Last news in Fakti

9 Февруари, 2019 22:01 5 319 43

Побеснял питбул нахапа няколко души в Хасково

  • питбул-
  • нахапани-
  • хасково

Кучето е било обстреляно с 3 стрелички и вече е в приюта

Побеснял питбул нахапа няколко души в Хасково - 1
Снимка: shutterstock

Побеснял питбул нахапа няколко души в Хасково в късния следобед днес. Инцидентът е станал на ул. „Искър”. Залавянето на звяра е станало много трудно. Участвали са полицаи и служители на кучешкия приют, съобщават от общината.

Кучето е било обстреляно с 3 стрелички и вече е в приюта. Животното е домашно, но е било на улицата без намордник. То станало агресивно и започнало да напада минувачите, допълва Дарик.

Пострадалите са били прегледани в хасковската болница и освободени за домашно лечение. Собственикът на кучето е в чужбина и го оставил на баба си да го гледа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Балканец

    46 10 Отговор
    Цигани и кучета - най-големите проблеми на България.

    Коментиран от #10

  • 2 Природозащитник

    42 10 Отговор
    Не със стрелички,а с бойни патрони е трябвало за помияра мръсен
  • 3 Trespass

    39 11 Отговор
    Толкова ли е трудно да се забрани тази порода за отглеждане в България?! От питбулът освен бойно куче нищо друго не става!

    Коментиран от #5, #7, #12

  • 4 Tervel bitcoin

    17 12 Отговор
    Гадни псета
    В китай днес хиляди от тях са станали на храна
  • 5 Гражданин

    22 25 Отговор

    До коментар #3 от "Trespass":

    Не е вярно, имам два питбула и двата са уникално добрички, според мен това зависи от стопанина!!!

    Коментиран от #15, #26, #27

  • 6 Енимал рескю

    10 25 Отговор
    Монетата си има две страни! Може да са го дразнили. Не е хубаво да се слагат нещата под общ знаменатаел

    Коментиран от #39

  • 7 Кучето

    14 16 Отговор

    До коментар #3 от "Trespass":

    Мен ме гони веднъж бик, трябва ли да се забранят биковете за отглеждане?

    Коментиран от #32

  • 8 Петрова

    11 33 Отговор
    Кучетата нападат само лоши хора.

    Коментиран от #11

  • 9 Петелът

    15 33 Отговор
    Кучетата никога не нападат без причина. В 90% от случаите те са предизвикани от човека. В останалите 10% нападат защото са уплашени вследствие на агресия на която са били подложени и автоматично приемат човека за агресор. И в двата случая, човекът е виновен

    Коментиран от #36

  • 10 Херидот

    19 8 Отговор

    До коментар #1 от "Балканец":

    Проблема на България са злобните и не образовани индивиди, без значение на цвета на кожата!

    Коментиран от #13

  • 11 123

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "Петрова":

    Значи и тебе ще те ухапе.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Балканец

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Херидот":

    Какъв е процентът на кафявите, образовани индивиди в България? За теб и другите човекоподобни, "злобен" е този, който отхвърля паразита от гърба си. Тогава ДА - страшно злобен съм.
  • 14 Петрова

    10 10 Отговор

    До коментар #11 от "123":

    Гледам каракачанец и пит от куче не съм хапана никога.

    Коментиран от #28

  • 15 Скубиду

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гражданин":

    Охоу! Като котенца са.
  • 16 Ей цирей

    2 4 Отговор

    До коментар #12 от "Ванчето 666":

    Ти ли изкара БВП за последната година, че не помня?
  • 17 От София

    9 14 Отговор
    Брей прованса много зъл бил! Не обичате кучета, не обичате котки, не обичате и горите, и черните, а вас изобщо обичате ли? Кога излобяхте токова? Едно време в ТКЗС пак ли бяхте така лоши?

    Коментиран от #29

  • 18 София-запад

    13 10 Отговор
    Преди 10 години имах пит бул. Изключително интелигентно и респектиращо животно. Непознати редовно посягаха да го галят без да се замислят. Та мислех си моето беше спокойно и добро но има момчетии които ги отглеждат за бой... Та с кой акъл ти ще посегнеш да пипнеш непознато куче. Хората нямат грам мозък, а пък после кучетата за виновни
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Стара поговорка

    16 1 Отговор
    Видиш ли зъл питбул, застреляй стопанина му!!!
  • 21 LCI

    16 1 Отговор
    Вината в случая е изцяло човешка. Тази идиотска порода кучета, вие всички пзнаете, че е изкуствено създадена и селектирана от човека, така че човечеството отново си пати от самото себе си. За голямо съжаление, често пъти комплексари и безсърдечни хора, си купуват именно такива породи кучета и ги "обучават", с което още повече ги настървяват.
    Съжалявам, че ще го повторя, но е факт - отново вината е човешка!

    Коментиран от #42

  • 22 Мирчо

    4 13 Отговор

    До коментар #19 от "ЗАПОМНЕТЕ СИЧКИ ЕДНО":

    Госпожо, ромите гледат много повече кучета и ги гледат много, а българите мразят всичко що ходи по земята

    Коментиран от #23, #30

  • 23 Емил

    4 8 Отговор

    До коментар #22 от "Мирчо":

    Прав си бате Мирчо
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Левскар

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "Шукри от Стлипиново":

    За твое огромно съжаление, си сам в злобата си. Но лошо няма да си помечтаеш, само мечтите ти усмихват очевидно жалкото съществуване, бедна невежа
  • 26 Бачо Киро

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гражданин":

    Няма никакво значение колко имаш. Трябва да е като в Германия - за да имаш питбул има проверки. Ако е като при теб - всичко ок. Породата няма случайна известност, колкото и да е вярно, че зависи от собственика, толкова е вярно, че повечето ги взимат по определени причини, а това е проблем. Ако го регулират като в Германия пишлеметата с изкривените представи ще са доста по-малко.
  • 27 Миш

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гражданин":

    И аз имам два питбула,отговорноста за всяко куче си носи стопанина.Когато си вземеш куче или го гледай правилно ,или не го взимай въобще!Модерно им било да имат питбул,ама баба да го гледа...само човек без мозък го прави,което доказва ,че огромна част от бг населението са комплексари и безотговорници!Мое мнение..
  • 28 123

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Петрова":

    Е, винаги може да има пръв път. Дано не ти се случва де, но кучетата са животни и винаги има вероятност да попаднем на някое, което да ни ухапе.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Българин

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "Кучето":

    Тебе може и смок с едно око да те е гонил, но това не означава, че не трябва да се забрани със закон отглеждането на такива зверове като питбулите. Това са кучета убийци.
  • 33 Гошо

    5 9 Отговор
    Имам питбули 3 и 2 кане корсо като роди женското кане а единият пидпул лежеше при кученцата а тази порода кучета са интелигентни нито мъжко се биат нито се карат за храна нищо деца ги галят пидбулите имам и папагал той каца на гърба на кучето и нищо му не прави казвам ви пълна истина
  • 34 тичащ без да го гонят

    15 3 Отговор
    Има си правила, Наредба на Общ.съвети-кучето на каишка и с намордник, "кинелога" стопанин с найлонова торбичка, за акото на любимеца му! Сутрин човек не може да си направи рънинга/джокинга дето му викат. Наизлезли едни помияри, разкарват други такива. Последните скачат на хора и деца. Веднъж един доберман ме хареса и докато стопанина му си купуваше баничка, тва лудото се засили да ми показва любовта си към мен. Обещах на стопанина му, че ще му изкормя пумияра ако не си го прибере, онзи дъвче баницата и мига на парцали. Друг път на стадиона един кавказец подобряваше темпото на бягане на един колега, стопанина му с кол не можеше да го озапти. Маратонеца се размина с разкъсан пръст на ръката и успя да се качи на навеса на резервните скамейки! Абе, пълна лудница!
  • 35 Така е по белият свят

    11 2 Отговор
    Питбула е изкуствено създадено куче, то и много други породи са създадени така , но при питбула е характерно , с течение на времето мозъка му нараства несъразмерно с черепната обвивка , мозъка му се притиска , кучето получава остро главоболие , и от добър и предан домашен любимец , изведнъж отключва неподозирана агресия , и може да нападне неочаквано , и най-близките си хора. Има описани много такива случаи , на неочаквана и неподозирана агресия , за това и в много държави са забранени, като опасни. Според статистиките , най много нахапани хора има от овчарките - немски , канадски и др. , но те обикновено захапват да предупредят и пускат , а питбула не пуска , захапва здраво , тресе , и придъвква , много трудно му се отварят челюстите , особено ако не се знае как , и с какво. Стопаните на такива животни , обикновено си живеят в свой собствен филм. Огромната липса на държава , и държавност , кара тези хора да се чувстват безнаказани. В други държави човек ,чието куче е станало причина за нападение , страх ,паника , нараняване , ще бъде осъден на момента за стотици хиляди долари , а при по-фрапиращи случаи , ще лежи в затвора, и те самите имат страх от закона , много повече , от нормален човек , към кучето. Кучето си има паспорт , чип , здравна карта , собственик носещ отговорност за него. В противен случай се прибират в затворени кучкарници . Проверяват се дали са агресивни , агресивните се евтаназират , а кротките се предлагат за осиновяване .
  • 36 Бай Ганя

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Петелът":

    Предизвикали го хората и тримата ли са го предизвиквали Мари, ако ухапе ваш близък друга симфония ще изпееш. Къв приют за това животно kil this doggggg.
  • 37 Другия с коня

    5 4 Отговор
    Хормоналното поведение се коригира с кастрация....Решава проблема , без да се убива животното....Това е...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Леле

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Енимал рескю":

    По твоята смешна логика, когато ме дразнят ми е разрешено да съм агресивен в отговор !
    Да стъпваме на пръсти да не раздразним кучето ли, че инак му е позволено да си хапе на воля?! Дано следващия нахапан г_з да е твоя!
  • 40 отрова

    5 0 Отговор
    Следващия път да го отрепят на място.
  • 41 гост

    5 1 Отговор
    Това директно се убива на пътя, защо си играят да го хващат, да го хранят и др. Да си е имало стопанин, да си го е пазил, такива неща да ги обясняват на друг, кой го бил изтъвал, пък взими си пинчер и го изпусни на пътя. С тези зверове до гуша ми е дошло.
  • 42 Анонимен

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "LCI":

    Тази порода кучета не е идиотска и да човека има най-голяма вина за това че те са злобни още от край време. И не всеки който си взима питбул е комплексар. Комплексари са тези който само знаят да видян кучето,тези който ги бият и предизвикват. Хората са много по зли от питбулите и за тези които само знаят да казват че заслужават смърт и да няма такава порода,тези който пребиват кучета, целият ги с камъни,влачат ги с коли по улиците и ги хвърлят от етажите. Те не заслужават ли смърт? На вас,все кучета са ви виновни.
  • 43 Вуйчо Златю

    1 4 Отговор
    Абе хора луди ли сте кво им има на питбулите -дразнили са го и това е
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове