Last news in Fakti

17 Януари, 2019 20:15 1 540 16

Каракачанов: Получихме мандат за преговори, не да купуваме самолет

  • красимир каракачанов-
  • изтребители

Ако преговорите не са успешни, парламентът може да реши да преговаряме с някой друг, посочи вицепремиерът

„Ние получихме разрешение да водим преговори за закупуване на самолети, не сме получили да разрешение да купуваме изтребители. Имаме мандат да водим преговори", обясни в предаването „Лице в лице” по bTV вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Всички видяхме изявленията на Белия дом, че ще се съобразят с българските възможности. Тяхната позиция е гъвкава. Ако разговорите и преговорите са успешни, едва тогава ще поискаме от парламента да разреши закупуването на самолетите. След като приключат преговорите, и ако те са успешни, Народното събрание ще реши дали да купуваме самолети. Ако преговорите не са успешни, парламентът може да реши да преговаряме с някой друг”, каза още Красимир Каракачанов.

Той подчерта, че преговорите се водят на държавно ниво. „Ние не преговаряме с фирми, а с държави. Не преговаряме с „Локхийд Мартин”, а със САЩ, не преговаряме с "Грипен", а с Швеция", обясни още военният министър.

На въпрос защо коалиционните партньори на ВМРО от „Атака” и НФСБ не са го подкрепили при гласуването в парламента, Каракачанов посочи, че не разбира защо колегите му са реагирали така.

Решението за преговори със САЩ за F-16 беше подкрепено вчера в парламента от ГЕРБ, ДПС и ВМРО. „Няма коалиция ГЕРБ-ВМРО-ДПС. Има коалиция F-16”, коментира по този повод Красимир Каракачанов.

„Когато видях пребития военен, полудях. Бяха го ритали, главно в главата и са викали: Дайте да го убием. Не се сдържах и казах, че циганите са станали нагли. Аз съм и човек преди всичко, а не само политик. Не искам да говоря за всички цигански набези. В моя избирателен район те са ежедневие” , обясни вицепремиерът.

Изявлението му беше направено два дни след разпоредената от него акция във Войводиново, довела до събарянето на цялата ромска махала. Напрежението в селото бе провокирано от побой над военнослужещ, извършен от двама братя роми.

В Комисията за защита от дискриминация вече има жалба срещу вицепремиера. Роми дори излязоха на протест пред Министерския съвет и поискаха оставката му, като го обвиниха в расизъм.

„Трябва да направим ясна програма за интеграцията на циганите. Първо е образованието, трудовите навици и ражданията. Трябва да спрем да се плашим, че сме политически некоректни. Не може, когато един българин си остъкли балкона, да го погват всички институции, а тези хора да си вдигат нелегални постройки без проблем. На кого трябва да се извиня? Думите за наглите цигани бяха за престъпниците. Тези, които не извършват престъпления, не виждам за какво трябва да се обиждат", категоричен беше вицепремиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    17 2 Отговор
    Само така Каракачанка ....абе ти май не си българин .....каракачаните не са....и Джамбаза и той ...само Волен макар и долен е Булгар....
  • 2 Meganoob BG

    15 2 Отговор
    И да ни ги дадат безплатно няма значение, те отдавна ни продадоха държавата.
  • 3 Будалата

    13 2 Отговор
    Точно и ясно казано за преговори. Демек ще се водят преговори по колко процента да си поделят от комисионната:ГЕРБ и Патриотите. Кой самолет ще изберат няма никакво значение.
  • 4 реалист

    14 2 Отговор
    Бъчвата е арогантен и пупулист като анаболната мутра...
    ако преговарят едновременно с американците и с шведите цената ще падне,но явно не е това цената...цената е анаболната мутра да прибави към колекцията си снимка с президента на САЩ...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Валенсия

    4 4 Отговор
    Срамота ! Долен лъжец, и с теб се заблудих. Няма ли свестни хора освен Дончев, в това правителство ?

    Коментиран от #10

  • 7 Какви преговори бе смешник

    10 0 Отговор
    Преговори се водят между равностойни и суверенни страни, а не между господар и лакей. Каквото каже господаря, това ще е. Колкото проведохте конкурс, толкова ще провеждате и "преговори". Аз ако съм на мястото на американците, само заради майтапа, ще ви накарам да купите витлови двуплощници от някои музей за ПСВ. И не само послушно ще ги купите, но и ще убеждавате хората, колко добра сделка сте направили. Толкова жалка външна политика и толкова жалки политици, България никога не е имала. И тези приказки за циганите са предизборна демагогия, но кога ще свършат балъците, които ви вярват, не знам. Боко да е казал, че ще предриеме нещо за циганите и циганската престъпност? Няма и да каже, а вие не сте по-различни, щом сте се съгласили да му бъдете патерица във властта. Айде, чиба от тука.
  • 8 Ник

    6 0 Отговор
    Толкова е елементарен, че чак дразни! - Защо всички приеха манталитета на Борисов и Цветанов? - Те едва ли са най- добрият пример. Да подражаваш на най- арогантните е падение, което вероятно отговаря само от времената около 1370 година.
  • 9 Мунчо

    3 0 Отговор
    Ти ли си бе Кръкачанов абе чекай че се сетих и станах да те питам кой ще вземе комисионата за F16 fj 20 000 0000 долара я кажи на народа
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ЩЕ КУПИТЕ, знаем че ще купите !

    4 0 Отговор
    Ама какво ще стане по- нататък, ще научиме всички ПО - НАТАТЪК !
  • 12 Чаушеску

    2 0 Отговор
    И Елена Чаушеску !

    Коментиран от #15

  • 13 ръгай чушки в боба нека да е лют

    1 4 Отговор
    Краси стига си се обяснявал повече не желаят да те разберат Тегли им една Българска на болшевиките и покажи им къде да хващат влака за Сибир
  • 14 Пешо

    1 0 Отговор
    Преговорите са успешно приключени - нали взехте комисионните.
  • 15 Иво

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Чаушеску":

    Прав си - това управление ще завършат, като Чаушеску.
  • 16 Спас безделника

    0 0 Отговор
    Краско, когато човек отива за риба купува въдица, за лов на прасета си купува чифте, ако пък се поглези за сафари, ще му трябва снайпер/не дай си боже бренекето да одраска дзверо/. Ти, като председател по сигурността си наясно с целта. За чий х.й тогава се напъваш да трошиш българските пари? Народът съвсем скоро ще поиска създаването на високо технологична Национална гвардия/отбрана/ и ще са нужни много пари. Тогава ще се сетят за теб, за Бочко и останалите. И не с добро!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове