22 Януари, 2019 22:31 1 317 5

АБВ: Промените в Изборния кодекс не решават нито един важен въпрос

  • абв-
  • изборен кодекс
АБВ: Промените в Изборния кодекс не решават нито един важен въпрос - 1

Промените в Изборния кодекс не решават нито един важен за изборния процес и за неговата обективност въпрос. Това заяви Георги Илчев, член на ИБ на ПП АБВ, пред медиите.

Като пример той посочи една от заложените в документа идеи – тази за видеонаблюдение през целия изборен процес, както и намерението за отмяна на забраната на публикации на социологически сондажи в деня на вота и деня за размисъл.

Според Илчев следенето с камери на изборния процес и броенето на гласовете не само, че няма да намали манипулациите, но и дава нов инструмент в помощ на политическите брокери. Той е на мнение, че по-ефективно за целта би било създаването на областни преброителни центрове – специални места, където да се броят гласовете след края на изборния ден.

Георги Илчев е категоричен, че ако в дните за размисъл и вот бъдат разрешени публикации на социологически данни на очаквани изборни резултати с аргумента, че така или иначе в момента тази забрана не се спазва, то това ще се отрази крайно демотивиращо на избирателите, а вотът им – компрометиран.

В този контекст председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира, че да се пренаписва закона, само защото той не се спазва, е израз на неспособност на институциите да гарантират спазване на закона и израз на слабост на държавата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 4 Отговор
    Идеята за Видеонаблюдение през целия изборен процес е на ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ!Защо когато тази идея бе още "току що изказана" НЕ МУ СКОЧИХТЕ",а чакате да се възприеме от Управляващите като УВАЖЕНИЕ И ЖЕСТ към Президентската институция,та ДА ХАПЕТЕ ГЕРБ за това?А колкото до идеята на АБВ за създаване на "Областни преброителни центрове",мисля че ...1 КУКУВИЦА е достатъчна за да изпие акъла на Илчев,щото за 2 няма да има и ще се скарат!Има обаче и ТАЕН ПАРТИЗАНСКИ ЗАМИСЪЛ В ИДЕЯТА-да се създадат подобни преброителни пунктове извън секциите,та ПРИ ЕВЕНТУАЛНА ЗАГУБА НА ЧЕРВЕНИТЕ ПАРТИИ ,ДА МОЖЕ ДА СЕ ОБВИНИ ВЛАСТТА ЧЕ Е МАНИПУЛИРАЛА БЮЛЕТИНИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ТРАНСПОРТА!
  • 2 ТИРИРИ

    1 1 Отговор
    Човек яэди си конят ... недей хваща клавиатура...
  • 3 Uflaf

    4 0 Отговор
    Отнемане правото за гласуване на лица с НЕ завършен 10 .ти клас на средното образование. Същото и за шофьорските изпити . Отседналост 5 години в страната за да осъзнава лицето какво е надробил с предния си избор. Другото е следствие от това.
  • 4 Точно вас

    2 0 Отговор
    -изборния кодекс,изобщо не ви засяга.
  • 5 АБВ

    1 0 Отговор
    Тези също минаха за малко през властта като поредния солтъшак на Боко, но не се сещам с какво добро и градивно може да се запомнят
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове