18 Февруари, 2019 06:03 5 883 19

ДАНС: Засилени мерки за сигурност в София за 19 февруари

  • васил левски-
  • паметник

Мерки за сигурност по време на възпоменателната церемония за 146-та годишнина от гибелта на Васил Левски

ДАНС: Засилени мерки за сигурност в София за 19 февруари - 1

Във връзка с обезпечаване сигурността на възпоменателната церемония по случай 146 години от гибелта на Апостола на свободата, която ще се проведе на 19 февруари 2019 г. от 18.00 ч. пред паметника на Васил Левски, от Национална служба за сигурност (НСО) напомнят на представителите на средствата за масово осведомяване, че могат да разположат наличната си техника в района на провеждане на мероприятието на бул. „Янко Сакъзов“ пред Посолството на Словашката република до 16.00 ч.

След този час екипи с техническо оборудване няма да бъдат допускани в района.

Проверката на представителите на медиите, които ще отразяват събитието, ще се осъществява посредством временен контролно-пропускателен пункт (КПП),организиран на бул. „В. Левски“ и ул. „Оборище“ като крайният час за тяхното пристигане е 17.20 ч. Служителите на Националната служба за охрана ще изискват от представителите на средствата за масово осведомяване актуален документ за принадлежност към съответната медия и документ за самоличност. Стажанти без журналистическа карта няма да бъдат допускани.

Компетентните органи ще наложат забрана за използването на безпилотни летателни апарати (дронове) между 17.30 и 19.00 ч в района на провеждане на проявата поради съществуващите рискове от нежелани инциденти за всички присъстващи граждани и официални лица.

Гражданите, които желаят да присъстват на церемонията, ще бъдат пропускани през три контролно-пропускателни пунктове: първият – на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Оборище“; вторият – на бул. „Дондуков“ и бул. „Васил Левски“ и третият – на бул. „Янко Сакъзов“ и ул. „Панайот Волов“

Цветя на паметника на националния герой ще могат да бъдат поднасяни до 17.00 ч. и след приключване на официалната церемония, с изключение на часовия диапазон от 15.00 до 16.00 ч.

Напомняме на решилите да присъстват на събитието, че следва да спазват чл. 6, ал.1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и чл. 8, ал. 7 от Наредба за обществения ред на територията на Столична община, която гласи: „При провеждане на масови прояви на обществени места се забранява: внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, живота и здравето на присъстващите; забранява се посещението на лица в явно нетрезво или неадекватно състояние, както и ползването на предмети, предизвикващи силен шум.“ Полицейските служители, в рамките на своята компетентност, контролират прилагането на Наредбата и съставят актове на гражданите при установяване на нарушения.

Служителите на НСО ще извършват проверки на предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана като проверяват за наличие на огнестрелни и други оръжия,хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на мероприятието, поради невъзможността на място да бъде организирано съхраняването им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 евгени

    3 8 Отговор
    неизбежно е и така трябва

    Коментиран от #3, #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Осъден от джебчийка глобен с 2000лв

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "евгени":

    По времето на комунизЪма ги нямаше тея уточнения в медиите пък не помня да е имало проблеми с проверки и КППта ))) Троля си, бе - вече е демокрация и капитализъм ! Чистата и свята република е факт - властта е в ръцете на народа! Аз съм от тея избиратели, дето на идване нищо не носят ама на заминаване... Пазете се сами, щото в навалицата ще има и от тъмнозелените гласоподаватели - те обичат такива събирания ! За българите е възпоменателна церемония ама за "другите" е празнична...
  • 4 Meganoob BG

    16 4 Отговор
    Имаме нужда от повече снайперисти. Исус Борисов трябва да бъде опазен на всяка цена, така или иначе тя ще се плаща от данъкоплатците.
  • 5 гоСт

    1 4 Отговор
    Разбира се,че повечето от хората ще са пияни или дрогирани,кой ще е етрезвен,ние сме"родолюбци"
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Щайнер

    4 1 Отговор
    Трябва да си върнем земите до Босфора , имаме исторически права , тия земи са български

    Коментиран от #16

  • 12 SAAB

    9 0 Отговор
    Засилени мерки са нужни във Факултета и Филиповци !

    Коментиран от #13

  • 13 Силвето

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "SAAB":

    И у Христо Ботев махалата там са около 30 хиляди души от които 80% крими проявени
  • 14 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    Тъй ли стана тя?Затова ли умря АПОСТОЛА?

    Коментиран от #17

  • 15 Само минавам

    1 1 Отговор
    Да питам управниците в последните 40-50години , защо почитането на паметта на Левски се прави на 19.02 като реалната дата на обесването му е 6 февруари (стар стил) по новия григориански стил е + 12 дни, следователно е 18 февруари ?
    А?

    Коментиран от #18

  • 16 Фатих Мехмед

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Щайнер":

    Върнете си ги ама Ердоган има претенции до румънско че са негови хаххахаха а пък вие сте по малко като численост от готвачите в турската армия хахахахха вече сте по малко и от оркестъра на армията на Ердоган хахаххаах
  • 17 Фатих Мехмед

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "ТОЧКАТА":

    Умре за да сте под българско робство
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бай Мидан

    1 0 Отговор
    Сигурно някой иска да гепи потника " Hugo Boss" на Мунчо !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове