20 Януари, 2019 08:12 10 668 162

България би могла да разполага с F-16 преди лятната ваканция

  • ф-16-
  • f-16-
  • велизар шаламанов

Предстои подготовка на пилотите ни за управлението на такъв самолет

България би могла да разполага с F-16 преди лятната ваканция - 1
Снимка: БГНЕС

България би могла да разполага с F-16 преди лятната ваканция. Това каза за обзорното предаване „Метроном“ на радио „Фокус“ министърът на отбраната в служебното правителство на Георги Близнашки и член на Атлантическия съвет на България Велизар Шаламанов.

Той обясни, че след ваканцията, с приближаването на предстоящите местни избори, парламентът може да има проблеми с вземането на решения в срок.

"България трябва максимално бързо да изпрати писмо заявка за придобиване на F-16 до САЩ. В рамките на 3-4 месеца след това САЩ трябва да изпрати до България писмо с приемане на предложението. Това е и договорът, който страната ни трябва да подпише и ратифицира. Следващата критична стъпка е да бъде платена цялата сума по договора, за да започнат първите стъпки на изпълнението", обясни той.

Велизар Шаламанов обясни, че този проект за превъоръжаване е сложен и за доброто му решение е необходимо създаване на силен програмен офис, който да води преговорите със САЩ и след подписването на договора да стане съвместен офис за цялостна трансформация на ВВС и армията.

"F-16 е най-добрият самолет във военно-технически и стратегически план. Предстои подготовка на пилотите ни за управлението на такъв самолет", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъп

    202 39 Отговор
    Малко по-малко и лека по-лека отиваме към Народен съд v.2.Факт.

    Коментиран от #27

  • 2 Borislav Popov

    34 75 Отговор
    Хайде купувайте ги най на сетне, че нямам търпение и аз да яхна един.

    Коментиран от #21, #22, #51, #59, #78

  • 3 Генералът

    143 37 Отговор
    С тази скъпа подръжка, май самолетите ще хващат паяжина. Ама нали янките взимате решенията на наще управници.
  • 4 mom4eto

    209 52 Отговор
    Избора за F-16 ще остане в историята като една СРАМНА и ПОЗОРНА дата за България! :(

    Коментиран от #161

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Само питам

    58 144 Отговор
    Защо руската българофобска измет изпада в бяс, че България най-накрая ще направи първата стъпка за превъоръжаването на авиацията си? Може би предпочита да се протака още десетина години и всяка година да наливаме в Русия по 200-300 милиона лева?

    Коментиран от #9, #19, #87, #133, #156

  • 7 Крумови Закони

    148 24 Отговор
    България би могла да разполага с F-16 преди лятната ваканция. - сЯ да питам да разполага с Чартежите на Ф16 ли? или със самолета?
    Ако е със самолета, коя лятна ваканция ще да е това - 2025? 2026? щото да припомним, че още няма завод, няма направен един, повтарям един самолет; Ама ние да си ги предплатим, да не ни превари нямкой батка. Сега между другото и поляците са на кантара..
  • 8 Чудомир

    78 18 Отговор
    Ще имаме най-добрият самолет на света! Уау! Йеее! Яко! Ще купим ф16... ко? Не!
  • 9 гошо

    62 19 Отговор

    До коментар #6 от "Само питам":

    защото за това им се плаща на дребните душици...
  • 10 Факт

    44 6 Отговор
    Би могла ,ще и така нататък :)))
  • 11 Гост

    95 12 Отговор
    Лекувайте ги тези "специалисти" бе! И проверете с какво ги черпят по разните там "закуски"!
  • 12 Олрайт

    115 27 Отговор
    Но как ще обучавате пилотите на Ф16 блок В70, след като още самолетите са само проект? Вие прощатските лобита сте просто невъобразимо нагли и е чудно как така нито една институция не ви е арестувала за конфликт на интереси? Най-различни от избор за нас са Грипен СД, Е, Ф35 Су50, Миг-35.Останалото е скъпо и безполезно за нас. Лобитата само ни набутвате с дългове вече 30 г.

    Коментиран от #13

  • 13 Ладно

    42 88 Отговор

    До коментар #12 от "Олрайт":

    Мозъка ви е на хартия. Това си е базовия F-16 с нов радар и други подобрения, като устройство за предпазване на удар със земята, ако пилота загуби съзнание и други подобрения в авиониката. Но задачата на русофирите е да тролите и да дезинформирате, нали?

    Коментиран от #25, #28

  • 14 Боко

    71 11 Отговор
    Като на Горубляне!Цяла боя,претапициран салон,основен ремонт на двг-то и в крайна сметка имате почти нова кола!
  • 15 BФ 22

    65 19 Отговор
    Нали завода още не е построен, как толкова набързо ще са готови , или от тези които вече искат да се отърват и Израел и Португалия и др. държави ща ни ги дадат срещу паричките на най бедната държавичка в ЕС.
  • 16 Трън

    76 20 Отговор
    F-16 е най-добрият самолет във военно-технически и стратегически план.............................................................................................................................................Така само че в музея.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ще си останеш с питането

    62 16 Отговор

    До коментар #6 от "Само питам":

    Я кажи кой управлява последните 10 години и по каква причина не ги е купил? - Имаше и пълно мнозинство още първият път! Какво му пречеше на селянина от Банкя и физкултурника? Май само руски чепове сънуваш наврени в ауспуха ти.

    Коментиран от #26, #32

  • 20 САЩисан

    78 21 Отговор
    Променете първо условията на конкурса, защото по сегашните правила ф16 НЕ отговаря! Задайте новите правила и си го изберете, като иската. Ама ги напишете така, че само той да отговаря на тях. Както, като купихте служебните Аудита и Фолк с Вагени за парламента написахте колко точно да е обема на багажника и на резервоара и съвсем случайно на тези условия отговаряха горните марки. Направете така, чу ви е навик продажници безскрупулни!
  • 21 ДЕДО ГОШО

    34 6 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    ТИ ЩЕ ЯХНЕШ .....КРИВАТА РАКЕТА !!!
  • 22 Хи их хи

    34 0 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    На баба ти метлата с дръжката яхай!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Марица- Матрица

    43 14 Отговор
    Село България в световната икономика! Купувайте си Илюзии и Бг политици! Планът "Тиквата" работи!
  • 25 ГосТ

    28 10 Отговор

    До коментар #13 от "Ладно":

    Еееее гига яката авионика !!! Значи пилота мое си спи и самолета нема се удари в земята при кацане или близки маневри 😂😂😂
  • 26 ГосТ

    51 9 Отговор

    До коментар #19 от "Ще си останеш с питането":

    Комисионната не е била достатъчна тогава. Това е поредното национално и европейско предателство. Не чакайте нищо добро,нито от ЕС нито от Русия повече. Янкитата ще продължат да минават евтинджос с подкупи и брилянтни сделки като мариците,ф16, спиране на Белене и Южен поток

    Коментиран от #33

  • 27 ХА ХА ХА

    13 37 Отговор

    До коментар #1 от "Тъп":

    ГЛУПАЦИТЕ на КОМУНИЗМА ИЗПЪЛЗЯВАТ !
  • 28 Олрайт

    52 7 Отговор

    До коментар #13 от "Ладно":

    Ти какъв си, шегаджия? Няма продажните лобита като тоя и ББ да закупят руски системи, а са добри и по-евтини. Значи остават F, Grippen, Eurifighter ... За нашите летци и цели Грипоена е по-практичен, с по-евтина поддръжка. С толкова врагове начело на държавата ние сме разгромени от 1990 г насам.И 1000 F35 да имаме пак сме губещи. Врага е начело на всички институции, как ще се защитиш??? Поне Грипен са по-непретенциозни и евтина поддръжка. Ф16 не ги превъзхождат особенно. А и Ф16 е по-капризен. Завода, който щял да ги прави за нас не бил изграден......
  • 29 е как

    42 5 Отговор
    да изпратим писмо за заявка за купуване...нали цвъки каза , че ще има преговори и цената щяла да падне !!!! и защо да плащаме цялата сума като при грипените разплащането е разсрочено а и вече ни ги дават и с въоръжението и то 10 е не 8 броя !! каракачанов заяви, че ще ПРЕГОВАРЯ и ако не се подобрят условията ще преговаря и с вторият класирал се а именно грипен а тоя вече да сме превеждали парите !!! а бе тия срам нямат
  • 30 Киро - факиро

    12 48 Отговор
    Агресивна Сърбия взе тралясника МИГ29.Тези, които са против да имаме F16 в модернизирания му вариянт са нацио ално безотговорни предатели, сърбомани и русосифилистици!
  • 31 Гурбетчия

    19 3 Отговор

    До коментар #18 от "москвич-ГОЛЯМА БРАКМА":

    Смотан
  • 32 Само питам

    11 31 Отговор

    До коментар #19 от "Ще си останеш с питането":

    Управляваха Баце, БСП и ДПС и служебния кабинет на руската подлога Радев. БСП си е проруска партия, за която руския интерес е но първо място, Баце след като веднъж руснаците го свалиха от власт гледа "да не ядосаме Путин", а служебния кабинет назначен от Радев направо стопира избирането на самолета за две години. А колкото до руските чипове русофилите ги обслужвате толкова усърдно, че никой не може да се вреди от вас.

    Коментиран от #38

  • 33 Ще си останеш с питането

    7 4 Отговор

    До коментар #26 от "ГосТ":

    Съгласен
  • 34 ГосТ

    36 5 Отговор
    Дребната душица на успелия у живото българин винаги е била характерна с предателствата към собственият си народ и съюзниците си. Тези ковренски номера обаче не вървят никъде по света (за вътрешно ползване може и да са ок) и не се питайте защо сме на това положение и с тази територия.

    Коментиран от #37

  • 35 Животновъд

    14 33 Отговор
    Ваксинирам русофили срещу бяс, руссвинска чума и птичи Грипен. За пенсионери безплатно!
  • 36 Бай Уй

    34 6 Отговор
    Тоя май не е чул последното предложение на шведите.
  • 37 Българин

    13 37 Отговор

    До коментар #34 от "ГосТ":

    Русофилите сте най-големите българофоби и национални предатели.

    Коментиран от #44

  • 38 Ще си останеш с питането

    23 2 Отговор

    До коментар #32 от "Само питам":

    Я дай статистиката по години да видим кой колко и кога? - Не ми говори неща от типа "звездите ми говорят".

    Коментиран от #46

  • 39 Borislav Popov

    5 16 Отговор
    До 21 и 22, тези етапи вече съм ги преминал, стига толкова, ся вече искам самолет да яхна !

    Коментиран от #64

  • 40 само

    36 9 Отговор
    платен трол от козяк може да сложи равенство между шведите и грипен и русофилите !! шведите са водили толкова войни среду руснаците и ги недолюбват .избора е между грипен който е добър за България и старият таралясник на америка като ние трябва да платим за построяването на завода за производството му плащайки цялата цена преди доставката без да са ясни срокове за получаването му и то при условие , че офертата на грипен е много по-добра

    Коментиран от #42

  • 41 дерзайте соросоиди

    40 10 Отговор
    Бързат, джендър-соросоидите! Страх ги е да не изпуснат властта и обещаните милиарди да останат непохарчени! По-опорочен конкурс от това не е имало! Съд ще има за всички - когато и да е!
  • 42 Само питам

    12 29 Отговор

    До коментар #40 от "само":

    Единствено руска подлога може да се прави на загрижен за българската бойна авиация и за българския интерес. За Руските подлоги винаги руския интерес е над всичко, а в случая руския интерес е : Програма максимум-протакане във времето на избора на боен самолет., програма минимум-не допускането в никакъв случай избор на американски самолет съвместим с тези на съседите от НАТО.

    Коментиран от #45

  • 43 цоле

    16 4 Отговор
    ке паднат кат круши наесен
  • 44 ГосТ

    21 3 Отговор

    До коментар #37 от "Българин":

    Въпреки че не съм русофил,аз пък си мислех, че Тея които обявиха война на всички наши съседи едновременно и се включиха на страната на нацистите (вместо да подпишат бърза капитулация) и тези които унищожиха цялата енергетика, индустрия, образование и наука са национални предатели. Или има некво по модерно схващане за предател? И на всичкото отгоре,предадоха и нацистите в края на войната,като си мислеха че ще бъдат от страната на победителите ааааХАХАХА. Каи са,тва къде го има и кой друг напраи така ? 😂

    Коментиран от #47

  • 45 точно

    32 7 Отговор

    До коментар #42 от "Само питам":

    избора на американският таралясник ще остави България без бойна авиация....грипенище ще започнат да изват след 2 години а за американските трябва да се построи завода за се изпълнят заявките на две страни преди нас и после идваме ние ....та поне 5 години чакане не ни мърда !! за съвместимост с нато то има натовски държави в сгрипен и те са НАПЪЛНО СЪВМЕСТИМИ !! а най добре е нато да се разпадне и да имаме европейска армия с европейско въоръжение !! не ни трябва за съюзник турция...разбра ли бе еничар

    Коментиран от #48

  • 46 Само питам

    8 19 Отговор

    До коментар #38 от "Ще си останеш с питането":

    И сам можеш да си направиш статистиката, бе путлераст. А, че Баце винаги е шикалкавил по въпросите на превъоръжаване на армията "за да не ядоса Путин", то знае всеки. И в момента тупа топката около тъч линията и протака, та белким не ядоса джуджето.

    Коментиран от #60

  • 47 Българин

    12 25 Отговор

    До коментар #44 от "ГосТ":

    Русофил =българофоб =национален предател.

    Коментиран от #52

  • 48 Само питам

    11 28 Отговор

    До коментар #45 от "точно":

    Ако има еничари, то сте вие руските еничари, които вече 140 години вредите на България. И самолетите ще дойдат навреме, не се кахъри. Ти да не си Румен Грипена, та те е яд да изпустатата комисиона?

    Коментиран от #50

  • 49 Психиатър

    10 23 Отговор
    Русофилията е тежко психично заболяване. Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение.

    Коментиран от #114

  • 50 айде

    25 6 Отговор

    До коментар #48 от "Само питам":

    посочи кога навреме ще дойда американските ....то едно е да тролиш друго са фактите !! а точно комисионните са за американските самолети....да платиш повече за стара технология над 30 години която никой нормален вече не иска но заради няколко продажника наново ще строят завода който са били закрили поради морално амортизиране.

    Коментиран от #53

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ГосТ

    16 5 Отговор

    До коментар #47 от "Българин":

    Кой не скача е червен 😂😂😂 още тогава трябваше да ни светне ЧЕРВЕНАТА лампа какви са се устремили към държавата власт....все умници 😂
  • 53 Само питам

    8 17 Отговор

    До коментар #50 от "айде":

    Досега няма инфо за комисиони с американски самолети, защото преговорите се водят не с Локхийд Мартин а с американското правителство и сделката трябва да бъде одобрена от Конгреса. И на двете места имат нулева толерантност към корупцията. А ако напишеш в Гугъл "Грипен корупция", ще видиш какво ще излезе. В Чуфия и Унгария със сигурност е имало комисиони а и у нас се плаща по медии и "експерти" за лобиране.

    Коментиран от #58

  • 54 Borislav Popov

    8 12 Отговор

    До коментар #51 от "Кире от северозападо":

    Ти си го яхнал руския още от раждането си, стой си на него.
  • 55 баба ванга

    8 8 Отговор
    ке стане ф16 ще е
  • 56 Луди хора

    17 7 Отговор
    Та тоз модел, още не е създаден...после тестове и др...И защо, америка използва ф35 и др, кат 16ките, са толко велики?Срам...подредените безсмислени (те и космически от стар трек да бяха, без ПВО, пак са просто патки, за разстрел)
  • 57 СТЕПАН

    10 5 Отговор
    Много взехме да бързаме като на война да не би бюджета да е в опасност да отлети до лятото или процента да се изгуби Докарайте един по сигурно два та да сме сигурни че ще се разминават без да се блъснат Идеята ми е всяка година по два по гергьовден така ще имаме безплатно на година по два а разходите ще са за тяхна сметка и комисионните ще си остават в бюджета 10 години по 2 броя безплатно ще сме имали 20 без разходи и без това само ще бутат комините
  • 58 Питай

    10 3 Отговор

    До коментар #53 от "Само питам":

    Щото там се води лобизъм,а на всички други места подкуп.

    Коментиран от #61

  • 59 Воrislav Ророv

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Ти гледай да не яхнеш Моя, че голямо хвърчене ще падне- напред, назад и нагоре, надолу!

    Коментиран от #147

  • 60 Ще си останеш с питането

    12 2 Отговор

    До коментар #46 от "Само питам":

    Аз отдавна съм я направил, само че исках да видя колко си наясно. Да та в трол-а. Защото най- лесният начин да заковеш някого е като го накараш сам да извади фактите и после го "ушиеш" със собствената му теза. Самият факт, че отказа да прегледаме годините, кой и кога управлава и за колко време, говори ясно, че вече си наясно с погрешността на тезата си. - Усети чепа на задникът си и започна с типичното поведение на Миндил. Никой не харесва битирмишите. Щом вече си започнал да правиш свирки, всички ще те чукат на общо основание, просто защото знаят че даваш не особено трудно

    Коментиран от #62

  • 61 Само питам

    6 11 Отговор

    До коментар #58 от "Питай":

    Много по прозрачно е когато преговорите се водят между правителства и се ратифицират от парламентите, не си ли съгласен?

    Коментиран от #79

  • 62 Само питам

    2 5 Отговор

    До коментар #60 от "Ще си останеш с питането":

    Сега успокои ли се?
  • 63 Next

    14 6 Отговор
    А пък след новата оферта от Грипен
    (10 Обурудвани изтребителя) много ми чудно чичо Фестър-цвъки какви лъжи ще съчини.
  • 64 Кире от северозападо

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Borislav Popov":

    А до 51 ?
  • 65 Воrislav Ророv

    16 8 Отговор
    Грипените трябва да ги купим задължително, защото иначе ще ги платим като съдебна санкция, но няма да получим нищо срещу тези пари!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 66 АНТИгерб

    11 6 Отговор
    Да преплатим цялата сума по-бързо, за да си вземат КОМИСИОННИТЕ
    крадливите гербери.

    Коментиран от #69

  • 67 Bahti

    5 3 Отговор
    Бе те тука са еф 16 у мазето. И ми викат ква е тая ракия бре. Викам, че ще им Уважим майките.
  • 68 мнение

    16 4 Отговор
    От заглавието правя извод, че правителството на Борисов може да падне преди лятната ваканция. Управниците не разбраха ли, че България няма да купи F-16 и напразно се морят. Доста членове на управляващата ГЕРБ вече ги разглеждам като ходещи мъртъвци. Ще ги застигне руски куршум, като отплата за калните номера, които от години играят на руснаците. Финансовите загуби, които претърпяха руснаците многократно надвишават цената на живота на управляващите от ГЕРБ и това няма да остане без последици.

    Коментиран от #72

  • 69 Воrislav Ророv

    19 5 Отговор

    До коментар #66 от "АНТИгерб":

    Разбира се, но крадливите гербери трябва да са сигурни, че ще бъдат обесени преди да похарчат и долар от тези комисионни. Съд Народен за тези изменници и предатели и смъртни присъди, това ще им е наградата!!!!!
  • 70 Воrislav Ророv

    18 3 Отговор
    Долу Тиквата и неговата шайка бандити и пребоядисани комунисти!!!!!! По думите на ДЖЕНДЕР-АЛА Брийдлав, българските ф16 трябвало да пазят Естония.... Представете си го това!!!!
  • 71 Тъжно русофобчи

    15 4 Отговор
    Колеги русофобчета, които сега сте тъй весели и скачате като маймуни, стотинките на чичко Шорош, омразата към братята руси и предателството на род и Родина ме докараха до състояние, в което се насирам зверски и така тъжен, че дори огледалото го е страх и гнус от вида ми и не ми да дава да се погледна в него! Това да съм соросоиден джендър - русофоб, е най-мръсната и долна форма на пеерастията! Опс, пак са изпуснах... ей ся ша са обадя на чичко Шорош за още памперси!

    Коментиран от #73

  • 72 Органите

    3 14 Отговор

    До коментар #68 от "мнение":

    Отправяш косвена заплаха за физическа ликвидация на българския премиер. Като се има пред вид, че през последните два века руския куршум, нож, бомба и т. н. е използван от русофилска ръка, очаквай скоро да те профилактираме.

    Коментиран от #89, #137

  • 73 Българин

    4 12 Отговор

    До коментар #71 от "Тъжно русофобчи":

    Род и Родина я предавани единствено руските подметки.
  • 74 Деам

    15 1 Отговор
    Краварите като много искат да сме с техни самолети, защо не ни ги подарят ?
  • 75 бат танас

    10 0 Отговор
    малоумници
  • 76 тоя с катъра

    14 1 Отговор
    А аз да попитам по какво точно е специалист Капутизар Шаламанов
    И тия пари от къде ще ги вземем??? Аман от платени подложки!!!
  • 77 Н Х Г Честно казано

    6 5 Отговор
    Всъщност това е лада но с халогенни фарове и други дребни екстри.
    Стига да иска бай Дони може по най бързия начин може да ни снабди,
    Това не са българи , а са американци , БЪРЗИ И ШУМНИ И ЯРОСТНИ, И МОЖЕЩИ , И УСПЕШНИ.
    Те не ползват албански рептани и български мързел и балкански мантилитет.
    Наистина е най масова и успешна машина е F -16 .
    ЛОШОТО Е ЧЕ С ЕДИН ДВИГАТЕЛ, но и грипенът е също с един двигател.
    Аз бих избрал F - 18 хорнет , подобрения вариант с оборудване на F - 16 .
    Успех на комисионери и лобисти .
    ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ ПОБЕДИ В ТОЗИ КАЗУС,: а именно една бедна държава купува бутикови и не належащи точно сега от тези хвърчила .
    При положение че има по трудни задачи за решаване като беднотия, мизерия, демогравски проблем.
    За чий .ур са ми тези самолети като няма хора в държавата ни???
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Първо виж

    12 1 Отговор

    До коментар #61 от "Само питам":

    какво е доверието към парламента и правителството и тогава пиши глупостите си.
  • 80 Явор

    4 0 Отговор
    Ами може празните планери ако се докарат
  • 81 Gost

    5 2 Отговор
    Какви русофили и публороби сънувате, руснаците нямат никакво отношение към сделката. Ако си представим хипотетично, че България ги пита за самолети, със сигурност веднага ще откажат да предоставят оферта.
  • 82 ТОЧКАТА

    5 2 Отговор
    Много се разбързаха юдите...Още малко и ще викнат,,кой не скача......,,,щото те не са спрели да скачат и за друго сили не им остават.
  • 83 ТОЧКАТА

    6 1 Отговор
    Ретрополитици....за ретросамолети....Пълен синхрон на юроша от козяк.
  • 84 Киро

    14 1 Отговор
    Нарисуваният самолет ще пристигне не по-рано от 5 години от подписване на договора.А такъв договор още няма.
  • 85 Бай Мангау

    2 2 Отговор
    Що са карате бре ,алъци с алъци? Не сте казали и от Майка Индия ша ви докарам квито самолети сакате!И обучени пилоти в Шекера имам.
  • 86 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    ....който назе слуша,той ще пълни гуша....Този бая вече се е оял, но и още иска.
  • 87 333

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Само питам":

    Можем да платим F-16 изцяло. Комплекса ще бъде доставен доста по-късно, след 3 години и половина най-рано. И междувременно, ще плащаме издръжката на скъпия МИГ, който е близо два пъти по-скъп на час полет от F-16. За тия пари ще ни доставят 16 Gripen. Първата оферта беше за под милиард за F-16 не стигат 1.8 милиарда. Цената не се увеличава пропорционално, защото наземната инфраструктура в известна част си е еднаква за 8 и за 16 самолета. И ще ни ги доставят по-бързо. Грипен се справя повече от прекрасно на учения на НАТО срещу F-22 дори, по-добре от много други уж по-добри самолети, и то по-старата версия от този, който ни предлагат. Няма никакво значение кой е по-добър на хартия. И стария F-16 block 50/60 е по-добър на хартия. Във въздуха на симулация на бойни действия 5 F-16 срещу 3 Грипен правят резултат 5-0, 5-0, 5-1 в три рунда на най-голямото учение на НАТО.
  • 88 Той

    10 1 Отговор

    До коментар #23 от "се се се ре УМРЕ урааааааааааааа":

    Те и самолетите са западни, ама защо най скъпия и все още несъществуващ искат да купят. Явно така ще има най много на джоб.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Доктор Охболи

    7 1 Отговор
    Или заглавието лъже, или Шаламанов, или и двете заедно. Няма как да имаме самолети преди лятната ваканция, освен на хартия. В реалността ще е след 5-7 години или дори по-късно. Другата не истина е, че Ф-16 са най-добрите самолети. Не ми се влиза в спорове, но няма как едномотерин самолет да е по-добър от двумоторен.

    Коментиран от #93

  • 91 Ами как да има -

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "москвич-ГОЛЯМА БРАКМА":

    - като Миг-ът го засича от двойно по-голямо разстояние и го държи на мишка,а F-a като стигне половината че и 1/3 от обхвата на радара и му изписва на дисплея че вече е свален... :)
  • 92 Гост

    8 2 Отговор
    Направих си труда да видя колко струва един СУ-35, който е многоцелеви изтребител . Цена от 40 до 65 милиона долара, т.е. за 10 самолета ще дадем 400-650 милиона, което сравнено с 1,8 милиарда е просто смешно, за толкова пари можем да купим 30 СУ-та. И недейте да почвате с простотиите, че Ф-16 са по-добри.
  • 93 onq s konq

    0 6 Отговор

    До коментар #90 от "Доктор Охболи":

    Докторе,докторе...Май не разбираш че ПОВЕЧЕ МОТОРИ НА БОРДА ЗНАЧИ И ПОВЕЧЕ ДЕФЕКТИ?И тр да ти е ясно,че Ф-16 е БМВ-ТО В САМОЛЕТОСТРОЕНЕТО!А да си виждал БМВ с 2 двигатела?/електрическите не се броят/

    Коментиран от #96, #97, #103

  • 94 Бачо Киро

    4 0 Отговор
    Искаш да кажеш да завършите далаверките. Самолет не може да има след като нито заводът съществува, нито сме първи в списъка...
  • 95 Витоша

    7 0 Отговор
    Робите ще слугуват с ф16
  • 96 Бачо Киро

    6 0 Отговор

    До коментар #93 от "onq s konq":

    Страхотно сравнение... Що си не гледаш курника...
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Органите

    2 4 Отговор

    До коментар #89 от "Кой,заплашваш с т.н."органи"...":

    Идваме путлерастка амебо!

    Коментиран от #102, #105

  • 99 Витоша

    9 1 Отговор
    Родината е гробница, хората се чудят как да живеят, но ф16 ще има отгоре.
  • 100 Витоша

    8 1 Отговор
    После, като купим ф16 само някой да е посмял да събира помощи за сираци, операции, и други !!!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 ЧАКАМ ...

    4 1 Отговор

    До коментар #98 от "Органите":

    ...ви

    Коментиран от #106

  • 103 Доктор Охболи

    3 1 Отговор

    До коментар #93 от "onq s konq":

    Да спориш с глупав човек - себе си да не уважаваш. И понеже си върл фен и на Илона Мъскова вероятно, я кажи колко двигателя има Фалкън Хеви и защо са толкова много?
  • 104 Рубладжийче

    0 5 Отговор

    До коментар #101 от "Валери":

    Прототип е Су 57, бе русофилче умно, непоръбено!
  • 105 Айде...Бе ШМАТКО.....

    3 1 Отговор

    До коментар #98 от "Органите":

    ...ЩЕ ИДВАТЕ ЛИ ? ИЛИ АЗ ДА ИДВАМ.....ШМАТКООООООООООО

    Коментиран от #107

  • 106 Органите

    0 8 Отговор

    До коментар #102 от "ЧАКАМ ...":

    Барикадира ли се вече? Защо руските гниди изпадане в истерия като усетите дебелия?

    Коментиран от #108

  • 107 Органите

    1 5 Отговор

    До коментар #105 от "Айде...Бе ШМАТКО.....":

    Чакам те на Позигано 20 русофренико!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Витоша

    5 0 Отговор
    Новият идиом във българският език- Яжте ф16 !!!

    Какво има за ядене? - ф16!!!

    Коментиран от #112

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Органите

    1 3 Отговор

    До коментар #108 от "ХА ХА ХА...":

    Наказателен кодекс:
    Чл. 144. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28/82 г. и бр. 10 от 1993 г.) Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване не би могло да възбуди основателен страх за осъществява нето му, се наказва с лишаване от свобода до шест месеца или с глоба до пет хиляди лева.
    (2) (Изм. - ДВ, бр. 28/82 г. и бр. 10 от 1993 г.) За закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му, или спрямо лице, ползуващо се с международна защита, наказанието лишаване от свобода до една година или глоба до шест хиляди лева.
    (3) Ако деецът се е заканил с убийство, наказанието е лишаване от свобода до три години или задължително заселване.

    ЩЕ БЪДЕШ КРАЛИЦАТА НА ЦСЗ!
  • 112 Пирин

    2 7 Отговор

    До коментар #109 от "Витоша":

    На вас русофилите ядене не ви трябва, достатъчно ви е лизането на задника на Путин.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Лекар а не диагноза

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "Психиатър":

    Да си "фил", значи да обичаш. Обичта не влиза в определенията за психопатология за разлика от фобиите. И тъй като сте "фоб", то би следвало да се "погрижите" за здравето си.

    Коментиран от #115

  • 115 Психиатър

    2 4 Отговор

    До коментар #114 от "Лекар а не диагноза":

    Необходимо условие да си русофил е да се българофоб!

    Коментиран от #121

  • 116 Честен

    4 1 Отговор
    Най-рано след 5 години може да очакваме доставката на първия от 8-те ако се договорят

    Коментиран от #118

  • 117 onq s konq

    3 8 Отговор
    Защо бе РУСКОИЗПОВЯДВАЩА СГАН ритате срещу ИСТОРИЧЕСКИ ЗАКОНОМЕРНИ ПРОЦЕСИ НА ДЕМОКРАТИЗИРАНЕ НА БГ И КАТЕГОРИЧНОТО ОТХВЪРЛЯНЕ НА РУСКИЯ ЯРЕМ,НАЛОЖЕН НИ ЗА ЦЕЛИ 45Г?!А на 10 Ноември когато ЦЕЛИЯТ НАРОД пя по площадите "КУРАЖ ДРУЖИНА ВЯРНА СГОВОРНА,НИЙ НЕ СМЕ ВЕЧЕ РУСКА РАЯ ПОКОРНА"---вие МЪЛЧАХТЕ,ЩОТО СТЕ БИЛИ "НЕМУЗИКАЛНИ"?Ами ходете на уроци по пиано и солфеж бе "еди каквиси" такива-НИКОГА НЕ Е КЪСНО е казал мъдрецът!

    Коментиран от #138

  • 118 Само питам

    1 3 Отговор

    До коментар #116 от "Честен":

    Ти ли ги произвеждаш или просто си тролиш?
  • 119 Az be kaun

    5 1 Отговор
    В една битка не винаги оцеляват най добрите особенно в небето там е доста специфично .f 16 е най скапания самолет горедолу една трета от произведените самолети са се разбили

    Коментиран от #120

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Лекар а не диагноза

    3 1 Отговор

    До коментар #115 от "Психиатър":

    Личи си, че и идея си нямате от психология и психопатология. "Филът" на нещо, не го прави "фоб" на друго нещо. Русофилът може да е едновременно с това и американофил дори. Това, че от "камбанарийката" на русофобията, не разбирате мотивите на останалите, не прави от не споделящите "убедеността" ви "българофоби", тъй като не сте представител на масово споделяният в обществото възглед. Изхождайки от от тази гледна точка и от "склонността" ви да мразите, спокойно може да определим вас и подобните ви като "българофоби".

    Коментиран от #122, #123, #124, #127

  • 122 Психиатър

    1 4 Отговор

    До коментар #121 от "Лекар а не диагноза":

    Необходимо и достатъчно условие да си русофил е да бъдеш българофоб!
  • 123 Не съм сигурен

    2 1 Отговор

    До коментар #121 от "Лекар а не диагноза":

    Това с русофилите и русодобите е като с Левски-ЦСКА, няма как да си привърженик на единият отбор и да не мразиш другия. Между другото когато съм контактувал с руснаци и рускоговорящи украинци, не съм забелязал да изпитват омраза към запада, даже към америка. Бих казал даже имат положително отношение. По скоро съм чувал пренебрежителни коментари, но не и омраза. Мисля това си е наше родно явление, усилващо се с понижението на интелектуалният багаж
  • 124 Доктор Охболи

    1 1 Отговор

    До коментар #121 от "Лекар а не диагноза":

    Не искам да се бъркам в спора ви, но "филията" също е психопатология. Да вземем например геронтофилията, педофилията, зоофилията, копрофилията...Не вярмвам това за Вас да са нормални неща.

    Коментиран от #130

  • 125 збдфнгдн

    4 2 Отговор
    Грипен е доказано 2 пъти по-добър, по-модерен, по-евтин и перфектен за работа в България! В момента се обслужват просто интереси заради НАТО! Пълна скрап са нашите политици и военни. Прочетете в интернет кое е по-доброто.. Ф-16 е нищо сравнение с грипен.
  • 126 fdnjdgjf

    3 2 Отговор
    Грипен е доказано 2 пъти по-добър, по-модерен, по-евтин и перфектен за работа в България! В момента се обслужват просто интереси заради НАТО! Пълна скрап са нашите политици и военни. Прочетете в интернет кое е по-доброто.. Ф-16 е нищо сравнение с грипен.

    Коментиран от #129

  • 127 Българин

    1 6 Отговор

    До коментар #121 от "Лекар а не диагноза":

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.

    Коментиран от #131

  • 128 12345

    4 1 Отговор
    Прочетох само заглавието. Това е напълно невъзможно. До лятната ваканция няма да имаме договор, а самолетите - евентуално след 5-6-10 години. Ама какво се учудвам. Казва го някакъв "атлантик".
  • 129 Анонимен

    0 1 Отговор

    До коментар #126 от "fdnjdgjf":

    Сигурно си чел за бъдещият Грипен JAS39 E/F ние такъв няма да купуваме нашият е C/D ,и е с доста скромни възможности, каквито впрочем са и нашите финансии Тези самолети са безсмислени без НАТО, идеята е че ще се ползват заедно с ВВС на останалите съседни страни, в противен случай са пари хвърлени на вятъра. 8 самолета са безсмислено малко.
  • 130 Лекар а не диагноза

    1 1 Отговор

    До коментар #124 от "Доктор Охболи":

    В изброените случаи и други такива( некрофилия например) патологията се заключава в "обекта", към който е насочена "обичта". Не можеш да наречеш "некрофоб" този, който не желае да "спи" с умрели.

    Коментиран от #150

  • 131 Лекар а не диагноза

    2 2 Отговор

    До коментар #127 от "Българин":

    Познавам много руснаци, както и "представители" на други нации. Със сигурност руснаците са последните, които имат "Публикувано във факти.бг: маниакалната идея, че руснаците са уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света" . Виж, в представители на други нации често съм забелязвал подобни "претенции".

    Коментиран от #134, #135

  • 132 Витоша

    5 1 Отговор
    След като Българинът в най бедната Държава-кара автомобили 2-3 употреба с Некачествени горива, да ни подарят втора употреба самолети, заедно с поддръжката за базите, които ползват безплатно!!! -да има на какво да се учат момчетата, ако не-ремонт на старите самолети !!!

    Коментиран от #136

  • 133 687

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Само питам":

    И да питаш и да не питаш в следващите поне 5 години ще поддържаме Миг-29 понеже F-16 няма да са готови. Не знам на какво се радваш!
  • 134 Абсолютно

    1 2 Отговор

    До коментар #131 от "Лекар а не диагноза":

    По скоро се изживяват като закрилници на народите от този регион, това съм го чувал с ушите си ,,те имат нужда от нас , не ние от тях,, Те са лултурата и цивилизацията, а ние сме недоразвити аборигени .
  • 135 Българин

    1 6 Отговор

    До коментар #131 от "Лекар а не диагноза":

    Ти си диагноза, не лекар. Ограниченият ти личен опит не е основание да правиш фундаментални обобщения и изводи. А като прибавим и факта, че си руски ибрикчия излиза, че всичките ти писания са руска пропаганда.

    Коментиран от #141

  • 136 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #132 от "Витоша":

    Толкова се дъвче тая тема, как пък не разбра че не са втора употреба, а няма да бъдат произведени в следващите 5години, ми тя статията е за това, ти щом това не си разбрал, какво изобщо пишеш?

    Коментиран от #140

  • 137 мнение

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Органите":

    Това е само едно частно неангажиращо никого мнение. Такова е и заглавието му. Никакъв друг смисъл, най-малкото заплашителен, не трябва да се вменява. Съжалявам, че предизвиках такива бурни емоционални реакции. Успокойте страстите и на трезв ум нека всеки разсъждава как е най-добре за държавата и за народа. Ние всички сме членове на това общество и всички зависим един от друг.
  • 138 Олрайт

    4 3 Отговор

    До коментар #117 от "onq s konq":

    Господин, ездачи, язденето на магаре не е като анализа на процеси. Ние не сме демокрация и през НРБ и сега, защото управляват тоталитарни групировки, чужди слуги, които не ни питат нас българите. народ, а ни ограбват, предават и унищожават. От АТЛАНТИТЕ, ние българите сме видели само зло, а Атлантически клуб управлява България.... Как ще сме добре? Аннунаки не завещаха да слугуваме на Атлантическия и Юдеи, а да живеем справедливо и да си пазим суверенитета, който чужди лакеи и ГЕРБ в това число рушат и до днес. Редно е да мразим злото, като Костов, и други вътрешни и външни врагове, а не приятелите си, нали? Приятели ли са ни Дънди и други, ограждащи ни ресурсите и ББ и хиляди тук, които толерират това? Русия иска да продава газ, и ББ блокира по чужда заповед Южен поток, това не е ли враждебен акт на властта? Иран предложи евтини доставки, а властта блокира и това, но не блокира сондажите и грабежите на Монсанто и други? Русия ли е виновна за бедите ни или Атлантите и слугите им тук???

    Коментиран от #139

  • 139 Ладно

    1 4 Отговор

    До коментар #138 от "Олрайт":

    Защо лъжеш руска подлого? От Съединението до днес Русия е най-големия враг на България! Русофилите никога не сте били българи, а руски слуги и еничари и не бб спря потока а Орешарски. Не, че бб щеше да постъпи по-различно, но лъжата си е лъжа!

    Коментиран от #157

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Лекар а не диагноза

    2 1 Отговор

    До коментар #135 от "Българин":

    Високото самомнение е липсата на "възпитание" са типични симптоми за синдрома на Дънинг-Крюгер.

    Коментиран от #142

  • 142 Българин

    2 4 Отговор

    До коментар #141 от "Лекар а не диагноза":

    Българофобията, съчетана с русофилия е синдром на Димитров-Шаренкова-Сидеров.

    Коментиран от #143

  • 143 Лекар а не диагноза

    3 2 Отговор

    До коментар #142 от "Българин":

    Неуважаеми, търкалянето в кал може да е вашата дисциплина, но в нея не смятам да участвам. Даже не мисля дори да ви гледам, защото произвеждате пръски.

    Коментиран от #144, #146

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 F-35

    5 2 Отговор
    Белгия договаря закупува на 32 броя от най-модерния стелт самолет F-35. Договорката е за 32бр.самолети обучение на пилоти, въоръжение, подръжка до 2030г. и изграждане на два хангара. Цената е 7.82 млрд. ЛЕВА за тези 32 стелт изтребители.

    Коментиран от #155

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 йьйь

    4 0 Отговор
    някъде прочетох "Москвич 403 с компютър от кайен"- е това е 70
  • 149 Димов

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Следващата критична стъпка е да бъде платена цялата сума по договора, за да започнат първите стъпки на изпълнението", обясни той." - Не съм чувал, някъде, някой клиент в голяма сделка, да иска да плати всичко наведнъж, вместо на разсрочено. Дори икономически могъщите страни искат разсрочено плащане. Явно ние сме по-цъфнали от тях, та да напираме, да платим всичко от раз. Тоя чичка много напира да даваме много пари наведнъж. Доста подозрително.

    Коментиран от #154

  • 150 Доктор Охболи

    0 0 Отговор

    До коментар #130 от "Лекар а не диагноза":

    От такава гледна точка сте напълно прав.
  • 151 МИХАЙЛОВ

    4 0 Отговор
    ...ОСВЕН ТОВА...
    ЕТО КАК ЩЕ БЪДАТ ПРОИЗВЕДЕНИ И ДОСТАВЕНИ НА БЪЛГАРИЯ
    "НОВИТЕ" ОСЕМ БРОЯ "Ф-16 БЛОК 70"...
    ....ПЪРВО ПРЕДСТОИ ЗАВОД ДА СЕ СТРОИ В САЩ
    КАТО В ТОЗИ ЗАВОД ЩЕ СТАВА СГЛОБЯВАНЕТО ИМ
    ....ВТОРО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗВАДЕНИ
    ОСЕМ СТАРИ ЧЕТИРИДЕСЕТГОДИШНИ Ф-16
    ОТ ПЯСЪЦИТЕ
    НА ПУСТИНЯТА АРИЗОНА
    ОТ МОРГАТА ЗА СТАРИ САМОЛЕТИ
    КЪДЕТО СА РАЗФАСОВАНИ И КОНСЕРВИРАНИ
    И ПРЕСТОЯВАТ ОТ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ
    ТРЕТО - ОТ ТЕЗИ СТАРИ Ф-16
    ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ КОРПУСИТЕ ИМ,
    КОИТО ЩЕ БЪДАТ ШЛИФОВАНИ И ЛЪСНАТИ
    ЧЕТВЪРТО - КЪМ ТИЯ СТАРИ БРАКМИ
    ЩЕ БЪДАТ НАКИЧЕНИ НОВИ СИСТЕМИ,
    РАДАРИ И ЕЛЕКТРОНИКА...
    ПЕТО - КРИЛАТА ЩЕ БЪДАТ ПРОИЗВЕДЕНИ
    ОТ ИНДИЯ ТОЧНО ТАКА - ИНДИЙСКИ ЗАВОД
    В ДЪРЖАВАТА ИНДИЯ...,
    ...ИНДИЙЦИТЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОБУЧЕНИ
    ЗА ТОВА ПРОИЗВОДСТВО И ДА ГО УСВОЯТ...АКО УСПЕЯТ...
    ...ШЕСТО - "НОВИЯТ" "Ф-16 БЛОК 70
    ЩЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗПИТАН, ТЕСТВАН, ДОРАБОТВАН
    ....СЕДМО - САЩ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДОСТАВКИ,
    СЛЕД ПЕТ ШЕСТ ГОДИНИ, ПО ДВА САМОЛЕТА ГОДИШНО,
    НО ПЪРВО ЗА БАХРЕЙН И ДРУГИ
    КОИТО СА ГО ПОРЪЧАЛИ ПРЕДИ БЪЛГАРИЯ
    - ОСМО СЛЕД СЕДЕМ ОСЕМ ГОДИНИ
    САЩ ЩЕ ДОСТАВЯТ ПЪРВИТЕ ДВА БРОЯ Ф-16 ЗА БЪЛГАРИЯ,
    АКО ДО ТОГАВА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД
    НЕ СЕ Е РАЗБУНТУВАЛ И СВАЛИЛ ОТ ВЛАСТ
    РЕЖИМА НА ФАШИСТКО-МАФИОТСКАТА ХУНТА - ГЕРБ...
  • 152 Витоша

    2 0 Отговор
    Само абсолютен изрод може да купува с отнемане на залъка на мизерните български деца самолети ф16
  • 153 Вили

    0 1 Отговор
    Руските мекерета хем казват, че самолетът е на чертожната дъска хем бил от времето на Виетнамската война.
  • 154 Любопитно

    1 0 Отговор

    До коментар #149 от "Димов":

    С тези самолети ,каквито и да са, ще воюваме ли или ще се защитаваме?
  • 155 Albert

    0 0 Отговор

    До коментар #145 от "F-35":

    И да дадеш 10 милиарда пак няма да ти дадат ф35 никога
  • 156 jforfk

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Само питам":

    Не мога да разбера как може да има толкова заблудени хора. Като Вас и г-н Шаламанов. Ами и бабите вече знаят, че Ф16 блок 70, за които се говори още са само на хартия. Няма НИТО ЕДИН произведен, приет на въоръжение и дори съществуващ самолет от тази модификация. Даже се появиха публикации че тепърва ще се строи завод за поизводството му. Колкото до "най-доброто за нас" защо САЩ ни предлагат самолет проектиран, като планер, преди поне 45 години е тайна, която само защитниците на този самолет знаят. А защо като е "най-добрия" след него са разработени Ф/А 18, Ф117, Ф22 и Ф35?! Ами като е най-добър няма нужда да се разработва нищо ново. Произвежда се и толкова. И на този въпрос никой не отговаря. И последно защо, като пазим южният фланг на НАТО и САЩ разчитат на нас не ни осигурят БЕЗПЛАТНО самолети. Нима за тях Южният фланг не е важен? А искат от нас да платим едни 2 млрд пък после, като вземат парите, "ще видим" ... Може би, другия век, ще ги доставим.
  • 157 jforfk

    0 0 Отговор

    До коментар #139 от "Ладно":

    И кога сме видели добро от ангилчани и американци? За какво загина капитан Списаревски? Защо няма нито един паметник на достойните немски пилоти, под командването на хауптман Герхард Вагнер бранили и загинали над София против АНГЛОАМЕРИКАНСКАТА АВИАЦИЯ?! Значи моят дядо и баща, свидетели на бомбардировката и едва незагинали са видели само добро? От "прекрасните англоамерикански подаръци". Я пребройте колко англичани и французи са на ръководни длъжности като паши в армията на султана през освободителната война1877-8 година. /Не ме интересуват руските интереси тогава ... За България те тогава са били добри. Давали са ни независимост./ И от тези същите Вие виждате само добро? Вижте в историята плана на Чърчил за България след 1945. И кой се е противопоставил срещу накъсването на България и редаването на наши територии на гърци, сърби и турци.
  • 158 Бай Благой

    0 0 Отговор
    Ф-16 е най-лошия избор за България.
    1. Морално остарели технологии;
    2. Висока цена;
    3. Чисто технически с този въздухозаборник отдолу ще има да си ремонтираме двигатели до второ пришествие.
    Само че аз отдавна бях казал, че това ще е самолета който нашите измекяри ще закупят - именно заради комприматите, които американците имат за Винету и апартаментчика.
  • 159 Тоя

    0 0 Отговор
    явно не се чува какво говори или просто си политиканства.
  • 160 Пламен

    0 0 Отговор
    8 самолета
  • 161 Григор Колев

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "mom4eto":

    Избора е между F16 и грипен
    Какви русофили бълнуваш
    Виж ако беше между F16 и Су35
    Щях да съм русофил на 100%
  • 162 Григор Колев

    0 0 Отговор
    Абе нашите защо наистина не вземат да поискат една оферта за 4 броя Су35
    Доста по вече работа ще свършат, ако си вдигнем и МиГ29
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове