Last news in Fakti

14 Януари, 2019 11:14 23 299 59

Сбогом, Иракли! (СНИМКИ)

  • иракли-
  • строеж-
  • плаж

Тарикатите сменят имена, заграждат пътища, засират с бетон и ни лишават нас и децата ни от достъп до един от последните хубави и диви плажове в България

Сбогом, Иракли! (СНИМКИ) - 1
Снимки: Данаил Цанков/Фейсбук

По работа минах по пътя Бургас - Варна и реших да се отбия през Иракли, ей така да погледам морето и да се сетя за едни хубави времена прекарани там. Това пише в профила си във „Фейсбук“ Данаил Цанков.

Когато стигнах заварих страховита гледка - бетон се лее като за световно на мястото на ламариненото (единственото заведения, което имаше в района навремето) и бунгалата, които бяха около него. Това го очаквахме, просто не може такова райско кътче да не бъде осрано, но голямата изненада дойде, когато видях, че общината е сложила нови пътни указателни табели на разклона към село Емона, където е указано, че освен към Емона отбивката води и до плаж Иракли, а ако продължите направо, където преди пишеше плаж Иракли, вече отивате към плаж Вая. Освен това малко след този разклон има поставен постамент за бариера, която на практика ще затвори пътя до плаж Иракли, който път е строен с парите на нашите бащи и майки.

Тарикатите сменят имена, заграждат пътища, засират с бетон и ни лишават нас и децата ни от достъп до един от последните хубави и диви плажове в България.

RIP Иракли, ние няма да те забравим.

P.S. И да вметна, че собственикът на строежите и концесионер на плажа иска 36 лв., за чадър с два шезлонга, ако искате, заповядайте, ако не искате, отивайте другаде. Към 36-те лв. трябва да добавите и подобаваща сума за паркинг, който паркинг, разбира се, беше държавен път едно време. Ще се видим на море в Гърция.

Сбогом, Иракли! (СНИМКИ)

Сбогом, Иракли! (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    116 1 Отговор
    Иракли преди 30 години беше много красиво,една почивна станция с бунгала и един ученически лагер...
  • 2 Гост

    120 7 Отговор
    бг не е държава разберете го? Съединението трябва да бъде отменено моментално.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Зелена България

    99 0 Отговор
    Скапаха и Иракли!
  • 5 Варна

    120 2 Отговор
    А ми това е ГЕРБ. В иракли беше забранено да се строи каквото и да е! Имаше едни стари 10-на дървени бунгала от времето на СОЦ-а и това е. Дойдоха ГЕРБ и за 10 години Иракли заприлича на Слънчев Бряг. Пълно Беззаконие. Баневи преди 20 години се опитаха да вземат терена, но се наложи мораториум върху цялата местност. Сега мусю Винету вероятно ще изтъргаши Баневи срещу по- лека присъда и ще им вземе терените и разбира се ще си направят частен курортен комплекс с едно от най- прекрасните плажове.

    Коментиран от #8

  • 6 ванката

    12 61 Отговор
    да хубав е плажа но не е нито последния нито единствения див плаж има доста дори може да са повече от застроените плажове но всички знаят само за иракли ...
  • 7 реалист

    73 10 Отговор

    До коментар #3 от "Drittes Reich":

    Много си прав,много късно от преди 4 години спрях да ходя по българското черноморие,сигурен съм и че никога повече няма да летувам там...ходя по един път в началото на лятото в Гърция-тишина,спокойствие и чудесни плажове,в края на лятото съм в Турция-чудесно обслужване и чудесна храна...

    Коментиран от #36

  • 8 Запознат

    45 3 Отговор

    До коментар #5 от "Варна":

    Така е, Иракли беше до 2010г.когато дадоха част от плажа на концесия след това някой стовари един самосвал чакъл близо до лагуната ит слдка вода и одряза пътя до самоя плаж на колите! След това цъфнаха заведенуята тип боцкащто сборище от Какао и натам е ясно!

    Коментиран от #16

  • 9 Буко Баламата

    80 3 Отговор
    До няколко години по нашето море ще има само замислени баровци с големи кредити.
  • 10 737

    29 83 Отговор

    До коментар #3 от "Drittes Reich":

    Да виждам често такива ”патриоти”в Гърция, с българското флагче на предното стъкло на колата и яко плюещи България. Не съм чул грък да каже лошо за страната си. Където искаш ходи. Без такива като теб е по— добре.

    Коментиран от #12

  • 11 Далай Лама

    62 0 Отговор
    Бел ден да не видят алчни коп.... та!
  • 12 реалист

    38 9 Отговор

    До коментар #10 от "737":

    Щом често виждаш такива ”патриоти”в Гърция,следователно и ти си от тези”патриоти”...А за това "яко плюещи България",вероятно можеш да си отговориш защо е така...Ти също си свободен да ходиш където искаш и където имаш възможност ... " Без такива като теб е по— добре"-тука си прав,стремя се когато съм в чужбина да подбирам места кадено не срещам българи под път и над път и се чувствам много добре...
  • 13 Балканец

    50 2 Отговор
    Българските курорти вече няма да са предпочитана дестинация. Все повече българи ходят в Гърция. Дори и тези от североизточна България, които са най-далеко от Гърция и най-близо до черноморието, все пак палят и пътуват. Българските курорти ще се напълнят с пияни западни джендъри, които ще пребиват персонала за разтуха.

    Коментиран от #40

  • 14 морския

    12 35 Отговор
    на кой му пука 4е ходите в гръцко,нама нищо безплатно
  • 15 някой

    36 4 Отговор
    Аз не съм ходил на море в бг от поне 10 г. Малоумна работа е и е супер долнопробно, само който не е ходил в Азия, той се бута да ходи на родното лайноморие. Ако не ви е страх от тайфуни и ваксини цяла югоизточна азия е за Вас и за жълти стотинки, кеф ти Краби, кеф ти Палаван или Ел Нидо, Ломбок и Бали. Цените на Филипините са смехотворни - може да спиш на плажа в бунгало за 15$ на нощ, да ядеш за 2$ на човек и да си караш моторчето до райски кътчета за 1$ на ден. Какъв слънчев бряг, какви бг курорти бе пхаха - тва е за малоумните псевдогъзари, които искат да дадат 1000 лв за 7 дена в бетонна кутийка на слънчака с пияници и отрепки. Събираш 600$ за билет и още 500 за 2 седмици за райски отдих. Още не съм бил само във Виетнам, казват че е по-евтино от Тайланд, а Тайланд е евтино на куче, а Филипините са най-евтиното място с бели плажове на света. Сега ще ходя в Занзибар, с полет през Дубай с flydubai е 400$, 1 седмица на острова във вила на плажа е 1500 лв., за какво да си говорим изобщо.. Прецакаха всичко, можеше и бг да е топ дестинация като тези, но стана долнопробна дупка, с лошо обслужване, която е и скъпа дори :Д

    Коментиран от #30

  • 16 Варна

    31 0 Отговор

    До коментар #8 от "Запознат":

    Толкова обичах това място! Беше ми го казал един човек, който беше роден в с. Баня. Когато за пръв път отидох преди 30 години там... - Направо онемях! И това е при условие, че израснах на може би най- поддържаното място по времето та Соц-а ( сега пк "Слънчев Ден"). Всичко унищожиха тези ХХХ!

    Коментиран от #19

  • 17 mik

    21 1 Отговор
    ГЕРП !
  • 18 ГЕПИ МЙНА

    21 3 Отговор
    КОСИЦИОНЕРА Е ОТ ДПС
  • 19 НАТО ВЕЦ

    18 1 Отговор

    До коментар #16 от "Варна":

    Сега, като идеш, няма само да "онемееш" ми и "картина ще загубиш".
  • 20 mediator37

    21 1 Отговор
    На Иракли канализация няма. Интересно ми е да видя проекта за "В и К" инсталацията на строежите на Иракли. Ако събират отходните води в бетонови септични ями, през които макар и малко се просмукват фекални води към морето е що-годе добре, но нали ви е ясно, че така или иначе под земята ще си църцори струйка към морето. Но ако септичните ями са гол изкоп с бетонов пръстен отгоре и плоча върху пръстена, направо , вервайте ми, ще жабурим морска вода с фекалийте на почиващите и те също. Очевидно като идем на Иракли ще маршируваме по пясъка с чадърите и тюфлеците мнооого по на юг по протежението на плажа, за да избегнем екзотичния коктейл.
  • 21 mediator37

    16 0 Отговор
    Между другото слагането на фалшива табела преди 5 години (тя е отдавна) е подло замислен ход с дългосрочни цели. Един вид - "Хора, ами ще видите бетон и строежи, но ние не осираме култовия плаж Иракли, а осираме някакво си неизвестно плажче , което се казва "ВАЯ", вижте табелите Иракли е на дясно, съвсем друго е." От доста време си мисля с чия благословия е тази конспирация и ще ви кажа. Конспирацията е с благословията на министъра на туризма и местната феодална гербава областна управа. Защото МТ раздава концесиите и умишлено е озаглавило плажа не ИРАКЛИ, а "Вая" на едноименната рекичка, която се влива безотточно в морето и която никой не я знае как се казва. Т.е. шибаната ни държава иска да хвърля прах в очите на кьоравите, че това е друг плаж, различен от Иракли, а Иракли е ееей там, следвай табелата и след 6 км. нито плаж Иракли, нито море, а един огромен дървен вълк, черен път и гюрлюците на село Емона със стадата крави и локаторната станция на военните.
  • 22 TOKO

    18 0 Отговор
    Много ми е интересно къде се дянаха залените човечета? Отдавна по черноморието тотално трябваше да се забрани всякакво строителство. Когато стане въпрос за ски влекове и тунели нещата стават малко по различни. Веднага изпълзяват из под камъните . А колко са малко влековете и пистите ни, и колко е много бетона по Черноморието...
  • 23 АДИ

    7 0 Отговор
    кради кради не му мисли...
  • 24 SDEЧЕВ

    3 30 Отговор
    КАКВО КРАСИВО ВИЖДАХТЕ В ТАКА НАРЕЧЕНОТО ЛАМАРИНЕНО. ИРАКЛИ Е ОГРОМЕН ПЛАЖ ИМА ОГРОМНА ДИВА ЧАСТ.ТОВА ,ЧЕ НА МЯСТОТО НА СТАРИТЕ КОПТОРИ ЩЕ ИМА НЕЩО НОВО ,С КАКВО СКАПВА ИРАКЛИ ? ТЕЗИ КОИТО НАЙ МНОГО СКАПВАТ ПРИРОДАТА СА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ СВОБОДНО КЪМПИНГУВАЩИ- ВЕРОТО ОТ КАРАВАНИТЕ ИМ ТЕЧЕ В ЗЕМЯТА,ИЗСИПВАТ СИ ЛАЙНАТА С ХИМИЯТА БАРАБАР КЪДЕТО ИМ ПАДНЕ,ЗАЕМАТ МЯСТО ,КОЕТО СВОБОДНО РАЗХОЖДАЩИТЕ СЕ НЕ МОГАТ ДА ПОЛЗВАТ . СЕГА СМЕ 21 ВЕК И НЕ Е РЕНТАБИЛНО ДА СЕ СТОПАНИСВА ОБЕКТ ТИП ЛАМАРИНЕНОТО.,Т.Е. АКО СТЕ СОБСТВЕНИК НА НЯКАКВА МОРАЛНО ОСТАРЯЛА ТУРИСТИЧЕСКА ЕДИНИЦА Е ПО РЕНТАБИЛНО ДА Я ЗАТВОРИТЕ ОТ КОЛКОТО ДА РАБОТИТЕ НА ЗАГУБА. БГ Е В ЕС -БЕЗПЛАТНИЯ ОБЯД СВЪРШИ 89 ГОДИНА,НЯМА КАК ДА ИМА РАБОТЕЩИ ПАМЕТНИЦИ. ВСИЧКИ ПАРТИЗАНИ КОИТО ИСКАТ БЕЗПЛАТЕН ОБЯД ДА ПОЕМАТ КЪМ СЕВЕРНА КОРЕЯ ИЛИ КУБА ТАМ ПОНЕ Е ТОПЛО

    Коментиран от #26

  • 25 aaaa

    10 1 Отговор
    Вие не разбирате - строй се в местност и плаж Вая, а Иракли е "далечеееее: в страни на има няма 10 метра
  • 26 Зелен

    20 0 Отговор

    До коментар #24 от "SDEЧЕВ":

    Отворко след някоя година, внукът ти ще поиска да му покажеш естествена морска природа, а ти ще трябва да го закараш до Гърция за да види, сега разбра ли какво толкова има.

    Коментиран от #31

  • 27 JustForFun

    23 1 Отговор
    Какво мрънкате само, спрете да им посещавате вмирисаните хотели и заведения, ще видите дали ще продължат да строят, при условие че нямат приходи да си платят тока. Когато държавата е прогнила и нехае, поне вие дайте пример и не насърчавайте тези действия, спрете да ум купувате и използвате "продуктите".
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Невидим

    17 0 Отговор
    Радвам се че гърците са ни взели Егейско море, иначе щеше да бъде същата трагедия като Черноморието! Дано да се задавят тези ,които заляха с бетон Черно море!
  • 30 James

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "някой":

    Почти си прав, само че самолетът ти излиза грубо 1000-1200 лв, хотелът още 700, храната и джобните са ти още 500 ако ще се стискаш и 1000 ако ще почиваш умерено прилично. 3000 лева на човек за 2 седмици, 6000 за двама. На фона на масовия народ (който почива за по 300 лева на човек на седмица) си е доста.
  • 31 SDEЧЕВ

    6 18 Отговор

    До коментар #26 от "Зелен":

    ЗАЩО ВСИЧКИ ЕКО-ИДИОТИ ПИСКАТ ЗА ПЛАЖОВЕ КОИТО МОГАТ ДА СЕ ДОСТИГНАТ С АВТОМОБИЛИ ИЛИ С КЕМПЕР.ПЪЛНО Е В БГ С ДИВИ ПЛАЖОВЕ,НО ХОДЕНЕ ТРЯБВА. МЕЖДУ ВАРНА И КАМЧИЯ ИМА 10 КМ ПЛАЖОВЕ БЕЗ ДОРИ ЧОВЕШКИ СТЪПКИ ВЪРХУ ТЯХ. БГ ЕКО-ИДИОТА ИСКА ДА СИ ПАРКИРА ТАРАЛЯСНИКА НА ПЛАЖА И ДА ВЕГЕТИРА БЕЗПЛАТНО. НЕ ВИЖДАМ ЛОШО В ЕДНОДНЕВНИТЕ ПРЕСТОИ В ПАЛАТКА ,НО НАСТАНЯВАНЕТО С КАРАВАНА В ДЪРЖАВЕН ИЛИ ЧУЖД ИМОТ Е ПО ГНУСНО И ОТ БЕТОНИРАНЕТО,НАПРАВО СИ Е ЦИГАНИЯ. ОТНОСНО СПЕЦИАЛИСТИТЕ КОИТО СИ МИСЛЯТ,ЧЕ НАКАЗВАТ НЯКОЙ КАТО ХОДЯТ ДА СЕ КЪПЯТ В САЛАМУРЕНОТО БЯЛО МОРЕ-ВАШИТЕ ПАРИ ОТИВАТ В ДЖОБОВЕТЕ НА ГРЪЦКИТЕ ДЕЦА А ВАШИТЕ БЪЛГАРСКИ ДЕЦА НЕ ПОЛУЧАВАТ НИЩО ОСВЕН МОМЕНТА ДА ПОКАЖАТ СЕЛФИ НА ДРУГАРЧЕТАТА. ТА ОБРАЗА НА ОТГОВОРНИЯ БЪЛГАРСКИ ПОЧИВАЩ Е В КАТЕГОРИЗИРАН КЪМПИНГ В БЪЛГАРИЯ,ТАКА ЩЕ ИМА И НОВИ И НОВИ КЪМПИНГИ И ПРИРОДАТА ЩЕ СЕ ЗАПАЗИ

    Коментиран от #32, #34, #39, #57, #58

  • 32 хахаха

    11 0 Отговор

    До коментар #31 от "SDEЧЕВ":

    то така или иначе нашите деца ще ги видят тея пари през крив макарон
  • 33 щщщщщ

    8 0 Отговор
    Човек живее един живот.След като са осрали Българското черноморие аз ще отида във чужбина и ще си оставя парите там.И пак ще си прекарам чудесно.И следващата година пак.На бетонен плаж няма да стоя колкото и да съм родолюбец.А в краина сметка това не опира до това дали си родолюбец а до това дали си прост че да гушиш боклуците.
  • 34 котьо

    13 0 Отговор

    До коментар #31 от "SDEЧЕВ":

    абе човек... хлопа ти дъската (или чаршафа, все пак си на палатка).
    България никога няма да има плажове като Гърция, Италия и т.н. нашата морска ивица е значително малка и морето е затворено. Какви къмпинги, какви палатки??? то няма място лятото къде да си разпънеш хавлията... Замисли се само - преди 25-30 години бяхме 1-2млн народ повече. За всички имаше място на морето и никога не е било такъв гъч! И всеки ходеше за поне 2 седмици на море. Основната разлика с онова време, е че около плажа нямаше нищо. Бунгалата и почивните станции бяха на 1 км навътре в сушата. Другото са незначителни разлики. Сега като ходим по чужбината - виждаме това, което беше в България преди 30 години!

    Коментиран от #38

  • 35 1234

    5 0 Отговор
    вулгарос
  • 36 Ежко Бежко

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "реалист":

    Aз от 15 г. не ходя
  • 37 F16

    8 0 Отговор
    Вече само масирани бомбардировки могат да махнат бетона и създадът нови дюни по черноморието.
  • 38 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 4 Отговор

    До коментар #34 от "котьо":

    В почивните соц-станции сега никой уважаващ себе си човек не би стъпил. Може би имате предвид резиденциите и почивните бази на ЦК на БКП, ЦК на ДКМС, ПП на БЗНС, НС на ОФ.
    Голямата част ходехме на бунгала-зайчарници.
  • 39 реалист

    8 0 Отговор

    До коментар #31 от "SDEЧЕВ":

    Защо българите ходят на море в чужбина - причината е същата като въпроса - защо българите се изнасят от България...по-удобно е с колата да стигна близост до плажа,ако съм искал да ходя пеша да съм тръгнал КОМ-ЕМИНЕ...парите си ги изкарвам с доста труд, без държавата да ми е помогнала с нещо,не ме интересува,кой ще се ползва от моите пари-просто с тях плащам цената на услугата ,която ползвам...що се касае за "отговорен българин"-от години за съжаление не съм срещал такъв...НЕ ИСКАМ ДА ТЕ ОБИЖДАМ,ЧЕТОХ ТИ КОМЕНТАРИТЕ НЯКОЛКО ПЪТИ,НО ЖИВЕЕШ В НЕРЕАЛЕН СВЯТ...
  • 40 golden sands

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Балканец":

    Прав си Балканецо На 700 м от плажа съм и не стъпвам там.Като бях дете всичко беше мн хубаво плажа и железните неугледни бараки а сега бетон,бетон и само бетон Заради това от десет години само Гърция и няколко пъти в Италия.
  • 41 Хасанчо

    9 0 Отговор
    Всичко което се даде на концесия се застроява. Концесионерите са хората близки до властта олигарси и подставени лица на партийци от различни партии. Така ще разкажат играта и на Шкорпиловци от Кара дере до Бяла.Нищо естествено няма да оставят в името на алчните си болни амбиции. Да се затъкнат дано и горят.
  • 42 Българин

    4 1 Отговор
    Както строят така и ще събарят както в Палма де Майорка , хората искат природа и спокойствие , а не мутраджииски курорти.Това тъпите новобогаташи не могат или не искат да разберат.Затова към Гърция и Турция- хем чисто, хем по-евтино.Честито !
  • 43 ДОКО

    2 0 Отговор
    ХИ ХИ ХИ..НАИВНИТЕ БЪЛГАРИ СЕ НАДЯВАТ ЗА СВОБОДЕН ДОСТЪП ДО ПЛАЖА..ХИ ХИ ХИ..НАИВНИ ТЕЛЕТА..ПЛАЩА И ВЛИЗА..ВЛИЗА ИЗЛИЗА И ПАК ПЛАЩА..ХИ ХИ..
  • 44 ДОКО

    4 2 Отговор
    МНОГО СЕ РАДВАМ ЗА ИРАКЛИ..ВИЖДАМ НОВА ДЪРЖАВА И НОВОТО МОРЕ ЗА КОЕТО ВСИЧКИ ПЛАЩАТ А ТАКА ОПА ПАРАТА ТУКА И ПОСЛЕ БЕГАЙТЕ В МОРЕТО..ВСЕКО УДОВОЛСТВИЕ СЕ ПЛАЩА БЪЛГАРИНО ПОНИМАЕШ..ХИ ХИ
  • 45 ДОКО

    2 2 Отговор
    НЕМА БЕЗПЛАТНО..КЕМПЕРИ..СКАРИ..БИРА..Я ПЛАЩАЙ ДАВАЙ ПАРАТА ТОВА ДА НЕ Е СОЦИАЛИЗМЪТ ПЛАЩАЙ И ПЕЙ..
  • 46 запознат очевидец по реалис

    4 6 Отговор
    Див означава необитаем. Тогава за какво плачите и се изказвате неподготвени. Тъгувате за изгнилите и вмирасани бунгала и ламаринените капани. Кого ще обслужват те? Дрогираните палаткажии, осрали гората покрай плажа и самия плаж. В Гърция дали е така? Неподготвени и незнаещи, но активно коментиращи ис изтъркани клишета. Реалноста на Вая бийч е следната:
    Изгражда се уникален комплекс от едно и двоетажни помещения абсолщтно и безкомпромисно съобразени с природните и екологични дадености, отговарящи на всички международни изскавния по опазване на околната среда. Перфектна канализационна система с две пречиствателни станции. Постоянно почистена плажна ивица,като е организирано смето събиране и от неохраняемия плаж на Иракли и районите на свободно къмпингуващите. Достъпа до плажа не само че е свободен но през летния сезон е осигорен и перфектен път ..... И още много други истини които се премълчават( дано да не е тендеционно)
  • 47 ЕХ АМА

    3 0 Отговор
    Знаете ли каквоо беше СЛЪНЧЕВ БРЯГ преди 80 години...да ви кажа ли - най - красивото място на света, но тогава просто се казваше каваците - тополи, ситен пясък, черно море и морски бриз от време навреме...а щях и да забравя, винаги имаше овце, но овчарят никъде не се виждаше, и куче даже нямаше...само шума на морето!
  • 48 Дабедобре

    3 3 Отговор
    Ходи си в Гърция - ще впечатлиш само други селски първенюта, които разчитат на това, че другите не са били там. В Гърция ако искаш читава почивка, в хубав хотел е над хилядарка за 3-4 дни, което надали сте склонни да платите. Иначе влачиш консерви и бъркаш шопска салата на палатка/каравана в мизерията и после се фукаш на село или в Люлин. В кръчмите една риба е 25 евро, една сносна бира 6 евро. И лежиш на камъняците, понеже имат точно 4 плажа с относително топла вода и пясък Ама после викаш, че е много хубаво. Доообре.
  • 49 Dimi

    4 8 Отговор
    Писна ми от разни смотани природозащитници, където не са стъпвали през целият си живот в хотел и не знаят какво е баня, като отидат на море, защото са свикнали да спят на палатки и да влачат консерви и компоти Хората искат да ви направят условие за почивка, ама тая носталгия от едно време ще ви изяде. Аз харесвам Иракли, защото като дете всяко лято почивахме там. Сега искам пак да ходя, ама не ми се спи на палатка, а в стая с удобства,и не да ходя до най близкото село да вечерям, а да имам ресторант.
  • 50 гъбаря

    0 1 Отговор
    Ей, това да си клише и в ходилата си е наистина национално бедствие. Знай не знай плюе- това не добре, това не е хубаво, на това сбогом и на онова.........и айде в Гърция. Там и не само там ама чисто, ама подредено, ама цените едни леле с пенсийка ще изкараш. Моля намерете инфо за това колко пари плати ФРГ-народа за да си "вземе" друга част ГДР и така с всичко от къмпингите, през болниците......до клозетите и до културата да градиш и да плащаш в собствената държава-то пак клише ама........за нас!
  • 51 Любомир Николов

    2 0 Отговор
    Бях на Иракли през лятото на 1977-ма година, незабравимо! - Историята на две снимки или как открих Иракли -
    Лятото на 77, в което завършихме строителния институт, с двама приятели заминахме да отдъхнем от
    проекти и чертежи на морето. Знаете ли къде е Иракли, ни попита майката на единия, която ни намери карти към Ленински районен съвет. Бунгало с три легла. Какво повече ни трябваше?
    Иракли, за пръв път чувахме за това място, там имаше една гора, един пионерски лагер
    и 5-6 бунгала. И морето. Десет дни бяхме на много еднообразен режим. До обяд плуване и плаж, след обяд мента и плаж, вечер бира и пресен сафрид от морето, където излизахме само за емоцията, имаше кой да я лови рибата. И това в пълна изолация от света. Само за храна се засичахме в пионерския лагер с мальоците и ръководителите им. Бяхме дори поканени на лагерния им огън. Единият от нас /не аз /, бе хубавец и отнесе доста искрящи погледи от някои пораснали вече пионерки. От тези дни имам една снимка, тримата на плажа, млади и безгрижни.
    Но явно това отшелничество не ни беше достатъчно, защото след месец заминахме отново на море в Созопол, но с момичетата, за които през есента се оженихме. А това е друга история.
    Сега тези двама приятели ги няма, единият остана на 42, другият преди около година си отиде. Аз, който се определям като неподреден в амбициите си, подвластен на емоцията и същевременно склонен към рискове в прекарването на свободнот
  • 52 Любомир Николов

    3 0 Отговор
    ...Сега тези двама приятели ги няма, единият остана на 42, другият преди около година си отиде. Аз, който се определям като неподреден в амбициите си, подвластен на емоцията и същевременно склонен към рискове в прекарването на свободното си време съм тук, а тях вече ги няма. Понякога ми липсват.
    След морето минах през Казанлък, имам много роднини там. Вървях си по пътя и изведнъж, без да разбера как и защо влязох в едно фотоателие. Сигурно съм искал да се запечата на лицето ми това спряло откъм действие време, едновременно сладко и в дълбочина леко тревожно с идващата неизвестност на бъдещето.
    И защото такива мигове като Иракли са толкова редки, затова си ги спомняме с голямо удоволствие и мъничко тъга.
    В памет на Митко Влаев и Графа 03.01.2007.
    Любомир Николов
  • 53 Йосх

    2 0 Отговор
    Значиии, вече чадъра е 46 лева. Застроено е зад 1/2 от северния плаж. Има слухове, че са закупили и земите зад южната част от плажа. До 2 госини всичко ще е частно.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Бесен гражданин

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "SDEЧЕВ":

    Не те ли е срам бе, продажник?! Ти виждал ли си някога какво беше Иракли? Аз съм израснал на него от дете - чист девствен плаж с минимум посетители почистващи след себе си... Имаше спокойствие, свобода, ДОСТЪПЕН за всички, които пожелаят, сутрин около 05:30 ч стадо големи делфини минаваше на юг, а вечер към 17:30 ч се връщаше на север, имаше миди ..... Това беше място, намирайки се на което се откъсваш от цивилизацията и си почиваш наистина качествено, ей така просто легнал на пясъка сутрин без чадъри и шезлонги и нахални евро-събирачи! Всеки път напускайки плажа имахме чувството че отиваме от един свят в друг - от света на свободата в света на суетата! И всеки път си обещавахме пак да се върнем. .... Сега се превърна в заграбено място за избрани! Какво плещите че бил хубав проекта?! Хубав за малцина които ще го ползват и тези които ще им вземат парите!! А останалите се чувстват нежелани - това се усеща от демонстративното отношение на лапачите! Без строителство там беше по-хубаво за хиляди, а място за сравнение няма! Както винаги в последните 30 години се заграбва национално богатство за да го изцедят и ползват единици, които налагат своя вкус на мнозинството и са агресивни ако то не го възприема! И всяко строителство в изключителната 100-метрова зона от бреговата ивица е противоконституционно ... Но те нарушенията станаха толкова много и се вършат само от толкова свои хора, че станаха норма, прецедент ..... И накрая да попитам блюдолизците възхваляващи п
  • 58 Бесен гражданин

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "SDEЧЕВ":

    И накрая да попитам блюдолизците възхваляващи проекта - на какви цени се почива там, дами и господа?! На какви цени е изхранването?! На какви цени е чадър с 2 шезлонга? Колко струва една бира? Защо не се допускат хора на празния пясък до, пред, зад и между чадърите? Защо свободната от чадъри зона е едно ъгълче до реката до камънака в морето? И големия въпрос - защо прекръстихте плажа на "ВАЯ"? - ще отговоря: На Иракли не бе разрешено да се строи поради протестите. И целокупния народ бе успокоен, че на Иракли не се строи ... и няма да се строи ..... Защото вече се строи на ВАЯ, което всъщност е Иракли, но тънкия финт на тайното преименуване успя.... който не е ходил там така и не разбра за измамата! Всичко е толкова гнусно, колкото и по другите места на крайбрежието ни .... Защо после ние ходим в Гърция?! ... Ами ето за това! И няма да пълним джобовете на алчните убийци на природата ни! И по света ще пръскаме информация за гнусотията тук, та да се знае! Бесен съм в безсилието си да променя каквото и да било сега! ...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове