Last news in Fakti

17 Февруари, 2019 17:21 2 011 15

Джамбазки към Борисов: Г-н премиер, върнете преференциите!

  • избори-
  • изборен кодекс-
  • вмро

Не превръщайте лицемерието на БСП в героизъм, зове ВМРО

Джамбазки към Борисов: Г-н премиер, върнете преференциите! - 1

Защитете демокрацията! Това е Ваша политическа отговорност.

Г-н премиер, върнете преференциите! Не превръщайте лицемерието на БСП в героизъм.

Защитете демокрацията! Това е Ваша политическа отговорност.

Това се казва в отворено писмо на евродепутата и заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки, адресирано до председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, по повод гласуваните скандални промени в Изборния кодекс, които на практика отмениха преференциите и така премахнаха мажоритарния елемент в българската избирателна система.

Припомняме, че Патриотите от ВМРО първи се възпротивиха срещу това скандално предложение на ДПС, което изненадващо беше подкрепено от ГЕРБ и НФСБ. Още в нощта, когато Комисията по правни въпроси в НС, гласува текстовете, ВМРО излезе с остра позиция, че това е погазване на правото на свободен избор и реално заличава основни достижения на демокрацията в България.

Въпреки нашия протест и широкото обществено недоволство, обаче, отмяната на преференциите стана факт с гласовете на ДПС, ГЕРБ и НФСБ. Това от своя страна даде повод на БСП да се възползват от темата чисто популистки и да се опитат да се направят на народни защитници, като дори обявиха, че ще напуснат НС и една от посочените причини е преференциалният вот. За пореден път БСП показаха,че не са национално отговорни, защото работата на парламента ще бъде блокирана заради техни лични интереси. Ние искаме да напомним, че не са далече времената, в които именно БСП управляваха с ДПС. Нека напомним и това, че БСП са правоприемник на тоталитарната БКП. Ето защо, ние Патриотите от ВМРО, сме категорични, че това е политическо лицемерие, което се храни от една политическа грешка на депутатите от ГЕРБ.

Това е и поводът евродепутатът и заместник-председател на ВМРО – БНД Ангел Джамбазки да напише отворено писмо до лидера на ГЕРБ и министър–председател на Р България Бойко Борисов.

Ето и пълния текст на писмото:

До

Бойко Борисов –

председател на ПП ГЕРБ

ОТВОРЕНО ПИСМО

от Ангел Джамбазки – евродепутат в Европейския парламент и

заместник-председател на ВМРО – Българско национално движение

Уважаеми г-н Борисов,

Обръщам се към Вас, в качеството Ви не на министър-председател на Република България, а на лидер на мандатоносителя – ПП ГЕРБ. През изминалата седмица в страната ни протекоха процеси, които сериозно застрашават демокрацията, а именно предложеното от ДПС и прието от депутатите от ГЕРБ и НФСБ, фактическо премахване на преференциите. С този акт реално се отнема правото на българските гласоподаватели да избират кои кандидати в листите на партиите да изпратят в институциите на държавата ни и в органите на ЕС. Изравняването на тежестта на преференцията с „тежестта“ на мандата, прави този избор на практика невъзможен.

Уважаеми г-н Борисов, народните представители от ПП ГЕРБ бяха подведени и умело хванати в капана на протурската партия ДПС, която за пореден път доказа, че работи срещу интересите на България и българските граждани. Знам, че това беше направено в контекста на необичайна конфронтация от страна на опозицията, която решавайки вътрешните си проблеми, бламира демократичния политически процес чрез бойкот на кворума в Народното събрание. Обезпечаването на кворума и стабилността не бива да става за сметка на гражданските права обаче. Всички помним, че на българската демокрация ѝ беше нужно повече от десетилетие, за да въведе мажоритарния вот. С гласуването на 14.02.2019г., само за една нощ, страната ни се върна във времената от преди 89-та година, когато за един човек-листа гласуваха 99.99%. Това създава асоциация за възраждане на тоталитаризма. Мотивите, че високият праг на преференциите спира корпоративния вот е напълно невярна. Точно обратното – той ще продължи да бъде факт и ще има още по – голяма сила заедно с купените цигански гласове, защото липсата на личен избор ще демотивира още повече и без това намаляващите гласоподаватели.

Уважаеми г-н Борисов, паралелно с тези опасни практики, на които реално вече се дава по – голяма тежест, в България през изминалите дни се случи още много страшно за демокрацията. Опозицията, в лицето на БСП, която нека напомня, че е правоприемник на тоталитарната БКП, съвсем нагло и без свян се заигра със свободната воля на българските граждани. Този ход, който направиха депутатите от ГЕРБ има даде златната възможност да се опитат да яхнат вълната на недоволството и да се упражняват с думата демокрация. Не им позволявайте това! Не им позволявайте да лъжат така българския народ. Само до преди 27-28г. майките и бащите на сегашните говорители на БСП, бяха онези избирани „доброволно“ с 99.99% и колеха и бесеха, репресираха и унищожаваха всеки, дръзнал да не гласува или да си помисли нещо срещу БКП. Техните дядовци направиха Народния съд и за няколко години унищожиха цвета на българската интелигенция. Техните дядовци откъснаха изконно българската Македония от картата на майка България и я дадоха в ръцете на Тито. Впрочем самите те два пъти управляваха с ДПС, а сега Ви сочат с пръст и клеймят заиграването Ви с тази протурска партия. Впрочем правят го с тайната надежда след нови избори отново да управляват с тях.

Днес, г-н Борисов, именно те използват наглостта на ДПС и грешката на ГЕРБ, за да се правят на най – големите пазители на гражданските права. Мая Манолова, президентът Радев, Корнелия Нинова – ще се опитат да се представят като героите на българските гласоподаватели, като продължават да манипулират хората, размахвайки опасните промени в Изборния кодекс.

Уважаеми г-н Борисов, като председател на ПП ГЕРБ, Вие сте доказал способността си да вземате трудни политически решения, тогава когато интересите на българското общество налагат това.

Затова се обръщам към Вас с призив да направите нужното и да убедите своите народни представители да прегласуват скандалните промени, свързани с преференциите, преди омбудсманът да ги е дал на Конституционния съд и преди Президентът да е наложил вето. Това ще е честната постъпка, спрямо българските избиратели, които ние от ВМРО, искрено вярваме, че в голямата си част правят своя образован и информиран избор, отивайки до урните. Не допускайте ПП“ГЕРБ" да се превръща в проводник на зловредното влияние на ДПС.

Това е Ваша политическа отговорност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а бе джамбазки

    17 2 Отговор
    вмесода призовеш за разпускането на този парламент приел тази поправка която потъпква правата на избирателите ти ми призоваваш най популистки боко да отмени поправката щото видиш ли бсп щели да се възползват или радев или манолова щяла да ги атакува !! значи реално искаш този вреден парламент да продължи ...това което му викаш ...работа (щото бсп щели да го напуснат и да заплашили възможността на парламента да работи). избори трябват и всички вие да сте по затворите
  • 2 Meganoob BG

    14 2 Отговор
    Не виждам какво значение имат промените в изборният кодекс, никой няма да гласува за тях и въпреки това на телевизора ще ги покажат че печелят с пълно мнозинство.

    Коментиран от #6

  • 3 Мършата

    3 5 Отговор
    Празни приказки! Пак като ви го изберем, щото ще ви го изберем, пак ще му целувате ...! Да ви кажа, да не възлагате празни надежди...
  • 4 БСП ДПС Евророма

    2 11 Отговор
    Важното е БСП да го дуе.
  • 5 Васил

    19 0 Отговор
    Алооооо Джамбазки а къде е минималната заплата от 1000 лева?

    Коментиран от #15

  • 6 Груьо

    5 14 Отговор

    До коментар #2 от "Meganoob BG":

    Джамбазки заслужава уважение
  • 7 Българче

    15 0 Отговор
    Ревльо , търси си работа !
  • 8 Социалист

    4 12 Отговор
    БСП винаги са рушели тази държава заради собствените си финансови интереси.
  • 9 за да се

    1 2 Отговор
    оправим трябва гласуването да бъде явно !! да се знае кой за кого е гласувал и да се носи солидарна имуществена отговорност. така избирателя ще обмисли добре за кого да гласува и ако види , че избранника му започва да се отклонява от обещанията си и причинява вреди на държавата ще се вдигне на протест да го свали. избирателя е вид съучастник щом постоянно избира мошенници които ограбват държавата а нас него му подхвърлят трохички във вид на 10-15 % увеличение на заплатката или като назначи някоя негова роднина !! при явен вот и солидарна отговорност хората няма да гласуват за по-малкото зло а въобще няма да дадат гласа си на неподходящ човек знаейки , че може да загазят
  • 10 ХАЙДИ ДА ВИ НЯМА ХАЙДИ ВСИЧКИТЕ КЪШШШШ

    15 0 Отговор
    Дреми на сайдера, НЕ ТРЯБВА НИТО ЕДИН ДА ВЛЕЗЕ В БЪДЕЩИЯ ПАРЛАМЕНТ.
    И джанбаза стана милионер и фур-лопата, излъга ни а си трае за БГ тескерета.
    И той е за бунището
  • 11 Шопо

    12 0 Отговор
    Нема да стане. Клекне ли Тикната, ДПС ще му бият шута и правителството пада. Падне ли правителството, Бацо става следствен.
    Ерго - Главната Мутра пак ще се направи на разсеян
  • 12 Гражданинът X

    10 0 Отговор
    Популиста Джамбазки който взе заплата от България 2 000 000лв. от нашата хазната отново яха модерните теми на деня.

    Коментиран от #14

  • 13 Карапачангов

    4 2 Отговор
    Тоя да си гледа неговия парламент и да не си вре гагата дето не разбира. А бе Джамбазов как е гласувал за санкциите, има ли информация?
  • 14 Иванов

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гражданинът X":

    Абсолютен популист е, както и цялата им партия. Ако Ванчо Михайлов изрипи от картината дето са я окачили отзад ще им тегли куршума на цялото им бюро!!!
  • 15 Plovdiv

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Васил":

    ...И минималната пенсия от 500 лв?! Както и полицията във всяко село?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове