Last news in Fakti

17 Януари, 2019 12:11 44 449 101

По-жестоки санкции за шофьорите! Взимат книжката доживот, ако...

  • шофьори-
  • санкции-
  • наказания

С новия Закон за движение по пътищата повечето от санкциите ще бъдат фиксирани

Шофьор, който направи три от общо седем тежки нарушения в рамките на две години, ще остава без книжка до края на живота си. Тази промяна се планира да залегне в Закона за движение по пътищата след разделянето му на три части, пише „Телеграф”.

Проектите на два от нормативните актове – за движението и водачите, са готови и се очаква до дни да бъдат публикувани за обществено обсъждане. Този за превозните средства се бави.

Експертите по пътна безопасност са категорични, че най-опасните прегрешения на пътя са преминаване на червено, превишена скорост с над 50 км/ч в населено място, отнемане на предимство на пешеходец, каране в аварийната лента на магистралата или скоростен път или движение в насрещното на някой от тях, участие или организиране на гонка, както и да седнеш пиян или дрогиран зад волана. Затова, ако някой бъде спипан да прави три пъти в рамките на 24 месеца едно или повече от тези нарушения, книжката му ще се отнема завинаги. Мине ли отново обучение като кандидат-водач и успешно полагане на изпити, ще може пак да седне зад волана.

С новия Закон за движение по пътищата повечето от санкциите ще бъдат фиксирани, като минималната ще стане 30 лв., а не 10, както е сега. Глобата за минаване на червено, която в момента е 100 лв., ще скочи на 150 лв. По 150 лв. ще струват и нарушенията за неправилно изпреварване, опасна маневра и шофиране в насрещното. Единствената плаваща санкция ще е неправилното паркиране в паркове и градинки – между 50 и 100 лв., заради различното финансово положение на хората в общините. Идеята кметовете да налагат санкции по Закона за движение на пътищата отпада и те ще могат да се разпореждат само за лошо спрели коли.

Шофирането на нерегистрирано возило ще струва на водача му 500 лв. и отнемане на правото да сяда зад волана 6 месеца. 300 лева и месец без книжка ще стане наказанието за влизане срещу знак, който забранява движението поради ремонт. 60 дни без право да се шофира и 200 лв. пък ще е наказанието за шофиране на спрян от движение автомобил. Въвежда се и задължение водачите на коли с чужд номер да го сменят с български до 6 месеца, след като е влязъл у нас. Не го ли направят, ще отнесат глоба в размер на 500 лв.

Със Закона за водачите пък ще бъде спряна порочната практика, при която джигитите с отнети от КАТ книжки учат кандидат-шофьори да карат автомобили. В проекта източно е записана забраната водачи без свидетелства за правоуправление да водят кормуване. Санкцията за преподавател в автошкола, който не отговаря на изискванията, се очаква да е 2000 лв.. При засечено повторно нарушение тя ще скача до 6000 лв.

За неизправна кола с табела „У” на покрива от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” планират да лепват глоба в размер на 500 лв. Ако школата за бъдещи водачи не е изрядна по документи пък, ще отнася санкция 3 бона парично наказание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Guest10

    232 45 Отговор
    Само гледат как да ти свалят повече месо, при положение че са останали само кокали

    Коментиран от #37, #85

  • 2 THE X FILES

    53 26 Отговор
    A TAKA......
  • 3 NikNay

    226 12 Отговор
    Това каращите без книжка ще се увеличат а и корупцията в КАТ също .
  • 4 NikNay

    189 5 Отговор
    А какво ще направите с тия които нямат книжки?

    Коментиран от #15

  • 5 Канада търси милион емигранти бегайте та

    180 25 Отговор
    Еничарите са озверели за още пари

    Коментиран от #30

  • 6 куку руку ку

    208 14 Отговор
    Гаспада милиционери, пишещи законите, разберете, че само с тормоз не става, трябва и малко да подобрите условията, при които се шофира. Иначе жилетките, които задължително стоят в колите ще се преместят върху гърбовете на хората, също като във французко...

    Коментиран от #9, #28, #49

  • 7 Morgoth

    153 4 Отговор
    Как хем се отнема доживот, хем с нов изпит си вземаш пак книжка?!? Аман от заглавия написани за да те объркат!

    Коментиран от #74

  • 8 Jack Bauer

    45 104 Отговор
    Коментиращите които не харесват новите глоби и промените в закона, да започнат да го спазват и няма да имат проблеми.

    Коментиран от #11, #27, #32, #91

  • 9 гост

    83 40 Отговор

    До коментар #6 от "куку руку ку":

    И какви условия трябва да ти се "подобрят" , че да не караш пил , друсан , да не минаваш на червено и да караш с 50 км НАД ограничението ???? Май единственото възможно подобрение е някой да ти махне главата до кръста !!!

    Коментиран от #14, #44

  • 10 гост

    79 4 Отговор
    Как се взима завинаги, а после минава изпит и пак взима? Не го разбирам това. Или е завинаги, или се задължава да изкара повторно курсове и изпит. Какъв е смисъла да се преиздава една и съща книжка като може просто да се отнеме и да се върне при полагане на съответните изпити? А защо не въведат отнемане за 10г. срок при рецидив както и конфискуване на МПС при употреба на много алкохол, наркотици, какти и превишаване с много на скоростните ограничения или гонки? Българинът не плаща глоби, но ако му вземеш най-милото, в случая колата, ще го жегне много повече отколкото някаква си административна глоба.
  • 11 NikNay

    77 9 Отговор

    До коментар #8 от "Jack Bauer":

    То да са градивни закони добре ама те са деструктивни и подбуждащи към корупция .

    Коментиран от #35

  • 12 Миризлив пор

    75 6 Отговор
    И сегашните глоби не са малки и са доста дисциплиниращи. Просто няма никакъв адекватен контрол, стоят си по "хранилките" и само дебнат кой ще се подлъже и да го "опишат" кога имат акции, иначе никакви ги няма.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 куку руку ку

    67 6 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Тракия да не е на вълни, че да не се налага да бягаш в аварийната, защото там е най-гладък пътя. Да няма дупки, че да се фокусираш върху общата картина на движението, а не само да следиш асфалта, с какво ще те изненада, като влезеш в завой със суха настилка с 30км/ч, да не се окаже, че асфалта има сцепление на разлигавен лед и т.н. и т.н. И за 33 годишният си стаж като шофьор имам 3 или 4 глоби...

    Коментиран от #17, #78

  • 15 Pompev

    56 3 Отговор

    До коментар #4 от "NikNay":

    ще скочи И подкупа за каращите без книжки-мезду 1000 И 2000 лева
  • 16 681

    42 3 Отговор
    За всички, които предвиждат пътуване с кола през Сърбия, да знаете, че глобата без колан отзад е 5050 динара, което е около 85лв.!
  • 17 гост

    29 37 Отговор

    До коментар #14 от "куку руку ку":

    Изброих ти четири конкретни нарушения за които става въпрос в статията и които нямат НИЩО общо с пътни условия и въпреки това са причина за над 90% от тежките катастрофи !!!! За личните си мечти къде и как си искал "да караш" разправяй на дружките си !!! На обществен път се кара според условията , ако трябва с 20 км/ч , а да ходиш в аварийната , щото там бил "гладък асфалта" е просто покана за наистина завинаги отнемане на книжката !!!! Що не опиташ даже в съседна Гърция с тия номера да видиш какво ще те последва ?? И ако не знаеш имат дори магистрали с дупки !!!

    Коментиран от #24

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Само толкова

    24 32 Отговор
    150 лева е малко... 1500 лева за българския шофьор, който си мисли, че всички са му длъжни

    Коментиран от #23

  • 21 Пешо

    47 3 Отговор
    Нищо не чух за подкупите !!!Нека и подкупите злопотруба и със служебно положение да се наказва със отнемане на недвижимо имущество и ако нямат такова затвор до живот Съгласнили сте граждани на който ви свалят кожата ?
  • 22 Мош-фаш

    64 13 Отговор
    Много огладнели тия гербери! От всякъде лапат и пак не им стига! А дано им заседне! Да се задават дано! 🤪
  • 23 Миризлив пор

    38 3 Отговор

    До коментар #20 от "Само толкова":

    Само напиши "рекордьори глоби КАТ" и ще видиш, че има хора с по 100 000 лева глоби и хич не им пука. Просто си карат ако ги хванат или в нарушение само им се пише новата глоба и се чака давностния срок да изтече и да не се платят. Потърси информация за това какъв процент от глобите се плащат - под 50% за съжаление. Така че кой си прави простотиите не му пука, пак ще прави нарушения и пак ще си кара защото и на ДЪРЖАВАТА не и пука за това че има изпечени рецидивисти. Май трябва да се направи нещо в насока - кой не си плаща глобите да си ги отработва или ако се крие над определено време да ги излежава след като бъде заловен.
  • 24 куку руку ку

    13 13 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Тези 4-те въобще не ги коментирам, там и 100 тояги са малко. Но за другите си е безмислено дране на кожа, барабар с мръвката. Например: Публикувано във факти.бг: "Шофирането на нерегистрирано возило ще струва на водача му 500 лв. и отнемане на правото да сяда зад волана 6 месеца. 300 лева и месец без книжка ще стане наказанието за влизане срещу знак, който забранява движението поради ремонт. 60 дни без право да се шофира и 200 лв. пък ще е наказанието за шофиране на спрян от движение автомобил. Въвежда се и задължение водачите на коли с чужд номер да го сменят с български до 6 месеца, след като е влязъл у нас. Не го ли направят, ще отнесат глоба в размер на 500 лв."
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 чичо

    36 1 Отговор
    Ами то по тази логика излиза, че по добре да ти вземат книжката ''до живот'' да изкараш курса и след един два месеца пак си на пътя отколкото да ти я вземат за една година.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Пешо

    29 4 Отговор

    До коментар #6 от "куку руку ку":

    Законите не ги пишат милиционерите, а НПО-та и депутати - лобисти.
  • 29 Другия с коня

    24 6 Отговор
    Кофти Народ сме..обаче имаме избор....или мрем усукани около стълбове и крайпътни дървета пияни или дрогирани....или караме колите си Безопасно за себе си и за Невинните срещу и До нас....Тва е Положението...
  • 30 Ганчо

    14 4 Отговор

    До коментар #5 от "Канада търси милион емигранти бегайте та":

    На такава измет като вас и тва и е малко
  • 31 Бай Благой

    13 3 Отговор
    Май жа одя да си плащам глобата от 700лв за скорост....
    Ама пък от както ме глобиха, разхода ми падна...
  • 32 прикордонник

    16 4 Отговор

    До коментар #8 от "Jack Bauer":

    Аман. Когато милиционерите започнат да го спазват тогава и ние. Какво става с КОМАНДВАЩИЯ на граничарите, който вози децата си със служебната кола? Колко отменени от съда наказания ен са отразени в КАТ. Хайде - организиране само на безредици и пълна липса на мотивация в милицията.
  • 33 един

    38 1 Отговор
    Ако глобата трябва да има "възпиращо" действие, то я помислете как ще я възприеме един циганин на "държавни помощи", един българин на минимална заплата и Хампарцумян (примерно).
    За минаване на червено - 100 лева.
    - Хампарцумян все едно е ходил в гръчко да си пие сутрешното кафе ще си я плати и пак ще си кара както знае;
    - българина на минимална заплата - с много псувни ще я плати бързо (за да е наполовина) и на светофар ще се оглежда кат гърмян заек;
    - циганина изобщо няма да му трепне : ще се прави на "6 без 10" щото сигурно има 10-тина такива глоби на голия му задник и с книжка /без книжка пак ще кара.

    Та кажете ми , че "закона" е еднакъв за всички! Ефекта от него - още по-различен!

    Коментиран от #62

  • 34 Todik

    19 3 Отговор
    То всичко за сметка на Народа къде е удобството към което се стремим добра инфраструктура правилни правила за движение избягване на прекия контакт с господата във униформа казал съм и повтарям КАТ е служба а не работа също не са и наказателен орган в България все още има конституция а там е записано че единственно съда установява вината на когото и да било тази банда КАТ си е създала име и народа изпада в ужас при среща с тях а това е грешно те са на СЛУЖБА да ни служат а не да ни тормозят
  • 35 бобо

    16 4 Отговор

    До коментар #11 от "NikNay":

    Задачата на закона е да каже какво да се прави, и къде ще те сритат ако го нарушиш. Конструктивни, деструктивни...дрън, дрън.Всички знаем, че румънците бяха най-безобразните и тъпи шофьори.Дори тук избиха доста хора. Докато цялата полиция се изсипа в столицата, прибра една четвърт от книжките и чудото стана. Само да погледна към зебрата и колите спират. Закона трябва да е репресивен.
  • 36 Дърт

    17 3 Отговор
    И аз съм за конфискуване на колата за " тежки" нарушения!
  • 37 тояпа

    24 6 Отговор

    До коментар #1 от "Guest10":

    Ккакво месо ще ти свалят?Ако спазваш правилника за движение няма да има глоби.Сега тези които са си купили книжките и не знаят правилника да му мислят.
  • 38 Жоро Джизъса

    12 7 Отговор
    Ако някой направи 3такива безумни нарушения,да му се взима книжката докато е жив и като умре да му се слага в ковчега!!!!Така мисля аз!
  • 39 Жоро Джизъса

    8 4 Отговор
    Ps.Защото само идиот може да направи само едно от гореспоменатите нарушения!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Driving pleasure

    16 9 Отговор
    Поредните простотии на фуражките - всъщност великия нов закон просто има нови по-високи тарифи! Нищо ново за пътната безопасност!
  • 42 Driving pleasure

    13 5 Отговор
    И всъщност какво значи едно или повече от тези "опасни" нарушения - как може да направиш повече след като така написано още при първото трябва да останеш без книжка - абе наистина идиотщини за още пари!
  • 43 Тодик

    4 2 Отговор
    Много полиция тука никой не пише че не трябва да се спазва Закона но има тежест на наказание пример профилактична беседа предупреждение поднесено в писменна формавнесено в база данни и след това глоба говоря за маловажни неща като изгоряла лампа на мигача и в този дух за сериозни нарушения глоба но и там понякога има причини
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бай Шиле

    26 1 Отговор
    Ще има ли нова процедура - как се взима преценка за ограничителните знаци и кой да ги слага.В България поне 30 % от знаците за скорост и паркиране са неадекватни.

    Коментиран от #46

  • 46 Driving pleasure

    11 1 Отговор

    До коментар #45 от "Бай Шиле":

    Кажи 60 и ще си по-близо до истината... да не говорим, че там където по случайност има добре поставен знак той е обрасъл или откраднат... А относно това, което казва отгоре Чуковски - в някои държави може да правиш десен завой на червен светофар ако няма автомобили... ама БГ шапкарлъка де е виждал бели държави?
  • 47 Дърт

    11 1 Отговор

    До коментар #44 от "CUKOVSKI":

    Да,по твоята логика може да " сръбнеш", преди да седнеш зад волана,може да се надрусаш,а защо не и да " отнесеш" някой на " зебрата"!- Стига да не те хванат.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Валери

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "куку руку ку":

    Не, няма да се премести нищо освен нещо от единия крачол в другия.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Arsenal

    16 0 Отговор
    А наглите и корумпирани боклуци кога ще ни оправят бейрутските пътища?
  • 52 Именно

    13 1 Отговор
    Това с отнемането на книжката - добре.
    Така наречено "доживот" е объркващо (след като се прочете статията друго се разбира). Но пък и наистина има някои индивиди на които трябва да им се вземе за доживот ...
    Но освен това трябва и финансовите наказания да растат за рецидиви.
    Иначе се получава така че бабаитите си имат ценоразпис колко би им излязло да отидат до морето с 200+ км/ч и да се фукат във Фесбук с глобата. И предвид как си вадят парите някои от тях един и същ размер глоби просто не вършат работа.
    Ако за превишена скорост с над 30 примерно глобата е 500лв. вторият път е двойна 1000лв, а третият е 2000лв и т.н. в един момент ще почнат да се замислят ... колкото и да им е трудно по природа
  • 53 Брадвата

    11 1 Отговор
    Снайперист на всеки мост на магистралата ще реши много проблеми :) :) :) .
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Анонимен

    8 1 Отговор
    Това трябваше да се въведе преди 30 години. И ДА НЕ СЕ ПРОМЕНЯ. И такива напомпени като снощните щяха да са без книжки или в затвора. И им създайте работа не казина и дроги.
  • 57 цезар

    7 1 Отговор
    така.е щом нема революциа в Бг 30 години глави нема да останат.!!!!
  • 58 onq s konq

    3 2 Отговор
    Те затва карам ретко и при спешна нужда та да си немам проблеми
  • 59 Статистик

    14 2 Отговор
    Как е възможно на нереформирана система, чийто човешки ресурс, образование, интелект, възпитание са на нивото на 50-60 години на миналия век , да се предоставят права за тормоз на населението?
  • 60 Влади

    10 2 Отговор
    А не е ли по добре да ги изгониме тия човекоядци!!!!! И за въздуха ще искат санкци глоби !!!!!
  • 61 Опа

    10 0 Отговор
    Редовно карам в аварииното платно, от ст.загора почети до пловдив ще си разбия колата и здравето от скапаната магистрала. Къде да карам.!?
  • 62 Точно

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "един":

    10000000000+!!!!
    Глобите да се определят като % от дохода на човек (ако е безработен или без доход - на близките му), не като абсолютна стойност. Това би имало повече смисъл.
  • 63 Петров

    3 2 Отговор
    Абе направо направо по един изстрел в тила и МВР няма да имат вече грижа с подобни нарушители!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Готи

    11 0 Отговор
    А, ако 25 години нямаш нарушение дори фиш с какви привилегии ще се ползваш. Какво ще даваме разбрахме , но какво ще получиме не разбрахме .
  • 66 ЗАРЧО

    4 0 Отговор
    До коментар20.На българския шофер не са му длъжни всички-длъжни са му само тези които отговарят за състоянието на пътищата.
  • 67 ЗАРЧО

    1 0 Отговор
    До коментар33.ЕДИН,приятелче,акоедин от тия законотворци имаше акъл наполовин на теб ееееее. И от мен 10000000+.
  • 68 Бай Хуй

    1 0 Отговор
    По леко с кофеина бре Христов !
  • 69 Варианти има

    3 0 Отговор
    Желание няма. Добре че беше тясна Тракия снощи,можеше и да мине у Сръбско..и почвам да бегам Бате, после хеликоптери,репортажи на живо...Не ми се мисли ако беше и чипната бегачка.
  • 70 Токо

    7 0 Отговор
    Всяка година променяме закони ,вдигат се глоби, купуват се все по модерни камери , Автомобили, мотори, Разни цивилни автомобили по 300 кс уж да преследват джигитите... Колко пари се похарчиха и нишо! Тия хора ако са една частна фирма да са фалирали до сега и да са забравени! То бива неграмотни и некадърни задници ама то май други няма вече в тая структура! Не мога да разбера до кога ще караме на проба -грешка?
  • 71 Иво

    2 8 Отговор
    Най- после тулупите си размърдаха малко дебелите вмирисани задници за да направят нещо ! Глоби , глоби до дупка, за да се спре тази лудост по пътищата ни !

    Коментиран от #101

  • 72 асддса

    1 0 Отговор
    Да обучават по-добре, така ще се намалят инцидентите !
  • 73 abv

    3 1 Отговор
    Никъде не прочетох, че за управление на МПС след употреба на алкохол или дрога ще се влиза в затвора.
    Смешни суми на глобите за управление без СУМПС и МПС без регистрация.
    Направете си сметката колко умни законотворци ни управляват
  • 74 фжр

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Morgoth":

    Ми ако не си я вземеш с нов изпит, значи са ти я взели доживот.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Uflaf

    5 0 Отговор
    Да стрелят на място ,та да не се мъчим. Глобата да я плащат децата , колата в полза на държавата а и по-малко пенсии ще раздават .То и без туй скоро няма да има или ще са още по-мизерни спрямо цените ,глобите ,таксите ,застраховките ,данъците , цена на горива ,тока и водата , и квото се сетите още . Е , за кое ще стигнат 50 лв с които увеличиха минималната заплата в страната или пенсията с 20 лв. Никога повече Гербери и Рози . Това са явно цветята за гробищата. Не са за любов.

    Коментиран от #80

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 PlimP

    3 1 Отговор
    колко трябва да си тъп, за да твърдиш, че отнемането на предимство на пешеходна пътека е опасно, колкото да караш в насрещното по магистралата, ако ще и 543875лв. да станат глобите, все тая, полагането на обществено полезен труд ще е доста ефикасно, ама не по 2,3 дни, ако бил "леко" пиян докато кара, лепни го да мете улиците 3 месеца и ще му светне в тавана, може и събота и неделя, 6 месеца без почивен ден, пак ше те накара да размислиш
  • 80 Спиро

    2 0 Отговор

    До коментар #77 от "Uflaf":

    Забравили са: "Ако пуснеш сероводород при шофиране-887лв. И отнемане книжката за 50 години!!!!!! Хаааааа

    Коментиран от #90

  • 81 дженко

    1 0 Отговор
    при тоя глад за пари в държавата не очаквайте нищо друго ,освен заточение в сибир при чукчите там шоф.книжки не им трябват
  • 82 Селяндур

    5 0 Отговор
    Не че не могат... НЕ ИСКАТ да променят нещата... Оставете рецидивите дори... Тях още повече НЕ ИСКАТ да пипат - давам пример: съсед, който не съм виждал трезвен, не помня преди колко години му отнеха книжката - бие майка си за пари, купи си трошка без прехвърляне на документи, кара насам натам... хващали са го не зная колко пъти и НИЩО - докато не сгази някого... и тогава ПАК НИЩО - и ако близките на сгазения го убият - за тях ще има правораздаване...
    И 10км/ч в населеното място да направят всичко ще бъде същото - касички за бръснене на нормалните хора... Хайде вържете санкциите с цената на МПС-то (че тук в БГ не може с доходите - половината безработни карат коли за по 200 бона) + конфискация на МПС за тежките провинения и затвор и БАС ЛОВЯ, че ще се оправят нещата... а не да криете триноги точно на местата с 50-60км/ч ограничени където и с 200 да се движим не би било проблем...
    Кога ще се разкарат тия боклуци от парламента най-накрая - толкова се усраха, че никога няма да се измирише...
  • 83 hmhmhm

    1 0 Отговор
    а пътищата същите няма такава държава
  • 84 Селяндур

    5 2 Отговор
    Карам бързо, но карам внимателно... Имам една виновно причинена катастрофа - одраскана броня и джанта, ама си отнесох акта, защото мутрата отсреща беше бесен - ОК, виновен съм, платих си! Но преживях 2 тежки катастрофи заради идиоти (без алкохол, дрога и т.н.) каращи в насрещното... Съдът заключи в първия случай, че няма доказателства за вината на водача, въпреки акт-а от КАТ, свидетели и т.н. (колко пари са дадени само той си знае). Във втория случай нещата дори не са стигали до прокуратура, колата - тотал... жената с психични отклонения, юнакът отсреща безработен с кола за 70 хиляди лева... сега ходи си търси обезщетения от застрахователи... най-вероятно е отнесъл акт за виновно причинено ПТП 100-200лв и пак зад волана... НЕКА СИ СНИМАТ кой колко бързо кара...
    Щом джигит смазал 10 коли в София, помел хора на спирка - НЕНАКАЗАН НА СВОБОДА с/без книжка пак си шофира - ДАНО СГАЗИ БЛИЗЪК НА ТЕЗИ КОИТО СА ГО ПУСНАЛИ... така боли най-много... ПАРИТЕ НЕ ВРЪЩАТ ХОРАТА

    Коментиран от #86

  • 85 КТБ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Guest10":

    АЗ МИЛИОНИТЕ ПРИБИРАМ ЧЕ ВАШТЕ КОЖИ ЛИ НЯМА ДА УДИРАМ ХАХАХАХАХА
  • 86 Kirumo

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "Селяндур":

    Като караш бързо, никой не гледа дали е внимателно, защото на плиткоумните им е набито в главата, че скоростта убива, а истината е различна, простотията убива.
  • 87 Kirumo

    1 0 Отговор
    Покрай града в който живея в момента има една дълга права отсечка с три ленти в едната посока и двете платна са разделени с мантинела, асфалта е гладък и видимостта е отлична, но по закон се води градско и там ограничението е 50км/ч, а дори 200км/ч. са си безопасна скорост по тази отсечка, в Германия съм виждал по-лоши пътища без ограничение. Но нали сме в България и примерно ако ме хванат 3 пъти в рамките на две години да карам с БЕЗОПАСНА скорост по този път, ще имам жестоки глоби и отнета книжка!
    Това може да се случи само в България.
  • 88 5555

    2 0 Отговор
    Глобите-европейски...а кога ще имаме ервопейски пътища,знаци,маркировка?Кога ще мога да си видя колата чиста след като съм минал 100км по родните шосета?Докага пари за автомивки,смяна на гуми и джанти унищожени от дупки,докога смяна на окачване,ходова част заради лошите пътища?Докога заледени пътища?Докога пешеходците ще ходят по уличното платно заради непроходимите тротоари?
  • 89 и аз бях там

    1 1 Отговор
    Всеки ден съм свидетел на десетки нарушения и няма никакви санкции. Виждал съм нарушения пред патрулка и униформени служители - ни чул, ни видял. Ако ще 10 милиона да направят глобата ако няма кой да я наложи и после да я събере - кел файда!
  • 90 Спиро

    0 0 Отговор

    До коментар #80 от "Спиро":

    Пак гледаме Румъния и Гърция!!!! Унизително! В Германия всичко е нормално; и глобите и нарушенията!!! Нашите умници в Парламента, са Про стаци и Нека дър ници!!!
  • 91 ташак юнак

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Jack Bauer":

    ти много ли го спазваш?
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 гощо

    2 2 Отговор
    Малоумници! Не разбраха,че проблема е липса на пътища и лоши такива! И защо няма МИНИМАЛНО разрешена скорост?!?! Като настигна бавноразвиващият се сопол дето се влачи като мумия трябва да го задмина и рискувам заради него! Кой ще глоби и отстрани от пътя сопола?

    Коментиран от #97

  • 96 Стрелата

    0 0 Отговор
    Такива като тебе бързат за ГРОБИЩАТА ТИКВУН.
  • 97 Тодик

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "гощо":

    Добре формулиран коментар с наличие на въпроси ! Ще опитам с неангажиращо мнение да коментирам .Постоянно се дава пример за култура на пътя Германия и този пример го дават тези дето не познават системата тази за събирането на глоби култура на пътя от всички участници в движението и накрая инфраструктурата .Първо в DE не се практикува изпреварване защото и 80 годишните натискат с максимално разрешената на магистрала шофираш под 90 бъдете сигурни няма да е за дълго ще последните червената СТОП табелка в някой изход ще видят дали си адекватен кратка профилактическа беседа и толкова от личен опит го зная 22 часа зад волана човек отпада реакциите притъпени и хората забелязаха това препоръчаха ми почивка сиреч СЪН нищо че ми оставаха 10 км до дома и друго на определени участъци от магистралите има означение Х което в превод означава газ до асфалта за продухване на филтъра за финни частици пък и корабите да си напишат крастата но и там има правила в крайна лява причиниш си ПТП за твоя сметка всичко застраховка не важи в градовете почти няма знак СТОП ползват правилото на дясностоящия и така регулират ограниченията а и трафика се улеснява а и основното немците не чакат последния момент планират не че не правят нарушения и катастрофи но не с такива легални последици системата за събиране на глоби функционира и това работи и като финал изискват но и дават което у нас го няма
  • 98 ШоФер

    2 0 Отговор
    А глупака - пешеходец/камикадзе ,КОГА ?
    КОГА ще има санкции за тази невежа сган,която тича пред колите на хората.
    После шофьорите са длъжни да плащат ГО по 1000лв ,защото роднините до 9 коляно ,могат да искаг обещетение ,за това ,че българския пешеходец е ИДИОТ в по-голямата си част.
    Така възпитават и децата си ,хванали ги за ръка и тичат между колите ,ами и нагли -викат по -колите .
  • 99 asdf

    2 0 Отговор
    Абе а с какво ще са наказани тези които карат със 60км в средна лента на околовръстното и правят задръстване и кога най-сетне ще се обърне внимание на глупаците които карат без габарити през ноща и човек не може да ги види защото не са малко
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Писна ми! 🌋

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Иво":

    Глобите не бе, идиот! Не си ли разбрал досега, че цялата тази полицейщина не е превантивна, а с цел да се запълват дупките в бюджета?! Държавата се интересува само и единствено от пари! На никой политик не му пука за хората! Само гледат да уредят себе си, докато са на власт и да се налапат колкото се може повече! Наближават избори и управляващите имат нужда от кинти! Ненаяла се герберска сган! 💣
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове