Last news in Fakti

16 Февруари, 2019 18:34 14 103 54

КАТ взема още от най-злите камери

  • камера-
  • скорост-
  • кат

Най-много карат с превишена скорост в София-град, както и в областите Велико Търново и Стара Загора

Пътна полиция ще купи още 84 камери на триноги до края на 2019 г., съобщи в интервю за в. “24 часа” началникът на отдела комисар Росен Рапчев.

В момента КАТ разполага с 28. Те засичат по няколко коли, които превишават скоростта, затова шофьорите често ги наричат “зли”.

За 2018 г. с камерите на триноги са хванали 180 000 нарушения на скоростта от общо 563 хиляди. Това прави около 1/3.

Най-много карат с превишена скорост в София-град, както и в областите Велико Търново и Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мимо

    250 18 Отговор
    Не им пука на КАТ за безопасността на движението! Просто с тия камери набраха златната кокошка къде е! Пари трябват на тия прогнили от горе до долу структури! За това се забиват с тия камери из трънките - да изкарват пари. Не за друго...

    Коментиран от #11, #12, #41

  • 2 Африканец

    144 79 Отговор
    Спазвайте ограниченията и нито един лев няма да излезе от джобовете ви. Просто е.

    Коментиран от #7, #30, #53

  • 3 112

    64 13 Отговор
    зли, зли, колко да са зли, като не работят. а и нямат обучени служители и сервиз. мъка милиционерска.
  • 4 Poooing

    74 8 Отговор
    Да слагат камери по шосето и да разкарат милиционерите и бюрократите им.
  • 5 Иванов

    102 8 Отговор
    Толкова ненавиждам дрЪжавата на Мафията, че никога не си позволявам нарушения, които да я облагодетелстват. Та нека слагат камери и нека джигитите да си плащат за удоволствието.
  • 6 Генералът

    53 10 Отговор
    Никога през годините не съм виждал да се засича с радар на извънградски участъци, кадето ограничението е 90км. А вие?

    Коментиран от #39

  • 7 Мимо

    138 12 Отговор

    До коментар #2 от "Африканец":

    Африканецо, случвало ли ти се е скоро да пътуваш например през Петрохан? Знаеш ли, че от след Костинброд до върха (чисто новия участък) на ВСЯКО едно място, на което беше възможно да се изпревари са поставени нови знаци - "Забранено изпреварването" в комбинация с ограничение 40 км/ч -може би са над 50 броя до върха! Ти имаш ли идея какво значи всички автомобили, пътуващи по този маршрут и в двете посоки да се движат с МАКСИМУМ 40 км/ч и да не можеш да изпревариш някой наистина трудно подвижен или товарен участник в движението. Е ей там ако за тези 35-40 км наредят 5-6 от тези камери ще заработят по 50 000 лв. на ден. А на някой човек, който пътува редовно (защото такива ,с такива изказвания като тебе е ясно , че се качват в кола 4-5 пъти в годината) ще му излезе 4-500 лв. Преминаването през Петрохан. Лошото е ,че КАТ се забиват с тези камери ОСНОВНО по места, където е здрав,прав междуградски,първокласен път, ама е забит някакъв знак я 40, я 60 км. и хората висят точно там в храстите. Това се казва ХРАНИЛКА. Трябва да има ПРЕВЕНЦИЯ, а не просто да търсим начини да събираме едни пари, понеже ни трябват, а няма от къде...

    Коментиран от #14, #27

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Бате Ачо

    75 5 Отговор
    Сега ако и махнах хранилките през 500 метра със знак за ограничение 40-60 км/ч. Как в нормалните страни ще видиш такива ограничения наистина в опасните зони, а тук нацвъкани навсякъде. И сега глобяване наред.
  • 10 Петър

    106 3 Отговор
    В интерес на истината е верно че на държавата изобщо не и дреме за живота на хората,тия камери за попълване на бюджета.
  • 11 Капацитет

    35 47 Отговор

    До коментар #1 от "Мимо":

    А мъртвите по пътищата да не би да са напълни ли нечия гуша.? Говориш глупости и се излагаш. Има правила и всеки шофьор трябва да се придържа към тях. Не може от светофар до светофар да ръчкаш със 100км/ч. Селския тарикатлък трябва да ни се избие от ДНК-то, иначе всички ще свършим като роби.

    Коментиран от #25

  • 12 Адвокато

    63 10 Отговор

    До коментар #1 от "Мимо":

    Преди да напишете нещо се поинтересувайте!
    Като те глобят от КАТ и отидеш да си платиш превеждаш парите по сметка на републиканския бюджет не по сметка на КАТ.
    Тогава можете да се сърдите на тези в министерския съвет, по точно на партия ГРОБ.

    Коментиран от #22

  • 13 Йух

    56 6 Отговор
    Идат избори и герб тормозят хората всячески.
  • 14 А ти бе

    17 38 Отговор

    До коментар #7 от "Мимо":

    Сомалиецо, ти оплака ли се в областната управа/апи или само можеш да мрънка. Правилата са затова-за да се спазват. Ако не ти харесва имаш 2 възможности. 1) опитваш се нещо да промениш 2) терминал 2 за Сомалия да можеш да караш колко ти душа иска

    Коментиран от #24

  • 15 396

    74 5 Отговор
    " Хванали 180000 " х 50 лв. глоба средно = 9 000 000 лв. 84 камери Х 20 000 евро = 168 000 евро . В България не се мисли как да се усили пропускливоста на пътя , в България се мисли как да се глоби и да се прибират такси .
  • 16 фдса

    65 1 Отговор
    София, Стара Загора, В. Търново са градовете с най-много нарушители? Не, просто в тези градове слагат камерите на места, на които няма никакъв смисъл от ограничение 40 или 50 км/ч. И аз имам глоба за превишение от 13 км/ч в Ст. Загора, като в желанието си да скрият камерата реално засичаха 30 метра след отпадането на ограничението от 50 км/ч. Снимка не ми предоставиха, но и спряха да поставят камера на това място. Много исках след този случай да проверя какво в същност засичат, но нямах този шанс.
    Следват обидни квалификации на служителите от КАТ, които няма да споделя....
  • 17 Димитър

    92 1 Отговор
    Не карам бързо, не карам бясно, не карам опасно, но малоумните ограничения за 60 километра на абсолютно прав участък с добра видимост не е ли престъпление и чист държавен рекет?!?!?!

    Коментиран от #54

  • 18 Кольо

    37 1 Отговор
    Забелязали ли сте колко много излишни комбинации от знаци са поставени по скоро поправяни пътища ? Голяма лапачка към обществената поръчка било. За производителя на знака , за този дето го поставя и въобще който е гушнал поръчката за участъка. На всяко излазче от нивата с калта има по 3-4 знака за евентуален тракторист комбайнер при видимост с километри в полето и пътя.
  • 19 Доволен

    42 0 Отговор
    Инсталирайте си WAZE ! Много съм доволен, не само в България. Във Франция от доста камери и ченгета ме спаси!

    Коментиран от #23

  • 20 хасанчо

    38 1 Отговор
    Докато катажията излиза на работа с предварително зададена норма за направени актове и фишове по няколко закона и най-вече по тези облагодетелствуващи частни фирми и НАП оправия няма да има. И по съвест да е станал катажия ,то той не може да вирее и да работи в помощ на обществото. да не говорим ,че то връзки ,прасета ,пари и приятелства се ползват за да стане полицайчето горд Катажия. Защо ли ? От Татово време нищо не се е променило. А би трябвало да работят сапо по Контрол Автомобилен Транспорт- сиреч трафик на движение и помощ за безпроблемно пътуване. Скоро да сте виждали някой патрулиращ да помага за изтегляне на трафик задръстване или да регулира на кръстовище. Станаха като едните кино оператори и с тези камери за какво ли изобщо ходят на работа. Могат да стоят в къщи и по интернет глобите .Направо да им дадем кодове на сметките и да си дърпат квото им трябва от там,само да не пречат по улиците и да те спират за " Ко прайм сега и плати ли на застрахователя ? ". Така или иначе са превърнати в бирници ,ами поне да не пречат.
  • 21 Хан Крум

    41 3 Отговор
    Ограниченията на скоростта , са поставени не за превантивна дейност,а за пълнене на без дъннатата хазна.Безумни ограничения,за загубения народ.
  • 22 Мимо

    37 3 Отговор

    До коментар #12 от "Адвокато":

    Адвокате, ДА, интересувам се достатъчно преди да пиша нещо си там.... Аз не казвам, че парите от глобите отиват в КАТ и после си ги делят там... Аз говоря по-глобално. Държавата буксува, държавна хазна издиша и няма пари за нищо (неработеща икономика, ПРЕТОВАРЕНА социална система (помощи и пенсии на заслужили и не чак толкова заслужили) ) . Апропо: КАТ и МВР с какви пари и от какво съществуват? Я ни просвети малко нас - простолюдието. Кое е министерството на НАЙ-ГОЛЕМИЯ бюджет в България? И бюджета на тези "организации" не се ли отпуска от "републиканския бюджет" към който се превеждат глобите от КАТ?! Незнам и не разбирам..само питам така ...

    Коментиран от #50

  • 23 И аз

    22 0 Отговор

    До коментар #19 от "Доволен":

    Прав си! И аз го имам от близо 2 години. Помага ми, но и аз доста често ГИ маркирам, защото съм първият, който ги забелязва. Ако се популяризира приложението сред шофьорите, а то е напълно безплатно, да не говорим, че може да се използва и като джи Пи ес(много е точен, дори при задръстване ти посочва алтернативни маршрути) ще е доста по-ефективен, пък тези нека си се крият по храстите!
  • 24 Мимо

    26 5 Отговор

    До коментар #14 от "А ти бе":

    Не съм сомалиец, и нямам връзка с Африка. Не щаа и да имам. И ако обичаш...НЕ МЕ ПРАЩАЙ на някой си терминал, аз не те пращам на някъде си..да не казвам къде. Това е причината да съм останал в България - искам да променя нещо, не МРЪНКАМ. Я пак ме "светни" сега къде да отида и да се оплача от организацията на движението по някой си нов участък от пътната мрежа, който вече е изграден по проект за всяка една част по него, който проект е СЪГЛАСУВАН със сигурност със всички областни администрации, апи-та и каквото не се сетиш още...сигурно и със Светия синод. Никой не слааага знаци ей така - където му е кеф , слагат се по одобрен и съгласуван проект. Вече кой и защо е одобрил това безумие е отделен въпрос. Ама като ти гледам изказа : " като не ти изнася - изчезвай" май си част от управлението ,,а?
  • 25 Мимо

    22 3 Отговор

    До коментар #11 от "Капацитет":

    Не може от светофар до светофар да ръчкаш със 100км/ч. Селския тарикатлък трябва да ни се избие от ДНК-то... искам само да ти кажа ,че скритите в трънките камери по НИКАКЪВ начин не намалят жертвите на пътя. Нито малоумниците ,които се движат по пътищата. Написал съм го и по-нагоре трябва КОНТРОЛ от страна на КАТ , не седене в патрулката в тръните, дрямка и пушене на цигари, докато камерата изпълва нормаатаа за деня , заложена след някой знак 40 или 60 на прав пътен участък в средата на нищото.
  • 26 Amix

    31 9 Отговор
    Бойко ще види мандат през крив макарон с тези камери глоби и данъци...

    Коментиран от #28, #29

  • 27 А БЕ

    8 14 Отговор

    До коментар #7 от "Мимо":

    Докато има хора безотговорни ще има и такива ограничения !
  • 28 А БЕ

    8 37 Отговор

    До коментар #26 от "Amix":

    Бойко ще види още няколко мандата, ако върви в тая посока , а тя е вярна ! Който иска да се прави на джигит да ходи в Русия !
  • 29 onq s konq

    14 14 Отговор

    До коментар #26 от "Amix":

    Ясно е че няма да гласуваш за Бойко заради камерите и глобите.Ако обаче пък ги нямаше въпросните глоби и камери ТИ И СЪМИШЛЕНИЦИТЕ ТИ ПАК НЯМА ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ББ защото "не си мърда пръста за да намали автопроизшествията и да озапти джигитите".Което значи че и в двата случая "кривият макарон" му е в кърпа вързан...АКО ОСТАВИМ ВИЕ ДА РЕШАВАТЕ НЕЩАТА:)
  • 30 Японеца

    25 1 Отговор

    До коментар #2 от "Африканец":

    Ограниченията на места са идиотски. От Враня до караулката 50км/ч. А в града от разклона на горубляне до орлов мост 80км/ч. Това е меко казано тъпо и направено за пари!
  • 31 Дано да не може

    9 0 Отговор
    Някой знае ли дали може да те засекат, когато се разминаваш с патрулката?

    Коментиран от #36

  • 32 Анонимен

    8 6 Отговор

    До коментар #8 от "Йоко":

    Заради такива помияри като тебе нетрябва да са живи, защото се влачиш по пътищата бавно и нормалните хора си жертват живота заради теб.
  • 33 Коментар📝

    23 1 Отговор
    КОГА КАТ ЩЕ СПРЕ КАРУЦИТЕ КОГААААА ОНЗИ ДЕН КАРАМ С 90км.ч и Един Меринджей си мина на 🔴с КОНЮ. КАТ БОКЛУЦИ НЕ СТРИЖЕТЕ НАРОДА А СИ ВЪРШЕТЕ РАБОТАТАТ
  • 34 газ53

    19 6 Отговор
    Че какъв е смисъла да изръсиш сумати пари за нова и мощна кола и да шофираш с 40-50км/ч извън нселено място в 21 век!! Ами аз с велосипеда ще вдигна по-голяма скорост от "задължителната".Та това си е чист рекет!
  • 35 Morgoth

    17 0 Отговор
    Каква превишена скорост в София бе маймуни? Днес, дето уж е събота бул. България задръстен, тунела на Люлин целия пълен, а за Константин Величков пък да не говорим - след ремонта тази улица е двойно по-зле. И на фона на това идиотите от КАТ ще се заложат 4-лентовото Ботевградско с ограничени между 50 и 70 или на Околовръстното, където си е почти магистрала.
  • 36 Катаджия :)

    9 0 Отговор

    До коментар #31 от "Дано да не може":

    С новите патрулки можем, със старите не.
  • 37 Знаеш ли че

    20 2 Отговор
    В България на ББ здравните вноски не отиват в здравен бюджет, вноските за безработица не отиват в социален бюджет, данък сгради не отива в общината, парите за винетки не отиват в АПИ за магистралите и парите от КАТ глоби не отиват за подобряване на пътна безопасност и намаляване на жертвите по пътищата. Всички пари отиват в бюджета, който е като пипала на октопод...
  • 38 ЧИБУРАШКА

    4 6 Отговор
    ДРЕМИ МИ НЕ БЪРЗАМ.

    Коментиран от #42

  • 39 Има,но рядко колега

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Генералът":

    Реално,даже май само към Враца и Монтана съм засичал
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 експерта

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мимо":

    ДА КАТ Е ТЪРГОВСКО ДРУЖЕСТВО ВАЖНА Е ПЕЧАЛБАТА,ПАРИТЕ ОТ ГЛОБИ ,А НЕ РЕДА И ДИСЦИПЛИНАТА НА ПЪТЯ,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА НОЩНИЯТ ШУМ ПО БУЛЕВАРДИТЕ,ОЩЕ НЯМАТ ШУМОМЕРИ.
  • 42 ЕКСПЕРТА

    10 3 Отговор

    До коментар #38 от "ЧИБУРАШКА":

    А ЗА ТЕЗИ ДЕТО КАРАТ БАВНО,ТРЯБВА ГЛОБИ И ЗА ТЯХ.ТЕ СА ПО ОПАСНИ ЗА ДРУГИТЕ НА ПЪТЯ.
  • 43 ДЖИГИТА

    5 4 Отговор
    Е АЗЕ ГИ ЗНАМ КЪДЕ ЧАКАТ,ТАМ НАМАЛЯМ,И ПОСЛЕ ГАЗ ДО ДУПКА БРЪМЧЪ ЯКАТА

    Коментиран от #44

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Чукча

    3 1 Отговор
    Много често,слагат тринога срещу арената и я виждаш ,когато си минал покрай нея!
  • 46 таката сан

    6 0 Отговор
    Да глобите са по план!На мене ми сложиха фиш на стъклото с предварително напечатана дата!
  • 47 abv

    5 0 Отговор
    Триногите са за магистралите.Там 50%карат с над 140.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ват Гошо

    1 0 Отговор
    Шарлатани мрасни тия ГЕРБ ЛИ СА ГРОБ ЛИ СА!!
  • 50 Адвокато

    0 4 Отговор

    До коментар #22 от "Мимо":

    Министерство с най голям бюджет е Министерството на труда и социалната политика.
  • 51 Гражданин

    2 0 Отговор
    Нормално ли е на нова магистрала да сложат ограничение 90? Защо ли? Може би защото пътя в дясната лента е на вълнички. Кой е виновен за това? Пътностроителната фирма. Но как да я санкционират след като са взели рушвет от тях. Решението няма да облекчим хората като накаже фирмата изпълнител да я оправи гаранционно а ще сложат ограничение 90 и за да е гаврата пълна ще сложим камери да хващаме джигитите които карат с 100 - 110 на магистралата. Това е пълен абсурд.
  • 52 Надут

    0 0 Отговор
    Говориш за участъка след Чирпан до Стара Загора ли?
  • 53 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Африканец":

    Как да ги спазваме ограниченията като са остарели . Нищо не се е променило от 30години. Как да караш на три лентов път с 50км . Нарочно не ги променят за да могат да скубят народа .
  • 54 Съгласен

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Димитър":

    Ама толкова си прав. Имам чувството, че хубав път се прави за да може да се сложи ограничение и естествено камера
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове