Last news in Fakti

25 Февруари, 2019 20:45 1 647 18

Горанов представи напредъка в плана по пътя към еврозоната

  • владислав горанов-
  • еврозона-
  • банков съюз-
  • вкм-іі-
  • erm ii

Министърът на финансите обсъди приемането на България във ВКМ-ІІ и Банковия съюз с посланиците на страните от еврозоната и Дания

Горанов представи напредъка в плана по пътя към еврозоната - 1
Снимка: МФ

Министърът на финансите Владислав Горанов обсъди на работна среща с посланиците на страните от еврозоната и Дания напредъка по мерките в плана за действие за приемането на България във ВКМ-ІІ и Банковия съюз, както и икономическото развитие на страната ни. В срещата участваха също и управителят на Българската народна банка Димитър Радев, заместник-председателят на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов и заместник-министърът на финансите Маринела Петрова, която презентира изпълнението на мерките от Плана.

Финансовият министър посочи, че България е поела ангажимент до средата на тази година да бъдат насочени допълнителни усилия за засилване на рамката на надзора в банковия и небанковия финансов сектор, за подобряване на макропруденциалната рамка и тази на несъстоятелността и за засилване на мерките за борба с изпирането на пари и модернизиране на управлението на държавните предприятия. По думите му с изпълнението на тези ангажименти правителството цели да покаже на европейските си партньори, че достигането на България до този етап от европейската си интеграция не е случайно, а е резултат от упорити и целенасочени усилия.

Министър Горанов увери участниците в срещата, че българското правителство ще продължи да работи за финансовата и макроикономическата стабилност на страната и ще следва мисията си за поддържане на устойчиви и прозрачни публични финанси, и за създаване на условия за икономически растеж. В последвалата дискусия дипломатите от еврозоната и Дания изразиха наблюденията си от протичащия процес и споделиха мнения относно представения напредък.

Планът за действие за присъединяване към ERM II и напредъкът по мерките в него може да видите ТУК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горанов

    33 0 Отговор
    кажи за апартамента дупе шиляво? Дали ако те пусна с минимална заплата ше оцелееш?Ама акъл знаеш да даваш, Незабавна ОСТАВКА и всички политици от шайката в ЗАТВОРА.

    Коментиран от #17

  • 2 Клюкар

    26 0 Отговор
    Абе ,кво стана с апартамента бе???? Или всеко чудо,за три дни??? Уж проверки, не знам си какво. Или се очаква ново земетресение в Перник???.
  • 3 горанооов

    19 0 Отговор
    След като съм министър , икономически , всички българи - дгд , ще храним мангустиани , ще работите до 80 и ще плащате като роби ! От мене , баце и цвинокио много поздрави ! Ей ся и с гей зоната ще ви пр''бем !
  • 4 Иванов

    23 0 Отговор
    Горанчо, признай си как стана милионер с държавна заплатка, ще ти олекне мойто момче!!!

    Коментиран от #6

  • 5 пълен напред

    2 19 Отговор
    Много ги е яд казачоците че Владката е пич.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 9 Отговор
    Националната ни валута в момента е пробита от всякъде. Всеки може да участва в търг за обществена поръчка в евро, но да плащаш и продаваш в евро на "женския пазар" в София е в нарушение на закона. За мафиотите левът е една досадна междинна гара. Нито една голяма фирма у нас не капитализира печалбата си е левове, а в чужда валута, тъй като няма интерес да увеличава левовата наличност. Левът, поставен в това унизително положение е вреден за икономиката ни. Изходът е само един, максимално бързо въвеждане на еврото, докато не сме се обезкръвили съвсем. Сегашното ни фискално състояние е пълен абсурд. Направо се чудя как България оцелява финансово. Ние сме в хроничен недоимък на пари за болниците, учителите, пенсионерите, полицията, армията, - а бе дантел марка сме и това се дължи на ДВОЙНАТА ПАРИЧНА СИСТЕМА. От друга страна, пък ако се откажем от валутния борд, пропадаме безвъзвратно, тъй като руската агентура е буквално на всички нива. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Честно казано, имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и България бързо пое глътка въздух.... Накратко: По настоящем в България БАЧКАМЕ ЯКО! Производство и пари има, но левчетата не достигат... Като потвърждение, една случка от миналата година: В малък клон на банка ДСК исках да изтегля от сметката си 2 000 лв, КОЛКОТО Е МАКСИМУМЪТ БЕЗ ПРЕДВАРИТЕЛНА ЗАЯВКА, момиче

    Коментиран от #11

  • 8 Винетка

    6 0 Отговор
    засилване на рамката на надзора в банковия и небанковия финансов сектор, за подобряване на макропруденциалната рамка и тази на несъстоятелността и за засилване на мерките за борба с изпирането на пари и модернизиране на управлението на държавните предприятия!
    А оня дето правеше пици за България, Мончо къде е! Та българският бюджет, трябва да излежда, като детска пица! А ЗА ДА СТАНЕТЕ РОБИ ВЗИМАЙТЕ КРЕДИТИ!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Горанов подрежда Кубчетата на Рубик !

    6 0 Отговор
    На баткоците !
  • 11 onq s konq

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Пич ти нормален ли си? ???????

    Коментиран от #12

  • 12 onq s konq

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Нормално е за хора с образование тип"забавачка" като тебе да питат другите дали са "нормални",ЗАЩОТО НЯМАТ СПОСОБНОСТ ЗА СОБСТВЕНА ПРЕЦЕНКА.Абсурдността при тоя "некачествен матриал" е,че какъвто и отговор да получат на въпросите си,ТЕ НЕ ГО ВЯРВАТ ПО ПРЕЗУМПЦИЯ,защото НЕПРЕКЪСНАТО СА ЛЪГАНИ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ от ...и от 2-та пола!Ха "покажи сега на тия хора как се мяташ " безпаричен и колко много искаш ПАНЕ ВЕДНЪЖ някой да се обърне към теб с "Господине",а не да ти подвикват само и единствено с ПРЯКОРА ТИ в живота:)И ти казах ДА НЕ ПИШЕШ С МОЯ НИК защото ти миришат краката,ама "чувай х.ьо":)
  • 13 кок

    6 0 Отговор
    Давай кръстник! Само още едно апартаментче. Я го виж Цвъ къде е? Не мож го доближи.
  • 14 Станиш Сергееффф

    4 0 Отговор
    Горянооффф с тая гипсова маска на лицето ... много на сериозно си се взел че си и вярваш шмекер и мошеник ще получиш голата опашка
  • 15 Koko

    4 0 Отговор
    За пореден път политиците показват че живеят в паралелен свят.... там където всичко е ОК и всичко е наред....
  • 16 Какво ще

    4 0 Отговор
    Ми го представят да го разстрелват и тва е
  • 17 финансов виртуоз

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Горанов":

    Шубелията е вълшебник - той с 300 лева чиста месечна заплата първо децата си ще изучи... като се замисли човек, сметката излиза - не плаща наем, на държавна софра е, с мерцедес го вземат и го връщат, дрешките му плащат, оттук-оттам му подхвърлят по некоя тлъста пачка... и те така...
  • 18 МиГ 23

    0 0 Отговор
    Не на еврото в България!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове