Last news in Fakti

11 Януари, 2019 20:04 3 880 34

Домусчиев: Пълна порнография е в енергетиката

  • кирил домусчиев-
  • криб-
  • енергетика

От 2015-та все правим реформи, но нищо не се получава

"В сектор „Енергетика“ е пълна порнография. Надявам се от средата на април цената на тока за индустрията да се намали. Това са ключовите неща, които трябва да направим, ако искаме икономиката ни да се развива и бележи ръст. Започваме лошо годината!"

Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Хиляди апартаменти ние сме ги продали на хиляди лица. Горанов, когато е купувал този апартамент преди 5-6 години, със сигурност не го е купувал от нас. Кой кога му го е продал, това са неща, засягащи Горанов. Познавам Горанов - той е един много интелигентен млад финансист и смея да твърдя, че той е един от най-добрите финансови министри, които България е имала през последните 30 години", каза още той.

"Прави се една голяма манипулация. КРИБ не е подкрепил, а е поискала отлагане на закона за горивата. От много време се опитваме да водим диалог, за да не пострада тази индустрия, представляваща 25% от БВП, заяви Домусчиев във връзка с отлагане на закона за горивата.

„Още през лятото, когато законът беше подготвен, КРИБ излезе с остра позиция заради текстове, накърняващи наши членове. След много дискусии земеделците бяха изключени. 4-5 месеца преди законът да влезе в сила, сме призовавали петролната и газова асоциация да се направят промените. Срещахме арогантност и монолог. Този закон се прокарваше от един човек. След като корекциите не бяха направени, ръководството на КРИБ и представителите на браншовите организации, проведоха срещи с финансовия и икономическия министри, с призив законът да не се приема, докато текстовете не се изчистят“, заяви Домусчиев.

"Целта на този закон е да останат само големите бензиностанции. Този закон трябва да претърпи нужните корекции", категоричен бе председателят на КРИБ".

На въпрос в какви отношения са с Валентин Златев, Домусчиев отговори, че нямат личен конфликт, а дори са в добри отношения. „Той се опитва да натиска КРИБ. Не може заради интересите на един човек, да се ощетят хиляди фирми. Ролята на организацията е да защитава интересите на българския бизнес, а не на един човек. Искаме нашите членове да получат справедливост с този закон. Опитахме се да сме толерантни и да изчакаме да се направят нужните поправки, но това не се случи“, подчерта той.

Домусчиев говори и за цената на тока. „Фалирали предприятия заради цената на тока няма. Има такива, обаче, които са си намалили производството. В сектор „Енергетика“ е пълна порнография. Надявам се от средата на април цената на тока за индустрията да се намали. Това са ключовите неща, които трябва да направим, ако искаме икономиката ни да се развива и бележи ръст. Започваме лошо годината“, каза председателят на КРИБ.

"Цената се определя на базата на средната за предходната година. Сега в момента цената е два пъти по-висока. Как точно го изчисли това господин Иванов, аз такава математика не съм учил. Освен ако пак индустрията не го отнесе като някаква екзотична такса, за да не се пипат потребителите и политиците да си живеят щастливо. Пълна порнография е в енергетиката!", заяви Домусчиев и подчерта, че няма никакво доверие в КЕВР и Министерството на енергетиката.

Кирил Домусчиев заяви, че е бил винаги оптимист и "се борил нещата да се оправят". "Но от 2015-та все правим реформи, но нищо не се получава. Може би съм в такъв момент, че има прекалено много проблеми и не виждам решение", заяви той.

Държавата е монополист, защото електроенергията на независимата енергийна борса се доставя от НЕК, АЕЦ и "Марица-Изток" 2. Този монопол дава възможност за злоупотреби. Факт е, че цените са високи, достигнаха в пъти цената от предходната година, надминаха цените в съседните ни държави. Това не се контролира и не се проверява и не се взимат мерки" коментира Домусчиев.

Председателят на КРИБ заяви, че прогнозираният преди Нова година двуцифрен ръст на заплатите може и да не се случи, защото българската икономика става неконкурентоспособна.

"Ако имам да плащам някаква сметка, аз нямам неплатени данъци, каквото съм имал да плащам, винаги съм го плащал - не само към държавата, а и към моите контрагенти", отбеляза шефът на КРИБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 инспектора

    32 2 Отговор
    Изглежда ,че Домусчиев ще играе на изборите.
  • 2 Гост

    37 4 Отговор
    Чудя се, кой ще е новия Борисов, който българетата ще припознаят като бащицата и ще ги дой 10 години. Те горките прости та прости, чак жал да ти стане.

    Коментиран от #6

  • 3 Бичето

    39 0 Отговор
    А нещо за 53-те милиона дето има да връща каза ли ?
  • 4 И.Иванов

    18 0 Отговор
    ЕнергеПика е точната дума!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дали

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Домуса се гласи за цар?

    Коментиран от #12

  • 7 А ти кой си ?

    26 1 Отговор
    От къде се пръкна , такъв лъскав, брилянтен и с ОРЕОЛ ? В България нямаме такъв КАПАЦИТЕТ С ИНТЕЛЕКТ ? Виж нашият Премие., тай три мандата наа върха, той е най-достойният у нас. А ТИ ! КОЙ СИ ? Как така изведнъж, живота ти в България стана тъй щастлив, прекрасен , красив и бял? Какъв бе този ЗЛАТЕН ДЪЖД , КОЙТО СЕ ИЗСИПА КАТО ДАР НЕБЕСЕН в твоите ръце! КОЙ СТЕ ВИЕ ДОМУСЧИЕВ ? От къде дойде у нас като СУПЕРМЕН ! Та ти не си дори и зет на Т. Живков .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сфетедржмфв

    28 1 Отговор
    То и ти си живо порно ама. Най мразя такива дето се правят на много умни, а иначе са крадците на България.
  • 12 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дали":

    Краля умря. Да живее Краля.
  • 13 Не се напиняй и ти си Кримизодия !

    15 3 Отговор
    Времето ще ви дойде, но не днес !
  • 14 Тодор Вълчев да бе ти дал

    13 2 Отговор
    Цялото БНБ, нямаше да имаш и фракция от това което криеш днес зад гърба ! А народа мре от глад и стут и то у дома ! Партийните лидери, ПРЕЗИДЕНТА, Премиера и в Парламента обаче, някакси не го познават или не го забелязват. Чудна работа, сън ли е ?
  • 15 5555

    19 1 Отговор
    "Това са ключовите неща, които трябва да направим"
    Този чорбаджия кой го назначи да ни управлява?
  • 16 НЕ Е ТАЙНА !

    10 1 Отговор
    ВЛАСТ с КРЪВ се взема и с КРЪВ се дава . Боли ли не знам, но наплива, ти казвам е ГОЛЯМ.
  • 17 Хю Булгар

    14 1 Отговор
    Порнограф се оплаква от порнографията. А, какво да каже 'подгряващия' персонал и статистите. Или малко лубрикант/560 лв./ и всички са доволни. Да живее порното!!! +18.
  • 18 Данъчен

    17 2 Отговор
    Киро Домуза да каже колко данъци е платил на държавата.
  • 19 Ще отволя цветарски магазин

    8 2 Отговор
    За ХРИЗАНТЕМИ И БОСИЛЕК . Ще се търсят много .
  • 20 Batushka

    12 1 Отговор
    Държавата е порнография....
  • 21 Това нищожно мазно същество

    19 1 Отговор
    Най -безсрамно и нагло ни убеждаваше от екрана колко е загрижен за съдбата на Българите , а Цветанка му задаваше въпроси като за малоумни ,! В България са останали все още умни и интелигентни хора, стига сте ги манипулирали!
  • 22 Vialba

    17 1 Отговор
    Тоя говори все едно е част от правителството!Това е един от хората които дърпат конците на Бойко.Симеонов му се озъби ,но бързо кротна.
  • 23 Ташташак

    3 0 Отговор
    Ее най -накрая си признаха.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 123

    10 0 Отговор
    И...като намалят тока ще вдигнеш заплатите на работниците си ли? Че не ми е ясно! След милите ни политици, всички като теб, чорбаджии и изедници, трябва да си платите!
  • 27 абе тоя син

    12 0 Отговор
    на партийна секретарка мноооу голем капиталист се изкара!
  • 28 Mirko

    6 4 Отговор
    Не съм фен на Домусчев, но ще припомня нещо. До 2004 година внасяхме горива. Тогава Златев се "разбра" нещо с НДСВ и промениха 3 закона за да отстранят повечето фирми вносители. От 500 фирми които внасяхме гориво, останаха 30. Вие си правете сметката. Така че това което казва Домусчиев е абсолютно вярно. Златев пак се е "разбрал" със сегашните хубавци, да резнат още от малките бензиностанции.
  • 29 Pensioner

    6 0 Отговор
    Кой беше този?!
  • 30 Дядото

    3 0 Отговор
    ...да ви е честит ПОРЕДНИЯ БУМ НА СТОКИ И УСЛУГИ... Поздрави от Инсбрук...!!!! :) :)
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове