Last news in Fakti

13 Януари, 2019 08:30 9 164 80

Ген. Попов: Познавам президента, изглежда ми нервен

  • константин попов-
  • румен радев-
  • боен самолет-
  • лобист

Съвсем наскоро се получи информация, че производството на точно този тип самолет - Блок 70, ще започне през 2019 г.

Ген. Попов: Познавам президента, изглежда ми нервен - 1
Снимка: БГНЕС

Нека господин президентът да каже кой е лобист. Тук идва заместник-министърът на Съединените щати Съливан, говори с президента - с мен не е говорил, за да ми оказва натиск. Да не би да има лобиране от обратната страна - виждам, че на колегите от БСП някак си им е присърце един друг самолет - не зная. Така бившият командир на ВВС на БА генерал Константин Попов, сега депутат от ГЕРБ, коментира в "Офанзива с Любо Огнянов" изявлението на президента Радев, че изборът на Ф-16 за нов изтребител бил "триумф на лобизма".

"Не знам какво е имал предвид, понякога трудно разбирам някои политически послания. Доколкото разбирам, може би лобистите били в Парламента. Не, Парламентът определя правилата, взема окончателното решение, така че ние може да сме обект на лобизъм, ако има такъв, но не съм видял", добави ген. Попов.

"Познавам уважавания г-н президент от доста време, той е интелигентно момче, умее да преследва целите си - разбира се, казвам го от позицията на по-възрастен от него. Когато са му поискали тези опорни точки (за качествата на "Грипен"), той ги дава, в което няма нищо осъдително. Осъдително, според мен, е ако искаш да спреш процеса на модернизация. Опасявам се, че с говоренето на колегите от БСП - те горе-долу са едни и същи позициите им (с президента Радев), те атакуваха процедурата, а тя се определя от Парламента.

Максималната цена е прогнозируема максимална стойност на базата на направени преди доста време проучвания - никъде не е казано, че който надвиши с една стотинка тази цена - 1,8 милиарда лв, отпада", поясни генералът. "На базата на какви оценки стигнаха до някакви огромни разходи - няма цифри, защото просто не сме почнали преговори. Изпратили сме писма до всички, да кажат - има ли наличност и на каква цена. Предстои по-трудната част - конкретни преговори, но и след сключване на договор, тази цена може да не е окончателна. Изключитено рано е да драматизираме", изтъкна ген. Константин Попов.

По думите му оперативно-тактическите данни на стария модел на Ф-16 са били по-добри от тези на Грипен.

"Имам много конкретни впечатления от работата на всички свои подчинени - ако мога да си позволя един съвет, ако искат да го приемат: да не отиваме в крайности, с изостряне на отношенията, изглеждат ми нервни, да продължим процеса уверено, мъдро, спокойно, в полза на Българската армия, всъщност", препоръча на някогашните си подчинени генералът. "Тази нервност може да има политически характер, или други неща - не знам, не мога да гадая по този начин. Между другото г-н Вигенин каза, че те не комуникират с г-н президента: бих попитал по какво точно те имат различия в позициите си? Да кажат 2-3 неща!"

Генерал Попов предположи, че Румен Радев не е бил разбран правилно при изказване срещу "сляпото покорство и безропотното подчинение", които носят една звезда на генералите. "Не вярвам самолетите да стоят зад това, може би тук не е разбран г-н президента правилно: сляпо покорство и подчинение сред генералитета няма. Но все пак бих казал, че аз не бих използвал такива слова", добави генералът.

За твърдението на опозицията, че Ф-16 Блок 70 бил "несъществуващ самолет", Константин Попов предположи, че тя знае повече от правителството на САЩ. "Съвсем наскоро се получи информация, че производството на точно този тип самолег - Блок 70, ще започне през 2019 г. Всъщност какво ги притеснява опозицията какво точно правят в САЩ -дали могат да си намерят работници, или дали имат апаратура? Това за мен е една пушилка, пара, изкуствено напрежение, президентът Радев използва думата "кренвирши" във връзка с Швеция преди време. Когато се поемат ангажименти от държави като САЩ, Швеция, България, нещата са сериозни, защото всеки носи отговорност".

Генерал Попов е категоричен, че няма как самолетът да поскъпне до 2 милиарда лева, нито пък може да се стартира нова процедура за избор на изтребител. "Вижте, може да бъде и по-висока цената, но от 2 милиарда няма как да е по-високо, защото записаното като предложение на правителството е на базата на предложението на Съединените щати. Оттам нататък ангажимент на българското правителство е да защити българския интерес на най-добрата възможно цена. Ако това не е възможно, се отива на следващите преговори. Не може да се организира нова процедура - ще се вземе ново решение, с Народното събрание, с мандат за преговори", посочи възможностите за процедурата ген. Попов.

Помолен да представи радара от пето поколение, с който е оборудван Ф-16 Блок 70, пилотът каза: "Не знам доколко мога да го обясня: предишните радари са механични, антените се движат механично, докато активната решетка има 1400 диполчета, всяко от тях е като антенка, сканира се електронно и дори някои от тях да откажат, радарът работи прекрасно, трудно се смущава, има по-голяма разделителна способност".

Той посочи, че Ф-16 носи по-голям бомбови товар от Грипен, има "по-голяма далечина и продължителност" на полета, с около 50% по-голям летателен ресурс от шведския самолет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аааа

    127 25 Отговор
    ... а ти ми изглеждаш ПРОДАЖЕН .

    Коментиран от #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Обективен

    99 17 Отговор
    Значи все пак самолета го има само на хартия.Да очакваме ли първия самолет към 2022г.?

    Коментиран от #18, #50

  • 4 Щим се е полъгал по акъла на Борисов

    117 24 Отговор
    Не ми го хвалете този генерал! Явно е службарче, но не и истински българин. Върти, суче, все за краварските Ф16 ни говори. Всички му казват, че тези самолети искат скъпо обслужване, той си знае неговата. А това, че щели да бъдат оборудвани със снаражение, затова били по скъпи!? А специалисти казват, че това снаражение не е по скъпо от 2 милиона за брой. А това, че няма да можем да им използваме ресурса(защото сме бедни), защо са ни, само да се фукаме ли? Летателните им часове ще изтекат след 50 години, при нашето използване. Нашата работа е - цървули няма, а гайда иска!? Ето това сме, на гол тумбак пищови!?

    Коментиран от #6

  • 5 Инкогнито

    71 8 Отговор
    В България, когато искаш да бъдеат спазени всички процедури и изискваня, по една държавна поръчка законово, те обвиняват в лобизъм! Неграмотните хора не знаят значението лобизъм! Употребяват думата когато не си съгласен с далаверите им!
  • 6 Цветан Василев

    44 7 Отговор

    До коментар #4 от "Щим се е полъгал по акъла на Борисов":

    Сигурно заради джобни пари!
  • 7 Шивиков

    74 16 Отговор
    Сега ще се изреди цялото ратайско съсловие от генералния щаб да лобира за Ф16 ретро самолета!
  • 8 ivan4o

    60 11 Отговор
    5 самолета неможаха да купят! Целия свет се смее . Пародия отсекъде
  • 9 mom4eto

    77 14 Отговор
    На мен пък ТОЗИ ми изглежда типична краварска подлога! :(

    Коментиран от #10

  • 10 ivan4o

    48 9 Отговор

    До коментар #9 от "mom4eto":

    Само той ли?
  • 11 комунист гей

    18 9 Отговор
    обичам кожените ракети на ф16 Много са точни и удрят мощно точно в десятката
  • 12 СЕВАР

    64 16 Отговор
    Стига сте плюли по горкия човечец . Пенсийката му сигурно е едва няколко хиляди и не му стига и затова е депутат .
  • 13 Съдията Дред

    61 7 Отговор
    България от давна е станала феодална държава! Всички други институции са в услуга на главния феодал! Имаме си 400 000 лакеи на дър. служба
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    24 66 Отговор
    Хе,хе,хе,още един генерал удари всезнаещите каскети!Плюйте милички,това ви остана !

    Коментиран от #19

  • 16 Ventura

    67 6 Отговор
    Ако ни трябват само за парда не благодаря, скъпо удоволствие.Но явно сме богата държава, след като
    за едно откриване на столицата на културата се дадоха 2.000 000 лева, за една кула! Просто нямам думи.
  • 17 Кирил

    28 60 Отговор
    Ген Попов е не само по възрастен а беше и командир на чехльото президент

    Коментиран от #42

  • 18 субективен

    55 6 Отговор

    До коментар #3 от "Обективен":

    Важното е, че парите да бъдат дадени през 2019. Че им трябват. На американците. Пък и оттам са комисионните.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ббббб

    45 8 Отговор

    До коментар #1 от "Аааа":

    Очевиден пияндур.
  • 21 1944

    22 12 Отговор
    нашите генерали са натовци-комунисти. дървено желязо. московски мекерета. като се почне от боко шланга до шофьора на самальота.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 эксперт из россии

    14 33 Отговор
    сред зелените чорапи върлува свински грипЕН.
  • 24 БОЛТ

    54 12 Отговор
    Този генерал го гледах само веднъж на парада, беше ми срам, обърка крачката и така и не се поправи. Сега пак нещо бърка.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Наблюдател

    23 57 Отговор
    Ясно е, че руската измет ще направи всичко възможно да забави превъоръжаване на авиацията с нов боен самолет а Румен Грипена е в основата на атаката срещу F-16.
  • 27 Трън

    31 5 Отговор
    Аз не те познавам, ама ми изглеждаш, като тъп лобист.
  • 28 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    35 4 Отговор
    Аз и без 2 млрд за самолети се чуствам сигурен за каква застрашеност се говори?ето сега самолети няма от десетилетия кои нападна таз територия по въздух море или по суша?никои нали хххаха е къв е тоз зор и бързане за самолети и разни там патриотични бръщолевения за сигурност българия народа и така насетне пълни глупости просто тез 2 млрд ше станат 5 или 10 и ше бъдат откраднати и ше имат военните и политиците напред в годините да крадат ама якоооо то ше са за части обучение спец горимо масла обслужване боекомплекти нови летища нови хангари абе за квото се сетите ше се изписват стотици милиони после след покупката и шапкарите ше си живеят рахат под предлога видиш ли ние пазим сигурността на царството на тиквата муахахах пълна демагогия и от кои ше я пазят? Пълен абсурд е сичко
  • 29 ф16 the best

    11 36 Отговор
    на таварищите болшевики утешителна награда локумче с клечка или близалка по техен избор
  • 30 Apple

    14 37 Отговор
    Попов, малко сте му набивали канчето на Радев. Или пък обратното, та затова сега се прави на интересен. Ще е хубаво да разберем.
  • 31 SAAB

    20 2 Отговор
    Генът на революционера Кръстю Никифоров е завладял цялата разБойкова команда ........барабар с обединените за софрата !
    Кръвта вода не става е казал народа .....:)
  • 32 Чурулик чурулик

    35 10 Отговор
    Радев на една от срещите със тиквата и пудела му оскубан да извади пистиоет и да ги застреля и да поеме властта в свои ръце извънредно положение да разпусне парламента да нареди всички да бъдат вкарани в ареста висшите съдии и прокурори също в ареста да започнат обезглавяванията им незабавно и рестарт на системата..цялото мвр също разпуснато и голяма част от тях също смърти присъди щото са наи голямата организирана престъпна група и верните на радев военни да поемат властта
  • 33 Тъпаци

    45 3 Отговор
    Покрай тази сделка се видя колко много чиновници се занимават с национална сигурност, сигурно има над 1000 чиновника заемащи всевъзможни измислени длъжностти на големи заплати, ако ги съкратят ще могат спокойно всяка година да си купуват по един модерен самолет без никой да ги разбере.
  • 34 Plovdiv

    45 10 Отговор
    Имах честта да бъда в казармата през 1997 г. точно когато Константин Попов беше командир на АБ Граф Игнатиево и го познавам лично... Жалко е, че такъв точен офицер като него са захвана с ГРОБ. Никога не е късно да станеш за срам.

    Коментиран от #35

  • 35 толерантен

    34 3 Отговор

    До коментар #34 от "Plovdiv":

    Еми, обича хубаво уйски човека, пък с една пенсия... трябва да ходи да си вари пърцуца, с ватенка топла и вълнен фес. Да товари джибрите на задната седалка на опел втора употреба. Да го гледат комшиите. Пък сега костюмарата, наперен, напет, отпива от хубавото уйски...

    Коментиран от #78

  • 36 гларус кръстоносец

    48 5 Отговор
    Жалко г-н о.з. генерал. За разлика от парите и интересите позора не е само за тебе а и за поколенията ти след тебе .Смешното е че лобираш в полза на F-16 не за нещо друго , а за да могат Б.Б. и Цв.Цв да си вземат комисиона и да останат на власт с американска благословия на следващите избори. Те така си плащат щото вече са ненужни, а ти къде си слагаш и защо предлагаш генералския задник идея нямам. Ще останеш в паметта като поредния използван от продажни политици лампаз.
  • 37 Франц Кафка

    10 23 Отговор
    За 30 години , за всеки по - важен въпрос за България , БСП и нейните сателити са били против .
    Само герба на България го приемаха 14 години , бяха против короната в него и трябваше Русия да утвърди в нейният герб корона , че след 14 години този безсмислен спор да спре .
    И няма да се учудя , ако накрая се окаже , че очакват одобрение от централата
  • 38 Batushka

    38 4 Отговор
    Абе не знам ама ние не сме щат на САЩ а член на ЕС ...Швеция също...а САЩ е враг на ЕС ..за какво стратегическо партньорство ми говорят герберастите.. източните пудели са троянският кон на САЩ в ЕС...

    Коментиран от #41, #44

  • 39 Шойгу

    31 8 Отговор
    Дребен човек (1.56, 50 кила) - злобна завистлива душица! Хвана се за кокала, стана и продажна душица.
  • 40 CL500

    14 34 Отговор
    Всички тука плюете и по ген. Попов, но ви препоръчвам да му видите биографията, къде и какво е учил и завършил, какви длъжности е заемал и прочие. Тук драскачите не се умориха да се упражнявате на тема, че Грипен-а бил по-добър от Ф-16, Блок 70. Големи разбирачи излязохте, а да, забравих, че това тук е форума на всички въздушни асове, хахаха. Дори глупаците от БСП и Радев не си позволяват да изтъкват, че Грипен дори се доближава по ТТ данни до този Ф-16. Те просто дежурно си плюят по процедурата и така, по задължение. Все едно да сравняваш Мерцедес и Шкода, която дори ти я предлагат без гуми и джанти и да доплащаш за тях. Защото и Грипен-а е шведски, ама не толкоз, бъкан е с чужда авионика, техника и въоръжение. Едно, че имат далеч по-малък ресурс като самолет, а ние не можем да си позволим да купуваме на всеки 10-20 години нови, а и отделно тязи Ф-16 са по-боеспособни самолети, а сега бройката далеч не е определяща при въздушен бой.

    Коментиран от #52

  • 41 CL500

    12 12 Отговор

    До коментар #38 от "Batushka":

    Това е по-удачно да го пишеш във форум за икономика. Тук става дума за въоръжение. Затова замени абревиатурата ЕС с НАТО! А познай кой е НАТО - за хубаво или лошо, там командва САЩ.

    Коментиран от #43

  • 42 и аз да ти кажа

    18 3 Отговор

    До коментар #17 от "Кирил":

    то това е целият проблем-как може подчинен да стане президент(разбирай началник) и никой не прави аналогия с този,който от бодигард стана мин.председател!!!
    колкото до "чехльо"-то,то вие сте по-големи чехльовци,защото се подчинявате сляпо на човек от мъжки пол,а на това му викат и с друга дума-педерасизъм
  • 43 Batushka

    13 2 Отговор

    До коментар #41 от "CL500":

    Това е проблема не знам дали познаваш историята НАТО е като Атинско делоския съюз. ...и там уж всички са съюзници само че в един момент Атина казала ние ще ви пазим вие плащайте и прибрала общата хазна ...когато няколко полюса решили да се отделят последвала наказателна експедиция разрушаване и продаване в робство на оцелелите...та така за тия съюзи ...

    Коментиран от #46

  • 44 Руските свине

    10 25 Отговор

    До коментар #38 от "Batushka":

    Са врагове на ЕС и на цялата човешка цивилизация. Ако не бяха САЩ цяла Европа щеше да бъде под руски ботуш.

    Коментиран от #47, #51

  • 45 Borislav Popov

    14 23 Отговор
    Естествено е да е нервен. Комисионната от шведите му се изплъзва.

    Коментиран от #77

  • 46 Само питам

    11 21 Отговор

    До коментар #43 от "Batushka":

    Единствено съюза с Русия е истински съюз, това ли внушаваш путлераст?

    Коментиран от #48, #54

  • 47 Batushka

    23 4 Отговор

    До коментар #44 от "Руските свине":

    Съжалявам обаче си тъп като галош ...ботуша дали е руски или американски винаги е ботуш ..само предателите си избират поробители....ако мислиш ,че съдбата на хората в тая страна има значение за злодеите от Уолстрийт жестоко се лъжеш ...хора като тебе като оная подлога Плевнелиев предавате интересите на собствения си народ...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Fermera

    10 7 Отговор
    CL 500 явно е пропуснал че Грипен се предлага с ракети Метеор а Ф16 с AIM120 AMRAAM. Заради по добрата маневреност и по добрата ракета при въздушен двубой Грипен а ще победи Ф 16 с 15:1.Същото се е случило при въздушно двубои межди Шведски Грипен и Ф16 на Норвегия.Цифровия радар е добър за удари по земята но във въздуха с 2кв.м площ няма къде да се скрие.Още след 10 години ТУРЦИЯ ще лети със своя TF-X и ще бракува Ф16.Грипен Е вече лети и изтрещя ракета и ще участва в конкурса във Финландия.Те искат всички участници да предоставят самолети за изпитания и там ще има Ф16 блок 70 а тук няма да има.
  • 50 гоуст

    22 4 Отговор

    До коментар #3 от "Обективен":

    Дори и да започнат производство 2019, няма да го получим по-рано от 2024. Самолет не се прави за месец -два, а и нали никой не си мисли, че първите бройки, ще дойдат в България.Т.е. следващите няколко години няма да има Ф-16 Блок 70 в България. Грипените ще са в България след година( ако се сключи договор за тях).Договорът независимо с кой трябва да се сключи така, че плащането да е свързано с доставката.Плащаш няколко милиона при сключване на договора. Идва самолет плащаш цената му, идва следващият плащаш цената му и т.н., а не изсипваш 2 милиарда в началото и чакаш евентуално да се изпълни договора.Друго важно за България е ЦЕНАТА, с ограничените бройки изтребители, не знам как си представяте да водим някакви военни действия. Самолети ни трябват да изпълняваме поети ангажименти към въздушно патрулиране и това е. Т.е съвременен самолет с прилични качества, на ниска цена и с ниски експлоатационни разходи. Защо никой не се поинтересува какво става със съществуващите в Българските ВВС самолети и вертолети. Купиха се Бел, Кугар, Пума, Спартан, Пилатус, имахме Ми, Миг, Су, 98% от тях са на земята поради липса на части и ресурси, а до там се стигна, поради липса на пари за поддръжката им и грешни договори при купуването им. По-добре, част от парите за НОВИТЕ изтребители да се насочат към привеждане на съществуващите Летателни апарати в летателна годност. Така Боеспособността на авиацията ни ще нарастне със 700% от моментното и състояние.
  • 51 САЩ

    20 3 Отговор

    До коментар #44 от "Руските свине":

    Са врагове на ЕС.Доказано с факти и исказвания на висши американски политици.
  • 52 и аз да ти кажа

    22 3 Отговор

    До коментар #40 от "CL500":

    не е важно каква биография имаш,а на кого се кланяш!ако трябва да сме честни пред себе си,сравнявайки Мерцедес и Шкода,трябва да отбележим,че Мерцедес отдавна,отдавна се намира в Русия и му викат СУ.Хем по евтин,хем всепризнат от всички държави,освен държавата"да осерем всичко руско с армията от тролове".Колкото до ресурсите-кое наложи да купуваме самолети,по-стари от сегашните,които имаме,с по-съвременна авионика,за разлика от тези,на които сега ще им слагат "уж"съвременна?И защо,след като редица държави от бившия соцлагер все още използват руските самолети,ние трябва да ги заменим с по-стари,ама хамерикански?Не беше ли по-добре да се отремонтират в Русия

    Коментиран от #64

  • 53 Текезесар

    8 2 Отговор
    Попе като говориш чак тук в обора замирисва ... наака ли се
  • 54 само отговарям

    18 1 Отговор

    До коментар #46 от "Само питам":

    и какво показваш с това,да наречеш опонента си "путлераст"?Злоба,че не можеш да го обориш?Или собствена слабост,че твориш само безплодни мисли?КОГАТО АРГУМЕНТИТЕ СВЪРШАТ,ЗАПОЧВАТ ОБИДИТЕ!!!Запомни го!Много отдавна прочетох една мисъл,която мисля,че ще прилегне за теб-"по-добре да мълчиш и всички да мислят,че си глупав,отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения"
    всичко е лично и не е само бизнес,както казват...

    Коментиран от #62

  • 55 Киро

    15 1 Отговор
    Този шоп след две години ще си гледа наемите на витошка и нищо друго
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Тони

    9 4 Отговор
    Все пак F16 е универсалната машина в NATO .
    На всякъде може да бъде обслужван и икономичен.
    Проблема е че с един единствен двигател, а спрял а заминал за скрап

    Коментиран от #63

  • 58 Попов КАТАПУЛТИРАЙ

    16 2 Отговор
    "Дошъл Съливан и говорил с Президента, и това, било лобизъм" .
    Този Генерал Попов , от както стана Депутат , много жестоко я загази с офицерската чест и званието си.
    Когато , Обикновени, политически мазници, крадци, коментират лъжите , ми става, доста криво, като нормален гражданин, ,който учи децата си, да говорят истината и да бъдат порядъчни, като граждани с идеал за справедливост .
    Но, когато чуеш, един генерал, като Попов, бивш Главнокомандващ ВВС на Република България, да се овъргаля, в евтин лобизам и лъжи ,в случая" АФЕРАТА Ф-16", която е пример за ТОП КОРУПЦИЯ,зад която, прозират качества ,като изпечен, военен мошеник, то , думата, генерал ,губи смисъл и значение, и се появява , думата , продажник на държавните интереси на Родината.
    Попов ,изкарай парашута, и дръпни ръчката на катапулта,
    най-хубавото, което мога, да ти пожелая.
  • 59 Референдум за ф16

    10 6 Отговор
    А бе нека , да оставим Българския данъкоплатец да реши ,къде да инвестира, парите си, за отбрана?
    Иначе, Бойко Борисов и Ахмед Доган , ще крадат ,докато са живи!
    Доган, е вкаран в далаверата за комисионни за," АФЕРАТА Ф-16".
    "Да се обединим и да работим, да не губим време",--- КАРАДаЯ, на кой с тези ," Доганови" номера за далавери?
  • 60 lord

    11 2 Отговор
    може ли някой да ми обясни за какво са ни тези самолети. около нас всички страни са в нато с малки изключения. значи единствена заплаха е русия. че те ще свалят нашета ескадрила преди да излети та ако ще да си купим ф-1016.
  • 61 сноу

    12 1 Отговор
    Ами то същото плещи и Цвъкун ...Явно от едно флашка са заредени.
  • 62 само да допълня

    5 5 Отговор

    До коментар #54 от "само отговарям":

    Карай наред, а не избирателно. Виж какъв процент от американофобските коментари под статиите нямат никакви аргументи, а съдържат само обидния ограничен пакет от думи - кравари, соросоиди и още някоя подобна. И това е така дори и когато става въпрос само за прогноза за времето.....
  • 63 Сметка

    10 3 Отговор

    До коментар #57 от "Тони":

    Ф 16е ориентиран за удари по земни цели с този радар.Сега къде ще ни включват да нанасяме удари в някоя коалиция за конфликт в Африка или Азия..Все пак по добре е да вземат Грипен и да си свалят цената .Няколко ракети няма да струват толкова много.Няма да са по скъпи от това в момента ще си вземем това което ни трябва.Чехите и Унгарците не са по тъпи а Шведите не са известни с корупция нищо че внушават това от медиите.Въобще за техниката трябва да се ориентираме към Европейски разработки .Американците правят нещо универсално за целия свят често скъпо за подръжка
  • 64 CL500

    6 6 Отговор

    До коментар #52 от "и аз да ти кажа":

    Кой ти плюе тук по Рисия-та? Аз лично говоря за Грипен (също с много американски неща, вложени в него) и за последния Ф-16. Кое е руското? Или ти навярно смяташ Швеция за голям приятел на Русия, хахха? И стига си тролил, като заявяваш че този Ф-16 бил по-стар дори от сегашните ни няколко Миг-29. Първо, като член на НАТО, забравяме за руски самолети, добри или лоши, забравяме. Решаваме от тези предложения. А там никой, повтарям НИКОЙ от разбиращите поне малко, няма съмнение кой е по-добрия! Единственото нещо е да вземем по-добрата машина, като успеем да договорим по-изгодна цена. Това е! Стига сте тролили, а мислете, кое е по-добро за летците ни, а това значи и за НАС!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 гост

    6 7 Отговор
    Дай боже да уговорим добра сделка за закупуване на Ф-16 и да си умре форумната вата на мъка.
  • 67 стоян

    8 11 Отговор
    Браво за ген Попов -успя да превъзбуди и то с факти всички червени мекерета и техните подлоги на Путин в България
  • 68 Защо

    9 4 Отговор
    Пропускаме нещо много важно. Ако изхождаме от националния интерес е много по добре да се закупят най модерните зентни противовъздушни системи, които да гарантират спокойствието на гражданите и които струват на половината на тези изтребители. Но явно цялата държавна машина, защитава чуждите нац. интереси. На последно място се поставя сигурността на българските граждани. Интересно защо?

    Коментиран от #71

  • 69 реалист

    6 9 Отговор
    Това е истински български генерал които мисли трезво и без лобизъм с факти и прагмаизъм
  • 70 волен сидеров

    10 3 Отговор
    ако бяхме държава с възможности то да имаме авиация.ние сме гольовци от всякъде.едвам събираме от данъците на малко работещите вече в България за здраве и пенсии и образование ние тръгнахме самолети да купуваме-ЗА КАКВО СА НИ САМОЛЕТИ-ще се защитаваме или ще бием някой-кого?после ще трябва за гориво,за подръжка,за заплати и за ранно пенсиониране на военните ...Луда работа сме вече 28 демократични години.Върнете младите и отворете фабрики да работят,дайте пустеещите земи на циганите под аренда да работят -нали искат работа.Ще има данъци после в хазната ама ние само харчим и трупаме кредити-до кога -балона ще гръмне....
  • 71 CL500

    5 4 Отговор

    До коментар #68 от "Защо":

    Донякъде си прав, ама не съвсем... Първо като член на НАТО си имаме своите задължения и отговорност по охрана на въздушните граници, участия в учения, мисии и т.н. И второ, което е по-важно - загърбим ли авиацията ни след бракуването на сегашните ни самолети, това означава да нямаме военна авиация въобще. Няма да имаме самолети, няма да имаме и пилоти, които изискват обучение и нальот. Традициите ще си умрат и това е. Необходимо е да се поддържа поне минимумът самолети от различните видове и да имаме подготвени пилоти, които ще са бъдещите инструктори и т.н.. Има и трето - приета практика е всеки нарушител на възд. пространство да се предупреди и ексортира от изтебители. Не се стреля с ракетите на сляпо без дежурната двойка изтребители да е видяла в прекия смисъл целта и да определи заплахата.
  • 72 Фалшив герой

    8 4 Отговор
    МИШОКА -Попов !!!! Оле мале !!!! Гнусна раябота !!!!!
  • 73 F-16

    4 6 Отговор
    Почти не чета тъпите ви и некадърни драсканици, големите разбирачи на самолети.33 години обслужвах и подържах самолети от бойната авияция/разбирай инженер по авиационна техника и въоражение/ и не си позволявам да давам давам мнение по въпроса без да съм запознат с характеристиките на отделният самолет. А колкото до пенсията на ген.Попов тя не може да бъде по висока от 1200 лв.от м.юли тази година.Сигурно и на Радев му е ниска та го турихте президент мързеливи плямпачи.
  • 74 Русоробите ПАК се насраха от страх

    3 5 Отговор
    И да зяят и да смърдят - все тая. В сряда парламентът ще подкрепи преговорите за F16V Block70. Това е ясно, като бял ден. Пощръклелите гъзолизци на птн да си запазят сетните сили за плюене срещу откъсването на Беларус от Кочината на злото и лъжата напролет.
  • 75 ТОЧКАТА

    2 2 Отговор
    Как няма да е нервен,като му натрисате само глупости,лобистика и корупция.....И на това отгоре него обвинявате за собствените си простотии.
  • 76 1944

    3 0 Отговор
    българските висши военни са срам за армията ни.
  • 77 ГОЛМАЙСТОРА

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "Borislav Popov":

    А ЦВЪКИ КОЛКО МИЛИОНА ВЗЕ
  • 78 Plovdiv

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "толерантен":

    Meжду другото - тогава караше Пежо... Много точен човек беше, но явно всичко хубаво е до време.
  • 79 ГРАФ ИГНАТИЕВ

    5 2 Отговор
    ПОПЕ, ПОПЕ ГЕРБЕРСКИ ПРЕДАТЕЛ. КАТО КУРСАНТ БЕШЕ СЪЩИЯ.КАТО ОФИЦЕР. НЕ МОЖА ДА ПОНЕСЕШ УСПЕХИ НА РУМЕН.ЗАЩО СДИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ГЕРБЕРСКА ОТРЕПКО. КАНДИТАТИРАЙ СЕ ДА ВИШ СРАВНЕНИЕТО С РУМЕН. ДАНО СЕРЖАНТЪТ ОТ ДС И ПОЖАРНИКАРИ Й ТИ ДАДЪТ ДА СИ ДА СИ ТОПНЕШ ЧОВЧИЦАТА.
  • 80 бомбата

    0 0 Отговор
    А защо гененерала гледа тъй сърцераздирателно.... с големи теменужени зареяни очи..... то види се зор си го мъчи , пък на звук пръднята може да скрие, ама мириса на осрания задник никак нема де да покрие, а за чистото пръстче са запетайките, запетайките по кенефа ..защото някои обичат математиката с плаваща запетая......особено десетичната точка отзад....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове