22 Февруари, 2019 15:49 3 413 35

Караянчева към Нинова: Бойкот? 35 от БСП взеха пари за командировъчни и пътни

  • бойкот-
  • бсп-
  • караянчева-
  • корнелия нинова

Право на всеки народен представител е да прецени дали да отчита разходи по чл. 10 от Финансовите правила по бюджета на Народното събрание

Караянчева към Нинова: Бойкот? 35 от БСП взеха пари за командировъчни и пътни - 1

Председателят на парламента Цвета Караянчева изпрати писмо до лидера на БСП Корнелия Нинова, с което отговори на нейното от вчера - в него тя декларира, че депутатите от левицата се отказват от всички възнаграждения и облаги. Това се случи, след като от левицата обявиха бойкот и спряха да идват в парламента заради скандала около Изборния кодекс. Това предизвика коментари от ГЕРБ, че получават пари, без да ходят на работа. Затова Нинова обяви, че тя и колегите й социалисти няма да ползват командировъчни, служебни автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони. Нямало и да получават възнаграждения за периода на отсъствие от парламента.

Караянчева обаче поясни, че според правилника на Народното събрание те ще получават пари.

"Оказва се, че въпреки нареждането и желанието на г-жа Нинова да не се получават пари от Народното събрание на 18 и 19 февруари нейните народни представители - 16 са взели пътни, 19 са взели дневни командировъчни. Ако тя не може да си контролира парламентарната група, е неин проблем. Аз няма как да наложа административни санкции или по някакъв начин да се произнеса еднолично или да променя правилника", допълни тя пред журналисти.

Ето какво точно написа шефката на парламента на Нинова, като дори публикува факсимиле на писмото в официалния си профил във Фейсбук:

"Право на всеки народен представител е да прецени дали да отчита разходи по чл. 10 от Финансовите правила по бюджета на Народното събрание, да използва служебни автомобили или командировъчни средства при пътуване в чужбина. В случай, че такива разходи не се реализират и предявяват, те съответно няма да бъдат изплащани. Удръжките от възнагражденията за неоправдани отсъствия са уредени изчерпателно в чл. 13. Извън хипотезата на цитираната норма възнагражденията на народните представители са законово дължими и ще бъдат начислявани при спазване на Правилника за организацията и дейността на НС.

"Народните представители се осигуряват за всички осигурителни случаи и от начислените им възнаграждения се правят удръжки за осигурителни вноски по Кодекса за социално осигуряване, Закона за здравно осигуряване, за данък съгласно Закона за данъците върху доходите на физическите лица, за други удръжки, определени със закон, както и удръжките по чл. 13 ПОДНС. Начинът на получаване на възнагражденията - в брой или по банков път, както и разпореждането с тях е личен избор на всеки народен представител. Всеки народен представител може да заяви в писмена форма в дирекция "Парламентарен бюджет и финанси" , отдел "Заплати", начина на получаване на възнаграждението по банков път и да посочи съответната банкова сметка. В случай, че липсва заявление за получаване по банков път, възнаграждението се плаща в брой, в касата на Народното събрание. При неполучаването му същото се депонира".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6969

    23 16 Отговор
    това е казала откривателката на поцинковани кофи инж„еди коя си
  • 2 Ачко

    30 28 Отговор
    Тази женица , набедена за Председател на Парламента...................смЕх в залата.
  • 3 До Караянчева

    37 14 Отговор
    А на Делян Пеевски колко заплата му даваш???
  • 4 Реалист

    32 22 Отговор
    Значи "по социалистически" - да усвоим едни пари за командировъчни. Нищо че се изнесохме по кръчми и ресторанти.

    Коментиран от #8

  • 5 ох охх

    25 5 Отговор
    Еми променете закона бе.Тука няма нищо нередно.

    Коментиран от #7

  • 6 Ицо Багера

    16 2 Отговор
    няма да кажа нищо. Само им погледнете погледите.
  • 7 Стоян

    20 15 Отговор

    До коментар #5 от "ох охх":

    Не бе той закона си е добър,само че народа да си промени мисленето и крайно време е да ги изритаме от политическия живот тези вредни дори и за себе си другари от бсп
  • 8 Емил

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    То, човек като не ходи на работа, повече пари му трябвата - кръчми, мадами...

    Коментиран от #21

  • 9 Дедо ви

    15 2 Отговор
    Забрана на всички партии и съд за крадците съсипали държавата. Ама народен съд само с две присъди - невинен и виновен. Невинния се пуска, а виновния до стената за разстрел. Само така ще се оправим и ще оцелеем като държава.
  • 10 Каскет Правешки

    13 21 Отговор
    Ниновата Курнела щяла да им плаща с пари от Техноимпекс. С паричките от там и от Решетников издържа и синчето В САЩ . Другари,другари ,къде е Сталин да се обърне в гроба та да ви разтреля в тила .
  • 11 Хитрото

    19 9 Отговор
    На ГЕРБ им се ......стричи
    ....... И сега не знаят какво да правят ООД Паа...триоти + ГЕРБаджии да си гласуват и решават сами кой какво да излапа явно на тях не им трябва опозиция.
  • 12 Натали

    14 2 Отговор
    И ако някой е против само глоби и данъчни и нови касови апарати и нови регистри и всякакви нови простотии и регулации дребния бизнес " на бунището на историята" олигарсите напред.
  • 13 Геро

    26 6 Отговор
    Караянчева е най-умния и ерудиран председател на НС , знае столицата на Пекин , че е Хавана

    Коментиран от #16

  • 14 Няма такава държава

    7 2 Отговор
    Време е да гласуваме за ВЪЗРАЖДАНЕ. Да вкараме мутрите в……… .
  • 15 123

    13 1 Отговор
    Добре де, тия що не подлежат на Кодекса на труда? Две самоотлъчки и ЧАО! Кво ми се перчат всички колко са загрижени, а не ходят на работа за която АЗ и целия народ плаща?
    Не ги знам какви командировки имат, ама аз по моя край ни съм ги виждал, ни съм ги чувал!
  • 16 Хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Геро":

    Може би умее други техники…… Хахаха
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Само се чудя

    8 3 Отговор
    Коя първо бих опънал, Караянчева или Нинова, ако съм на самотен остров с двете?!

    Коментиран от #22

  • 19 ха ха ха

    12 3 Отговор
    и герб взеха през 2013 г. кога правиха циркаджалъците, да не се правят на ощипани ;)
  • 20 МЕСТЕН

    15 4 Отговор
    Гербаджиите май ги гони ......амнезията , когато те бойкотираха парламента ...........връщаха ли заплатите !!!???? ..........Хора с къса памет , или въобще без ....памет , не са добър избор за ....ЗАКОНОТВОРЦИ !!!!
  • 21 Реалист

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Емил":

    Казваш, да благодаря на шефа че ме държи след работа - пестя пари, нали, хахахахаххаа....
  • 22 Реалист

    3 4 Отговор

    До коментар #18 от "Само се чудя":

    А за ядене ще имаш ли? Първо българина коли мазната свиня по Коледа за да има свинска мас...
  • 23 Преброяване на бесните язовци

    8 14 Отговор
    Г-жа Лъжа се оплете в лъжите си. Някой вярва ли им изобщо на тия червени боклуци?
  • 24 Степан Андреевич

    6 10 Отговор
    Българските русофили и комунисти които не знаят повече от 2000 думи на руски език да го духат под вода на дъното на Черно море
  • 25 гост

    6 7 Отговор
    Знаех си,че това го когато само скапаните гладни комунисти!Само си представете те го правят когато са в опозиция,а ако не дай си Боже дойдат на власт,какво ни чака,долни чакали и хиени,ще ни оглозгат кокалите
  • 26 Гост

    3 4 Отговор
    Политиката не е за жени, скрийте се и двете кухи лейки.
  • 27 МОЛИ

    4 10 Отговор
    КАКТО ВИНАГИ КУРИ ЛЪЖЕ.КАТО ЗАПОЧНЕМ
    ОТ РЕШЕТНИКОВ И ТЕХНОИМПЕКС ТА ЗАВЪРШИМ СЪС ЗАПЛАТИТЕ!!!
  • 28 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    бафти и ДНЕВНИЯТ РЕД НА СТРАНАТА....Ми що не покажеш и килотите и омачканите чаршафи!!!!С ТОВА!!! ЛИ СЕ ЗАНИМАВАТЕ???...щото ,,законите,, и юридическата ви грамотност направо разцъфна и върза с последните берберски изцепки...Тогава е ясно защо имате рейтинг 8%....БЕШЕ!
  • 29 Бая ви Ганьо

    1 1 Отговор
    Муфтата и келепиреца.В това е цялата премъдрост.
  • 30 Антисоциалист

    3 6 Отговор
    Господа, в социалистическата мания за господство няма ни ум. ни разумни граници. По Конституция на г-жа Нинова не й се полага да разпорежда на народен представител дали да е в Народното събрание или не; да получава ли заплатата си от Народното Събрание или не; да получава ли той пари за служебни разходи или не. Народното събрание не е лична организация на г-жа Нинова, народният представител не е наемен работник ни на предложилата го партия, ни на г-жа Нинова и по Конституция е представител на народа, а не на партията или на г-жа Нинова. По Конституция той не е подчинен ни на партия, ни на партиен водач. Писмото на г-жа Нинова не може да отмени Конституцията - г-жа Нинова не може да разпорежда ни на Народното събрание, ни на народните представители. НО...! Г-жа Нинова изнудва народните представители и това й писмо е неоспоримо доказателство за изнудване на народни представители пред съда. Но дали наистина няма кой да я съди? Неподчинените й, но зависими от нея соцдепутати? Малко вероятно. Да се самосезира прокуратурата за очевидното престъпление - изнудване на десетки народни представители? Също малко вероятно. Защо ли? Защо ли е малко вероятно?
  • 31 999

    5 3 Отговор
    Както се оказа в последствие Караянчева излезе с поредната клевета. Решението не взето на 17ти - неделя. В понеделник и Вторник тоест 18 и 19 въпросните депутати искат да им възстановят парите по командировъчните от събота и неделя тоест 16 и 17-ти. Само, че Караянчева съвсем целенасочено реши да заблуждава с информацията като скри, че става въпроса не за командировъчни от въпросните дати, а за изплащане на такива, които касаят времето до решението за не влизане в парламента
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 гост

    1 5 Отговор
    Не лице приятните "социалисти"за работа ги няма ,но за паричките щом е,ще извадят пантите на вратите в народното събрание.Освирепели са от глад.
  • 34 раптър

    4 2 Отговор
    Г-жо инженер ,мислете/ ако можете/.!Решението да не се получават командировъчни и разходи за гориво и нощувки е от СРЯДА, а това което четете пред медиите е за ПОНЕДЕЛНИК И ВТОРНИК. Няма как които и да са депутати понеделник и вторник
    да изпълняват решение от сряда!!! Това като инж. , да не сте измислили машина на времето? Защото знае се ,че силата ви е в конструиране на цинкови кофи! Само питам ,де! А вие , когато ги правехте тези иширети , и се правехте на маймуни, получавахте ли си заплатите, командировъчните, горивото, нощувките.....
  • 35 възмутен

    3 1 Отговор
    Е, Пекинска патице, много си нагла и една от големите лъжкини в ГРОБ. Кога изпрати Нинова декларацията, а кога са взети командировачните, но както казах вече- ТИ СИ ДОЛНА ЛЪЖКИНЯ! Нека да си припомним времето когата Нинова говореше за постановлението 28 на Министерски съвет за задължаване на кметовете за харантутение на емигрантите, ати патице крещеше и отричаше, че имая такова. ПОТРЕТВАМ - ТИ СИ ДОЛНА ЛЪЖКИНЯ И МАНИПУЛАТОРКА, обястняваш, че Президента трябва да обединява нациата, а ти не си ли длъжна, или лъжкиньо на вас ГРОБАРИТЕ ВИ Е РАЗРЕШЕНО - ВСИЧКО.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове