22 Февруари, 2019 20:40 8 190 29

Борчове докарали инсулта на бизнесмена Пламен Минчев

  • пламен минчев

В най-успешните си години Минчев бе сред най-влиятелните частници

На 20 февруари внезапно почина бизнесменът Пламен Минчев, създател на марката на соковете БББ. Бизнесменът е бил в курорта "Боровец". Трагедията се е случила, докато карал ски. Минчев е получил инсулт, съобщи "Стандарт".

Бизнесменът бил в курорта с негов приятел и от няколко дни карали ски. По обяд на 20-ти обаче Минчев се почувствал зле и помолил приятеля си да карат по-бавно ски. Почти в края на една от пистите, Минчев буквално се срутил на земята. Уплашен, неговият приятел потърсил помощ от ски легендата Петър Попангелов, който живее в курорта. Попангелов изпратил планинските спасители, но те само установили смъртта му.

По-късно приятелят му споделил, че от около три седмици Минчев се оплаквал, че не е в кондиция.

Проблеми с натрупани дългове от години най-вероятно са причината за инсулта, покосил на място бизнесмена Пламен Минчев. Негови приятели разказаха как предишните дни, той се оплаквал от постоянно високо кръвно и бил доста умислен, защото не успял нито да договори поредни отсрочки с кредиторите, нито да си подсигури нови кредити.

За да разведри черните си мисли, той решил да отиде на ски на Боровец.

Проблеми с парите Пламен Минчев има не от вчера. Въпреки че бяха времена, когато той дори не успяваше да ги преброи.

Шеметната му кариера започна още преди началото на прехода, когато той заменя журналистиката с предприемачеството. Започна бизнеса си като вносител, но след това спечели доверието на гиганта "ТетраПак" и пробва собствено производство на соковете BBB в София, както и на прясно мляко в Ботевград.

В най-успешните си години Минчев бе сред най-влиятелните частници, оглави за кратко дори клуба на богатите - Възраждане. През деня посрещаше презокеански инвеститори, а вечер събираше в култовия си ресторант „Дали” плеяда от холивудски звезди, начело с Жан Клод Ван Дам, които правеха първите си снимки в „Бояна”.

В свободното си време играеше тенис, но и там съчетаваше работата с удоволствието, защото оглавяваше федерацията. Другата му страст бе подводния риболов, заради който обиколи света и си направи една от най-ценните колекции на корали.

21 век обаче не беше от щастливите му. Финансово притиснат - продаде и марките, и завода. Но с парите така и не успя да си покрие задълженията, независимо от многото скъпи дела, които се водеха в чужбина.

Последните години съвсем изчезна от публичното пространство. Мнозина решиха, че прекарва времето си в чужбина – в къщата до Рим, но се оказа, че именията в странство обитават само жените му. Минчев от дълго време живеел затворен в апартамента си в кв. Изток и се опитвал да реши проблемите си в бизнеса.

Поговорката, че зад всеки успял мъж стои една жена, на 100 процента важи за Пламен Минчев. Ще го запомним като ценител на женската красота, благодарение на който в България дефилираха супер известни манекенки и актриси, които после украсяваха годишния календар на ВВВ - търсен не по-малко от този на „Пирели”.

Безспорно най-голямото бижу в колекцията му от красавици си остава първата му жена - звездата от „Седем часа разлика“ Евелина Борисова. В публичното пространство се завъртя историята на раздялата им заради негова изневяра. След години обаче актрисата се изповяда, че съжалява за емоционалната си постъпка, защото духовната връзка в семейството не бива да се разваля заради едно кръшкане.

Малко хора обаче помнят „първия милион” на Пламен Минчев след прословутия указ от соцвремето – 56. Те обаче са категорични, че той е нямало да успее без подкрепата на жена си. Тя давала идеите, после заедно ги реализирали. Актрисата, която още ласкаво наричат „българската Мишел Пфайфър”, след време зарязва кариерата си, за да върти бизнеса му. Борисова бързо се превърна в една от дамите с добър нюх. Първа наложи в България най-модерните технологии и терапии за подмладяване и за кратко време събра елитна клиентела в столицата. Дори успя да стане ексклузивен представител за България на хитовото за Холивуд Хипокси.

Докато родителите правят бизнес в България, дъщерята Антоанета завършва колеж в Америка. Но когато се завръща, заварва познатата до болка за почти всяко наше семейство семейна драма.

Антоанета се отдава изцяло на новата си работа, но не след дълго разбира, че живота ѝ не е в България. Заминава отново в Америка, работи здраво и вече е при един от най-известните световни магове. Малко, по-късно, в семейното жилище от доброто старо време, в Ню Йорк при нея отива и майка ѝ.

В другия край на Америка – Маями, пък се радва на живота втората му съпруга – красивата рускиня. Краткият им любовен роман създаде дъщеря им, донесе много придобивки за пищната блондинка, но отвори не по-малко финансови пробойни в семейния бюджет. Приятелите на Минчев я описват с две думи- традиционната златотърсачка.

Коя от двете съпруги ще наследи американските и италиански имоти и коя - дълговете, ще се разбере тепърва. Отсега обаче е ясно, че и двете летят вече за България, за да присъстват на погребението като предварително са отказали аутопсия.

За съжаление, никоя от тях вече не може да върне Пламен Минчев. Човекът, който живееше на кино. И умря там, където винаги е искал да бъде в живота си, на върха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цветан Василев крадеца от КТБ

    50 5 Отговор
    Има ли българин без борчове ?????
  • 2 Живял

    29 0 Отговор
    Умрял!
  • 3 Краси

    66 0 Отговор
    Е нали е бил един от най-влиятелните и най-богати българи , а сега казвате , че имал борчове.Та питам кога пишете и казвате истината?

    Коментиран от #5

  • 4 русенец

    69 3 Отговор
    Извинявайте, ама за какви успешни бизнесмени ми говорите, когато са потънали в дългове и то от години? И колко печеливш може да е един бизнес с производство на псевдо натурални сокове? Веднъж пих от тяхната боровинка, на сутринта урината ми беше виолетова. А за българските банки, все още раздаващи кредити на подобни дебили, назначени за бизнесмени - братски привет и поздрав от Германия! Да сте живи и здрави всичките!

    Коментиран от #12, #28

  • 5 Ганю Ганев

    57 0 Отговор

    До коментар #3 от "Краси":

    Тез ги знаем. В смисъл починал един от българските КРЕДИТНИ милионери.
  • 6 Хасан

    46 1 Отговор
    Малееее..добре че не съм милионер ....баба на село с 200 лв пенсия ..ядеше само мляко,хляб,сирене и доживя 86..а тия много секс,много ядене ,много пиене
  • 7 Емил

    57 4 Отговор
    90% от бизнесмените работят като откачени цял живот, за да разберат накрая, че единствения печеливш са банките!

    Коментиран от #10

  • 8 баба Гицка

    39 2 Отговор
    Стар плет изгнива,стар борч не изгнива.
  • 9 Жалко

    18 0 Отговор
    Не е трябвало да се притеснява. Всички ще свършим по кофите някой ден. Няма страшно.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Цедете си соковете сами

    26 1 Отговор
    Не пиите консерванти.
  • 12 Пфф

    8 17 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Ае пий си сока в германя кво плюеш шматарок

    Коментиран от #24

  • 13 Дреме ми

    26 1 Отговор
    Аз си правя компот ,чиста работа!
  • 14 Дядо

    18 2 Отговор
    Интересно , защо ли не ми пука на дъртия ?!
  • 15 Бай Шиле бузинесман

    21 1 Отговор
    Пичове-е,ковчег джоб няма.Носете си новите дрехи.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Абе

    10 1 Отговор
    Такива като тоя с лопата да ги ринеш. Псевдо бизнесмени с милиони кредити зад гърба си.и накрая кво, наторят с тях някоя ливада.
  • 19 БОДИЛ

    16 0 Отговор
    Взел пари от ДС/БКП през 89г и "голям" бизнесмен !!???? От завършването на СУ-тет направо във Всяка неделя при Кеворкян....това говори ясно какъв е....после клуб Възраждане , инвестиции от чужбина / от откраднатите пари на НРБ и изнесени от Огнян Дойнов , накрая силна връзка с Неапол и инсулт, това говори още по-ясно кой е той и какъв "бизнесмен" е бил !! От клуб Възраждане и други членове ги няма вече....просто подмяна , много помнят от 89г раздаването на куфар четата. .
  • 20 ЦИРК

    10 2 Отговор
    Да не е пил кафе някъде при уреждане на кредитите или пък на бизнес вечеря да е ял салата от рукола? ??
  • 21 Още жив

    2 0 Отговор
    Хич не ме интересува.... нали съм жив!
  • 22 Д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н.завеждаш 2 хирурги.

    2 0 Отговор
    Еврейска пасмина..уууууу
  • 23 Баце

    8 0 Отговор
    Ако имаш кредит от 50 000 лв. и не го обслужваш имаш проблем. Ако имаш кредити за 50 000 000 лв. и не ги обслужваш Банката има проблем. Така, че не виждам този "бизнесмен" що се е тревожил толкова. Сигурно е ял салата от рукола с Гебрев, ама т'ва само цацата може да каже "със сигурност".
  • 24 русенец

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "Пфф":

    Пия си го, не ме мисли. Теб мисля, че като виждам какво ядете и пиете, скоро съвсем ще мутирате.
  • 25 Порно

    6 0 Отговор
    Че той отдавна нямаше сериозен бизнес , продаде всичко , а борчовете дойдоха като свърши парите , щото е свикнал на стандарт.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 0 Отговор
    Инече е голем и успешен бизнесмен ха аххахаха 😂😂😂😂😂😂Проблеми с натрупани дългове от години най-вероятно са причината за инсулта, покосил на място бизнесмена Пламен Минчев. Негови приятели разказаха как предишните дни, той се оплаквал от постоянно високо кръвно и бил доста умислен, защото не успял нито да договори поредни отсрочки с кредиторите, нито да си подсигури нови кредити.😂😂😂😂😂😂Финансово притиснат - продаде и марките, и завода. Но с парите така и не успя да си покрие задълженията, независимо от многото скъпи дела, които се водеха в чужбина.😂😂😂😂😂😂 в бг на такива им векат успешни бизнесмени а кучето е заровено в следващите редове😂😂😂Малко хора обаче помнят „първия милион” на Пламен Минчев след прословутия указ от соцвремето – 56.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове