24 Януари, 2019 09:01, обновена 24 Януари, 2019 10:59 5 052 33

Премиерът обсъжда цените на бензина и дизела (ВИДЕО)

  • горива-
  • бензин-
  • дизел

Среща в Министерски съвет

Премиерът обсъжда цените на бензина и дизела (ВИДЕО) - 1

Премиерът Бойко Борисов ще приеме в 9 ч в кабинета си представители на Българската петролна и газова асоциация. Това съобщиха за ФАКТИ пожелали анонимност информирани източници.

Срещата се провежда дни, след като влизането в сила на Закона за горивата беше отложено.

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с представители на Българската петролна и газова асоциация, потвърдиха от пресслужбата на Министерския съвет. Темата на разговорите са промените в Закона за горивата.

Влизането в сила на поправките в законопроекта бяха отложени с 6 месеца, а наредбата за закона да е готова на 1 август, решиха вчера депутатите с приемането на промените в Закона за горивата на първо четене.

Премиерът обсъжда цените на бензина и дизела (ВИДЕО)

Припомняме, че малките търговци на горива обявиха готовност за протестни действия. Причината - разногласията около промените в Закона за горивата, който трябваше да влезе в сила в края на януари. Тогава депутатите взеха решение да го отложат с половин година.

Големите вериги бензиностанции твърдят, че законът ще се „бори” със сивата икономика, но малките предричат фалити. Затова държавата реши да отложи гласуването на закона с шест месеца, за да се намери начин да се удовлетворят желанията и на двете страни.

Търговците на горива обаче, част от т. нар. по-малки вериги бензиностанции, отново не са доволни. Според тях през следващите шест месеца трябва сериозно да се работи. Те настояват и да участват при промяната на текстовете. Те обаче са категорични, че не искат оставка на правителството, не искат и политическо говорене, но са склонни да започнат масови протести.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цар Бойко едно

    40 17 Отговор
    Да си изберем Бате Бойко за ЦАР на всички българи или там на каквото е останало от тях!!!
  • 2 Муя

    68 2 Отговор
    Снощи с Вальо Златев, докато са цакали карти, какво ли са си говорили?
  • 3 Никел

    68 10 Отговор
    Оставка за лъжеца Борисов!! Какво има да обсъжда? Има руски монопол при горивата заради акцизните складове. Отделно има руски монопол и при вноса на газ. Какво да говорим повече? Оставка за Борисов!

    Коментиран от #17, #18

  • 4 ГосТ

    40 0 Отговор
    Хахаха много яка снимка,напУшИл ли се е преди нея 😂 А кой е другия хубавец ?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Клюкар

    34 0 Отговор
    Хахаха на мен ми прилича на Горанов.И той е на нещо,глей как се е ухилил.
  • 7 vvvvv

    34 0 Отговор
    Приел е плащането и сега ще отсъди.
  • 8 Баш Гост

    38 0 Отговор
    Замазват се очите на раята, защото наближават изборите за евродупетати. А победата трябва да бъде внушителна, убедителна, размазваща, разбиваща и т.н.
  • 9 Гост2

    39 2 Отговор
    Не само оставка на цялата партия ГРОБ но и съд и затвор за тая мутренска мафия,разсипаха и ограбиха колкото могат повече и още се канят да царуват и оправляват това са мутри без капка съвест и достойнство,виждат че никой не ги иска но продължават да се опитват и да се предлагат защото в кацата има всеоще медец и трябва да го оближат до край !
  • 10 Лопатата

    49 1 Отговор
    Спряха протестите и в този миг цените заковаха на място. А петрола продължи да пада, но като никой не мрънка, няма проблем. Ние сме си виновни, хората, защото го позволяваме.
    Гадове мръсни.
  • 11 Тъжна реалност

    30 1 Отговор
    Срещи, популизъм, лъжи....
  • 12 Независим

    19 3 Отговор
    Едно е сигурно, че народа няма да позволим повече да ни лъжат и крадат както досега го правеше политико - олигархичното
    сдружение "Златев и сие".
    Пипалата на това сдружение /октопод/ с руско участие са впити на дълбоко в ГЕРБ и БСП и ако ГЕРБ наистина иска да продължи напред, то едно е сигурно, че трябва да отреже тези пипала веднага и завинаги !!!!!!
  • 13 ПД Смях

    16 0 Отговор
    Сетила се Мара, да се побара /предизборно/.
  • 14 призив

    13 3 Отговор
    Оправете цената на нафтата. Чухте ли. Бойко нафтата.
  • 15 Реалист

    20 2 Отговор
    Немогат и няма да се откажат от никакви пипала защото те самите са мотора на октопода,просто на времето успяха да излъжат и заблудят народа за да ги избере,после подмениха в цяла България кметовете и хората от които зависи всичко относно изборите като поставиха тяхни хора и сега много лесно си правят каквото поискат !
  • 16 Алексей

    18 1 Отговор
    В Румъния бензин А95 е на цена 1.45 в момента, а Дизела е 1.55
  • 17 Сатаната

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "Никел":

    Каква оставка бе никел, кастрация и до гроб в затвора.
  • 18 Гошо

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Никел":

    Какъв руски монопол те гони бе никелираният! И децата знаят, че това е еврейски монопол! Собственикът на Лукойл е толкова руснак, колкото аз съм филипинец! Негово величество Вагит Алекперов е евреин, масон от висока степен, един от пипалата на октопода наречен родшилд! Това е тумор и за самата Русия, но там не е толкова лесно, както в България!.. там тях ги отстраниха от политическо влияние, но тук те са като на своя земя, те решават кого да приемат на работа на длъжности като премиер, министър, заместници т.н... и това отдавна вече не е тайна.. по-точно е обществена тайна!..

    Коментиран от #22

  • 19 G0400LU

    7 3 Отговор
    На главният път от Бургас-Сл.бряг,след кв.Сарафово има малко кръгово и бензиностанция газта е 0,84лв.,има само 1 неудобство че ако идваш от Б-с и влезеш да заредиш после не можеш да се върнеш в посока Сл.бряг,а трябва да се върнеш до летището и обратно.Ако идваш от Поморие - Бургас,няма грижи.Бившата бензиностанция Жезъл,сега Dega,и другите им горива са на добри цени.Не е реклама,пътувам почти всеки ден до Сл.бряг и на връщане си зареждам там и долу-горе съм доволен от живота ;)

    Коментиран от #25, #31, #32

  • 20 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

    13 1 Отговор
    То затова ли днес горивата са с няколко стотинки нагоре? ....Еййй добре че ги обсъдил! Какво ли щеше да е ако не беше ги обсъждал?
  • 21 заек

    14 1 Отговор
    лъва със заешко сърце се снишава,
  • 22 СссереМ

    1 5 Отговор

    До коментар #18 от "Гошо":

    Те защото в раша са ги изгонили затова се целуват с джуджето на 9ти май.
  • 23 възмутен

    5 0 Отговор
    Тоя посредствен примат какво ще обсъжда? Каквото каже все е лъжи!!!!
  • 24 Алооооууу

    6 0 Отговор
    Операторът Ви е забравил да си включи звукът на камерата,или клипа е за глухонеми?!
  • 25 12345

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "G0400LU":

    Газта в София на Петрол е 90 ст. Като сложиш и 4 ст отстъпка на литър става 86 ст.

    84 ст. изобщо не е цена за да пускаш цял пост заради нея.

    Коментиран от #28

  • 26 Бат Вал

    6 0 Отговор
    Този закон не се бори със сивата икономика, а със конкуренцията на големите играчи на пазара! Като унищожат дребните търговци, ще правят каквото си искат! Ха честити ви Три кинта за литър!!!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Абе,колега...

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "12345":

    ...тази цена която визирам-0,84лв. е без карта или чип за отстъпка...с отстъпка(както съм аз) излиза 0.80лв. ;),как да не драсна някой ред.....това са 0.10лв. на литър.....успех.
  • 29 иойи

    0 1 Отговор
    Малки търговци а с по 20-40 милиона приходи ама не им се плащат данъци.
  • 30 Тодик

    2 0 Отговор
    Много ми е интересно как се формира цената на горивата и защо дизела е по-скъп от А 95 като знаем че при дефинирането на петрола пръв е дизела и после бензин и други продукти защо в Германия тези химични уравнения работят у нас каруцата пред коня и защо няма винетка там в Германия имат си данък МПС а визитката са я прихванали от горивото чрез данъчното колкото повече ползваш МПС толкова повече плащаш няма пропуск всеки плаща без разлика етнос пол и материално положение. В България това се случва щото с дизела е свързано производството на хляба а няма ли хляб за Българина това е края и управниците с това манипулират народа
  • 31 До бурсгаския шофер :

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "G0400LU":

    Не е "долу-горе", а "горе-долу"! 😃
  • 32 До бургаския шофер :

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "G0400LU":

    "горе - долу" 😀
  • 33 брег

    0 0 Отговор
    каква идиотщина има администрация която получава по 10000лв.като кевр,а той тръгнал да защитава интереса на борчето вальо златев мафията
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове