Last news in Fakti

16 Януари, 2019 14:29 2 859 24

Гечев за Ф-16: Пишете некролога на авиацията ни

  • бсп-
  • румен гечев-
  • ф-16-
  • изтребител-
  • миг

Летят няколко МиГ-а, които ще издържат още година-две, а новите ще бъдат доставени евентуално след 5-6 години...

Гечев за Ф-16: Пишете некролога на авиацията ни - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатът от БСП проф. Румен Гечев е възмутен от случващото се покрай избора на нов изтребител. Той окачестви действията на управляващите като "подпис върху некролога на българската авиация".

„Вие (управляващите) сте написали срок на доставка 3 години. Уважаеми колеги, взимайки това решение, нали знаете, че доставката на новия самолет, той сигурно ще е добър, но ще дойде след 5-6 години. В момента пишете некролога на българската авиация. Тя изнемогва. Летят само няколко МиГ-а от време навреме поради недостиг на резервни части. Калпав е ремонтът на двигателите, който направихте, т.е. до 1-2 години тези самолети ще бъдат приземени, т.е. вие казвате, че 3-4 години България няма да има авиация", коментира Гечев, цитиран от "Фокус".

Той обясни още, че най-страшното е, че българското правителство се лишава от възможността да постигне най-добро качество при най-добра цена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С КОЕ ГРАНИЧИ ПРОСТОТИЯТА

    21 6 Отговор
    С КАНАДА И МЕКСИКО..
  • 2 Историк

    30 34 Отговор
    Гнусната червена свиня забрави времето когато беше вицепремиер и отговаряше за икономиката. Заплатите под мъдрото му ръководство станаха 8 долара а пенсиите 4 долара. сега се прави на авиоспец. Отвратително същество!

    Коментиран от #5

  • 3 Бегай бързо към москва

    19 16 Отговор
    мъка,Румене-мъка,Гечев
  • 4 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    11 8 Отговор
    Е там нали у бан има светила и лапкат милиони залудо да прават ремонта на миговете и двигателите им не само да висят като паяци и да чекат да земат пенсия
  • 5 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    16 8 Отговор

    До коментар #2 от "Историк":

    Не е авиоспец човека он ви говори за други аспекти цвъки и тиквата са асовете
  • 6 Рашка с чашка

    12 17 Отговор
    На този калъф кой му каза кога ще бъдат доставени самолетите, при положение че още не са започнали преговори и при положение че Локхид Мартин заявиха че ще могат да се впишат в срока.

    Коментиран от #17

  • 7 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    11 5 Отговор
    То некролога е написан още 1989 г някъде ме да не и преди тогава

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Воrislаv Ророv

    26 16 Отговор
    Браво на Гечев! Народът трябва да знае някъде го тласкат Борисов и Доган.
  • 10 Смешен плач

    10 17 Отговор
    Смешен и жалък плач на неокомундето, което плещи врели-некипели! Първо, американците ще си спазят сроковете на доставка, второ, дори и да има някакъв вакуумен период, то България е член на НАТО (което комунделите винаги забравят) и като такава, винаги може да се ползва от услугите на съюзниците си, които са й преки съседи, което междувпрочем се случва и сега, по линия на Еър полисинг!
  • 11 изритайте го този от там

    15 13 Отговор
    Не харчете пари за F-16.Не позирайте,а смело депозирайте същите пари на гюме,примерно в банка КТБ !!!!!Той,ГечОв много добре знае как банка да окраде.Дреме му на самолета на него за някакви си там самолети!!!Парата е важна!!Кухи сделки,неустойки,комисионки....Знае ги той нещата,знае ги!Не е вчерашен той!Ей на:Румен Гечев- министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов!!!!!Колко банки обра тогава той,та чак професор го направиха!!!!И сега дошъл да ни дава наклон на самолетите,какви сделки да сключваме,какви самолети да си купуваме,и от кого да си ги купуваме??!!!Къде са парите на хората бе,професоре????
  • 12 onq s konq

    5 6 Отговор
    ПАРГОВ КАЗА че Ф-16 ще дойдат след 10 години.ТОЯ НА СНИМКАТА КАЗВА,ЧЕ срокът за доставка е 5-6 ГОДИНИ,т.е. ИЗКАРА ПАРГОВ ЛЪЖЕЦ И НАМАЛИ СРОКА НАПОЛОВИНА...А СА СЪПАРТИЙЦИ?!ПРАВИТЕЛСТВОТО КАЗА,че срокът на доставка е 3ГОДИНИ-О-ФИ-ЦИАЛ-НО!!!Съвет към Столетницата:Другари и Товарищи,стиковайте си мненията,шото така ЕЛЕКТОРАТА ВИ ГУБИ ВЯРА В ПРИКАЗКИТЕ ВИ!Че при това ИМАТЕ И ПРЕТЕНЦИИ ДА УПРАВЛЯВАТЕ...С ТИЯ ЛЕВИ РЪЦЕ , КРАКА И МОЗЪЧНИ ПОЛУКЪЛБА?Ама въпросът е ЩО АЗ ОЩЕ СЕ МОТАМ и не издухам селската пръчка Нинова,та да ви направя ИСТИНСКА ПАРТИЯ ЗА ЧУДО И ПРИКАЗ?Така ще ви стегна юздите,така ще ме гледате в очите,...а ПЪРВО ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯ С ОВЧИЯ КОН РАДЕВ,който си въобрази че е самостоятелен и реши да прави Партия...А от къде ще вземе ЕЛЕКТОРАТ?...АМИ ЩЕ ОТХАПЕ ОТ БЕСЕПАРСКИЯ ЕСТЕСТВЕНО,ЗА ДА ОСТАНЕ БСП С 1 ФАЙТОН ДЕПУТАТИ В ПАРЛАМЕНТА!Както и да е-още малко ми трябва:)
  • 13 Експерт

    10 2 Отговор
    Ф 16 не отговаря на изискванията на конкурса, по бойно - технически и оперативно - тактически параметри е класиран след грипен от експертната комисия. По цена също. Срокът на доставката според най-големите оптимисти ще е след 6 години.
  • 14 помним те

    4 7 Отговор
    този не трябваше ли да е в пандиза за фалирането на държавата когато беше министър на финансите при Жан Виденовото комунистическо правителство
  • 15 Petko

    2 8 Отговор
    Да го духат руснаците и българските им подлоги.
  • 16 Apple

    5 5 Отговор
    Гечев , ти си спец по некролозите, помним 1996...
  • 17 Ток, вода и път хората нямат

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Рашка с чашка":

    В Южна България с. Шипка, хората са отписани от света а мутрите държавни ни стягат за война. КОЙТО купува ДА ВОЮВА ! F/U !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Димов

    1 1 Отговор
    Ако бяхме нормална държава, щяхме да си знаем интереса, и да изкярим с: По-нов модел изтребители на по-ниска цена; Част от производството им да се прави в България, за да има работа за хората ни; Рез части и поддръжка да са отчасти от наша страна, като така си осигуряваме донякъде автономност и повече заетост за в бъдеще. Ама НЕ! Родили се няколко некадърника, и 50г по-късно сме в позиция партер.
  • 20 Антисоциалист

    3 1 Отговор
    Господа, г-н Румен Гечев в правителството на Жан Виденов е от главните организатори на фалита на държавата ни. Г-н Гечев тогава подписваше не некролози, а заповедите - сделки довели до държавния фалит. Фалитът на държавата ни, обезценяването стотици пъти на спестяванията на българските граждани е постигнатото от него "най-добро качество при най-добра цена". И забележете! Причинилият беди за народа ни е "професор", вместо да е подложен на всеобщо народно презрение и държавно преследване...
  • 21 ДОКО

    0 0 Отговор
    НА КОГО МУ ПУКА..
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 парлак

    0 0 Отговор
    Докато чекаме новите фръчоплани,ние че мааме с крила да си прайме ветър у жегата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове