Last news in Fakti

22 Февруари, 2019 19:40 3 169 35

Татяна Дончева: Службите обслужват Москва и Пеевски

  • татяна дончева-
  • служби-
  • спецслужби

По думите ѝ САЩ искат от България да купи F-16 и да не прави нова тръба за газ от Русия

Татяна Дончева: Службите обслужват Москва и Пеевски - 1
Снимка: БГНЕС

Акцията за прибиране на военните заводи под руски контрол е изцяло свързана с политиката на сегашното правителство. Акцията по отношение на петролите и другите интереси на ”Лукойл” е изцяло работа на това правителство. Това заяви Татяна Дончева пред TV+.

Според Дончева "Пеевски е руско прокси по много здрав начин".

"Зад него се крият цяла група висококвалифицирани представители на спецслужбите. Те имат много сериозен информационен масив. И за имуществото, което някога е продадено в България. Процесът на преразпределянето, който тръгна още по времето на тройната коалиция през едни натрапчиви отвличания, имаше проекция след това с крути преследвания срещу определни хора по времето на първото правителство на ГЕРБ. Сега е през специализирания съд, през министерства, през ключови държавни институции", каза още Дончева.

По думите ѝ САЩ искат от България да купи F-16 и да не прави нова тръба за газ от Русия. Докато Русия обратното - иска да не купуваме самолети и да пуснем "потока". "Все в един момент трябва да е ясно и на американците, и на руснаците, че Борисов жонглира - и вълкът сит, и агнето цяло", коментира Дончева.

Дончева заяви, че част от оръжейните фирми у нас са били към КТБ и благодарение на фалита на банката Русия е получила контрол върху определени хапки.

Дончева обясни, че интересът на Великобритания към историята с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев е защото така ще се получи потвърждение за случая "Скрипал". "За оздравяването на Гебрев е употребен антидот, който е получен от натовски партньорски организации", твърди тя.

Тя отбеляза, че главният прокурор Сотир Цацаров много бързо е взел завой по случая "Гебрев" като "тир с ремарке на изключително малко пространство".

"Един куп титуловани специалисти по националната сигурност казаха, че е изключено да е работа на руското разузнаване". От "братята американци" се разбрало, че в "руския сектор на службите , който би трябвало да се бори срещу руската агентура" в сферата на сигурността, "са се крили едни сериозни руски колони", твърди още юристката.

По думите на Дончева Инвестбанк на Петя Славова добросъвестно е уведомявала ДАНС и финансовото разузнаване за всеки превод от Венецуела.

"Къде тогава се намира ДАНС в тази история? Къде са мерките на ДАНС? Те не могат да се изразяват в това адвокатите да се обучават по пране на пари, да накарат кафеджии, тенекеджии да перат пари. Те няма къде да перат пари, освен в пералнята си вкъщи. В тази дебела работа трябва да стигнем до ролята на Русия. Това са руски транзакции между Венецуела и Русия. Защо през България? Сигурно е било по-удобно и по-безопасно", коментира тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СеСеСере

    31 31 Отговор
    Вън всички руски агенти и техните слуги! Русофилнята да надава вой сега, предатели ниедни !

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Алююю

    32 19 Отговор
    Хамериканските господари искат да ни заличат като народ, да останат само Гюбретата на Сорос готови за облизваме на либерални топки! Оставка на Тиквата, само тогава шъ съ упраим !!!
  • 4 Държавата

    36 3 Отговор
    Ни е устроена като мутренска групировка, трябва съд и затвор за 99 процента от алчните и бездушни политици.
  • 5 Помня

    22 9 Отговор
    Тя кога го разбра или и го казаха, като ползваше чужд телефон и заради нейните изменения на законодателството службите са слепи като къртици и бързи като ленивци.Благодарение на тази жена в момента не могат да направят нищо ефективно срещу телефонните измами а преди 2009 можеха и затова нямаше такива.Това го направиха за да не им се виждат “връзките”на финансиране прикрити зад общественото недоволство и интерес.Адвокат на Мултигруп не ми дава акъл
  • 6 1944

    23 6 Отговор
    нещо не разбрах на каква се маскира комунистката дончева.

    Коментиран от #14

  • 7 чакал

    23 6 Отговор
    Госпожата реши и тя да се направи на интересна преди евровота и да пусне някоя `бобма`.
  • 8 Румяна Костова

    11 14 Отговор
    Никакво потвърждение няма да получи Великобритатия чрез недотровения Гебрев за случая Скрипал.Най-много адекватните хора да си пуснат в действие чувството за хумор.Обвинението към Русия заради използуване на бойно отровно вещество ,приличащо на Новичок изобщо не се коментира в руското медийно пространство,нито в интернет. Впечатлена съм от стила на Дончева, ,,Пеевски е руско прокси по много здрав начин".Интересно ми е какво ли е да бъдеш нечие прокси по много не здравословен начин?
  • 9 помним

    16 5 Отговор
    А когато беше депутатка от БСП служби ли нямаше или Москва, че мълчеше като риба, а?
  • 10 доктор Лудомир Хахов

    17 7 Отговор
    Тая леля има мнооого висока температура някъде към 40-41 градуса,прегреяла е бълнува.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хаджи хаджи Българин

    9 4 Отговор
    Tанче, да не си изпратила децата си да следват в Америка, а ти да отработваш стипендията им! Друго обяснение нямам!
  • 13 Хаджи хаджи Българин

    13 4 Отговор
    Най- опасни са старите лелки! Такава интрига могат да ти спретнат, че да те боли главата години наред! От опит го знам!

    Коментиран от #18

  • 14 Бай Шиле

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "1944":

    Не е нито комунистка,нито магарица.Обикновена селска клюкарка,която зоби от политическата ясла.Какъв слепец тлябва да си, да и се вързваш на приказките.Адвокатката на Баневи да ми чете морал?
  • 15 Зрител

    9 4 Отговор
    Старата мома е готова да говори всичко по кабеларките за някой лев , защото все по-рядко я канят .
  • 16 Необяздена магарица !

    5 11 Отговор
    Ти си уж си правистка нали моме ? Всичко у нас построено в МАГАРЕШКА БЪЛГАРИЯ Е РУСКО - тъй ле е моме прецъфтяла ? И случая ДУНАРИД - Новичък не е ли "подложка" като на "Деса поетеса " да намерим на ония които ни направиха ХОРА , ДЪРЖАВА, С ОБРАЗОВАНИЕ, КУЛТУРА, ИКОНОМИКА, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И СНОСЕН ЖИЗНЕН СТАНДА. От мага.ищари - НАРОД С ГОРДОСТ И ДОСТОЙНСТВО ? И днес ми бъркаш МОСКВА, МОСКВА, МОСКВА - ПЪПНАТА ти връв бих ЗАТЕГНАЛ около врата ! 30сет ГОДИНИ ползваме Руски заводи и технологии а целуваш чужди задници защото дават пари без контрол за тяхното размиване по върховете ! ПРАВИСТКА ЛИ СИ ИЛИ АФЕРИСТКА ?

    Коментиран от #22, #32

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Кико

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "Хаджи хаджи Българин":

    Приятел, тая е стара мома, неначесана.
  • 19 Ми Лорд

    8 0 Отговор
    Браво Таня, както винаги точно в десятката. Службите ни се кланят на Русия, а външната ни политика уж е ориентирана към САЩ. Колко може да се издържи в такова положение.
  • 20 соросоид безделник

    3 4 Отговор
    Ти пък, от къде знаеш всичко това ма Танче? Да не би Решетников да те е праснал и теб, като Курнелчето?
  • 21 Подп Крумов

    4 0 Отговор
    То е ясно като бял ден ,че 5-тата колона на ушанките дърпа България надолу. Ама гуша Дончева кво стана с непримиримостта ви към АБВ , към осигуряването на невръстния Седефчов с хотел за 3млн . Забрави и после се коалира с тях . Ей на маймуни ни обърнахте вий комунетата . Крайно време е всинца да се качвате на конските вагони и заедно с изтребителя-шофьор на самолет- на летящата чиния от Бузлуджа и да отлитате към Байкало-Амурската магистрала да слагате траверси.
  • 22 Марин Пенчев

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Необяздена магарица !":

    Кви руски технолигии ползваш бе Шаран , Те руснаците не ползват в голяма част от производството си руски технологии , че ние ли . Какъв горд народ . 45 години унижение и тотално смачкано самочуствие ..И голямата лъжа ,че сега сме се кланяли на западняците. Аз по-голямо кланяне на западняците каквото беше по време на соца не съм виждал. Другарите комуняги дъто си даваха за долари и евентуално нещо да могат да изнесат по второ направление за валута. Българите се унижаваха да се молят на туристите за някой долар ,за дъвка ,за сапунче , за малко използвани сутиени за каквото си помислиш.Какъвто срам съм брал когато съм работил по курортите с моите сънародници от НРБ не си спомням през последните 20години.

    Коментиран от #25, #26

  • 23 Идва висок гост от МОСКВА

    0 2 Отговор
    И нашите блюдолизци трябва да настроят негативно обществеността. Без доказателство с предположения. В услуга на антируските кампания ! С един ко.шум ТРИ ЗАЕКА - 1. ЛОЯЛНОСТ и вярност към новият ни шеф ! 2. Настройване враждебно отношения на НАРОДА у сас към Русия .и 3. Хвърляне на ръкавиците в лицето на БСП ,в навечерието на ИЗБОРИТЕ. Без съмнение ще размъти на някого главите но НАРОДА НЕ иска да слуша" Подложките " на Деса поетеса ! И ОЧАКВА МОСКВА У ДОМА С ТРЕПЕТ И НАДЕЖДА ЗА НОВ ВЯТЪР НА ПРОМЯНАТА КЪМ ОТГОВОРНОСТ ПРЕД НАРОДА !
  • 24 Татяна маже да спечелиш компетишън

    0 1 Отговор
    Ако се промъкне между швейцарски крави ! Иначе в политиката днешна и между жените - ЗАБРАВИ ! Летвата на кастинга е над теб с няколко глави !
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Мара ма а как ще се ококориш

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "Марин Пенчев":

    Ако Медведев кихне за нарушения та правата ! Тогава ще покажеш твоята технология - ДУХАЧКА селска !
  • 27 Маринчо ти що са пиле си

    0 1 Отговор
    Та името ти не другаде а на фактит стои ? В коя област си блестнал ? Зарзавата , туршии, кисело зеле ? Бугаристанска гювендия !
  • 28 А Нефтохим - Бургас

    0 1 Отговор
    Ако рекът руснаците да му вдигнат ставките - булгаристан ще пикае ГАЗ ! Пъпната връв на бугарските хаярсъзи трябва системно да се затяга до пълно издъхване !
  • 29 Зяпайте срещу РУСИЯ

    1 1 Отговор
    САЩ нови заводи ще ви построи ! ОРИЕНТАЛСКИ СИНДРОМ !
  • 30 Много са нежни Московците !

    0 0 Отговор
    А зря ! Само удат под пояса за гювендиите ни у дома !
  • 31 Политическият Троскут е

    0 1 Отговор
    Обхванал БЪЛГАРИЯ И Е НУЖНА РУСКА МОТИКА ! И дълбока оран , да се среже бурена през корен !
  • 32 Бате СЕР ГЕЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Необяздена магарица !":

    Имали сме култура ,икономика,здравеопазване, абе отиди в белите държави ,виж как живеят хората и спри да плещиш страшни глупости ,НИЩО ПОДОБНО НЕ СМЕ ИМАЛИ БЕ ПРОМИТ МОЗЪК.
  • 33 рррр

    0 0 Отговор
    кога американците станаха наши братя неможах да разбера
  • 34 Серж

    0 0 Отговор
    Да всички станахме американофили от върли приятели на Русия.
    Продажници!
  • 35 БАБА МИКА

    0 0 Отговор
    ИЗПЛАШЕНА СЪМ ОТ СНИМКАТА НА ТОВА СЪЩЕСТВО . ТОВА Е ЗВЯР .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове