Last news in Fakti

9 Февруари, 2019 21:29 2 466 59

Всяка 4-та българка е жертва на домашно насилие

  • домашно насилие-
  • насилие

Всеки трети човек е ставал свидетел или познава някой, който страда или е бил малтретиран в дома си

Всяко трето умишлено убийство е на жена в дома ѝ, а всяко 5-то заради ревност. Наблюдава се увеличение в броя на убийствата между 2016 г. и 2018 г., показват данни на статистиката. Всеки трети човек е ставал свидетел или познава някой, който страда или е бил малтретиран в дома си. Мъжете също по някога са жертва на домашно насилие.

"Превантивните мерки би трябвало да са повече. Преди последствията би трябвало да има възпитание у дома още за малките момичета - какво означава насилието, как изглежда то, как може да се промени човекът, който обичаш след време. А за момчетата - какво може да се случи, ако не си сдържат нервите", каза в ефира на "Събуди се" по NOVA Диана Николова, която е жертва на домашно насилие.

"Искам да кажа на всички да не търпят. Това е много трудно решение и първите дни, след напускането на такъв човек, са най-сложни, но решението е за вас", призова Диана.

В сутрешния блок на NOVA по темата говори и Елена Кръстева, координатор на Алианса за защита от насилие основано на пола, преди това юрист в Българския хелзински комитет. Тя също смята, че са необходими редица превантивни мерки като обучения, психологическа работа с жертви на насилие, особено с децата, за да не възприемат те агресивно или пасивно поведение.

Според Кръстева е позитивна и промяната в закона, при която потърпевшите лица дори не е необходимо да подават жалба, ако прокуратурата вече установила нарушение, тъй като често пострадалите са манипулирани от посегателите си, след като са се оплакали.

"Има много случаи, в които полицията не взема мерки и не задържа извършителя, когато е нарушил заповедта за защита", добави още тя и изрази мнениe, че трябва да има регистър на извършителите и те да бъдат наблюдавани.

През тази седмица парламентът направи промени в закона и официално призна домашното насилие за престъпление. За убийство при домашно насилие наказанията са от 15 години затвор до доживотен такъв. Следене на интимен партньор в условията на тормоз се наказва с до 5 години лишаване от свобода, а закана за насилие - с до 6 години затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alpha_Lone_Wolf

    39 6 Отговор
    А всеки женен мъж, жертва на психически тормоз. Повечето жени с право си ядат боя...

    Коментиран от #2, #3, #10

  • 2 5555

    10 28 Отговор

    До коментар #1 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Насилието над по-слабите е признак на комплекс за малоценност и първични неандерталски инстинкти.

    Коментиран от #6

  • 3 nnn

    7 29 Отговор

    До коментар #1 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Това че си се провалил като мъж не означава че ще станеш такъв с няколко шамара.
  • 4 Пешо дърводелеца

    17 15 Отговор
    Като се върнем от работа и Пена не ми е приготвила ракията и салатата че има дървен господ да играе
  • 5 стоян георгиев

    6 35 Отговор
    българия е срам за европа след отхвърлянето на истанбулската конвенция .огромния проблем които има българаското семеиство вследствие домашното насилие няма да бъде решен без външен натиск.законовите мерки не кореспондират с манталитета на индианците дето населяват територията ни.наи-големите насилници над жени обикновенно са наи-големите мишки в обществото,но за съжаление десетки жени ще загиват всяка година и за напред.

    Коментиран от #17

  • 6 Meganoob BG

    33 2 Отговор

    До коментар #2 от "5555":

    Затова си прав. Но жените далеч не са слаби днешно време. Те решават с кого да бъдат, така че си е тяхна вина когато са жертви на насилие. На света има достатъчно кротки мъже. Но те винаги си търсят такива със самочувствие, обаче те искат и да ги командват и да им се качват на главата и после се чудят защо ядат пердах.
  • 7 148

    24 5 Отговор
    Стара японска поговорка:Набий хубаво жената на сватбения ти ден,и семейният ти живот ще е щастлив!

    Коментиран от #24

  • 8 Драги дами

    24 4 Отговор
    Най-доброто средство срещу домашното насилие: Дръжте си устата затворена!

    Коментиран от #28

  • 9 Hhhhhhh

    29 3 Отговор
    Целта е Истанбулската конвенция. Никога. Скъпи джендъри.
  • 10 Батка

    29 2 Отговор

    До коментар #1 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Мъжете дето измряха от тормоза на жените си се водят недоказуеми жертви на недоказуемо психическо насилие. Законът тук е напълно безсилен.
  • 11 ОБЩЕСТВЕНИТЕ ОТНОШЕНИЯ

    14 1 Отговор
    Зависят или се определят от степента на развитие на производителните средства и нивото на материалната база ! У нас има само ГОЛ ПРАЗ ! Щом няма Работни предприятия и заводи - Няма заетост на Работната ръка. А щом няма Работа, няма Джоб параса ! А щом джобовете са празни - Мъжът и женат у дома стават НЕТЪРПИМИ, ГРОЗНИ И УМРАЗНИ ! Не ме разбирайте погрешно те биха били прекрасни ако тези дето вместо вещо да ни управляват, не ни докараха до ЗВЕРСКИО ДЕРЕДЖЕ ! Отношенията между хората са следствие на бездарната държавна система! РИБАТА МИРИШЕ ОТ главата.
  • 12 Не се винете един друг у дома

    9 4 Отговор
    Повредата не е във вашият телевизор а в НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ !
  • 13 148

    19 2 Отговор
    Стара поговорка 2:Като се върнеш вкъщи,първо набий жената.Винаги има защо!
    Мили феминистки,когато спрете да мислите само за пари и да се маате с който ви падне с цел количка и парцалче и започнете да си гледате къщата,и уважавате децата си и мъжа си,тогава,няма да си говорим за домашно насилие.Напротив.Ще си говорим за семейство в най-чистия смисъл на думата!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 123

    19 0 Отговор
    Във всяка нормална държава жените и мъжете са равни пред закона, това е ФАКТ, и напълно достатъчно. Феминистки луди , вижте положението на жените в Африка и мюсли държавите.Борете се за техните права.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 САП

    18 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Инстанбулската конвенция нищо не решава. Турция я е подписала и какво? Жените са защитени? Пожелавам ти да си жена в турция и да разбереш колко са ти правата. Реално в конвенцията 90% от нещата са правилни, но останалите 10% я превръщат в нещо рушащо устоите на семейството. Да не говорим за вменяване на вина в момчетата, че са агресори. Не, че повечето хора усещат подводните камъни в нея. Замисли се овластяване на жените, но до къде. Реално в България при развод опрели до децата баланса е нарушен твърдо в полза на жените.

    Коментиран от #27

  • 18 Ама ти си ...!

    1 11 Отговор

    До коментар #16 от "Бай Шиле":

    Най дъртия,не мисли че като мълча,ти се е разминало....!
  • 19 Искам думата ...!

    8 0 Отговор
    Ако позволи,уважавания от мен автор....!Да следят с камери ,цялото ти семейство,да ти подслушват разговорите,мисля че това също е не малък психически тормоз....!Без мое позволение....!Г-н Христов ,тъй като не зная към кого да се обърна ,помогнете ми вие ...!Аз бях един спокоен човек,отнето ми е спокойствието.....!!!
  • 20 Ром

    8 1 Отговор
    А при нас всяка първа циганка ...
  • 21 Антъни Иванов

    14 1 Отговор
    Да се чете: "Всяка 4-та българка е от малцинствата!"
  • 22 ванката

    13 1 Отговор
    айде пак скапаната пропаганда кой ще ви се върже тоя път???нпишете веднъж за мъжете подложени на психически тормоз от жните си
  • 23 Цецо Кръчмаря

    10 0 Отговор
    интересното е че при такива изказвания никога не се посочва на базата на какви данни е направено, кога са правени анкетите, сред колко човека, в какви региони, възрастови групи, енически състав, образование и тн

    имам чувството че някъде някой е казал нещо и като претоплена манджа се повтаря на няколко месеца гонейки някаква определена цел

    Коментиран от #25

  • 24 ganio

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "148":

    Аз никога не съм удрял мойта жена...Но щях да я изгоня още същия ден, в който започнахме да живеем заедно. От тогава нямаме никакви семейни проблеми :D
  • 25 Амнезия

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "Цецо Кръчмаря":

    Не се и повтаря даже, а се пише едно към гьотере! В # 14, "услужливо" махнат от (цензурирано), цитирах ето това заглавие, но от др. сайт: http://kanal3.bg/news/bulgaria/society/88931-Vsyaka-treta-dzena-v-Balgariya-e-dzertva-na-domashno-nasilie ( статията е от края на ноември м.г., и - естествено - декорирана със "разтърсващото" клише - протегната към обектива длан на "жертва на насилие"). Съответно и призовах всеки да си направи извода на какви "данни" почиват афишираните "статистики"! Mи...някой наивно се надява , че в България папкаме доматите с колците... е, като има пари за хвърляне на вятъра за нефелни агитации и пропаганди... няма да го спираме...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 стоян георгиев

    1 14 Отговор

    До коментар #17 от "САП":

    за съжаление към моента в турция жените имат по-голяма възможност да се предпазят от домашно насилие от колкото у нас.няма нищо неправило в истанбулската конвенция освен че не я харесва курнелия нинова.нали прочете добре!!!никви 10 ,5 или колко там си ги мислиш проценти!!!българия ,без външен мониторинг не изпълнява нищо.нито ще приеме закони ,нито пък ще ги спазва ако се приемат.трябва да се деиства у нас както е с валутния борд,ес или нато,външен мониторинг и с черпака по тиквите иначе няма оправия.полицаи,магистрати и т.н. мишки ще си измиват ръцете ,а жените ще си мрът както и до сега.тва пряко ще се отразява на демографията ни както и на психическото здраве на децата ни.щото тук насилниците нека да кажат как са се отнасяли при побоя на маиките им от бащите им?чувствали ли са справедливост в тези побои?въпроса се отнася и до теб!

    Коментиран от #29, #30, #33

  • 28 Миш

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "Драги дами":

    Език кости няма ,ама кости троши ... Казваше баба ми :) умна жена!

    Коментиран от #31

  • 29 САП

    9 2 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    А в Турция се изпълняват така ли? Свали си розовите очила и поглени истината в очите. Турция е държава тръгнала в посока законодателството на шарията. Там върви политика на смяна на съдите с ориентация към светската държава с такива силно религиозни. Иди в източната част на Турция и виж какви са правата на жените. Провери колко лесно жена може да направи аборт в Турция. Хич не ме интересува, какво казва Корнелия Нинова. За разлика от много други седнах и прочетох конвенцията и видях доста неща, които не ми харесаха. Под много добрите намерения за защита от насили е са прокарани неща, които изобщо нямат работа там. Българина е почти невъзможно да го излъжат на дребно, но много е лесно да го подведат генерално, както правят в тази конвенция. Нито майка ми нито аз сме били бити, нито аз съм бил някого.

    Коментиран от #32, #39

  • 30 САП

    10 0 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Докато такива като теб не спрат да чакат някой, да ни наблюдава, да ни каже кое как да направим няма да се оправим, като държава.

    Коментиран от #40

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ТАС

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Предполагам, че просто не си се занимавал с подобни неща, но в инстанбулската конвенция са вкарани елементи на някой утопични теории за сексуалната ориентация и обществото. Тези теории третират липсата на семейство и възможността за неколкократна промяна на пола по медицински способ. Точно в тях е залегнало, че индивида няма пол, а си го избира. За мен това е вървене срещу биологичните закони. На днешно време нито медицината нито хората са готови за подобно нещо. В медийното пространство бяха наречени джендар идеологии, за мен по-точното е джендар утопии. Докато не бъдат изчистени тези неща и да останат нещата само за защита конвенцията не трябва да бъде приемана. Отказвам страната ми да бъде полигон на подобни социологическо-медицински експерименти.

    Коментиран от #42

  • 34 САП

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ето как се ''изпълнява'' в Турция!":

    Това са само най тежките случай, а зажените бити в градски транспорт от непознат заради облекло им(то били обиждало морала на нападателите) не се споменава. Де тоя късмет да млъкне. Подобни на него индивиди сложили капаците и виждащи само в желаната от тях посока никога не млъкват. Единственото, което може да се направи срещу тях е да се покаже лицемерната им маска и да не се допуска заблуждавайки да увличат други със тях.
  • 35 ай де бе

    10 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: по темата говори и Елена Кръстева, координатор на Алианса за защита от насилие основано на пола, преди това юрист в Българския хелзински комитет---------това е достатъчно и казва всичко!
  • 36 453

    7 0 Отговор
    Аз не познавам нито една жена, която да е подложена на домашно насилие. Но пък познавам много, от тези които буквално съсипват мъжете си от тормоз. И много малко от тези дето ги смъкват от секс :-) И още по- малко от тези дето смъкват от секс и комшиите освен мъжът си.
  • 37 Варна

    2 0 Отговор
    На времето проблем с жените нямаше! Достатъчно беше да кажеш, че е вещица и Светата инквизиция свършваше останалата работа :-))
  • 38 4he4yr4

    7 0 Отговор
    Много зачестиха статиите за насилие над жени, разбира се силно преувеличени. Целта е ясна - промиване на мозъци и пробутване на истамбулската конвенция. Това е истинската чума на 21 век - пропаганда, фалшиви новини, промиване на мозъци с цел прокарване на абсурдни "ценности".
  • 39 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "САП":

    турция е мюсулманска страна пич,а ти ме пращаш в източната и част където има гражданска воина да сравнявам ситуацията с европеиска българия.дали усещаш разликата?освен това въпреки че е източна част и въпреки че е мюсулманска турското законодателство е много по-строго към домашните насилници и много по-ефективно.щом си чел конвенцията кое те притесни в нея и що турците дето са 100 пъти по консервативни от нас не ги е притеснило?

    Коментиран от #41

  • 40 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #30 от "САП":

    ами то се видя без наблюдение до къде я докарахме от 1991 до 2005.или си забравил?имаме съседи дето са без наблюдение в момента и интерсно що всички до един искат да са под наблюдение?

    Коментиран от #43

  • 41 САП

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "стоян георгиев":

    Случая за облеклото, който съм писал е от Истанбул. За абортите не е от източна Турция, а от района на Анкара. В източна Турция вилнее още закона на честа и се засилва последните години. Описал съм по горе, срещу, какво съм в конвенцията, но ти явно не четеш. Турция е подписала с намерението, да се хареса на европейския съюз и да не спазва, което ние не можем да си позволим. Проблеми: Овластяване на жените - до къде при положение, че сме равни пред закона(и момента за определени неща баланса е силно в полза на жените). Вменяване на вина на момчетата, че са агресори. Скритата цел разбиване семейството. Промъкване на либералната джендър утопия още от детските градини. Няма мъж и жена има социални роли.

    Коментиран от #44

  • 42 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "ТАС":

    няма никакви утопични елементи в истанбулската конвенция.нали прочете никакви.тва е внушение дошло от бившия ссср като част от хибридната му воина с нашата цивилизация.всичко дето си писал показва че не си чел конвенцията ,а само съветските коментари за нея и пишеш глупости.няма никакви транссексуални щуротии няма никаква смяна на пола и т.н. конвенцията говори за насилие на база на пола демек на мъже над жени ,което е огромен бич на съвременното ни общество и българия е изключително рискова .всеки месец две българки са убивани следствие това ,а стотици хиляди са малтретирани.

    Коментиран от #46

  • 43 САП

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "стоян георгиев":

    И сега като сме под наблюдение сме по-добре така ли? Само по се скриват да не им лъсват червените маймунските задници. А ти върви им псалми, като толкова им вярваш.

    Коментиран от #45

  • 44 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #41 от "САП":

    много знаеш кво е в турция!!!ако гледаш клипчета за облеклото в тубата,гледаи и такива на хора атакуващи насилници над жени.може да видиш много такива,а у нас няма да намериш ни един,напротив обществото удобрява.законите на честа в източна турция са причина страната да приеме и инициира конвенцията,но ми е интересно ти правиш ли разлика между християнска страна в европа и азиатска с гражданска воина в зоните за които говориш?и пак ти казвам ако днес една туркиня се оплаче от домашно насилие в турция има много повече и по-добри механизми за неината защита отколкото у нас.и що ни сравняваш с турция ,що не ни сравниш с дания или белгия да речем?никаква вина на никои не се вменява ,а се бори с проблема дето съществува.ти сляп ли си?насилието и побоищата дето стават във всяко второ семеиство за теб са нещо дето не се случва ли?ти ревеш за това че жените щели да бъдат в по-добра ситуация ами аз казвам същото те трябва да са в по-добра ситуация ,особено маика ти сестра ти,дъщеря ти!

    Коментиран от #50

  • 45 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #43 от "САП":

    много по-добре за 15 години населението забогатя поне троино.заплати,пенсии,социални защити както и възможности за работа многократно се увеличиха.лош е само материала,щото соцносталгика дори и кило злато да си намери на улицата ще се сърди че не са били две.

    Коментиран от #47

  • 46 САП

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "стоян георгиев":

    Ха ти очакваш да ти го напишат в прав текст? Намери тези "социални програми" прочети ги и, ще осъзнаеш, че основните им точки са въведени в конвенцията. Естествено трябва да си прочел дузина други книги по темата за да хванеш къде е заровено кучето.

    Коментиран от #48

  • 47 САП

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "стоян георгиев":

    Прав си. На хартия изразено в пари е по добре. Но между-човешките са толкова зле, че нямам думи. Преди не ме беше страх да замръкна някъде по пътя, но вече отдавна не си и помислям за това. Преди къщите на улицата не се заключваха и нямаше кражби. Сега всички са решетки и метални врати и пак се краде.

    Коментиран от #49

  • 48 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "САП":

    конвенцията нито си я чел нито си чел тълкованията ,които тя даде специално на българския парламент по спорните казуси.в тях съвета на европа писал конвенцията точно обяснява за какво иде реч на българските парламентаристи и общественност.интересно обаче що хора като теб дето не са я чели нито са се интерасували от нея правят група лъжливи ,но близки едно до друго твърдения?

    Коментиран от #51

  • 49 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #47 от "САП":

    егати щуротиите?ти живял ли си през деветдесете бе момко?тогава маса мои познати бръмчаха на маратонки и якета.минаваш с маратонки и си тръгваш бос.чувал ли си за мутрите нещо,за вис,сик,корона инс?замръквал с колата!!!!през 90 те изскачаш от колата на светофара ако тя не е лада!

    Коментиран от #52

  • 50 САП

    2 1 Отговор

    До коментар #44 от "стоян георгиев":

    Не съм сляп, но около мен не виждам такова голямо насилие за, което ти зомбирано твърдиш. Има, но може би от 10-15 двойки една . Да виждал съм такова насилие, но човека който го е вършил от две години е в затвора, така, че закони и сега има(жената си е жива и здрава). Или това мюсюлманка да се ожени за християнин в България законово, няма проблем, но на практика... За мен овластяване и защита са две коренно различни неща, но за теб са едно и също.

    Коментиран от #54

  • 51 САП

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "стоян георгиев":

    Щом се налага тълкуване на даден юридически текст, значи има проблем в него.

    Коментиран от #53

  • 52 САП

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "стоян георгиев":

    Живял съм. Живял съм и по рано, но не в София. София още от социалистическо време е с по-висока престъпност от страната. И това го казваха полицаите.
  • 53 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "САП":

    няма проблем за никои освен за курнелиика и кохортата малоумници чакащи партизаните.затова като се дебатираше в парламента от съвета на европа пратиха официално писмо тълкуващо спорните точки.писмото може да се ползва и от съда ,щото е писано реално от създателите на конвенцията ,уточняващи намеренията си.всичко извън техните тълкувания е празна работа,но въпреки писмото се оказа че имало джендъри,транссексуални и незнам кви си педали,въпреки че съвета на европа изрично обяснява че няма такиа .днес всички радостно потриват ръце как спряхме конвецнията ,а жени се избиват ежемесечно.миналия месец убиха две.

    Коментиран от #56, #57

  • 54 стоян георгиев

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "САП":

    ти си видял веднъж ,аз го виждам и чувам постоянно.съседите да речем .има и статистики.тва че са вкарали някакъв насилник в затвора е по-скоро парадокс предвид как бачка българския съд.за да вкарат такъв насилник в затвора е необходимо тои да е извършил многократно регистрирани престъпления и въпреки това ще бъде осъден и заключен няколко години след жалбата на потърпевшата.в тези години тои безнаказано ще продължи да я малтретира физически и психически,което и реално се случва.освен това ако жената тръгне да бяга и няма къде да отиде с децата си ,тя в повечето случаи предпочита да си трае и да мълчи което е фатално за психическото и здраве както и за това на децата и.та вярваи си и се успокояваи че е добре работата.

    Коментиран от #55

  • 55 САП

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "стоян георгиев":

    Винаги съм бил за защита срещу каквото и да било насилие и малтретиране, но в конвенцията има неща, които не им е мястото там. Ти упорито гледаш това, което те интересува и не виждаш нищо друго. Конвенцията ще създаде тепърва други проблеми и няма да реше тези които ти се надяваш.
  • 56 САП

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "стоян георгиев":

    Подобни пояснителни писма могат да се ползват от съда, но не е задължително да го прави. Понеже това писмо не част от конвенцията винаги може да оттеглено и променено. Виждал съм такива номера не веднъж. Не веднъж си писал по темата дава ли са ти конкретни параграфи от конвенцията, които са проблемни. Единствения ти отговор е бил, както сега. Плюеш по определени политици(защо по тях при положение че не само тя) и твърдиш, колко с зле са нещата. Това не е нищо повече от зомбирано повтаряне на опорни точки на НПО. Почвам да се чудя какъв ти е финансови интерес.
  • 57 Цецо кръчмаря

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "стоян георгиев":

    пич ти имаш някакви фиксации на тема БСП и СССР
    не ти е проблем въпросната конвенция а това че БСП са против подписването и
    ако пък я подкрепяха щеше да си против
    иначе съвсем се изметна - уж говориш за християнста Европа но искаш да вземаме пример от ислямска Турция къдото освен това имало някаква си война - да обясниш на публиката с кого воюва Турция
  • 58 ДДРОнег

    2 0 Отговор
    Ако жената те тормози психически, може ли да се отвръща с физически тормоз ?!
    И тез' пак -"всяка четвърта жена .." , по време на кампанията за ИК, говореха, че е "всяка трета", нека се разберат на кое да вЕрваме ...
  • 59 hmhmhm

    3 0 Отговор
    А всеки втори журналист - платен !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове