на БКП- сега Народно събрание, Президентството, х-л “ Балкан” и много хиляди сгради построени по стопански начин! А и сградите на МО и МВР също са незаконни!
  • 17 бутайте

    8 0 Отговор
    Да минат през Красна Поляна, Факултето и другите свърталища в София. Да им бутнат къщите и да им дадат място на края на София да си строят, няма кво да ми се мотаят по центъра. А и в района на Халите е пълно със сган. Човек не може спокойно да се разходи по улиците, заобиколен от грозни и криминални мутри! Да си живеят в покрайнините на София, нямам против, но не и по центъра!

    Коментиран от #20

  • 18 Попа

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Ти си кандидат турчин от 1986 г.Преди това си бил турчеш циганин от български произход.Наближава и бие да събирате "бухчите"АНАДАМ.
  • 19 Министърка работа

    7 0 Отговор
    Първо пишете доклад какво сте установили във Войводиново. После с вътрешния министър пускате заповед за проверка в цялата страна за катуните. След проверката пращате протоколи до прокуратурата. Свалят кметовете от власт, а новите кметове уволняват корумпираната администрация. Оформете си го законно и действайте! Успех!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ввд

    8 1 Отговор
    Патриоти ако не решите циганския въпрос няма да видите повече парламента.
  • 22 възмутен

    9 0 Отговор
    Ако приложите строгост ще Ви изчезне електората на Вас и на ПРЕСТЪПНИКА ТИКВУН, та благодарение на тях той е толкоз време преизбиран.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 КОЮ

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "бутайте":

    и верно ли се мислиш за кореняк Софиянец :) хахахахахахахх бегай бърже пали колата че бурканите свършиха и днес е петък неможеш се измъкна от тая кочина дето наричаш град :) ти ми оправи дена веселяк :) и да загасиш печката преди да напуснеш панелката че като се върнеш след два дена немоиш измириса губерите :)_))) веселяк :)

    Коментиран от #26

  • 26 бутайте

    1 4 Отговор

    До коментар #25 от "КОЮ":

    Не само се мисля, но и съм си такъв!
    И баба ми и дядо ми са родени в София... и бяха възпитани хора / бог да ги прости/ а такива тупани като теб, дето идват и се ръгат като говеда навсякъде, нагли, нахални, не зачитащи стари, болни, бременни... ако си стояха по селата, щеше да е по-добре!
    Но още малко, ще търпим безочието... и наглоста на селяни, селяци и цигански орки в София!
    PS - не ми пиши повече, няма да си хабя излишно клавиатурата да ти отговарям!

    Коментиран от #28

  • 27 решението е подло и продажно

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "ABV":

    Отговорът е в пост 14
  • 28 Димов

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "бутайте":

    Старите софиянци наистина бяха класа хора. Имах щастието да познавам някои от тях. Не останаха вече такива софиянци. Всичките днес са самопровъзгласили се преселници с претенции за нещо повече. Не се карайте сега за това. Друга работа трябва да се свърши, по-напред. Единни трябва да сме, а не да се дробим, кой по-българин.
  • 29 Димов

    4 0 Отговор
    За да има някакви очаквания по изборите, всяко селище трябва да изпълни задължението си да сложи край на сагата с незаконните гета. Границите да са отворени за всеки, който иска да дири живот другаде. Ама гърците май бързо усетиха, накъде ще задуха вятъра, и затвориха едното КПП.
  • 30 Асан

    1 1 Отговор
    Нема да пипате и на ората кътите дето са делили залци за тех ние сме добри хора ромите нищо не пипай
  • 31 Димов

    6 0 Отговор
    Ясно ми е, че това е само предизборно пъчене на Каракачанов, но поне тая работа да свърши, пък било то и само за показ. Следващ ход - край на соц помощи за паразитстване.
  • 32 Събарянето е да впрегне коня зад каруцат

    4 1 Отговор
    ЗАЩОТО животните дето са животни имат закрила и грижа. Цигани, са оставени на САМОТЕК защото ДЪРЖАВАНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ Е БЕЗДАРНА. Никой не се напъва работа да върши а гледа да изтече мандата и да си гледа РАХАТА. Да вина имат и циганите но и ПАРЛАМЕНТА И ПРЕМИЕРА И ПРЕЗИДЕНТА. Що не иде БОЙКО а и ПРЕЗИДЕНТА да влезе в един дом да седне и да запознае по-близко с проблема? А ? Каракачанов мие лицето на Бойко НО вунята остава. Събарянето ще запали чергите на политиците в България защото те не са политици а са КРАДЛИВИ ЦИГАНИ ОТ ВИСШ ЕШАЛОН /защитени с имунитет /!

    Коментиран от #34

  • 33 Пепи

    5 3 Отговор
    Най-после на един политик да не му пука, че циганите няма да гласуват за него, защото на кметовете им пука и то много. Ако минете край Мъглиж ще ви хване и срам и страх и яд, защото такова гето се е оформило, че ти идва да дадеш на съд този самозабравил се кмет! И в Казанлък циганските къщи никнат като гъби! Господин Каракачанов, Вие спечелихте моето уважение с предложението да се премахват незаконни къщи, защото законите са за всички!Моето предложение да се плащат детски до три деца! Така ще секне циганския бизнес да се раждат деца които да издържат мързеливите си родители!
  • 34 КОЮ

    8 1 Отговор

    До коментар #32 от "Събарянето е да впрегне коня зад каруцат":

    Не те познавам ама не съм съгласен с теб , немаш идея колко милиарди се изхарчиха по циганския въпрос , колко програми и колко администрация е ангажирана с тях за да ги интегрират . В Раднево им построиха къщи - ела ги виж , в Казанлък им ремонтираха и санираха блоковете - няма година ела ги виж (все още виждам кон на втория етаж) в момента БЧК раздава помощи ела виж колко пенсионера вземат и колко цигани .Цялата администрация е впрегната да им слугува ,ТЕЛК - 95% са болни и получават инвалидна пенсия или вид парична помощ .Ток , вода това за тях е безплатно пак с протекцията на държавата . ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ .
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 НТВК

    4 0 Отговор
    Г-н Каракачанов тук Ви подкрепям, а и не само аз. Но какво ще каже Баце това е по важното. Там горе се мълчи, а това е електорат на една управлеваща партиа. Има ли сделка между Вас и там горе. Ако нема сделка сте аут.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хасанчо

    3 0 Отговор
    И да влязат данъчни с полиция и жандармерия в селата ,да попитат от къде потомствено безработни имат пари за триетажни къщи и луксозни коли. Защо данъците не са им плащани с десетилетия .Защо една къща е закачена законно с ток , а в двора са три къщи ? И да започнат от дворовете на селските кметове . Пари за билетчета да трият имат всекидневно , ама иначе пенсиониран по болест и всеки ден с каруцата огромни трупи мъкнат от горите. Източиха социалната система ,здравната и какво ли не кърлежи мръсни.Благодарение на потомствените политици .
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Банго рома

    0 0 Отговор
    От войводиновото сега дойдохме с катуня да дигнеме табор в банкята има и минерална вода да се къпем и кашони има за покрив над главите ни
  • 41 justice

    0 0 Отговор
    Единственото адекватно решение на циганският проблем, предвид факта че ликвидацията им е невъзможна на този етап е трайното им заселване в резервати.Затворени зони които да нямат право да напускат.И задължително принудителен труд.Всичко друго е вятър и мъгла.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове