14 Януари, 2019 20:53 49 309 76

„Пловдив 2019“ срещу Слави Трифонов: Сцената струва 220 000 лв., а не 2 млн. лв.

  • пловдив-
  • сцена-
  • слави трифонов

Цялостното техническо обезпечаване на спектакъла, което включва озвучаване, осветление, видео оборудване, екип, е с общ бюджет 880 124 лева без ДДС

„Пловдив 2019“ срещу Слави Трифонов: Сцената струва 220 000 лв., а не 2 млн. лв. - 1
Снимка: БГНЕС

Фондация „Пловдив 2019“ излезе на фейсбук страницата си със становище относно "подвеждащи публикации в социалните мрежи за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата". В него се казва:

В отговор на изказване на Слави Т. Трифонов на официалната му фейсбук страница, касаещо сцената на спектакъла за откриването на Европейска столица на културата, предоставяме следната информация:

1. Изпълнител на откриващото събитие на „Пловдив 2019“ е германската компания за изпълнителски изкуства phase7, спечелила публичен конкурс за артистична концепция за събитието.

2. Сцената под формата на кула е специално конструирана за големия откриващ спектакъл в Пловдив по проект на phase7. Такова съоръжение никога до момента не е било правено в България, както и подобен по мащабите си спектакъл.

3. Изпълнител конкретно на конструкцията на сцената е швейцарската компания Nussli Group, която строи конструкции и скелета по цял свят. Екип на компанията пътува специално с предварително проектираната конструкция и се грижи за монтажа и демонтажа й на място.

4. Конкретната сцена не е наемно съоръжение, което да се преотдава с пакет от оборудване. Оборудването е съобразено с концепцията на спектакъла, разработена от Свен Сьорен Байер – Артистичен директор на phase7.

5. Техническото обезпечаване на спектакъла е дело на българската компания „Жокер медия“, която е подизпълнител на phase7 и за подиумите към сцената.

6. Както е обявено и на сайта на фондация „Пловдив 2019“, цената на сцената с прилежащите ѝ подиуми e 219 053 лева без ДДС.

7. Цялостното техническо обезпечаване на спектакъла, което включва озвучаване, осветление, видео оборудване, екип, е с общ бюджет 880 124 лева без ДДС.

Според изискванията на българското законодателство тези данни са публични и налични на уеб страницата на фондация „Пловдив 2019“, както и целия бюджет на откриващото събитие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МРАЗЯ ГЕЙБАРАСТИ

    278 57 Отговор
    Колко деца можеха да бъдат спасени с тези пари-пир по време на чума!!!

    Коментиран от #3, #6, #16, #35, #56

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    242 26 Отговор

    До коментар #1 от "МРАЗЯ ГЕЙБАРАСТИ":

    Вие не можете да разберете, че никога няма да ги дадат нито на майки, нито на децата, защото няма да могат да ги откраднат!
  • 4 Инкогнито

    155 16 Отговор
    Заметоха на бързо!
  • 5 Киро

    133 151 Отговор
    А тоя дългия вече го гледат все по малко хора и той само злобее.
  • 6 Alpha_Lone_Wolf

    107 27 Отговор

    До коментар #1 от "МРАЗЯ ГЕЙБАРАСТИ":

    Кои деца ще спасяваш на циганите или на негрите?
  • 7 Аве Адолф Тотев къде са парите

    166 36 Отговор
    В Пловдив всичко се краде . Няма да се учудя и 100000 да не стува цялото клошаро - говедарско фиаско . Едно строително скеле, няколко окачени телевизорчета на него , и банда безпризорници с лумпенизирани физиономии, облечени в разноцветни дъждобранчета и Тотеви одеалца в клошарски стил . Поне един диджей да бяха викнали ..... та това е града евростолица на далаверата, а останалите пари къде са бе кмете ????

    Коментиран от #29

  • 8 Густо майна

    150 26 Отговор
    Схемата в Пловдив е ясна. Тотев краде много и дава повечето на Боко и Цурко щото иначе ще иде при Иванчева. Сега сиганите ще му осигурят трети мандат а българите пак ще го псуваме по кръстовищата в центъра.
  • 9 Асен

    87 13 Отговор
    1800 000 лева без ДДС струва общо откриването,смятайте.
  • 10 Ганьо

    131 13 Отговор
    Кметът на Пловдив отдавна трябваше да е зад решетките!!!!

    Коментиран от #20

  • 11 гларус

    95 115 Отговор
    Слави чалгаря ,ако имахме държава трябваше да бъде вече в Белене.Цяло едно поколение пропадна с помоща на неговата пропаганда .

    Коментиран от #57

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Густо Майна

    115 24 Отговор
    Боли ме членът какво сте обявили на сайта на фондацията. Човекът Ви каза, че има ФАКТУРИ! Официални, платежни документи. Та! Чакаме официален платежен документ!
  • 14 Гост

    109 17 Отговор
    От новите данни излиза, че Слави е откраднал от себе си 400 000лв.
    което няма как да стане, следователно общината пак лъже.

    Коментиран от #23

  • 15 Антисоциалист

    71 92 Отговор
    Господа, г-н Слави Трифонов лъже и лъжата остава под чертата - неговата черта и която си е избрал. Както и да се разместват лъжите, сборът е лъжа. И още - освен лъжи, изявите му още от 90- години на миналия век в ТВ-шоуто му, т.е. показното му, са простащина. Някой да може да докаже с ФАКТИ обратното?

    Коментиран от #60

  • 16 Антисоциалист

    48 25 Отговор

    До коментар #1 от "МРАЗЯ ГЕЙБАРАСТИ":

    Ни едно дете не спасихте с Ваши пари, нали! А пишете още!
  • 17 Бай Иван

    48 6 Отговор
    Абе къде е Боеко?
  • 18 От Пловдив

    108 9 Отговор
    Столица на Разрухата а не на културата, целият град е разкопан, адски задръствания , боклуци навсякъде , центр. площад разбит ,... така може да се изброява още много ..... срамота пълна излагация.....смешна история пълен провал...

    Коментиран от #22

  • 19 Stranger

    76 5 Отговор
    Земете оправете част от пътищата а не за вятара пари и после народа да плаща сичкия тоз цирк
  • 20 Баце

    86 5 Отговор

    До коментар #10 от "Ганьо":

    Всеки кмет, депутат или политик в БГ е за затвор.
  • 21 Димитър

    38 111 Отговор
    Ивтересно,цяла България и Европа поздравиха Пловдив,а САМО в тоя сайт е пълно с отрицателни коментари от измислени някъде на изток факти.Мирише ви форума,и то много.Тотев пак ще си го изберем,защото мислим за децата си,както и Борисов.Троловете от ФАКТИ пак само ще гледате отстрани и ще се борите за копейките.

    Коментиран от #25, #62, #68

  • 22 Димитър

    21 56 Отговор

    До коментар #18 от "От Пловдив":

    Ти знаеш ли къде е Пловдив,или просто си заработваш копейките?

    Коментиран от #24

  • 23 Антисоциалист

    12 17 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Прекрасна логика! Той е откраднал, а общината лъже! Не, той е уговорил едни пари за едни соц-хора и е уговорил поне колкото казва. Да бе се уговорил за по-малко, как да плати едни пари за онез едни хора? Та нали им служи! Те нему с възможността за представления, той на тях с уговореното от него за представленията и възможността да лъже за тях. Танто платено...
  • 24 СтоЛипиНово е Сентър на Просветата

    31 9 Отговор

    До коментар #22 от "Димитър":

    ЗнаемЕ го де е ФилибетУ.Това е най -скапаното предградие на АСЕНОВГРАД , вермутското ГЕТО С ОНБАШИЯ КРАДЛЬО МАМИН РОЗИН. Верно ли Бе ТотиФ, ЕЖКаза , че са сменили постелките на Империалите , били с емблемите на ЕСкОлтурата ....
  • 25 Toteff /крадец. Com

    24 0 Отговор

    До коментар #21 от "Димитър":

    Митенце, този път срещу мамин Фанио и Риджеб Гьонзабюлов от маалето да издигнат, мамин няма шанс!
  • 26 PRO

    41 13 Отговор
    Обявената цена не е реална и не може да покрие СМР. В БГ никой не може да се справи с мащаба на конструкцията и затова са извикани западни фирми ,а ТЕ не работят БЕЗ пари. Малко математика=
    Обявено е ,че 200 работника вдигат кулата за 7 дни... и разглобяват за толкова.. надник=100лв./без командировъчни/-до тука 280.000 без командировъчни,транспорт,кранове, изпълнители, наем конструкции,сценаристи,изпълнители и Т.Н.-Реалната цена е на д 2млн.лв.

    Чалгарина никога не е ползвал подобна конструкция. Обявената Му цена е за елементарно стадионно съоражение с 3 екрана и без хонорара за артистите...

    Коментиран от #32, #41, #64

  • 27 Мда

    25 24 Отговор
    Троловете мразят Славчо, но им се плаща да плюят по ГЕРБ и засега пощадяват чалгаря !
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 месара

    30 30 Отговор
    защо някой трябва да се обяснява на селския прът славчо кое колко струва?! игнорирайте го бе хора!
  • 31 Ще има хляб за българите

    17 4 Отговор
    Когато, престанат да се оплакват!285
  • 32 PRO Master

    50 2 Отговор

    До коментар #26 от "PRO":

    Чалгаря не ми е приятен, но той ли не знае разходите по вдигане на сцена? Имам предвид всички изброени от теб разходи - хора, командировъчни, кранове и пр. При подобни проекти чалгаря лично разписва крайната сума по пера, защото е стиснат. И така трябва да бъде. Човкеът каза - имам документи за плащанията, а в т.н. фондация - само голи декларации в някакъв сайт. Със сигурност поне 30% от бюджета е разпределен по веригата от подходящи хора, които взимат решенията. Сега за чудото невиждано "кула" - на око преценявам, че са около 40на ЛЕД клъстъра, т.е. размер на една нормална сценична стена за стадион. И как ще бъде конфигурирана, зависи от носещата конструкция, в слуачая имаме кула. Осветлението също не е впечатляващо като бройка и вид. Та съм склонен да вярвам на изнесените числа от Трифонов.
  • 33 Г.З.

    42 10 Отговор
    Слави е прав,не знам само ако беше поканен дали щеше да тръби за високата цена.Трифонов има опита в наемането на зали и сцени,може и да е прав,като си знаем че Тотев обслужва първо себе си после герб и каквото остане за малцинстгетата,ашкоулсун.

    Коментиран от #75

  • 34 Голям Слон

    41 7 Отговор
    200.000 лева? :-))))) Като знам с какъв размах се харчат пари в Пловдив и как паркове със себестойност най-много 30.000 се пишат, като 200.000 лева.. Наистина ми е много трудно да повярвам. В Общината еднозначно се правят далавери. Разчитасе на изветряла къса памет. След време ще се окаже, че е допусната печатна грешка и кулата е струвала не 200.000, а 2.000.000 :-) Всеки човек, който поне веднъж се е сблъсквал със СМР, наемане на скелета, работници и прочие е наясно, че цената е нереално ниска. Но закъде е Мамин без защитниците си. Купил си е plovdiv24 и ха само посмей да напишеш нещо лошо за него, майка му или партията. До такава разруха България все още никога не е довеждана.

    Коментиран от #36

  • 35 Bobo

    33 5 Отговор

    До коментар #1 от "МРАЗЯ ГЕЙБАРАСТИ":

    чумата - герб
  • 36 бобо

    35 6 Отговор

    До коментар #34 от "Голям Слон":

    200 000 са му джобните само за закуска на герберския крадец
  • 37 Без име

    36 5 Отговор
    Такава простотия е това откриване,че не може и да бъде. Някой представя ли си какво ще е ако спечелим домакинство за някое европейско или не дай Боже световно първенство.
  • 38 Преял Гербер

    19 4 Отговор
    Другари!
    Моля ви, не ми гледайте в канчето...
    Краднете си нещо и за вас...
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Кой

    27 0 Отговор
    Доказан от прокуратурата крадец е тотев
  • 41 CHка

    19 3 Отговор

    До коментар #26 от "PRO":

    Щом фирмата е швейцарска и работниците сьщо, означава, че те получават минимум 100 лева на час плюс командировачни.
  • 42 аефс

    10 3 Отговор
    А къде отиват другите пари до близо 3 милиона лв.? Чии джобове пълнят?
  • 43 Guðmundsson

    19 4 Отговор
    Тотев бая пари си прибра в джобчето. А тази грозна сцена изобщо от никой не трябваше да се посещава. Аз затова него ден забегнах към София. И след целия цирк се върнах.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 БЪЛГАРКА

    24 11 Отговор
    ПО ПРОДАЖНА НЕГРАМОТНА И ЛЪЖЛИВА ПАРТИЯ ОТ ГЕРБ НЯМА.БИХА И ТАТО И КОСТОВ.
  • 46 Драг зрител

    14 16 Отговор
    Славчо е като Доган, от всичко разбира. Сигурно го е яд и че на го поканили да измени някоя привлечена песен.
  • 47 Byg

    13 20 Отговор
    Много тесногръдо и плитко мислене , " що ги дадоха парите , пир , деца спасение , ташаци на рояци. Това си е реклама на България , която реклама , както се предполага по принцип , нали за това са рекламите , ще доведе много по големи проходи от разходите по нея.
    Това е инвестиция бе тролчета с ушанки , пфуууу
  • 48 Бивш служител на МВР

    18 6 Отговор
    Боклука Иван Тотев е най-големият некадърник в управлението на Пловдив
  • 49 гост

    16 10 Отговор
    Бате Слави лъжецът. С други думи готов е за влизане в политиката.
  • 50 Язе

    10 12 Отговор
    Много се изложи Слави с тая изцепка. Хвърля някакви непроверени и недоказани твърдения в медииното пространство, а после става ясно, че неговата сцена била като тази ама хоризонтална, а не вертикална и 2-та милиона били 200 хил. лв. Както се казваше в един виц те не били копютри, а били компоти.
  • 51 Чеп

    11 11 Отговор
    Тоя сайт яко е налазен от бесепарски тролетариат!
  • 52 потресен

    11 3 Отговор
    Тая г-жа Куюмджиева е многооо далече и говори глупости - сцената е комплект от елементи, които може да сглобиш както си искаш.Има тарифа и наемането на определен брой елементи струва колкото е по тарифата.А това безумие "артистичният" директор може да обясни само големия си апетит.С хвръкналите към небето на Филибето цени, вместо остарели и странни соцнеиновативни номера, можеше да се направи нещо за културата.Читалища, театър, порутени сгради, детски градини... Ама сега е паднало да пълним гушите, нали алчници?
  • 53 КОЧА

    7 13 Отговор
    СЛАВИ ТРИФОНОВ Е МРЬСНИК НОМЕР ЕДНО --ТАКИВА КАТО НЕГО НЯМАТ МЯСТО МЕЖДУ ЖИВИТЕ ХОРА .....
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 отговор

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "МРАЗЯ ГЕЙБАРАСТИ":

    Ясно е, че мразиш. С омраза обаче до никъде. За много неща не си даваш сметка. Колко деца можеха да бъдат спасени с лудите пари, които взема любимият ти "Слави", пеейки чалги, заяждайки се в услуга на партията столетница, говорейки глупости, да си чел да е помогнал на някого с огромните суми, които поглъща, раздава ферарита, скандален долен тип, колко пари се дават за силиконови хубавици, за разни вулгарни конкурси, колко пари поглъщат телевизиите с отвратителните си, втръснали до непоносимост предавания! Да изреждам ли още? Омразата съвсем те е заслепила, не виждаш, не чуваш, само гледаш да крадеш, както си си свикнал!
  • 57 .Продажник

    0 5 Отговор

    До коментар #11 от "гларус":

    Заради такива като тебе България пропада. Нека Господ възнесе правда върху делата ти...
  • 58 "Хейтър"?

    4 4 Отговор
    Славчо, че плещи глупости, както винаги, то е ясно. Както е ясно, че няма как да не са се прибрали и едни пари от мероприятието.
    "Публикували сме бюджета" и точка. А никой не ги пита за тази лъжа и защо последния им публикуван отчет е за 2017 година.
  • 59 волен сидеров

    3 0 Отговор
    вадиш фактури и доказателства документи,черно на бяло и да видиме кой заблуждава -толкова е просто ....тези щом се оправдават като вдовици за .й толкова им е по ла.нян г.за
  • 60 волен сидеров

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Антисоциалист":

    вадиш черно на бяло документи и доказваш-всичко друго е оправдание и ЛЪЖИ.
  • 61 mitko dlb

    5 2 Отговор
    Злобни нещастници колкото искаш,на тях все някой ги използва или краде. Тотев или'' Пожарникарчето'' сам им виновни за нещастния живот който водят...аз се забавлявах много на откриването боли ма .... за Трифонов, Боко МОКО ТОТО и ВСИЧКИ злобарчета който не могат да се веселят. Ходете на предизборни кампании те с пари от вашия джоб.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Ставрю

    3 1 Отговор
    Аидук тотев е платил където трябва за да може и той да се облажи сиромаха. Тои е под голямото крило на банкянския кратун боко. Маината ви гербесарска крадлива искам да ви видя на бесилото.
  • 64 26 ти гълташ яко

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "PRO":

    В България ли няма фирми бе , ти нормален ли си ? Мислиш ли , че да се направи да речем един Mall е по - лесно ? Напиши Стримона в Google и ще видиш има или няма фирми .
  • 65 С. Есвет

    8 1 Отговор
    Давайте милиони за сцени, а болните децата на България да чакат СМС - и и да събират пкастмасови капачки за закупуване на кувьози! Срам за тази нация
  • 66 Илиян

    4 0 Отговор
    Вижте как крадат българите ама то циганите са виновни
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Стефан Стамболов

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Димитър":

    Това си е руски форум! Работи против интересите на България, в полза на русия! Много рядко, можеш да видиш материали срещу болшевиките тук!
  • 69 Дани

    1 2 Отговор
    Слави е единственият в България който се осмелява да казва истината .
  • 70 AUT

    0 0 Отговор
    Българи , гордейте се с този красив град. Отново арогантни коментари !!!!
    Български манталитет. Вие си не искате...!!!!!!!!
  • 71 Крадливи фекали

    1 0 Отговор
    Нали събираме капачки пращаме смс
    Аз лично от 3 години капачка несъм изхвърлял даже бъркам във кош да ги взема беше ме срам малко ама вече не
    Тоя крадлив кумет колко е събрал колко е откраднал във зоопарка поне да пуснат бездомници да спът че така ще изгние
  • 72 Майна

    0 1 Отговор
    Тотев, оставка!
  • 73 Обръчи от Кметове

    0 0 Отговор
    След като персонал от "Фаза 7" ,доставя ,монтира ,и демонтира,
    СЪОРЪЖЕНИЕТО или скелето, поради, каква причина, е наета "ЖОКЕР МЕДИЯ" ? Тя ли разнася, комисионните?
    Защо, не се плаща, на Фаза 7 директно?
    Ако," Жокер Медия" е свършила услуга ,на Община Пловдив ,то не е толкова трудно, Общината, да им плати за свършеното, отделно?
  • 74 Начи

    2 0 Отговор
    Я го аресвам Пловдив,оти тука ми е либофта....!Ко значение,кой Столипиново,кой обратен,кой краде ,къде е разкопано....важното че е древен град и другите ,ме интересуват!Има Макдоналдс у центъро,като ми престърже глада,отивам и хапвам ,претоплени и скъпи и кой знае откога замразени кюфтаци в хлебища....!Има и 00 да си облекчи човек мъките в уж пистата и тясна тоалетна...!Всичко е така замаскировъчно в нашата родина и любовта и хигиената и чистотата в душата на човек...!Пак ме хвана музата,ще извинявате....!!!!
  • 75 Случаен

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Г.З.":

    Не са 30% тия вземат от 50% нагоре.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове