Last news in Fakti

22 Януари, 2019 08:07 4 145 11

Дете почина от пневмония след грип

  • дете-
  • пневмония-
  • грип

Лекарите са положили всички грижи

Дете почина от пневмония след грип - 1

5-годишно дете почина в реанимацията на Благоевградската болница вследствие на пневмония, развита след грип, предаде БГНЕС.

Детето било прието в лечебното заведение в неделя.

Починало е тази сутрин, съобщил лекар от болницата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Материалистан

    7 5 Отговор
    Ако дишат същия мръсен въздух като в София е учудващо че не са починали повече хора, то човек въобще не се излекува от грипа, сигурно има много починали ама не ги разгласяват
  • 2 Истината

    11 1 Отговор
    "Антибиотиците са вредни" - вредни за погребалните агенции.
    21 - Векът на върхушка от простаци, която за няколко десетилетия ще върне цивилизацията в изходна позиция :(
  • 3 Охоо

    10 1 Отговор
    Значи тоя път са се престарали в лабораторията, докарали са го бая корав тоя вирус.
  • 4 Трифонов

    16 5 Отговор
    Хора... разберете!!! Най-същественото достижение на медицинската наука и изобщо ЕДИНСТВЕНОТО съществено достижение на медицината, са АНТИБИОТИЦИТЕ! Тази безобразно безотговорна анти антибиотична кампания, която се води в т.нар. "развити държави", е напълно безпринципна. Не се оставяйте да ви лъжат. Не рискувайте живота си и този на децата си. Антибиотиците са единственото средство за унищожение на бактериалните инфекции. Бактерия не се убива с нищо друго, освен с ПРАВИЛНИЯ антибиотик. Малко са вирусите, които причиняват смърт. Умира се вследствие на бактериална инфекция, настъпила, като усложнение от вирусното заболяване. Това детенце е трябвало да приема антибиотик от третия ден, в който е имало температура. И това е, общо взето, принцип. Ако три последователни дни поддържаш температура, положението не е добро. Или е налице бактериална инфекция и е необходим антибиотик, или е вирус след който е възможно да настъпи такава, като усложнение. И пак е необходим антибиотик. Микробиологичното изследване е хубаво нещо, но ако не сте го направили до третия ден, да чакаш три дни резултати и да не пиеш антибиотик през това време, може да се окаже пагубно. Всяка минута при бактериалната инфекция има значение. И не се лъжете. Имунната система не може да унищожи бактерията. Може единствено, ако е твърде крепка, да потисне размножаването й и така да създаде фалшиво чувство за излекуваност. Ала при първото сътресение в имунитета, ще ви събори отново. Убива се САМО с анти

    Коментиран от #5, #6, #10

  • 5 Гост 333

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Трифонов":

    Подкрепям!!!!
  • 6 коагуланта

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "Трифонов":

    Кви глупости дрънкаш, бе? Месото с антибиотици, млякото с антибиотици, зеленчуци и плодове с нитрати, въздуха мръсен, водата с хлор, а той закопнял за още!? Няма такава глупост да се сваля температура с антибиотици и въобще повишаването на температурата си е ответна реакция на организма. Съгласен съм, че антибиотиците помагат след като е преминал вируса, да се справиш с последвало възпаление и инфекция, но тази твоя агитация ми се струва твърде нагла пропаганда. Сега боледуваме вкъщи от вируса - температура от 10 до 21ч. през деня между 39 и 40 градуса, от 22 до 9ч. цяла вечер се поддържа 37,5 до 38,5 и така 6 дена. Не сме взимали антибиотици или препарати за понижаване на температурата, ясно е че има модел и се приемат само топли течности, комплкесни витамини, плодове и имуномодулатори, като биоалгини. Скъпичко излиза с биоалгина, защото е към 120лв. една опаковка, но пък понижаваш шанса да развиеш бактериална инфекция по време на боледуването и най-важното НЕ ТИ Е НУЖЕН АНТИБИОТИК!!! Важното е да се направи домашна карантина, да няма контакти и да си преболедуваш 2-те седмици в контролирана среда - организма на децата до хора над средна възраст има всички шансове да се пребори без усложнения с вируса. Антибиотиците ги раздавай на хората над 60, за застраховка и недей да се пениш на едро. Гълтай си антибиотиците и си прецаквай черен дроб, мозък и бъбреци на воля. Избягвайте антибиотиците, ВИНАГИ, КОГАТО МОЖЕТЕ, но не и на всяка цена.

    Коментиран от #9

  • 7 немам думи

    1 1 Отговор
    Пропаднала държава
  • 8 Batushka

    2 2 Отговор
    От прекалената употреба на антибиотици бактериите стават резистентни....скоро ще се появи бактерия която е нечувствителна към антибиотика и жална ни майка...
  • 9 Трифонов

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "коагуланта":

    Аз за понижаване на температура, не си спомням да съм писал. Антибиотика убива бактерията, инфекцията започва да затихва и като резултат спада температурата, повишена вследствие напредналата инфекция. Чети всичко подред, осмисляй и после пиши тъпотии. Що се касае до препоръчаното от теб "лечение", едно ще ти кажа - вадите късмет. Чисто и просто. Но и за късмета имам какво да кажа - най-съществената негова характеристика е, че все някога изневерява.
    Що се касае до резистентността. Факт е, че вследствие прекомерната употреба на антибиотици в животновъдството, е налице процес по изграждане на резистентност на бактериите. И това е проблем, с който трябва човечеството да се бори, като предотвратява безконтролната употреба на антибиотици. Но няма такава в хуманната медицина. Такава е налице в животновъдството. От там идва проблемът и за хората. И решението не е хората да избягват антибиотиците "на всяка цена", както предлагаш. А да се контролира употребата им в животновъдството!
  • 10 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Трифонов":

    И какво става като започнеш да даваш антибиотици на малко дете? След няколко години леките и широкоспектърни такива не действат, то приема антибиотици и в същото време продължава да развива болести, защото неговият организъм е резистентен и единственно силни антибиотици му помагат, а те от своя страна убиват бактерии, които са жизнено важни за организма. И... проблемите със здравето се почват без изгледи лечение... Антибиотиците са спасителен кораб в лечението и последна мярка, а не първа.
  • 11 Радка Илиева

    0 0 Отговор
    Скоро гледах филм на BBC за кордицепса - казват, че е най-скъпата лечебна гъба. Тя засилва имунната система - ценна е при бронхити, пневмонии. Спира възпалителните процеси. Може да се взема профилактично. Когато имунната система е силна, тя сама се справя с вируси, бактерии, гъбички и др.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове