Last news in Fakti

21 Януари, 2019 12:30 5 303 28

Кметът на Стара Загора иска 5000 лева за "смешник" във фейсбук

  • живко тодоров-
  • смешник-
  • фейсбук

Живко Тодоров съди съгражданин за обидата

Кметът на Стара Загора иска 5000 лева за "смешник" във фейсбук - 1
Снимка: БГНЕС

5000 лева обезщетение иска кметът на Стара Загора Живко Тодоров от свой съгражданин, нарекъл го "смешник" във фейсбук, съобщава БНР. Това се разбра на първото заседание по делото на Тодоров срещу 26-годишния Иван Киров.

Причина за тъжбата на Тодоров са два коментара на подсъдимия под публикация в "Група за истината за Стара Загора" в социалната мрежа от 15 август миналата година. В единия Киров е написал "Щото тоя смешник дори не е в града...", а във втория - "Крадоха, копаха, ср.ха и си тръгнаха после пак го изберете".

Кметът Тодоров обаче приел коментарите като обидни и клеветнически твърдения, които довели до промяна физическия му и психически статус, а мислите му били "обсебени от анализ на верността на написаното вместо към позитивното решаване на проблемите на Общината ни".

"Използването на жаргона "смешник" цели охарактеризирането ми като лек, комичен човек, когото не можеш да приемеш сериозно. Напротив на това – множеството от хората ме приемат като сериозен и отговорен, отдаден на работата си и проблемите на града и общината човек. Сам за себе си имам същата оценка. Изразът е лесно запомнящ се и поради това – труден за пренебрегване, като изисква продължителен период за възстановяване на пълноценното усещане за ненакърнени чест и собствено достойнство, както и изчистване от мисленето на читателите на съмненията относно вида който му представя", пише в тъжбата си кметът.

Пред съда адвокатът на кмета Светослав Миневски заяви, че клиентът му е склонен на извънсъдебно споразумение. Адвокатът на подсъдимия Иван Киров - Станимир Ченалов, обаче отказа споразумение.

"Не смятаме, че е необходимо постигането на такова, тъй като самата дума "смешник", проверете в официалното издание на Българския тълковен речник, не е обидна дума. Това, че някой я възприема като такава, е негово мнение", каза той.

Следващото заседание по дело е на 4 април. Общо четири са образуваните към момента в Районен съд дела по тъжби за обида и клевета на Живко Тодоров. Всички те са за коментари във Фейсбук.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 толерантен

    41 4 Отговор
    А, за "малоумен" колко дава?
  • 2 Расулюлах

    11 11 Отговор
    Нещата трябва да се решават със сила другото е ала бала
  • 3 GDPR

    20 1 Отговор
    кви са тия имена
    ама ако е сиганин само инициали слагате.
    GDPR
  • 4 Анти седераст

    43 6 Отговор
    Наистина е смешник.
  • 5 Живко Смешника

    37 5 Отговор
    Престанете да ме обиждате. Много съм чувствителен.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 куку руку ку

    14 4 Отговор
    Закъснявате, вече е отменил жалбата си! "Кметът на Стара Загора Живко Тодоров оттегля жалби, подадени за обиди във "Фейсбук". Това обяви той в ефира на bTV.

    Според него, действията му са възприети погрешно като желание да се ограничи свободата на словото, което той не е имал за цел да прави. "

    Коментиран от #25

  • 8 vvvvv

    32 4 Отговор
    Освен СМЕШНИК е и КОРУПЦИОНЕР. Всички да го пишем и да съди всички. Ура.
  • 9 ГОСТ 1

    14 4 Отговор
    Тоя кмет на човек не прилича а се обижда от смешник.
  • 10 КОЮ

    25 4 Отговор
    А недейте така да обиждате новия евро дупедат на Герб , пича си плати вноската с едно малко ремонтче на центъра .
  • 11 Груьо

    10 8 Отговор
    Обаче в интерес на истината "Смешника" първи, преди няколко години, бутна незаконните цигански къщи в кв. Лозенец в Стара Загора, въпреки натиска от много цигански НПО

    Коментиран от #26

  • 12 Шабиха

    22 3 Отговор
    Освен дето е смешник, е и ревльо. Всъщност още е под шапката на Сотирова - беше му директорка на гимназията, където учеше, сега се води зам.кмет, ама на практика го командва. Е, не е ли смешник ?
  • 13 Живко Тодоров

    16 3 Отговор
    Палячото
  • 14 Димитърд

    1 13 Отговор
    По важното е дали е дал под наем библиотеката на руснаци които ще облъчват българите с хибридни новини и ще провеждат руска пропаганда против ЕС и НАТО и САЩ. Кой е бащата на Старозагорския кмет. Верно ли е че баща му е висш бивш служител на тоталитарната и репресивна ДС служба, която е била на пряко подчинение на Кремъл. Тоест БКП=БСП. В София на зам кметът Дончо Барбалов баща му е висш кадър от ДС. Няма нищо случайно. Премиера Борисов назначава и децата на висшата номенклатура от ДС и БКП и БСП, сте се грижат за интересите на Кремъл и кръга се затваря. Ако избирателите не гласуват масово за десните партии пак ще ядем постната руска чорба.
  • 15 Инженер

    11 0 Отговор
    Отговорните и сериозните приемат критиките , а не се лигавят по съдилищата , и ако се травмират толкова лесно значи не са за тая работа
  • 16 Иван

    4 2 Отговор
    аз съм чувал и други неща по пикантни за него !!!
  • 17 Виалба

    12 2 Отговор
    Е то ,тогава Бойко трябва да съди половин България.
  • 18 Ахахахаха

    6 1 Отговор
    И квоооо - не се обидил или кометирал твърдението, че "крал, копал, с*ал" нито пък зациклил над тях. Ама "смешник" вече преляло чашата.
  • 19 onq s konq

    6 1 Отговор
    този не само е смешник, тоя кмет е един малоумник, няма един ден трудов стаж!, но нали беше от партия герб , го избраха за кмет,

    иначе има един даскалов в общината, ако знаете тоя как краде за световно

    със събарянето на няколко цигански къщи си навлече омразата на циганите и сега се влиза при кмета само с пропуск, при стария БСП кмет не бяха нужни пропуски

    плочките по центъра нямат време да остареят, щото се сменят всяка година, центъра е все разкопан, за жалост, а иначе трутора по илица хаджи димитър асенов посока ж.п. гара, все още няма, улицата е тясна, но пък кмета пеш до гарата не ходи и на влак не се вози, престъпността в градината до ж.п. гарата процъфтява, като нямат решение как да спрат престъпността, да я застроят таз градина, летище сз е занимарено! защо? защото се искат едни пари под масата
  • 20 гост

    1 1 Отговор
    А ако го поптиаш "ти малоумен ли си ?" изобщо въпросите обида ли са?
  • 21 q2z

    2 2 Отговор
    Явно,не сте от СЗ!!! Кмета е Кмет.
  • 22 бял

    1 2 Отговор
    Смешник
  • 23 младеж

    0 1 Отговор
    светослава ще те изпапам
  • 24 Дядото

    2 1 Отговор
    А тоя откри още една вратичка за правене на пари! Вместо да се занимава с проблемите на града той чете коментари в фейсбук, които са истина. Например занимавай се с циганите от лозенец , които застроиха и изсякоха цялото аязмо.
  • 25 Лупи

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "куку руку ку":

    Е тука е доказал, че е смешник.
  • 26 Лупи

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Груьо":

    Е това, че СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА, за която му се плаща какво общо има, че е смешник по принцип?
  • 27 критик

    3 1 Отговор
    Ама този кмет наистина си е смешник, без кавичките. Няма да се изненадам, ако заведе дело и на производителя на огледалото му, в което се оглежда сутрин като се бръсне. Макар че на снимката ми изглежда леко брадясал по подобие на тартора му ББ. Те в тази тоталитарна партия всичките искат да изглеждат като вожда си. Само че той май вече изглежда тъжен до смешниците около него. Чак на мен вече ми се плаче...
  • 28 Хасанчо

    0 1 Отговор
    Намерил "Перо" човека кумет да вади някой лев. Той нарочно са прай на такъв и после да взима кинти. И кашите в общината ще да са вследствие разстроеното му мозък дето мисли само как го обидили няколко пъти . Да ходи на разходка по на юг- там да видиш как ща обидят заднешком заради кражбите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове