18 Февруари, 2019 09:25 2 612 13

11 тежки катастрофи само за денонощие

  • катастрофа-
  • катастрофи-
  • войната на пътя

Един загинал, 18 ранени

11 тежки катастрофи само за денонощие - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 11 тежки катастрофи, обобщиха от пресцентъра на МВР.

Един човек е загинал, а осемнадесет други са ранени.

В София са станали 23 леки катастрофи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TERVEL BITCOIN BILLIONER

    10 3 Отговор
    Няма друга такава държава
  • 2 Миризлив пор

    12 3 Отговор
    Време е, онези дето толкова време се мъчат да променят правилника да си станат от удобните бюра и най-накрая да седнат и анализират ситуацията. Голяма част от катастрофите стават на едни и същи места по един и същ начин. Много удобно много от нещата минават в графата "несъобразена скорост" НО много често проблемите са от неадекватни ограничения, лошо проектиране на пътната мрежа, липса на маркировка или неравности по платното или неадекватна настилка.

    Коментиран от #5

  • 3 123

    6 0 Отговор
    Проби от асфалта взехте ли о.игофрени такива,и оставка на цялото правителство да се иска,а какво ще кажете?
  • 4 Реалист

    7 0 Отговор
    Българите ще измрат по пътищата.
  • 5 Густо Майна

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    Проблемите са щото на куцо, кьораво и сакато му дават свидетелство. Пари, пари и пак всичко за пари. Няма най-малкото логика лилав катунар с мозък развит колкото на парапитек да шофира! А шофират масово. За образование въобще не коментирам. Над 50 % от белите дами, също не стават: елементарни знания, умения и рефлекси нямат и то щото не ги интересува, а не, че им липсва интелект, като на лилавите. Никоя не я боли за колегите. Т'ва съобразителност, усет за скорост, инерция, дистанция, техническа работа с автомобила в движение - забрави. Колегиалност - клони към нула! Паркиране... Без коментар! Ако са и с джуки, работата върви като при лилавите. В интерес на истината и поне 20 % от мъжката част са като дамите!!! Ако изпитите са изпити и се вложи, и задължителен психо- елемент (мисля, че ситуацията го изисква), всичката тази "плява" ще се отсее и нещата си идват по местата. Но пари, парии, париии... за документи, рушвети, глоби! Парииии... Така че още неизвестно до кога ще си се избиваме. Умолявам само, ако може да шофирате с мисълта и съзнанието, че Вас никой не Ви пази, но Вие трябва да пазите всички и себе си пък, ако желаете хвърчете и с 500! И възпитавайте правилно и социално ориентирано децата си (ако знаете как става). Там е скрит ключа от бараката! С моментният мат'рял нищо не може да се промени.

    Коментиран от #8

  • 6 Боико

    3 0 Отговор
    Добре е !

    Коментиран от #11

  • 7 gvdff

    1 0 Отговор
    При всяка сравнително рязка смяна на метрологичните условия се започва с катастрофите. така забелязвам последните години. Интересно ми е, нали колите са по-сигурни заради системите, повечето ги имат. Но основно катастрофите стават с такива автомобили. Асфалта също не е проблем, катастрофите стават на равен асфалт. Е, настилката е глъзгава, а кръпките имат различно сцепление всяка по отделно, системите не могат да смогнат. Не виждам коли със опасно износени гуми (има ги, ноо да са 10%). За последния месец са ме спирали за проверка 3 пъти, а хем внимавам, хем не карам супер много. Значи все пак има и полицейско присъствие след нова година. Търся обяснение защо се случват такива катастрофи, като последните 20 г ни се говори как системите за сигурност работят изключително и по-добре от човек, как ниската скорост е супер безопасна. Май тези неща не работят. Друго си е да караш олд скуул количка без системи и с тесни гуми, и постоянно да ти дава обратна връзка като прогресивно губи сцепление.
  • 8 Миризлив пор

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Густо Майна":

    Идея си нямаш колко си прав - това е от страна на шофьора. Нека си кажем истината, има участъци при които катастрофите са концентрирани съвсем не заради шофьорите. Например преди 3 дни срязах гума задна за късмет, бях с около 30-40 влязох в завоя, никой не е чистил храстите така че не знаех за дупката в края, ако се бях панирал да завъртя волана рязко в последния момент както беше мокро щях да се завъртя, ако се беше пръснала предна гума вероятно също щях да се завъртя сам се сети за последиците. Та на кой да се оплача че гума на 1000 км "си отиде" и някой може да се завърти и сам се сещаш какво да последва? Тук закона е - не си видял дупката значи "несъобразена скорост" така че акт и плащаш и си ВИНОВЕН че друг не си е свършил работата. Тази дупка все още стои там и реже гуми, въпрос на време е някой да изгуби управление и да се удари челно в насрещния и ще има жертви - кой ще е виновен? човека дето отговаря за асфалта или пак шофьора?

    Коментиран от #9

  • 9 gvdff

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    на спукана предна не се завърташ, а недозавиваш; на рязко завиване в завой може пак да не се завъртиш, все пак никой не кара на лимита на сцеплението, а и вече тежестта е пренесена и най-много да хлъзнеш леко задница или да недозавиеш. Иначе съм съгласен- според личния ми опит, пребиваш се заради хлъзгав асфалт и чакъл в някои части на пътя и нищо не можеш да направиш. Жив, умрял, ти не струваш нищо за държавата. Е, жив си плащаш за лечение и рехабилитация. Добре, че не ме пипнаха в пирогов, освен да ме зашият, защото още щях да съм им клиент и да ме връткат по клиничните пътеки.

    Коментиран от #10

  • 10 Миризлив пор

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "gvdff":

    Писал съм пръсната, при спукана гума е друго, кога обаче сряза е около 3 см и докато завиваш падне на джанта нещата стават груби. Не знам как караш но когато си в планината сутринта около 6 и е мокро винаги имаш 1 на ум че някъде може и лед да има.

    Коментиран от #12

  • 11 boi boi

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Боико":

    До господата "Миризлив Пор" и "Густо Майна"
    - Момчета, не ви знам кой на колко години е, но ако така разсъждават повечето хора и шофьори, нещата щяха рязко да се променят към добро. Уви малко са като вас!
    Шапка свалям!!!

    Коментиран от #13

  • 12 gvdff

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Миризлив пор":

    да, тук съм съгласен. Планинските пътища винаги са с особени условията за шофиране. Дори градско се виждат големи разлики- караш по сух асфалт, въздуха е 12 градуса, и изведнъж ти изкача мокър и мръсен асфалт.
  • 13 Миризлив пор

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "boi boi":

    Книжка от кога имам си е мой проблем, от кога и как са ми я дали е проблем на всички останали. За майната и gvdff не знам, те ще си кажат. Проблема в случая не са хората по пътя, проблем е липсата на "обратна връзка" както и неадекватното действие на институциите, както и на съветниците от типа на Боган Милчев и подобни хрантутници "смъкни ограничението на 30 и няма да има катастрофи". Реално катастрофи пак ще има, просто лапачката за КАТ и държавата ще е повече. Нека нещо реално да се направи, иначе се избиваме като пилци, онази дупка която ми сряза гума за 90 лева все още е там, все още има вероятност да среже гумата на някой и той да отиде на челен удар.. Ако бях сигнализирал щях поне 3 месеца да съм без талон и акта поне 50-100 лева, егати държавата. Махнете хрантутниците дето не знаят на кой свят се намират и нещата ще си дойдат на местата. Някой ако се наеме пора ще помага.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове