11 Февруари, 2019 08:17 2 878 22

Без осъдени за катастрофата на „Струма“

  • струма-
  • магистрала-
  • пострадали

Пострадалите няма да получат обезщетения

Без осъдени за катастрофата на „Струма“ - 1
Снимка: БГНЕС

Докато няма осъдени за тежката катастрофа на автомагистрала „Струма“, пострадалите няма да могат да получат застрахователни обезщетения, съобщи пред БНР Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Преди пет дни при верижна катастрофа на магистралата загина един човек, а 10 бяха тежко ранени. Като причина за тежкия пътен инцидент се посочва гъстата мъгла, образувала се в района рано сутринта.

Владимир Тодоров прогнозира в предаването „Хора, пътища, автомобили“, на програма „Хоризонт“, че установяването на вина и съдебните процедури ще продължат с години.

„Тази присъда трябва да влезе в сила, т. е. имаме триинстанционен наказателен процес. Като той приключи чак тогава всички пострадали техни близки могат да претендират обезщетение за претърпените болки и страдания за имуществени щети и за пропуснатите ползи“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    28 2 Отговор
    Как беше УНИКААААААЛНА ДЪРЖАВА
  • 2 Петър

    49 1 Отговор
    Виждате ли че държавата и застрахователите са си чиста мафия.
  • 3 застрахован

    24 2 Отговор
    И ако има пълно каско ли трябва да чака да цъфнат налъмите, в смисъл присъда?

    Коментиран от #5

  • 4 Дионтей

    20 0 Отговор
    Системата за предупреждение на магистралата не е сработила. Вече имаме потенциален виновник. Но щом, докато няма виновен не се плаща, то очаквам така да приключи сагата след години.

    Коментиран от #17

  • 5 Гост

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "застрахован":

    Не, достатъчно е да имат документ от КАТ за събитието, водачът да е с валидно свидетелство за правоуправление за съответното МПС и да не е употребил алкохол или други упойващи вещества.

    Коментиран от #13

  • 6 Читател

    17 9 Отговор
    Виновни са първите ударили се. Явно не са спазвали дистанция и не са съобразили скоростта си с пътните условия. Но разбира се.... за бай Ганьо вината е на държавата, руснаците, соросоидите, русофилите и русофобите. Но никога негова :)

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Голям прос

    14 1 Отговор
    Застрахователя трябва да си плати, пък после да си чака парите от виновните. Защо не застрахова тогава и като стане катастрофа да си вземе таксата.
  • 8 брадвата

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "Читател":

    Така е! От малки ни учат НИКОГА да не поемаме отговорност, камо ли сами да твърдим, че сме виновни, ако наистина сме! Е това е проблемът и на цялото ни скапано общество. Никой не поема отговорност, никога и за нищо. Даже за собствения си живот не поемаме, и за размножаването ни чакаме някой друг да свърши работата.

    Коментиран от #10

  • 9 бай Коста

    7 4 Отговор
    ами ,така е България , като са виновни управляващите с техните тъпотии ,разбирасе , че няма да има виновни
  • 10 гост

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "брадвата":

    Много трудно е да се поеме отговорност и да се отстоява собственото мнение и възгледи за живота. Това води до много конфликти понеже мнозинството от хората спират да общуват с теб ако не си овца като тях, ако не се жалваш от живота си, ако не мрънкаш постоянно колко гадно и скапано било всичко, но никой не си мърда и пръста, за да промени нещо. Пенсионерите разполагат с време и сили, но рядко има някой, който да поддържа градинка, да оправи плочките пред блока, да запълни дупките по паркинга и да измете и изчисти, но иначе се виси с часове всеки ден на прейката и се плюе по каквото и да е. Младите също не подхващат, а работещите са смачкани от многото труд за нищожно заплащане и не са свободни да направят това което искат. Всеки сам да си хване съдбата, да поеме отговорност за живота си и ще се усети, пробвайте.

    Коментиран от #12

  • 11 ГосТ

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Читател":

    Абе хубаво,ама верижни катастрофи стават навсякъде по света по определени причини. Застраховките са за това,за такива непредвидени инциденти. Кво праим и к'ви по точно са тези застраховки ?
  • 12 ГосТ

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    А как точно да си хване живота в ръце, човек който има определена работа в това общество и я работи по 8-12ч на ден. Как по точно? Този човек изисква след като той си е свършил работата за обществото, останалите също да са го направили. Тогава всичко ще е точно. Не коментирам заплащането на труда тук...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Антон":

    Ти явно имаш проблем, за който е добре да потърсиш специализирана помащ! Четеш ли въпросът на човека?! Въпросът му е за "каско", т.е. имуществени вреди!

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 АПИ майтапи

    2 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Пострадалите няма да получат обезщетения
    Нали номера е да се събират все повече и повече кинти от застраховки, та "нашите" хрантутници" да лапкат. Дано им приседне някой ден.
    А тия от АПИ да пуснат старият път Е-79,
    защото , колкото и тъпо да е -той спря трафика по него от околните села , които хора работят в града.
    В деня на инцидента пострадалият , ако беше карал по старото трасе , щеше да е за 5 мин до цеха където работи.
    А по "високоингелигентната" магистрала се пътува доста , па дори и със 140 км към Рая.
    Имало датчици, имамало камери, амо още не са пуснати.
    ЗОР от такива пишман съоръжения. И как и пусната да работи?
    Живеем в Територията на абсурдите нужник -преливник ,като в Ентропа на Д.Черни от 2007.
  • 17 КАТ

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дионтей":

    Системата все още не е пусната в експлоатация , не е виновна тя. Виновно ни е чувството за безсмъртност , при 10 метра видимост , каква система ти трябва , щото не можеш да се сетиш сам че трябва да намалиш скоростта , ако пък наистина не можеш да се сетиш , скъсай си книжката докато не си затрил някой.

    Коментиран от #20

  • 18 Именно

    0 0 Отговор
    Първият ударил кола е виновен.
    Задните дори и да са се движили по-бавно като стигнат до неподвижни коли разликата в скоростта е много по-голяма отколкото би трябвало да е м/у 2 коли в движение (поне ако никой не е карал с превишена скорост). Та мисълта ми е задните не са виновни, но първият ударил кола е сгафил нещо.
    А за емоционалните щети застраховките майната им, но на ранените поне трябва да им изплатят разходите по болници и лекарства.
  • 19 веднага

    0 0 Отговор
    Осъдете мъглата.
  • 20 Антон

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "КАТ":

    Много точно казано! Тази мъгла не е паднала ей така от раз караш и хоп мъгла с видимост 10 метра. И аз си задавам същия въпрос , що за човек трябва да бъдеш за да виждаш намалената видимост и да продължаваш да шпориш като гламава. Посше виновни кат, апи, системата, боко и кой ли още не.

    Коментиран от #21

  • 21 gvdff

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Антон":

    Хоп, скачаш в мъгла с видимост 10м. Така, караш си със 100 при позволени 140 на магистралата, все пак може да се хлъзга, но изведнъж се озоваваш рязко в мъгла и в рамките на секунди видимостта е 10м. Нищо, че си на спирачката вече, ти си с 60км/ч без видимост. На мен не се е случвало това при 100км, ч, а при 60. Както караш, и хоп мъгла с малка видимост, но при тая скорост реакцията е далеч по-адекватна.
  • 22 Гост

    1 0 Отговор
    В някои държави, няма да споменавам кои, за да не стане политическа дискусия, в тези случаи, когато установяването на вината ще се проточи дълго, обезщетенията на пострадалите се изплащат от застрахователите им по гражданска отговорност, за да могат да предприемат действия по лечението си своевременно. След установяване на виновните, застрахователите уреждат вземанията си помежду си. Така пострадалите получават бърза и сравнително адекватна финансова помощ, за да се лекуват, без да това ги натоварва финансово.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове