Last news in Fakti

16 Февруари, 2019 16:10 1 698 24

Бойко Ноев: Гебрев и сина му са отровени с вещество от семейството на "Новичок"

  • гебрев-
  • новичок

За мен няма съмнения че зад отравянето на Гебрев стоят комбинирани руски и български интереси в оръжейния бизнес, заяви бившият военен министър

На всички е ясно, че Емилиян Гебрев и сина му са отровени с вещество от семейството на "новичок". Аз имам специален интерес към този случай, защото бях до леглото на Гебрев във ВМА, когато той умираше. Обадиха ми се тогава и ми казаха: Идвай бързо, че приятелят ти умира.

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ бившият военен министър Бойко Ноев.

"Емилян Гебрев и Цветан Василев са силни врагове и враждуват още от началото на 90-те години. Аз и с двамата нямам бизнес отношения. Гебрев ми е много добър приятел. Той няма как да е участвал в източването на КТБ, защото не е държал средства там. За мен няма съмнения че зад отравянето на Гебрев стоят комбинарани руски и български интереси в оръжейния бизнес. Аз не искам да коментирам схеми и симбиози. Това е работа на следствието. Тя трябва да ги изясни. За съжаление за мен главният прокурор се движи от едни невидими сили. Сега той отново е подведен да говори за някакви салати, руколи и кафета. Или някой подвежда Сотир Цацаров, или той действа умишлено. Няма никакви вечери на Гебрев и аз гарантирам за това.

Следствието и прокуратурата не действат по правилния начин и не взимат правилните решения. Същото мога да кажа и за ДАНС. Там на всички е ясно, че един от зам.-председателите на агенцията е за следствието. Престъпността влезе в ДАНС през задната врата. Това са тежки думи, но аз седя зад тях", обяви Ноев.

"В момента можем да кажем, че човекът Федотов е бил и във Великобритания, и в България, когато са отровени Скрипал и Гебрев. За съжаление моето усещане, че властите се опитват да заметат случая "Гебрев" се засилва. България трябва да организира допълнителни разследвания. Трябва да използваме ресурса на ОЗХО, но това вече не прави повече от месец", даде пример бившият военен министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    30 5 Отговор
    Аааа от семейството. А братчеди на Запад да има случайно туй семейство?

    Коментиран от #9

  • 2 Провокация е

    37 7 Отговор
    Не ви ли писна вече да слушате лъжите на политически трупове и предатели!?докога ще чернят страната?
  • 3 Random

    31 5 Отговор
    Абе. Ноев, колко ти струват гаранциите БЕ?
    Кога стана лаборант химик, кога направи анализ на въпросното вещество? И кой се интересува от лично твоето мнение, как действат прокуратура и следствие? Ти ли си най-големия разбирач в Булгаристан Бе, Ноев?
  • 4 Агата Кристи

    28 5 Отговор
    Много конспиратори ведна тъй малка страна, и всичките кой от кой по голям фантазиор.

    Коментиран от #5

  • 5 huha

    3 25 Отговор

    До коментар #4 от "Агата Кристи":

    Пише се "фантазьор" бе, Кремълски фантаст!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Есхил

    32 3 Отговор
    Камва трагрдия и дрема само - Бил до кревата му във ВМА когато Гебрев умирал, и изведнъж чудо, Гебрев след малко лечение с глюкоза скочил на крака! И това приказки от бивш министър на отбраната!!!
  • 9 859

    19 0 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Всичко що е Бойко, е льжец!
  • 10 стоян

    4 17 Отговор
    Дежурните путинолизци веднага са дали мнение по темата

    Коментиран от #13, #19

  • 11 Townboy

    12 2 Отговор
    А че бизнесменът Гебрев всъщност е търговец на оръжие се споменава мимоходом. Такъв занаят носи риск и би трябвало въпросният "бизнесмен" да го знае а не да занимават обществото ни с личните си проблеми.
  • 12 учуден

    11 1 Отговор
    Айдеееее ! Още единспициалис ! Що не слезе господ и да си прибере вересиите по българската замя
  • 13 удивен

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "стоян":

    Ей, другарю Гендар Сороси пак ли си се надрусал бе !
  • 14 Гост

    18 1 Отговор
    Вярно бе новичок е.Сега сме длъжни да изгоним руския посланник и край с тръбата за газ.Нали.Как така изведнъж на всички разузнавания им се разузна изведнъж за Гебрев бе.Дали не е натровен с втечнен газ случайно тоя?

    Коментиран от #18

  • 15 К.К.

    14 1 Отговор
    Тоя вчера е чул думата новичок и днеска всички инсектициди ги определи като секретни разработки, щото някой си овкусил салатата с Би-58.
  • 16 неЕС

    20 1 Отговор
    Гебрев и сина му са отровени от ЛЪЖИТЕ на бившият военен министър Бойко Ноев.
  • 17 Офицер

    5 10 Отговор
    Този на снимката е най-подготвен за военен министър. Има правилното виждане за армията. Само дето то не се харесва на военните. Той иска силно разузнаване и малка наистина боеспособна и млада армия без търбуси и чиновници. Осигурена с всичко необходимо. Повтарям малка. Иска и подготвен мобилизационна резерв. Пряко заяви, че НО е действащ пенсионер и му предложи да напусне.

    Коментиран от #20, #22

  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Докато МОЧА се пъчи насред София няма да се оправим!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Marinov

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Офицер":

    Господин Ноев, ЗАБРАВЯТЕ че в Тази Страна има Закони които като Гражданин трябва да ги УВАЖАВАТЕ и СПАЗВАТЕ! А един от тях ИЗРИЧНО казва че ВСЕКИ е НЕВИНЕН до ДОКАЗВАНЕ на ПРОТИВНОТО ??? Вие НЕ само НИЩО Не сете ДОКАЗАЛ а НЯМАТЕ и Един РЕАЛЕН и ЧИТАВ за Доказателство Факт и е ЖАЛКО да се опитвате така упорито да Mанипулирате Oбществото.
  • 21 дедо Коле

    7 0 Отговор
    Абе, този Нойев се изживява и като "елитен" проаверикански алхимик!? Да няма вещно право от Ноевия Ковчег?
  • 22 Хрис

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Офицер":

    ПреАтел, познзвам повече от двама офицери, които са осъдили този "най-подготвен министър" за незаконно (разбирай за отмъщение) уволнение, били са възтановени на'работа и МО е изплатило обезщетение. И взми да се Ууграмотиш малко -няма армия в света без "търбуси и чиновници", както ти посочваш като виждане на Ноев. Посчената от теб категория, в зависимост възприетите принципи за структориране, обикновено съставлява от 35 до 45% , а в някои армии и повече от числения им състав. Пример -САЩ -военно министерство л.с. 1,4 млн., от тях под пагон -600 000, т.ч. в боините формирования 420 000 (320 000 в боеготовите съединения и част); -Русия - министерство на отбраната 1,1 млн. души, от тях 700 000 в бойните сединения и части (в т.ч. около 500 000 в боеготовите). Процентите изчисли сам
    "
  • 23 Гост

    3 0 Отговор
    Бойко Ноев е отровен с веществото доларчок !
  • 24 Токин

    1 0 Отговор
    Откъде този Ноев е сигурен с какво е отровен Гебрев? Да не е лекар или поне медицинско лице? Или просто защитава тезата и позицията на Цветан Василев?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове