16 Януари, 2019 10:42, обновена 16 Януари, 2019 10:44 3 684 34

Симеонов по казуса "Ф-16": Списаревски ще се обърне в гроба, ако ви види

  • валери симеонов-
  • ф-16-
  • парламент-
  • парламент

Лидерът на НФСБ поиска ракетни бази, вместо изтребители

Симеонов по казуса "Ф-16": Списаревски ще се обърне в гроба, ако ви види - 1
Снимка: БГНЕС

"Не мога да говоря от името на цялата коалиция "Обединени патриоти", но от НФСБ сме категорично против сделката за Ф-16". Това заяви Валери Симеонов от парламентарната трибуна по време на дебатите за закупуване на нов изтребител в Народното събрание.

Според лидерът на НФСБ подобен ход няма да обезпечи суверенитета на българското въздушно пространство. Симеонов предложи друга алтернатива на бойните самолети - ракетни системи.

"Най-сигурното и най-евтино решение на казуса е изграждането на ракетни бази, оборудвани с ракети "земя-въздух". Нелепо е да говорим за защита на българското небе с 8 самолета, след като съседите ни имат по много повече, някои дори по 600, а Русия - 1000. Това е неуместно харчене на пари", твърдо заяви Симеонов.

Обръщайки се към преговарящите по сделката за Ф-16, председателят на НФСБ заяви: "Във всеки един момент можете да бъдете изиграни и да променят условията за сделката. Призовавам поне за нов конкурс".

"Сегашното положение е унизително. Капитан Списаревски ще се обърне в гроба, ако ви види", завърши Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост 1

    35 5 Отговор
    Ц 300 и готови

    Коментиран от #6

  • 2 Гост

    86 3 Отговор
    Не съм му фен, но в случая е прав!

    Коментиран от #18

  • 3 Прав

    41 1 Отговор
    Е винкела .ракетни системи е по-добре добрият вариант
  • 4 НАТО ВЕЦ

    18 1 Отговор
    Със сегашното си управление, ще "цъкаме" много повече от 300-та пъти ;)
  • 5 Българина

    53 8 Отговор
    Браво! Най сетне някой да каже истината! Преди 20 г сащ ни накараха да нарежем 20 комплекса сс23 насочени към истанбул а турция стоеше като питбул но отвъд браздата. А сега ни е налазила с джамии две партии шпиони, замеря ни с бежанци, гласят ни да купуваме ток и газ от тях. Утре ще вдигнат официално феса в Ю България а 10 ф16 могат само да го отбележта като маркират турското знаме с червен дим в небето на полулунна светлина в ясна нощ. Само ракетни комплекси ц 400 и 3 булави ще ни пазят поне 40 г

    Коментиран от #34

  • 6 асът на асовете

    29 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост 1":

    Да, плюс ремонт(и евентуално модернизация) на наличните МИГ29, които имаме! Ще излезе доста по-евтино, а ще бъде и по-надеждно, освен това може да стане почти веднага, а не да се чака 7-8 години докато получим Ф16! А през това време на практика пак няма да имаме авиация, а краварите ще ни извиват ръцете и ако не им играем по свирката ще ни мотат още а може и да откажат да ни дадат вече заплатените самолети!
  • 7 Българина

    34 1 Отговор
    Малка подробност, комисия към конгреса на сащ одобрява продажбата на резервни части, СИРЕЧ, когато решат могат да ги приземят трайно в много удобен за турция момент или да ни изнудват за още златни концесии или 100 годишни договори за АЕЦ, за нпо тата и ци аните е ясно по презумция, за това са 8 самолета инче 5 ни се полагаха, СИРЕЧ отстъпка, за да не закрием АМЕРИКА СРЕШУ БЪЛГАРИЯ
  • 8 Ъщъров

    44 1 Отговор
    Дали им е къса паметта на всички?
    Ние си имахме ВВС с ПВО ракети!!!
    Но нали сме си добрички и ги ликвидирахме, нарязахме, подарихме и какво ли още не направихме ЗА ДА НЯМАМЕ СЕГА!
    Защото видите ли ние нямахме нужда от тях, защото сме в НАТО! Сега като ги нямаме изведнъж страшно много се нуждаем от такива и въздушното ни пространство е уязвимо! Защо беше толкова важно да се разоражим? И защо сега е важно да се въоръжаваме? Защо ликвидирахме гранични войски със всичките им съоръжения и после строим велика стена от тел? Защо...?
    Защо...?
  • 9 Мнение

    29 3 Отговор
    Валерката трябва да стане премиер. Почти по всички въпроси мисли правилно. На кого са му необходими тези скъпи играчки, и то не само да ги закупиш, ами поддръжката. Знаете ли, че през следващите години ще ни сцепят гьона от плащане по поддръжка на същите америкамски бракми. Ние други проблеми нямаме ли? Или само с авиаторите ще се занимаваме?
  • 10 Стамат

    35 0 Отговор
    Симеонов е абсолютно прав но васала тиква няма избор.Каквото наредят господарите от другата страна на океана това ще е .Поне от сделката ще облаже както става от 10 години с всички държавни пари.И турски поток няма да мине през БГ Защото трябва да купуваме два пъти по скъпия краварски газ . А унижението си остава за нас българите.Хаха докъде стигнахме.
  • 11 Българина

    28 5 Отговор
    Предлагам всички седесари и гербери да ги пратим в Коми за да изработят на място парите за новото ПВО защот те унищожиха предишното което ни пазеше 40 г. По голяма глупост да си унищожиш най силното оръжие което имаш, няма. Същото като с белене, герб платиха 1.2 млрд ! Неустойка за да каже днес простакесата че ни е нужна. Всичката им работа е такава на евроолигофрените, и с юп и т.н.... Край нямат безчинствата им
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 jforfk

    31 0 Отговор
    Не мога да разбера защо истината се крие от управляващите. Ето няколко факта. Всеки самолет може да е съвместим с НАТО. Достатъчно е да се сменят радиостанцията и системата "свой-чужд". Навремето /80-те/ когато закупихме МиГ29 той е 4-то поколение. ѝзаменя самолети от по-стари поколения. А сега 30 години по-късно отново купуваме самолети 4-то поколение. Ами нали се очаква експлоатация 30 години. Защо ни е самолет от същото поколение? Ами след 10 години ще му се наложи да се сражава със самолети 1-2 поколения над него. Значи за никаква отбрана не може да се говори. И не отговаря на изискванията. Такъв самолет е на хартия и никъде не е приет на въоръжение. Да не говорим за цената. 250 млн. бройката. Ами то дори Ф35 е по-евтин. Да не говорим че по-цял свят за тези пари може да се направи такава ПВО, че и птиците ще трябва да искат разрешение да летят ...
  • 14 набор1977

    20 0 Отговор
    Ракетното поделение в Разлог в което изкарах 2 години служба сега и помен няма от него, а лъвчетата от портала сега окрасяват площада.
  • 15 аяая

    4 24 Отговор
    Тоя пък тупан от де знае Списаревски кво ще направи и кой изобщо му дава право да говори за такива хора / вместо да наведе глава и да замълчи / Нагли гадове ей.... оправията е само кютек, че смени гарда бърже!
  • 16 гост

    33 2 Отговор
    Чехия, Словакия, Унгария купуват 3 самолета на цената на 2, а рушветчиите от ГЕРБ купуват 1 на цената на 3. Колко мъдър е Винету!!!
  • 17 Ал.Димитров

    21 3 Отговор
    Г-Н Симеонов, моля да не споменавате имена на български Герои, които са си дали, не друго, а Живота за България...защото цялата пасмина в момента и пръста не би си дала за България!!!!
  • 18 напълно подкрепям

    22 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    позицията на Симеонов!трябват ни поне С-300 с достатъчно обучен и мотивиран дежурен екип.тогава поне малко можем да говорим за въздушен суверинитет.сегашните ВВС могат да осигуряват прикритие на такива установки.и нека да си го кажем:още са живи повечето политици и генерали,които почти унищожиха Армията,но няма кой да им потърси наказателна отговорност.навремето само Ангел Марин прояви доблест да се противи на П. Стоянов за унищожаването на ракетите ни със среден радиус.южните ни съседи естествено знаеха за тях и им имаха Респекта!!

    Коментиран от #21

  • 19 Пешо

    17 3 Отговор
    За първи път Симеонов казва нещо умно.
  • 20 Съдят България

    14 0 Отговор
    Абе, рано или късно,ще станете, истински Патриоти, но клептоманската зараза, от ПП ГЕРБ и ДПС, пречи ,това да стане сега!
    Оставете , Бойко Доганов , да оцапа сериозно България , в ЕО.
    Че наближава , деня на Сташния Съд ,от" СААБ" за" Грипен" , лъжите с които изпреварихте, събитията на опорочения, търг за изтребители.България я чака ,съд за милиарди!
    Да, Цветан Цветанов, хората имат право ,да разберат, как ти ги манипулираш, и си мислиш, че Догановите медии, са достатъчни
    да замажат , корупционната ви практика!
  • 21 Иван Гешев

    21 3 Отговор

    До коментар #18 от "напълно подкрепям":

    Никога вече няма да ни позволят да имаме такова страховито оръжие, като СС 23, което с излизането си от техническите паркове можеше да удари директно Истанбул и Атина.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Borislav Popov

    11 0 Отговор
    Браво на Симеонов!
  • 24 Вили

    6 10 Отговор
    Валери Симеонов явно си отмъщава за свалянето му от вицепремиер. А мантрата, че вместо самолети България да се защитава само с ПВО е наивна и за невежи. Противовъздушната отбрана е също уязвима и се атакува в първите минути от започване на войната. Борисов раздаде предизборно 3.5 милиарда лева, а в парламента се спори за 300 милиона.

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 гола вода сме

    9 0 Отговор
    За нас стигат 4-5 бр самолета средна класа /цена/ !Да не почваме война?!Нашата армия в НАТО държи ``Баня и теляци``.....
  • 27 Джони

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Вили":

    Ракетната отбрана може да бъде мобилна така че не говори ти глупости .

    Коментиран от #29

  • 28 Простосмъртен

    4 0 Отговор
    А бе сънувам един сън напоследък,голям картонен самолет с 240 места,лети на автопилот със зададени параметри ,ама не мога да разбера накъде,под мен комшията,все тогава си чисти печката,вдига шум и се събуждам
  • 29 Вили

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Джони":

    Ракетните комплекси са мобилни, но при включен радар са уязвими и антирадарните ракети автоматично се насочват по излъчването.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Спас безделника

    2 0 Отговор
    Като политик обаче,В.С. трябва да убеди квадратните и пипонести глави в НС, че с тези самолети лишават България от оперативни средства за създаване на далеч по-ефективна система за отбрана-високо технологична Национална гвардия. А бе дявол да го вземе! Гледайте за какво лобира ДПС и правете противоположното.
  • 32 Истината

    2 3 Отговор
    Браво! Точно това е спасението. Ще гласувам за Валери Симеонов защото не им цепи басма и говори това което мисля аз. И за “майките”, и за самолетите.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Жестоката истина

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българина":

    Нищо не може да ни спаси от Турция!!! Ако Турция реши да нападне ще ни отнесе като цунами японско крайбрежие!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове