Last news in Fakti

23 Февруари, 2019 19:31 4 057 39

Нено Димов: Издадени са три акта на Беър Грилс

  • беър грилс

Според министъра Беър Грилс ще бъде поканен да получи актовете за нарушения

Издадени са три акта заради нарушенията на звездите от Discovery, които са предадени на българското юридическо лице, подало заявлението за снимки, и в зависимост от това дали ще бъдат приети, ще последва санкция. Тя е до 10 хил. лв. Това съобщи в интервю за Нова телевизия и предаването „Събуди се“ министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Припомняме ви, че майсторите по оцеляване Беър Грилс и Дерек Хъф се качили в Рила, където докато оцелявали, нарушили редица забрани, сред които са били паленето на огън, плуването в едно от Седемте рилски езера и ловуването.

„Тези, които са излъчвали филма, няма как да познават законодателството на 190 държави. Това не е тяхна работа, така че към тях няма претенции и вероятно ще бъдат поканени физическите лица, които са извършили нарушението на закона, за да получат актове”, обясни министър Димов.

Според информацията от Национален парк „Рила” снимките са правени, когато снимачният екип не е бил придружаван от служители на парка.

„Тоест, те са направени в нарушение на разрешението, което е дадено от парка”, обяви министърът, но добави, че въпреки това е разпоредена и вътрешна проверка.

Случката с Беър Грилс предизвика засилени реакции в социалните мрежи. Повечето от потребителите се възмущават, че през годините не се прави нищо срещу бетонирането на природата, а се предприемат мерки срещу телевизионен екип, който в крайна сметка прави реклама на българските красоти по цял свят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    15 4 Отговор
    Абе тоя Нено много фин и деликатен ми изглежда...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пръцко

    51 1 Отговор
    Тоя мухльо по-добре да провери корумпетата в собственото си "министерство"! Вярвам хилядократно повече на тия двамата симпатяги, които заявяват, че са платили неколкократно по 500 евра на придружаващ ги служител за някои от сниманите щуротии! :()
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КГБ Териер

    6 29 Отговор
    Тича по склоновете като няква балерина и нагъва кавото намери под всеки камък и се прави на голям специалист тоя Смок!

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Така,така...

    7 13 Отговор
    Щраф му е майката.Запали огън в германия и ще платиш същата сума,но в евро и по 5.
  • 9 КАЗАК

    10 19 Отговор
    Тоя е бил в SAS колкото и хамерите на Луната пълен профан. Да си плаща глобите и другия път да се научи да чете!
  • 10 Така,така...

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "КГБ Териер":

    А между другото нагъва пица зад кадър.

    Коментиран от #11

  • 11 КГБ Териер

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Така,така...":

    И котлети в шушкави торбички и разни му веят вятър като пребяга 5 минути между дублите!
  • 12 Rumen

    25 0 Отговор
    Не разбрах: как тези които са излъчвали филма не били длъжни да познават законите, а тези които участват във филма - трябва да знаят законите в тези същите 190 държави? Точно за това се плаща на продуценти, сценаристи и режисьори и още 100 души покрай тях - да разберат кое как трябва да стане без нарушения в закона! МНОГО намирисва цялата тази история, ама това министърче побърза да си подсигури алибито, да не му поискат оставката.
  • 13 Така,така...

    13 3 Отговор
    На морето едно англе подобно изпочупи апартамент за гости и се беше заключил и хвърля мебелите през балкона.Като се появих с 8 полицая и му сложиха ролексите викаше само "хау мъч,хау мъч".500 евро и си отиде щастлив и на другия ден се върна да ми се извини.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Еразъм

    20 1 Отговор
    На Беър Грил три акта, а на безкрайното количество бракониери и секачи кога?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Браво Ненов

    24 1 Отговор
    Браво Димов. Мутрите еваха майката на българското Черрноморие - ти се хвана за Дискавъри. Тъпан.ар!
  • 19 Сетила се Мара да се побара

    28 2 Отговор
    Само да не се окаже, че като дойде Беър Грисл и да не донесе да не покаже работни кадри, как служителите по надзора са там, хаоват и те жабета и се хилят ???
    Много им вярвате на тия служители, ама да не се изложим за пореден път а ??? Ама вие герберастите сте царе на издънките и простотиите, защо ли си мисля, че пак, ще се осер*те международно ???
  • 20 Луда работа

    3 0 Отговор
    хораааас тоя Беър Грилс нали казваха че го е ухапал някъв зъм и е умрял. Тука става няква простотия
  • 21 Аскувлия

    9 0 Отговор
    Господин министър, докога ще държите на работа пенсионери? Освободихте от работа 11 пенсионери от МОСВ, а кога ще се случи и в РИОСВ Хасково? Има 4 човека пенсионери или на пенсионна възраст. Може би няма кой да ги смени? Незаменими ли са? Колко ви плащат месечно, че ги оставяте да крадат от фирми, от обикновени хора а и от бензин. Уж служебните им коли не спират да се движат и събота и неделя, кой качил любовница, кой роднини, кой работници за частната му фирма. Срамота г-н Димов!
  • 22 Внимание, внимание !

    15 1 Отговор
    "В България, който оцелее го глобяват!"
    Беър Грилс
  • 23 В Гербестан

    19 1 Отговор
    "Там където ние живеем, Беър Грилс оцелява..."
    /обикновен гражданин/
  • 24 Очаквайте !

    24 0 Отговор
    "В следващия епизод на Ultimate Survival, ще оцелее ли Беър Грилс обикаляйки гишетата да си плати глобата" /НАП/
  • 25 Ужас

    20 5 Отговор
    Това ако се разчуе в международните медии ще станем за смях!!! За едно огънче, 2 обикновенни жаби и едно преплуване на езеро, и то не от обикновенни хора, а от световна медия, която описва с хвалебствени думи нашата планина!!! Хиляди ходят там и пикаят, серат, плюят, кучетата им също, мачкат жабите, мачкат растенията, а те тръгнали със световна медия да се заяждат за дреболии. Това е българския идиотизъм!!! Самата държава трябваше да му го разреши, защото нито жабите са застрашен вид, нито растенията, нито на езерото ще му стане нещо, че двамата го преплуваха!!! Все пак това е снимачен екип, а не двама туристи!!!
  • 26 Др хаус

    11 4 Отговор
    Затова никой няма да иска да идва в мизерната ни държава...
  • 27 Оставки!!!

    17 4 Отговор
    Нима никой не знае, че Беър Грилс пали огньове, яде животински видове, преплува реки и езера? Самото предаване е на такава тематика и показва как да оцелееш в условия без купешка храна и без покрив над главата. Тия трябва да са страшни малоумници, за да си мислят, че той ще се обади на Пицария "Домино" да му доставят с хеликоптера две пици и ще снима как ги яде стоейки на някоя скала!!! Човекът е супер звезда, предаването е супер известно, казаха супер хубави думи за нашата природа, а тия тролове го обвиняват в унищожител на БГ природата, в хулиганство, в садист убиващ животни за кеф!!! Нямам думи как може да има такива тъпи българи. Тия трябва да са в затвора, защото ни излагат по цял свят и затова всички ни мразят, заради такива уроди като тях!!! Той не е турист, а е снимал предаване и никакви щети не е нанесъл на еко системата!!! Беър Грилс познава милион пъти по-добре от тях природата и е направил милион пъти повече неща за защита на природата!!! Някви селяндури му скочиха, вместо да са благодарни, че дойде да снима при нас и ни похвали. Вместо да му предложат да прави още предавания те го обвиниха в персона НОН ГРАТА. ОСТАВКИ И ЗАТВОР!!!!

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бачо Киро

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "HAIVANINAT OT CUKOTKA":

    Стига глупости, сърбите в Германия дето празнуваха си отнесоха глобите като кухо пиле домат, хем нито беше национален парк, нито нищо. Обикновена поляна, хем обезопасили. Законите са си закони. За жабата и къпането е малко прекалено, но това е положението. Един такъв в Родос изгори декари гори преди години. Там също беше място под надзор за елените... Естествено, Беър Грилс е бутнал рушвет, това на всички е ясно, както и че много добре знае, че не са такси. Сега да му олупат и дело за даване на подкуп, както и да разследват пазачите за подкуп. Това естествено в приказките... У нас е такова блато, че....
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 п.п.

    0 2 Отговор
    На езерата ли е отишъл да оцелява тоа смешник бе 😂 и в кое езеро е плувал и за к'во ? 😂 Иначе,като играха хоро всички скочиха как може,не че го защитавам и това
  • 34 пурко

    4 0 Отговор
    Те щото джиповете дето ги пуснаха до езерата са с евро9 сигурно и прескачат жабите по пътя. Горе няма един ,,горски,, за цвят. Всеки път има по някой неразбрал и влязъл във водата и какво . Дискавъри поне направиха добра реклама ,каквато ние явно не можем
  • 35 електрошок

    4 0 Отговор
    Много добра реклама на Рила и срещу това риване за две жаби и запален "огън"-в две консервени кутии малко трева!?Да отворят границите и да навлезнат психиатрите!
  • 36 БръмммммБамБуммм

    1 1 Отговор
    Смешка... това са четвърт от джобните на такъв бабаит!
  • 37 един

    4 2 Отговор
    Поредната ни излагация и тъпотия! Какви актове, какви 10 000 лева? Ще се подиграват с нас както винаги! Защото ние стриктно спазваме всички правила, нямаме бракониери, никой не плува в езерата, но не за друго, а защото му е студено. В тях ние само играем хоро.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Гост

    5 1 Отговор
    Изсекоха цялата държава, мИНИСТЪРЧЕТО си трае. Некъв изял неква жаба, е*ати скандала. Кирлива държава сме си...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове