Last news in Fakti

12 Февруари, 2019 16:20 3 255 54

Каракачанов подава оставка, ако ГЕРБ не подкрепят мерките за циганите

  • красимир каракачанов-
  • оставка-
  • герб-
  • мерки цигани

Аз не желая моите внуци да кажат, че по времето на нашия дядо България се закри, заяви лидерът на ВМРО

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обяви, че ако концепцията му с мерките за интеграция на циганите не бъде приета от парламента с подкрепата на управляващите, той е готов да подаде оставка и да мине в опозиция.

,,Ако ГЕРБ смятат, че ДПС са им идеологически по-близко до сърцето, няма проблем, аз си подавам оставката, минавам в опозиция, да си направят коалиция и да управляват щастливо", каза вицепремиерът и военен министър в интервю за "Евроком" по повод критиките на движението, което го обвини, че програмата му гази Конституцията.

,,Ако най-важният въпрос е, че ние изчезваме като нация, ако това наше виждане не се споделя от хората, с които управляваме, какъв е смисълът да продължаваме заедно?'', каза той по адрес на коалиционните партньори.

,,Аз не желая един ден моите внуци и правнуци да кажат, че по времето на нашия дядо България се закри като държава след 1400 г.'', категоричен е Каракачанов.

Той все пак смята, че ще има подкрепата на кабинета и няма да се стигне до оставка. Даде да се разбере, че не е бил спрян, когато е информирал предварително и премиера, и министрите за оповестяването на концепцията и за внасянето ѝ. Раздал я е и на министрите за предложения.

Вицепремиерът обори критиците на документа, като поясни, че никъде няма противоконституционни нарушения на права.

По думите му така наречените "системни партии" много обичат да работят с този електорат по време на избори.

,,По един или друг начин да ги мотивират, било с обещание, било материално. Да, българските партии не желаят да губят електорат да гласуват за тях и в това е разковничето на проблема", коментира Каракачанов. Това е причината толкова години да не предприемат нищо, защото, по думите му, се интересуват от предизборния и следизборния си резултат, а не от проблемите на нацията.

,,За мен няма значение коя партия ще управлява, ако народът живее добре и сигурно. Нека да стане ясно на обществото кой има дупе да тръгне и кой не иска да го направи. Повече така не може да продължава", заяви вицепремиерът.

Той добави, че въобще не го притесняват онези, "които реват за правата на човека".

,,Защото това са крокодилски сълзи от хора, които 25-30 г. се добре се хранят с темата права на човека. Само че дезинтегрират държавата, разбиват чувството ни за национална общност и солидарност. И по този начин на гърба на българската държавност и нация си живеят добре в България'', каза той по адрес на ромските НПО и на БХК.

Каракачанов твърди още, че ако има репресивни мерки в тази концепция, то те са насочени не към циганите, а към държавната администрация, която не контролира и не следи изпълнението на законите. И даде за пример отсъствието от училище, измамите с ТЕЛК и източването на социалната система.

,,Истината е, че за циганските работи в България сме виновни ние, българите, години наред си затваряме очите, правим се на политически коректни'', заключи Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 сдсд

    37 15 Отговор
    голем хитрец е той,само приказва...
  • 3 Инкогнито

    35 15 Отговор
    Няко верва ли му на тоя че заради едни мургави ще си испусне лукса в който се шири последните 3 г.? Евро кампанята е в разгара си!
  • 4 Лозунг

    28 11 Отговор
    Хули циганите спечели Евро места Брюксел!
  • 5 пиридоксинфосфат

    43 6 Отговор
    Напълно подкрепям .
  • 6 Гост

    32 13 Отговор
    Сега ли се сети?! Къде беше толкова години?! Или идват избори и ти припали под задника?! Лошото е, че много хора ще ти се вържат на празните приказки!
  • 7 този тип е само

    22 13 Отговор
    ``лаладжия``.....
  • 8 гост

    21 5 Отговор
    Браво! Айде, един по един в къщи
  • 9 kur4o

    12 6 Отговор
    glaven ekspert po bg pasportite
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 7640975

    8 12 Отговор
    Да си оди още сега, с него или без него тъй ли иначе ще се стигне до решаване на много въпроси,които е наложително да се решат.
  • 12 друга "концепция"

    37 4 Отговор
    Аз съм за дезинтеграция. По-лесно и по-евтино ще дойде. Спират им се всички помощи "майчински"(само до второ дете), "самотна майка", "първи учебен ден", "дърва за социално слаби"... Спират им се "безплатните" ток и вода. Взимат им се фалшивите дипломи, книжки, "инвалидни". Завеждат се дела за педофилия. И те сами, бързо бързо, ще изнесат къмту по-"толерантни" запад. Меркел ги иска. Индия също, официално заяви, че си ги приема обратно.

    Коментиран от #13, #47, #48, #49, #50

  • 13 Голям прос

    29 1 Отговор

    До коментар #12 от "друга "концепция"":

    Четох едно интервю с бивш министър от Индия. Каза, че това племе не става за нищо и те са си решили проблема отдавна като са ги изгонили. Дано твоето да е вярно. Крайно време е да се отърсим от всички паразити смучещи от гърба на българите
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Луд

    24 4 Отговор
    Някой казват ,че министър Каракачанов само приказва.Да ,но другите и това не правят.Давай воевода,докажи се сега е момента.Сега имаш най-голямата трибуна.Ако го направиш както го казваш ,никога няма да се налага да купуваш гласове.Народа ще е с теб.Но ще поживеем и ще видим
  • 18 Георги

    31 5 Отговор
    Защо плюете по Каракачанов не мога да ви разбера бе хора??? А щом не сте съгласни дайте вие по- добра идея. Или е по важно да пишете простотии само и само да си заработите някой цент.

    Коментиран от #31

  • 19 А на бас че няма да се махне

    11 6 Отговор
    След изборите всички дружно ще забравят за "концепцията".
  • 20 3333

    23 2 Отговор
    Добре казано да видим ГЕРБ ще приемат ли или ще клекнат на ДПС.
  • 21 Mango number five

    10 16 Отговор
    Др. Борисов да не чака оставката на шкембе воивода а да му я поиска.
    Ах как искам да го интегрирам тоя плондир на 700лева брутна заплата.
  • 22 Болен

    7 7 Отговор
    И ко ше прайш бе шкембо с0.08 електорат?
  • 23 Idiot

    3 8 Отговор
    Кой беше този,те вече не са ли история!?
  • 24 Ф 16

    5 0 Отговор
    Постави ножа!
  • 25 Ф 16

    4 0 Отговор
    Постави ножа
  • 26 Бачо Киро

    13 4 Отговор
    До ден днешен нищо не е направил, в което да повярва човек, но. Голямо НО - ако въведе ограничения за циганите и така щат - не щат, я се изнесат, я влязат в някакъв път и не се уплаши от НПОтата, тогава ще го призная, че може да е шкембе войвода, да не е ходил войник и бъкел да не разбира от армейски въпроси, но е направил едно от най-важните неща след 1989та година.
  • 27 Хаджи хаджи Българин

    14 0 Отговор
    Какво е ПАРАДОКС? Че единствено в България индивидите от този етнос, някой са с няколко условни присъди! Такова правосъдие няма и в африканските държави! След условната идва ефективна присъда+ срока от условната!
  • 28 Гого

    15 3 Отговор
    Взех да го харесвам Каракачанов вярно мисли човека, подкрепете иначе изчезваме братя българи!
  • 29 ДИМО

    14 2 Отговор
    ДАВАЙ КАРАКАЧАНОВ СМАЧКАЙ МАНТАЛИТЕ
  • 30 Топчо

    4 5 Отговор
    Каракачанов,щеше пенсиите да правиш 300лв.обучен си на лъжи и измами.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 бай кръстан

    12 1 Отговор
    Скъпи сънародници ,не знам защо пишете глупости ,а не виждате реално как стоят нещата. Нашите ДЕБЕЛОСЕРКОВЦИ от парламента ,които се крият зад високи и дебели дувари и охрани , въобще не ги интересуват хората ,че всеки ден има ограбени ,пребити , изнасилени и не в малко случаи убивани ,особено в малките населени места.Просто казано и ГЕРБ и БСП и ДПС купуват цигански гласове и няма да променят нищо. Не че съм голям фен на Каракачанов , но наистина България ще изчезне ,ще остане територия населявана от цигани!!! Това е !!!
  • 33 Фостата

    5 3 Отговор
    Не вярвам на нито една дума казана от политик.А дано,ама на дали.За точно 30г. има достроена(забележете) точно 1(една) магистрала от бай тиквун велики и половин околовръстно,разбира се на софя(софия по книжовно му).Та за 30г.,да разбираме,че само софя е българия ли?Че ако ги няма другите общини софянците какво ще ядът и с какви пари?Тогава ще трябва да се научат да ядът асвалт.Едно време когато работех в софя,един софян ми вика ,,еее ууу селянин,, викам ,,да селянин съм от еди къде си,а баща ти къде живее,ти къде ходиш по празниците?,,Хък,мък ъмммм от от еди кое си село.А да ясно,и ти си софянец.Та ето такива са основното население на най-европейският град в България,който изсмуква всички пари на държавата.Защо софя околовръстно е освободено от винетна такса,а на други градове не е?Че тези плужеци софяни до кога ще ги храним?Заприличават на циганите вече-цяла държава да им бачка.Та въпроса беше за циганите.Каквато оправията в държавата такава и за циганите,прах в очите,красиви думи,обещания,а народа тъне в нищета за да живеят малцина охолно.
  • 34 Васил

    2 5 Отговор
    Къде ще ходиш бе дебелак още когато подкрепихте Герб вече сте обречени парламента ще го гледате през телевизора.
  • 35 Преминаващ

    2 1 Отговор
    НЯМА ЗНАЧЕНИЕ какво е казал и какво е реализирал на практика Каракачанов ! ИМА ЗНАЧЕНИЕ ОБАЧЕ това, че поне ЕДИН ПОЛИТИК ОТ БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ СЕ ОСМЕЛИ НА ВСЕОСЛУШАНИЕ ДА ИЗКАЖЕ "МЪЛЧАНИЕТО НА АГНЕТАТА" !!! Цяла България говори същите, че и по-солени думи ! Ама "зад кадър" ! Говори от години на маса,у дома, в компания ... ! Все на закрито ! Говорят и коментират по същия начин и 90% от т.н. депутати, двулични депутати ! БЪЛГАРИНО, НЕ СЕ ПРАВИ НА ЩРАУС - ИЗВАДИ СИ ГЛАВАТА ОТ ПЯСЪКА !
  • 36 Мето

    0 1 Отговор
    Няма кой да му вярва повече на тоя
  • 37 Кольо

    3 0 Отговор
    Свикване на Велико НС и вземане на решение за отмяна правото на гласуване на лица с по-малко от средно образование 10ти клас . Намаляване на броя дупе тате на около 80 . То кога бяхме къде 9 мил. избраха да са 240 и сега при 5 мил. пак са толкова. Само техните харчове не намаляват и при тях все нагоре хвърчат цифрите за издръжка. Милярди са там . Последно ,но не по важност- отседналос 5 години с доказана законна дейност и съответните данъци в страната и тогава гласуваш. Да се знае какво си преживял от предното си гласуване. Той бил живял и се регистрирал преди 6 месеца ,ама никой не го е виждал щото кмета и секретарката си ги пишат в книгите по партийно интересчийска финансова причина. Тогава нещо може и да се оправи дори и с "ценността " на циганите . Един човек и една партия няма да се справят срещу парите на желаещите да съсипят страната чрез циганите и след това да се отнесат с тях като български кюрди. Сещай се снахо...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Патриотка-ВМРО

    0 0 Отговор
    До коментар#5-пиридоксинфосфат.Е, тази дума за първипът я прочитам и,ако можеш ми я преведи на български,ще ми е интересно да разбера,какво означава. Иначе подкрепям написаното от теб. Каракачанов е напълно прав в изказването си! В нашата България мнозинството сме ние българите,(поне засега),но ако се оставят нещата,без да се вземат спешни мерки,можем да станем и малцинство. Всеки един вижда,че тази мръсна циганска паплач,се развъждат като мишките-това първи;второ-циганките раждат в тийнейджърска възраст и стават баби на по 30-35г и то с по 2-3 внучета;трето-превилегийте са им много големи. Живеят си на наш гръб инагърба на държавата. И на мен, ще ми е добре да неплащам ток,вода и данък сгради и да си,,щракам с пръсти,,. Тази наглост от страна на това вмирисано племе,неможе да продължава и занапред.
  • 41 Младеж

    5 1 Отговор
    Браво бат Краси поне казваш на глас това което мислят 85% от българите. Все от някъде трябва да се започне. Подкрепям.
  • 42 Васил

    2 1 Отговор
    Не се притеснявай Каракачанка подавай оставка ще те направим цигански Барон
  • 43 Димов

    1 2 Отговор
    Интеграцията я измислиха от ЕС, за да спре преселението на циганите от изток, на запад, и така, те да си останат вечно наш проблем.
  • 44 Русенец

    3 0 Отговор
    Ще подаде оставка, ама друг път ! Този е ненаситен за власт и ако сега изпусне кокала, скоро няма да го види между зъбите си !
  • 45 МДААААА

    1 0 Отговор
    МЕРКИТЕ ЗА ЦИГАНИТЕ ИЛИ ПРОТИВ ЦИГАНИТЕ .??????????? НЕЩУ МАЙ ША ГИ ОЛАБВАТЕ СЪВСЕМ.
  • 46 Димов

    2 0 Отговор
    Не са мерки за циганите, а са мерки против живеенето на здрави хора от социални, против концепцията "деца раждат деца", против незаконното строителство, против присвояването на обществени терени, против системното неплащане на данъци и такси, против кражбата на ток, вода и парно, против деца в ученическа възраст непосещаващи училищата и други от сорта, пагубни за бъдещето на нацията провинения.
  • 47 Обикновен човек

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "друга "концепция"":

    Как може да го защитавате при положение, че идват избори вдига шум и след това няма да го има. Аз съм циганин завършил висше образование, изкарал съм съм си шофьорска книжка по редовен начин, плащам си данъците, ток, вода, сметки...Всичко си ми е окей, просто да мислиме малко по-разумно, защото проблема с ромите е един от последните в страната. Глада, мизерията и безработицата са на първо място... Колко фабрики затвориха, колко милиарда откраднаха наще "добре" управляващи политици? Мислете малко по-сериозно и по-мъдро, че простотията няма край... и както са казали ще стигнеме Германия след 20 години, НО къде ще е Германия след 20 години...

    Коментиран от #52

  • 48 Обикновен човек

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "друга "концепция"":

    Как може да го защитавате при положение, че идват избори вдига шум и след това няма да го има с тези изказвания. Аз съм циганин завършил висше образование, изкарал съм съм си шофьорска книжка по редовен начин, плащам си данъците, ток, вода, сметки...Всичко си ми е окей, просто да мислиме малко по-разумно, защото проблема с ромите е един от последните в страната. Глада, мизерията и безработицата са на първо място... Колко фабрики затвориха, колко милиарда откраднаха наще "добре" управляващи политици? Мислете малко по-сериозно и по-мъдро, че простотията няма край... и както са казали ще стигнеме Германия след 20 години, НО къде ще е Германия след 20 години...
  • 49 Обикновен човек

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "друга "концепция"":

    Как може да го защитавате при положение, че идват избори вдига шум и след това няма да го има с тези изказвания. Аз съм циганин завършил висше образование, изкарал съм съм си шофьорска книжка по редовен начин, плащам си данъците, ток, вода, сметки...Всичко си ми е окей, просто да мислиме малко по-разумно, защото проблема с ромите е един от последните в страната. Глада, мизерията и безработицата са на първо място... Колко фабрики затвориха, колко милиарда откраднаха наще "добре" управляващи политици? Мислете малко по-сериозно и по-мъдро, че простотията няма край... и както са казали ще стигнеме Германия след 20 години, НО къде ще е Германия след 20 години...
  • 50 Обикновен човек

    0 3 Отговор

    До коментар #12 от "друга "концепция"":

    Как може да го защитавате при положение, че идват избори вдига шум и след това няма да го има с тези изказвания. Аз съм циганин завършил висше образование, изкарал съм съм си шофьорска книжка по редовен начин, плащам си данъците, ток, вода, сметки...Всичко си ми е окей, просто да мислиме малко по-разумно, защото проблема с ромите е един от последните в страната. Глада, мизерията и безработицата са на първо място... Колко фабрики затвориха, колко милиарда откраднаха наще "добре" управляващи политици? Мислете малко по-сериозно и по-мъдро, че простотията няма край... и както са казали ще стигнеме Германия след 20 години, НО къде ще е Германия след 20 години...

    Коментиран от #53

  • 51 оги

    1 1 Отговор
    един политик да си признае че за циганията в държавата са виновни българите с тяхната алчност

    Коментиран от #54

  • 52 Балканец

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Обикновен човек":

    Я, вместо да раздаваш акъли, вземи накарай останалите 99,999999% от циганите да изкарат поне средно образование и да почнат да работят и да плащат данъци, като редовни граждани. Айде!
  • 53 Багаин

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Обикновен човек":

    Като си толкова образован, начетен и грамотен, защо си постнал един и същ пост цели четири пъти? Явно и дипломите ви са по циганският начин.
  • 54 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "оги":

    Ама разбира се. Толкова сме алчни, че чак вие живеете на социални помощи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове