19 Януари, 2019 12:38 8 304 29

Експерти: Има заплаха за националната ни сигурност

  • белезници-
  • арест-
  • терористи

Фактът, че са намерени само 32 000 евро при обиските в рамките на спецакцията, не означава, че комисионните на посредниците не са били за милиони

Експерти: Има заплаха за националната ни сигурност - 1

43-ма задържани и заподозрени в участие в схема за финансиране на терористични операции. Това е резултатът от мащабна операция на Специализираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП в София, Плевен, Благоевград, Разград, Хасково, Пловдив и Ловеч. Разкритите действия без съмнение представляват заплаха за националната ни сигурност, коментираха пред Нова телевизия експертите Мажд Алгафари и Димитър Гърдев.

„Това са едни пари, които никой не вижда и те не се използват само за тероризъм, а и за проституция, наркотици и всякакви други нелегални дейности”, заяви Алгафари.

Гърдев бе категоричен, че срещу подобни схеми трябва да се действа безкомпромисно, защото в противен случай участниците в тях ще се множат.

„Трябва да се реагира на всяка една такава структура, тъй като това затруднява работата на всички подобни”, смята експертът по сигурност и обясни, че логистиката, с чиято организация се предполага, че са се занимавали задържаните, никак не е безобидна.

„По този начин българи влизат в контакт с опасни хора и има риск от радикализация”, каза още Гърдев.

Мажд Алгафари изрази надежда, че прокуратурата ще успее да докаже вината на арестуваните, защото по принцип това не било никак лесно.

„Фактът, че са намерени само 32 000 евро при обиските в рамките на спецакцията, не означава, че комисионните на посредниците не са били за милиони”, каза Алгафари. Според него у нас функционират още подобни престъпни мрежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    38 2 Отговор
    Абе, тези за какво ми говорят? 32 хиляди са по опасни от 3 милиарда ли?!

    Коментиран от #21

  • 2 Госта

    44 0 Отговор
    Аман от медийни герои. Вчера един такъв разби мрежа за 300 милиарда евро. Днес преброиха парите-32 000 евро. Страхотен удар! Само дето великана се покри, след като вчера се изпъчи по всички медии.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ха-ха-хаааа....

    39 9 Отговор
    43 души задържани 32 000€ намерени???Трябва си нов закон според ДАНС, човек с повече от 2лв. в джоба=престъпник.

    Коментиран от #24

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Истината

    6 22 Отговор
    Кремълска клетка!
  • 7 Дриснята метев,анархиста

    39 1 Отговор
    Koи са експертите? Кухите кратуни на герп ли? И коя е националната сигурност: Дебелите задници на свините цацаров и пеевски или насраният ГъС на прозтака борисофф,да ви еба путката майчина на всичките!?
  • 8 4oko

    29 0 Отговор
    Че нали всичко се продава, държавата разпродадохте ,сега що др. продавали и те, ами и те гладни бе драги зрителе...
    На тая територия само тероризъм и липсва, толкова се постараха да я съсипят визуално и финансово, че само не са ни взривили...
  • 9 Циганин

    24 1 Отговор
    Няма никаква заплаха за националната сигурност, от началото на конфликта в Сирия българските оръжейни заводи са увеличили три пъти производството. Защо мислите че нас не ни закачат.
  • 10 Чичо

    22 0 Отговор
    Цирк. Цяла година ги следили, докато разберат, че са заплаха за нац. сигурност. Явно 'братските' служби, са им 'нашокали канчетата', за да си размърдат дебелите задници. И по стар български обичай, след перфектна и мащабна акция, с множество задържани, следва ..... масово освобождаване на задържаните ... поради липса на доказателства.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Госта

    9 0 Отговор
    Не знам на кого от експертите да вярвам-на тия двамата, че има заплаха или на спеца Гешев-че няма. https://m.novini.bg/bylgariya/kriminalno/519930
    Сигурно на Румяна Арнаудова.
  • 14 Киро

    13 0 Отговор
    Почти без доказателства това е поредната издънка.
  • 15 минаващ

    12 0 Отговор
    Всички араби в Бг,криещи се под различни маски-лекари,магазинери и всякаква паплач е опасна.Трябва де се изметат от страната ни.Те са спящи терористични клетки!
  • 16 арджентата

    6 4 Отговор
    Не мога да знам има или няма заплаха за националната ни сигурност. Знам, че след такива акции е по-спокойно на улицата!
  • 17 234

    12 2 Отговор
    "Експертите" чакаха само 7 години, през които Ислямска държава оперираше напълно необезпокоявано в България и се наложи да свършат нещо едва след сериозния натиск отвън. През м. май 2012 г. Борисов събра в Правец, лидерите на Ислямска държава, където договориха доставките на българско оръжие и каптагон. След това България се превърна в място за "почивка" на командирите в ИДИЛ. Идваха тук да лекуват раните си, да си правят операции, а някой изнесоха дори семействата си тук. Правителството си затваряше очите за трафика на хора през България, който контролираше Ислямска държава. Затваряше си очите и за много други неща заради сделката от 2012-та.
  • 18 Yavuz

    9 0 Отговор
    Арабите, че не са стока е ясно, но те са винаги дистанционно управлявани от някой. България владееше пазара за доста хранителни продукти в арабския свят и основен конкурент на Израел , но евреите купиха фабриките в България и ги ликвидираха. Службите за сигурност следят само турците, колко печели, колко работници има, дали е член на ДПС (БКП).
  • 19 Мнение

    8 0 Отговор
    Или специалистите немогат да обяснят какво точно закононарушение има или няма никакво нарушение на закона. От казаното се разбра че едни хора държат и раздават едни пари без да ги прехвърлят чрез банки и най различни хора вземат и им дават пари на доверие. Ако отидат в циганската махала във всякаа трета къща ще установят същото.
    Ако нямат доказателства за престъпление най добре е да не се излагат и да не дърпат дявола за опашката..

    Коментиран от #25

  • 20 Тупалката

    5 0 Отговор
    Пълни глупости
  • 21 123

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Еднакво опасни са.
    Други въпроси?
  • 22 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    За да има национална сигурност,трябва да има нация,държава ,суверенитет и нещо ценно.....което да се варди......Май си нямаме вече нищо,което си личи и по скоростта и мащаба на операцията.А резултата ще заглъхне след време с ,,липса ,,на доказателства.

    Коментиран от #26

  • 23 Циганин

    4 0 Отговор
    Алоу данс ли сте денс ли сте защо не разследвате как терористите се снадбяват с български оръжия или ще бръкнете по-дълбоко отколкото ви разрешават.

    Коментиран от #27

  • 24 АзАзАз

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ха-ха-хаааа....":

    А много са два лева....:)....това си е почти 10 минутен телефонен разговор.....за сделка.......
    ...Просто поредната показна "акция" с неоправдани бюджетни разходи и "много шум за нищо"....Може би откриха "топлата вода"-недокументиран ФАКТОРИНГ!!!.....
    И следват доказателства....особено за тероризъм, където всеизвестно е, Прокуратурата ни, правораздавателната ни система, прочие и институциите ни, депутати, първо следва, да се самообвинят за тридесетгодишни бездействия и неправомерни действия........Факти,факти......:)...
    ...Та ще ни се наложи май, да живеем и без два лева в джоба, е, с ГАРАНТИ........:).....
  • 25 АзАзАз

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мнение":

    Те вече 30години дърпат не само Дявола за опашката, ами харчат неоправдано и неправомерни от нашите данъци, без да ни питат!!!.....
    .....Е, според ООН и това "......многократно повторение на претъпни деяния........е ТЕРОРИЗЪМ!!!!......Държавен тероризъм....за Сигурност хич не ми се и пише....:)....
  • 26 АзАзАз

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "ТОЧКАТА":

    Да не би да си врачка?.....:).... Много познаваш, Точка....
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ДОКО

    1 0 Отговор
    ВИЖДАМ САМО ЕДНА ОПАСНОСТ ЗА БЪЛГАРИЯ..И ТОВА СА ЦИГАНИТЕ И ПРЕВРЪЩАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В МАНГАСАРИЯ..С ЛИДЕР ГЕНЕРАЛ БОКО ТИКВОКО..
  • 29 Алгафари не се разбра това сутеньори

    1 0 Отговор
    Ли са, трафиканти на какво, имат 32000 Евра в Шкафче, с какво са толкова, опасни, не се разбира, подканваш Прокоратурата, да търси в Какво да ги Обвини!!! Шефа на ЧСИ му намериха в Ошворка 15 000 000Евро,е това е престъпна група, а ти мълчиш Алгафари!!! Ония първите са Кокошкари в Сравнение с Шефа на Камарата на ЧСИ!!! Пиши за това Алгафари!!!! ЕДВАЛИ!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове