22 Февруари, 2019 20:37 1 883 39

Захариева: Опитите на Русия да се меси в избори не са отскоро

  • екатерина захариева-
  • русия-
  • избори

Относно договора за добросъседство, Захариева заяви, че е много важно той да работи

Захариева: Опитите на Русия да се меси в избори не са отскоро - 1
Снимка: БГНЕС

Опитите за намеса на Русия в изборите в различни държави не са отскоро. Идват избори и това все повече е във фокуса. Това заяви външният министър Екатерина Захариева пред Нова ТВ.

„ЕС създаде звеното за бързо реагиране, идеята е всички заедно да се борим с пропагандата, фалшивите новини, с новините, които подкопават значението на Съюза и демокрацията”, коментира още Захариева.

„Опасението е, че следващият европейски парламент ще бъде зает на 1/3 с евроскептици или популисти. Хубаво е да се чуват и различни мнения, да подобряваме това как работи Съюза. Но критиките трябва да са градивни, да не целят разпадането на Съюза”, коментира още външният министър.

Що се отнася до Северна Македония и присъединяването ѝ към НАТО, Захариева коментира, че това означава повече сигурност за България.

„Решението за това Северна Македония да се присъедини към Алианса е взето през 2008 г., но под условие – решаване на въпроса с името. България откакто е съюзник в НАТО от 2004 г., всички правителства са отстоявали трайно политиката на отворени врати за НАТО”, коментира външният министър.

Относно договора за добросъседство, Захариева заяви, че е много важно той да работи.

Външният министър изказа и позицията на България за Венецуела.

„През 2017 г. целият ЕС, а и България, не признаха резултатите от президентските избори. Всички 28 страни заявиха, че тези избори не са се приближили дори минимално до демократичните стандарти. Няма как някой да каже на венецуелския народ кой да бъде техният президент. Но те трябва да имат шанс да го изберат този президент”, коментира Захариева. По думите ѝ има международни стандарти на ОССЕ за изборите.

„Българската позиция е следната: Венецуелският народ трябва да си избере кой да го управлява. Но трябва да имат право да го изберат на демократични избори”.

„Най-лошият сценарий ще е военни действия във Венецуела”, коментира още вицепремиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Георг Георгиев

    68 6 Отговор
    Смях ,смях и смях...
  • 3 Инкогнито

    84 8 Отговор
    Е това може ли да са приказки от външен министър? Това са приказки за у кръчмата но не и от дипломат! Някакви собствени расъждения без капка доказателства, теория личната на Захариева. Когато предствляваш държава няма място за личните ти вижданя да ги предствяш публично!

    Коментиран от #25

  • 4 И така трябва да бъде !

    63 8 Отговор
    ДУНАРИД и целият ВПК е РУСКА технология - ТАКА ЛИ Е СКЪПА ми Калудке ? Дядо ти и баща ти освен, цървули , навуща, волски подкови, ламбени шишета и магарешки каруци друго Made in Bulgaria не правеха. ! И Днес се правите на - не сме от тез како Сийка ! Много са ви РАЗГЛЕЗИЛИ братята ! Нужен е отново РОД ФРОНТ и Народен съд и. - " в името на народа " !
  • 5 НЕ НА €

    72 6 Отговор
    Мръсни родоотстъпници колко още? НЕ НА сащ!
  • 6 Гражданинът X

    56 3 Отговор
    Всички новини които не са удобни ги обявяват за фейк, фалшиви, пропаганда! А ние от къде можеме да сме сигурни че нейните думи не са пропаганда? Икономическата обстановка в България води до извода че всики приказки за просперитет са фейк!

    Коментиран от #23

  • 7 Джигит

    36 3 Отговор
    Какво ни грее договора за добросъседство? КЕШ трябва, а не разходки до съседите!
  • 8 Цеко сифоня

    59 4 Отговор
    др.Захариева, извинявай мацо, ама нищо не става от тебе.
  • 9 Румяна Костова

    60 5 Отговор
    Опитите на Русия да се меси в изборите на всички държави. Дори в Америка не предоставиха доказателства и имена,освен догадката ,че RT чрез социалните медии е повлияла на негрите да не гласуват за Хилъри.И в България се намесвала Русия от много години.Явно неуспешно защото ние твърдоглаво си избираме Бойко отново и отново.Ще кажа на Катерина, че ,ако наистина имаше руска намеса в изборите у нас,тя нямаше да си развява полите по балканските държави за да ги приобщава към демократичния свят,сигурно щеше да и се наложи наистина с труд да си изкарва прехраната.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ДДимитърдд

    9 45 Отговор

    До коментар #1 от "Боклуци":

    Казаното от Татяна Дончева в тази статия е 100% вярно. Коментара е излишен. Който може да чете и да си вади заключението добре. Които не може, явно,е руско зомби.
  • 12 ДДимитърдд

    7 34 Отговор
    Казаното от Татяна Дончева в тази статия е 100% вярно. Коментара е излишен. Който може да чете и да си вади заключението добре. Които не може, явно,е руско зомби.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бай Шиле

    47 6 Отговор
    Тази девойка е най неудачното назначение на Американското посолство.
  • 16 Ааа

    50 3 Отговор
    Продажна , куха лейка ...
    НАРОДЕН СЪД !
  • 17 Kasapina

    41 1 Отговор
    Стига сте мешели Русия за сичко е виновна Русия това че ГЕРБ не спира да краде че БОИКО ограби страната че иточ банки или че неграмотен шпионин на Америка не е Русия а Америка се меша вав сички страни и много ясно се вижда от сички и затова ГЕРБ ще изгуби доло предателите смърт за фашистите.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Патриот

    37 4 Отговор
    Това си й продиктували от западните централи това плеще тая продажница. .... Всички предатели с гербаджията Борисов да си ходят!
  • 20 Патриот

    30 3 Отговор
    Това си й продиктували от западните централи това плеще тая продажница. .... Всички предатели с гербаджията Борисов да си ходят!
  • 21 някой си там

    37 2 Отговор
    Имаш ли доказателства че "Русия се меси в изборите на различните Европейски държави " ма овца проста? След това продължава със спуснатите и мантри от господарите..."фалшиви новини, популисти, Русия подкопавала "демокрацията" която никога не я е имало, както и "свободата на словото" от Гьобелсовите западни агенции".След това мърлата с цялата си наглост и лицемерие ни съобщава че все пак "само венецуелският народ има право да решава кой да му бъде президент"! Ами тогава защо твоите господари му налагат насила своята марионетка ма? Ако с Венецуела се случи същото, както със Сирия, не очаквайте тази мърла да поеме някаква отговорност или вина! По-скоро по сигнал от господарите и ще започне да ви говори, че за всичко е виновна Русия.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 куку руку ку

    22 2 Отговор

    До коментар #6 от "Гражданинът X":

    Бъди сигурен, пропаганда са. И мнението най-вероятно не е нейно, а спусната опорка от козяк...
  • 24 348

    22 2 Отговор
    А ЗА АМЕРИКАНЧЕТАТА НЕЩО, ..ТЕ КАКЪВ ОПИТ ИМАТ, КАЖИ МИЛА...

    ВЕНЕЦУЕЛА ПРОИЗВЕЖДА ПОД НОСА НА АМЕРИКАНЧЕТАТА ПЕТРОЛ..
    ГОТВИ СЕ ОЩЕ ЕДНО " ДЕМОКРАТИЧНО " ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПОД ДЕМОКРАТИЧЕН ПРЕДТЕКСТ. ДЕМОКРАЦИЯ Е ДРУГАТА ДУМА НА СЛУГУВАНЕТО КЪМ СТРАНИ КАТО САЩ И ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА.. СЕГА ИЗБОРИТЕ СА БЛИЗО, ЩЕ СЕ ВИДИ КОЛКО ОБИЧАНА Е ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ ВКОПЧИЛА СЕ МАЙЧИНСКИ В МАЛКИТЕ ДЪРЖАВИ ДА ГИ "ЗАКРИЛЯ" - РАЗБИРАЙ ИЗПОЛЗВА И УПРАВЛЯВА ТАКА ИКОНОМИЧЕСКИ ЧЕ ДА СЕ КАЖЕ РОБСТВО ЩЕ Е МАЛКО.. ПО СКОРО КЛОНИ КЪМ ПРИКРИТ ГЕНОЦИД - ЕСТЕСТВЕНО ВСИЧКО ТОВА Е ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА ЕДНИ МАМА,.... НА КОИ ЛИ ?...
  • 25 Хахаха

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "Инкогнито":

    Приказки на комсомолски събрание при американския посланик . Хахаха
  • 26 Рошко

    15 1 Отговор
    Ако си махнеш очилата и спреш да дрънкаш глупости ,може и да заприличаш малко на адашката ти от Кремъл,поне с 2 %,
  • 27 ВРАБЧЕ ПОБОЙНИК

    2 13 Отговор

    До коментар #1 от "Боклуци":

    БЕСЕПЕРАСТИТЕ МНОГО МНОГО НЕ СЕ НАПЪВАЙТЕ ЗАЩОТО,ВИ ЗНАЕМ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ НАПЪН, НА ИЗБОРИТЕ ЕДНА ГОЛЯМА БЕСЕПЕРАСТКА ПРЪДНЯ,ПОСЛЕ ХАПВАТЕ НАРОДНИТЕ ШУТОВЕ, И НАКРАЯ ТИШИНА МИШУВАТЕ ВСИЧКИ.!!!
  • 28 Kcanibа

    3 20 Отговор
    Руските подлоги пак откачиха!Като не ви харесва какво говори Захариева стягайте чамаданите и прав ви път за поднебесната.

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гост

    21 1 Отговор
    Тая нещо се е опитала да мисли.Като гледам не и се отдава.
  • 31 Доктор Охболи

    18 1 Отговор
    Доскоро за всички тъпотии в държавата беше виновен "комунизма", ама вече няма как и затова сега 30 години ще е виновна Русия... ЕАз пък мисля, че е виновен първобитно-общинния строй, някои са си останали с пещерното мислене.
  • 32 Биде

    14 0 Отговор
    Кога порасна, кога Бойко я направи като крайно подходяща и подготвена външен министър че се изказва по всякакви теми от които си няма хал хабер!!!Толкова е жалка и гротесна, а се мисли за велика...
  • 33 СТОП

    13 0 Отговор
    Дипломатите не говорят така.Така могат да навредят много.Медведев идва за трети март .Като няма какво да кажеш или не си съгсен не е това начина да палиш още повече недоверив
  • 34 кеф

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "ДДимитърдд":

    Квичиш ли,кравар,а?
  • 35 ЛЪЖЛИВИ ПЕДАЛИ ГРОБАРСКИ

    10 0 Отговор
    ТЪПА И ПРЕТЪПА ГЕРБЕРКА. ЛЪЖЛИВА ОТВЯКЪДЕ. И КАК СТАВА ТОВА ВМЕШАТЕЛСТВО ГОСПОЖО ГЕРБЕРСКА ЛЪЖА???? ЧРЕЗ КОСТИНБРОД? ИЛИ ЧРЕЗ ЦИГАНИТЕ НА ГЕРБ?ДАЙТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА НО НЯМАТЕ. ВИЕ РУСИЯ Е ИЗПОЛЗВАТЕ ЗА СПЛАШВАНЕ КАКТО ПЛАШАТ ДЕЦАТА С ТОРБАЛАН, А АЗ ГИ ПЛАША С ДЖЕНДЪРИТЕ,СОРОС И ГРАБЕЖИТЕ НА НАЦИОНАЛНИ БОГАТСТВА КАТО НАЩО ЗЛАТО.ПЛАШАГИ С ВАШИТЕ ДОСТИЖЕНИЯ НА ГЕРБ КОИТО КЛОНЯТ КЪМ МИНУС БЕЗКРАЙНОСТ. ВСИЧКО КОЕТО БЪЛВАТЕ ОТ ГЕРБ Е ЛЪЖА, ЛЪЖА И ПАК ЛЪЖА.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хахах

    0 6 Отговор
    Как се сърдят националните предатели ( русоробите), като им кажеш истината. Реване реване и пак реване хахахахха жалки рубладжийчета ахахахахахаха
  • 38 сноу

    2 0 Отговор
    Абе Катьо ,абе захарче..какво издухват от кутиите ви америте и какво ви натикват че започвате да плещите сякаш са ви прихлопали дъските.Тия безсмислици дето ги редите направо обиждат народа .Че то при соца, въпреки че нямаше кой знае какви комуникации си пускахме СЕвропа ,и не смееха така безочливо да ни баламосват.
  • 39 КАРЛИ

    0 0 Отговор
    Тази уникална ПАТКАААААААА, винаги е готова да ръси небивалици и простотии, като останалите КАЛИНКИ НА Б.Б. Както воглаве с всички останали от ПАРТИЯТА -мафия сраснала се с държавата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове