18 Февруари, 2019 23:59 9 699 42

Отчаян мъж подпали къщата си, за да не му я вземат

  • попово-
  • палеж-
  • къща

50-годишният поповчанин е задържан от полицията

Отчаян мъж подпали къщата си, за да не му я вземат - 1
Снимка: БГНЕС

Извършител на палеж на къща е задържан в Попово - 50-годишен мъж, собственик на имота, съобщиха от ОД на МВР в Търговище.

По първоначална информация мъжът е безработен и имал кредит към финансова институция, който не можел да обслужва. Наложило се да продаде имота. След сделката се оказало, че той остава собственик само на 1/6 от къщата, което не го удовлетворявало. Затова и решил да я запали, използвана е лесно запалима течност, допълниха за БТА от полицията.

По време на инцидента в къщата не е имало хора. След палежа мъжът е направил опит да напусне страната. Задържан е на територията на друга област.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Войводинското месо

    139 11 Отговор
    Съд за управляващите за геноцид над собственият си народ! Хората от отчаяние се самозапалват и умират или са готови на 50год. да влязат в затвора, ЗАЩОТО ИМ Е ПИСНАЛО!!! Егати безхарактерната месна маса расте в тоя край !

    Коментиран от #2, #3, #19

  • 2 Гост

    73 8 Отговор

    До коментар #1 от "Войводинското месо":

    Ами хората да ги съдят тия управляващи. Кого чакат ?

    Коментиран от #33, #35

  • 3 гост

    69 2 Отговор

    До коментар #1 от "Войводинското месо":

    Кучето си лае керванът си върви
  • 4 Андрешко от Е. Пелин

    70 1 Отговор
    "...Съдията стоеше в каруцата разтреперан и уплашен.

    В това време Андрешко бързо се качи на другия кон и тръгна по дирите на Дорчо, като викаше непрестанно силно и бодро:

    – Дорчо, Дорчо, Дорчо!

    – Къде бре... хей! Какво правиш бе, говедо? Диване! Ах ти, гнидав селянин... аз ше те науча тебе!

    Из тъмнината му отговори ехиден смях....."

    Коментиран от #16

  • 5 Клюкар

    38 3 Отговор
    Това кой поред палеж е за последния месец е???. Водя статистика.

    Коментиран от #17

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 02102100000

    39 7 Отговор
    до *наденица*-Ти си един ГОЛЯМ ПРОСТАК и нищо друго-знаеш ли колко хора са такива като този отчаен човек Иди да лижиш задника на БОЙКО и дано се задавиш няма какво друго да споделям този простак ми развали настроението за деня,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    Коментиран от #18

  • 8 Суджук

    44 2 Отговор

    До коментар #6 от "Наденица":

    Лесно е да си честен когато правилата са честни, ясни, прилагат се за всички и общо взето всички ги спазват. Когато обаче всеки гледа да е тарикат, за някои хора, особено по високите етажи на властта и за мутрите, правилата не важат а този който се мъчи да ги спазва е наричан балък, будала и пр. нещата не са толкова прости колкото ги изкарвате.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Длъжник

    28 25 Отговор
    Само да отбележа,в всяка нормална държава,когато си длъжник,трябва да се издължаваш,не може да взимаш кредит в активна възраст и да си безработен,но да изпълняваш мантрата"аз на тия няма да им работя за 600лв."После той не бил"удовлетворен"!Стига с тази Ганьовщина когато взимаш всичко е наред,когато трябва да даваш,се превръщаш в "жертва" и всички са ти виновни начело с което и да е правителство!

    Коментиран от #11, #24

  • 11 Защо ли?

    31 4 Отговор

    До коментар #10 от "Длъжник":

    Да само, че в друга държава всички хора живеят на лизинг защо ли? Може би защото им плащат доататъчно за положения им труд? Няма бяза за сравнение ние сме вече по зле и от мумбай. Но докато има такива като теб които искат да работят за 600лв и да имат сметки за по 400 лв месечно и ги устройва това няма нищо да се промени.

    Коментиран от #13, #15, #21

  • 12 SAAB

    18 4 Отговор
    Еволюцията на комуниста в капиталист е мутация ......уродливо творение ! :)
    Състоянието на държавата дължим на тях !
  • 13 Длъжник

    13 5 Отговор

    До коментар #11 от "Защо ли?":

    У нас политиците,много лесно Ви манипулират с брутни цифри от нормалните държави,без да се споменават нетните заплати,цените на енерго източниците,акцизите и т.н.Ако не си готов да работиш за 600лв или си заможен,или не си гладен,а когато си позволяваш да взимаш ЧУЖДИ ПАРИ на заем,без да имаш доход,си измамник.Хората на запад,които получават социални помощи,нямат право на собственост!Работил съм години на запад и в момента нямам нужда от заплата от 600лв,но ако съм гладен и за по-малко ще работя.
  • 14 Найден

    12 1 Отговор
    Пари лесно се харчат трудно се връщат
  • 15 Длъжник

    9 5 Отговор

    До коментар #11 от "Защо ли?":

    Когато човек е длъжник,няма как да е удовлетворен от кредиторите си,обратното е и може да е отчаян,но когато се опитваш да избягаш от кредиторите си,си измамник.Да прав сте,че хората живеят на кредит в др. държави,но това винаги е съобразено с доходите им и никой не си позволява да живее над възможностите си,за разлика от Ганьо Балкански,който винаги е бъркал социалното с луксозното!Имаме и една друга мантра"с какво тоя е повече от мен,че да..."Грешка!

    Коментиран от #28

  • 16 Васо

    18 5 Отговор

    До коментар #4 от "Андрешко от Е. Пелин":

    Няма в света нация, която да е прокопсала икономически при условие, че е възпитавана от невръстно детство като нашата. Андрешко - хитър глупак, който живее от парите и имуществото на другите, които по някакъв начин са задържали имот. И този Андрешко беше положителен герой. Другия голтак, за който и два реда нямаше какво работи беше Хитър Петър. И той с номера и хитрости отмъкваше къде печена кокошка, къде торба с брашно. И той беше герой. Е как искате тая нация да разчита на себе си, да се усъвършенства, да е инициативна след като е възпитавана така. Ето ви един ярък пример.

    Коментиран от #39

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тодор

    16 7 Отговор

    До коментар #7 от "02102100000":

    Ти пък какво кълнеш бе ? Един непрокопсаник - при това и отмъстителен теглил заем - пари на готово след което установява, че не е в състояние да ги върне. Продава си къщата, но отново нещо не е направил както трябва и е недоволен. Взима парите от продажбата и въпреки това пали имота, който практически вече не е негов на 100 %. Чист престъпник. Не е за съжаление , а за затвор. И койъ ти каза, че държавата, респективно Борисов е длъжен да осигурява финансовото благополучие на всички българи. Къде по света след като си се вързал към селото , където ти е къщата, някой ти е виновен , че не можеш да си намериш работа. Хората сменят местожителство по няколко пъти за да намерят подходяща работа. Учат и се усъвършенстват непрекъснато, с което си подобряват състоянието. Работят на по две и три места. Не го ли знаеш. Борисов ли е виновен та тоя субект , който като много други не е разчел ситуацията и теглил кредит. Да дойде Бойко и да му се скара ли ? По твоята логика ако жена ти те прати да спиш на дивана в хола, пак Бойко ще ти е виновен. Е, сърди се на себе си , че дереджето и настроението ти е такова.

    Коментиран от #27

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ИВАН

    6 4 Отговор
    Така е - заема трябва да се връща, да не е взимал пари на заем, но на всеки му се живее охолно, всеки иска да има всичко ... и я погледнете мутрите, "бизнесмените", ченгетата, политиците ... и всичката крадлива паплач, и в един момент, обикновените хора се дразнят - и те искат достоен живот, но не може всички да сме ченгета, мутри и т.н. все честни и достойни в кавички
  • 21 Георги

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Защо ли?":

    Теглил кредит към финансова институция, който не можел да обслужва и ... решил да запали къщата! Съгласен съм с много от коментиралите за задействания геноцид срещу българина, за ниските заплати и стандарт на живот, както и с това, че е трудно да се прогресира в България.НО!!!! Тук става дума не за последиците от геноцида, а за това, че някой не си направил сметката и му се наложило да си продаде недвижимия имот. Това е резултат от лошата му финансова дисциплина, неспособност да си планира разходите и приходите ако щете, неспособност да си постави цели и да ги следва. Ами, защо не отиде в чужбина и оттам да си плаща кредита, немалко хора го правят? Защо не си прецени заплатите, вноските, нивото на харчовете, защо не помоли роднини за помощ - има хора, които ще дадат по 1000 лв. заем за близък, защо не се договори с финансовата институция да получи отсрочка или намаление на дълга? Вярно е, че масово се живее на кредит (не всички) в част от страните от Запада, но и там имаш собственост, когато останеш приземен и реално мислещ - получавам толкова и толкова, нямам дългове, мога да си позволя това и това, а ако взема кредит, то ще е, за да си разширя възможностите (не харчовете)...

    Коментиран от #38

  • 22 Корвелия

    5 1 Отговор
    Нямам нищо общо с открадването на техноимпекса на човека, някой друг от бандата ни е, я голфер, я някоя професорка начервосана...
  • 23 ИВАН

    9 4 Отговор
    Тодорчо - 18-ти коментар, много се пенлявиш братко, и е вярно което го казваш, но само частично - човек не може да стане на луд, и да търси препитание като дърво без корен, от едно място на друго, а държавата умишлено унищожи селото, ако не поминък, поне животни едно време можеха да се гледат, а сега с тая вилнееща престъпност ...

    Коментиран от #26

  • 24 гост

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "Длъжник":

    Във нормалните държави всяко физическо лице, не само юридическите, могат да обявят фалит. У нас не може и не само ти си длъжник до гроб, а и твоите наследници. Това го няма никъде. Дългове не се онаследяват в западните страни, а у нас е практика.

    Коментиран от #40

  • 25 Гост

    6 0 Отговор
    Как ще теглиш кредит от банка, при положение, че си безработен и не можеш да го връщаш??? Това си е чисто самоубийство!!! Първо си потърси някаква работа, белким позакърпиш нещата и чак тогава евентуално можеш да помислиш за някаква допълнителна помощ от банка. Макар, че за мен човек от банките не трябва да взима стотинка! По-добре да разполагаш с по-малко НО СОБСТВЕНИ, ЛИЧНИ СРЕДАТВА и да се налага да правиш икономии, вместо да живееш с ЧУЖДИ пари на банката, които тя рано или късно ще си прибере, С ЛИХВИ! Без да я интересува на какво дередже си, изтекат ли сроковете - влиза си със съдия изпълнител и ти взима и последното!!!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Пръч

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "Тодор":

    Един трезво мислещ човек.....има лъч надежда...
  • 28 Иванов

    6 5 Отговор

    До коментар #15 от "Длъжник":

    Чета ти глупостите герберастки и ми става смешно, като знам, че до 2 месеца сте аут от властта и ще си лижети мудити за сол, а банките ще ви вземат всичко. Тогава друга песен ще запееш, помни ми думата!!!

    Коментиран от #29, #41

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Иванов

    13 2 Отговор

    До коментар #29 от "БАНКЕРЪТ":

    Ясен, ама не е ясен. Единствено жилище не можете да го вземете и да го продадете. От кредитните милионери, защо не си взехте парите??? Ами от айдуците на ктб??? Дерете дребния човечец и заслужавате една чепата тояга да ви я строша от главите алчни!!!
  • 31 ХРАМА НА ОБРЕЧЕНИТЕ

    12 2 Отговор
    ЛИХВАТА В ЕВРОПА СТИГА МАКС. ДО 2.5 % А В БГ КОЧИНАТА НАД 10% . ВСИЧКИ ГО КРИЯТ. ГЕНОЦИД..
  • 32 анонимен

    13 1 Отговор
    единствената работеща икономика тук - лихварството.
  • 33 Дедо Грую

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Да осъдиш някого трябват много пари и би се проточило в безкрайността.
  • 34 БАРО

    4 0 Отговор
    Я всички обратно който откъдето е дошъл
  • 35 Грую

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Чакат другия мандат на Бо'ко, когато минималната залата ще стане 1000 лева , а работещите бедни в България 97 % от населението!
  • 36 Грую

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "БАНКЕРЪТ":

    Абе научихте се вие банкерите на отрицателни лихви по депозити, на несъбираеми кредити за "наши хора" , които да провизирате от печалбата на банката и сега ще ни поучавате, че някой ви дължал пари. Ако някой е за дебелата неокастрена гьостерица в тази държава, то вие сте доста преди хората, но които им горят къщята!
  • 37 Public Owner

    2 2 Отговор
    Били го задържали..и кво като е задържан? ;д на тези години и с чисто криминално досие, а и да не е чисто за подобно престъпление в БГ няма да лежи изобщо. Освен това съда като чуе мотива му ще го пуснат още по-бързо - къщата е запалена с морална цел. Така, че - честито на боклуците запорители. Всеки българин трябва да направи така в подобна ситуация!
  • 38 Георги

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Георги":

    Много ми хареса коментара, браво! Няма как политик от коя да е партия или който и да е друг управляващ или шеф да ти е виновен, че финансовата ти култура е ниска и не може да си направиш разчет на приходи и разходи. За съжаление огромна част от българите са на това дередже и затова ревем все срещу Бойко...няма кой друг да ни е виновен просто...
  • 39 ГостЪ

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Васо":

    Май май не си чел Андрешко,та казваш че е голтак който не работи
  • 40 Длъжник

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    Съгласен съм с Вас,само,че с уговорката,че на запад,кредити не могат да се взимат от филан кишията,а и кредитните институции не раздават кредитите като бонбони.Няма какво да се лъжем ние българите не обичаме да си правим сметката,а за финансова дисциплина няма какво да споменаваме,а това се възпитава още от дете на запад.Няма как да правим с чужда пита помен!
  • 41 Длъжник

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Иванов":

    В цял свят са такива правилата бе тъпотворно създание,помага ли ти да политизираш,дискусията,а да видим какво ще стане след 2 месеца?Иванов,Иванов за нищо не ставате!
  • 42 СмотанЯк

    1 1 Отговор
    Браво на човека подкрепям го в такава държава....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове