22 Февруари, 2019 20:20 2 056 20

Нинова: За една нощ приеха куп лобистки закони

  • корнелия нинова-
  • лобистки закони-
  • бсп

ГЕРБ имат проблем, щом свеждат въпроса за справедливостта до проблема с командировъчните, каза лидерът на БСП

За една нощ управляващите приеха куп лобистки закони - за часове да променят правилника и да запишат: „докато не идвате на работа, няма да получавате пари“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, цитирана от „Фокус“.

Нинова заяви, че е видяла писмото на председателя на парламента Цвета Караянчева. Според нея механизмът е: "Законите могат да се променят и трябва да се променят". "Обръщам се към мнозинството в парламента: променете правилника на Народното събрание в следните посоки.

Първо, намалете заплатите на депутатите, каквото предложение сме внесли. Три месеца стои на бюрота на г-жа Караянчева и няма движение по този законопроект.

Второ, замразете заплатите на депутатите, след като ги намалите. Не е нито морално, нито икономически обосновано и е много несправедливо заплатите на депутатите да растат всеки три месеца с ръста на средната заплата, когато два милиона и половина българи живеят на прага на бедността.

Трето, напишете в новите правила, тъй като е във вашите ръце това да не се дават заплати, когато не се ходи на работа. Не една трета, не две трети, не половин“, каза Нинова. По думите ѝ, когато не ходиш на работа, не трябва да получаваш заплата. „Намаляваш заплатата на депутатите, замразяваше ги и постигаш ефекта на справедливост“, допълни Нинова.

От сряда нататък никой от нас не ползва пари от парламента - ГЕРБ имат проблем щом свеждат въпроса за справедливостта до проблема с командировъчните, каза още лидерът на БСП.

„Решението на ПГ на „БСП за България“ да не взимаме никакви пари, командировъчни и всичко останало взехме в сряда на общо събрание на парламентарната група. Разбирам, че в понеделник и вторник преди решението на парламентарната група, колегите са си ползвали командировъчните в избирателните райони и го намирам за естествено. Не може в понеделник и вторник да изпълняваш решение, което сме взели в сряда“, заяви още Нинова.

Тя припомни, че в неделя е взето решението БСП да напусне парламента, а в сряда на общо събрание на парламентарната група са решили да не искат никакви пари. Лидерът на БСП заяви, че от сряда нататък никой не ползва никакви пари от парламента.

На въпрос дали има депутати от БСП, които се притесняват да вземат заплата, лидерът на партията коментира, че с това много се злоупотребява. „При нас решенията се вземат в обсъждане, на общи събрания, с гласуване. Решението за напускане на Народното събрание беше взето със 77 гласа „за“, 3 - „против“ и 33 - „въздържали се“ на Национален съвет на БСП, където присъстваха 116 души от цяла България“, допълни Нинова.

Тя обясни, че групата ще прецени какво ще прави с 1/3 от възнагражденията си. Попитана дали БСП има опция да върне мандатите си, Нинова заяви, че такова нещо не е обсъждано.

„Да, ние се отказваме от всякакви заплати. Дайте да въведем големия въпрос за справедливостта. Не може и преди една седмица заплатата ни е пораснала с 300 лв. На какво основание?“, заяви още Нинова. Във връзка с информацията, че предложенията на БСП за депутатските заплати са на етап разглеждане в Правната комисия, Нинова заяви: „Да ги забързат“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Активен Борец

    14 15 Отговор
    лай Куче
  • 2 Лошия

    13 17 Отговор
    Ми стой те си в парламента...
  • 3 Стоян

    26 28 Отговор
    Оффф тая не разбра ли че никой не я бръсне за слива
  • 4 Гроб

    23 16 Отговор
    Тиква + Пеевски + шайката =🚾
  • 5 Обективен

    22 1 Отговор
    Хаиде сега гербаджийте да приемат закон,депутат който не ходи на работа да не взема заплата.А дано ама надали.
  • 6 А БЕ

    20 19 Отговор
    ПОСЛЕДЕН ВОЙ НА ПОБЕСНЕЛИТЕ КУЧКИ ! ИЗБРАНИ СТЕ ОТ НАРОДА ДА ОТСТОЯВАТЕ ИНТЕРЕСИТЕ МУ , А НЕ ДА НАПУСНЕТЕ ПАРЛАМЕНТА И ДА СЕ ШМАТКАТЕ НАСАМ НАТАМ , ПОБЕСНЕЛИ ОТ ЗЛОБА И ЗАВИСТ, ЧЕ СТЕ НЕКАДЪРНИ И КОГАТО ТРЯБВАШЕ ДА СВЪРШИТЕ НЕЩО ПОЛЕЗНО ЗА НАРОДА ВИЕ КРАДОХТЕ В НЕСВЯСТ , ФАЛИРАХТЕ БЪЛГАРИЯ !

    Коментиран от #9

  • 7 арджентата

    9 7 Отговор
    Много правилни разсъждения и солидарност с изстрадалия народ! Дано да не " се изпусне фронта" и ГЕРБ, да си гласува най-важните изменения на закона по ТЪМНО и през нощта...
    Бих предложила, да не се отказвате от заплатите , защото бързо ще бъдат усвоени и никой няма да разбере какво е станало с тях, а... ги похарчете за най-важните храни / брашно, захар и др. / и доброволци от партията, да ги продадат на заводски цени / да не кажат, че купувате гласове/ ... ХОРИЦАТА ще са благодарни, че някой мисли за тях...
  • 8 куче

    11 5 Отговор
    Да не са луди да си намалят заплатите? Нали затова додрапаха до Парламента да си ги дигат редовно. Единствено Нинова преди вдигането за пореден път се изказа против, а те се изсмяха и ПАК си ги дигнаха. За какво да седи при тия кърлежи? Това не са хора. Само за пари говорят и мислят.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ханко от село Осеня

    17 5 Отговор
    Не се оправдавай , не мънкай , все пак ти си хамелеона тръгнал от тъмно синьо с Костов , приватизирала на 28 години Техноимпекс за милиони долари , уволнена от Станишев за некадърност и кацнала на върха в бсп , тъмно червена , как по дяволите се траеш сама себе си, по сбъркано създание от теб има само в комиксите
  • 11 БСП ДПС Евророма

    17 3 Отговор
    Курни да върне окраденото от Техноимпекс, а тогава може и да говори за бедните!
  • 12 Василрва

    16 5 Отговор
    След като БСП не ходят на работа,трябва да бъдат дисциплинарно уволнени от парламента .
  • 13 Иванов

    4 12 Отговор
    Няма по- долна измет от герберските калинки, хем насрани, хем засмяни. Долу шайката!!!
  • 14 Scout for funn

    10 4 Отговор
    Нинова прилича на свеж плъх след спа .
  • 15 Червената шайка-терористи,

    9 4 Отговор
    трябва да бъде разтурена и обявена за незаконна. През 1996/1997г, при световен икономически растеж, червените боклуци докараха България до фалит. За кой ли път?!?'? Заради 50 години 'комунизъм', сме 200 години назад.

    Коментиран от #16

  • 16 Све

    0 6 Отговор

    До коментар #15 от "Червената шайка-терористи,":

    Не си само ти. Още 80% от стадото плямпат за червени, сини..... ИМА ПРЕСТЪПНИЦИ И МУТРИ, КОИТО НИ ОГРАБВАТ 30г. Само силно държавно управление може да оправи държавата !!! Да създаде работни места за хората. ЕС и САЩ не ни помагат- продават ни ф16 за цената на ф35
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Иво Христов

    6 0 Отговор
    Срещнеш ли гладен комунист, нахрани го. Срещнеш ли жаден комунист, дай му вода. Срещнеш ли гол и бос комунист, обуй го и го облечи. Но никога, никога, никога не давай власт на комуниста, защото тогава всички ще са гладни, жадни, голи и боси. С изключение на управляващите комунисти.
  • 19 Р. Овч.

    0 0 Отговор
    Не разбрахте ли, че ние ще бъдем богати, а вие бедни?!?!?
  • 20 РБългария

    4 0 Отговор
    Парламента , гласувайте и Закон за Лустрация , докато червените бандити не са в Парламента ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове