Last news in Fakti

28 Февруари, 2019 13:12 3 611 15

Пловдивчанка замина да се омъжи в Германия! Мъжът ѝ я дрогира и насили

  • насилие-
  • жени-
  • германия

Друга жена на 32 години от Пловдив, пък е била експлоатирана сексуално в Сарагоса

По 6 случая на жертви на трафик на хора през изминалата година са работили от Местната комисия в Пловдив. Това стана ясно от направения от тях отчет за дейността за 2018г., съобщи trafficnews.bg

В единия от случаите е получен сигнал, касаещ жена на 36 години от Пловдив, която заминава за Париж с обещание за работа като помощничка в домакинството срещу високо месечно възнаграждение. След като е експлоатирана трудово, жертвата е въвлечена в насилствена проституция и сексуална експлоатация, както и са отнети личните ѝ документи. След намеса на органите жената е изведена успешно от ситуацията на трафик във Франция и се завръща в България.

В друг случай се обръщат с молба за жертва на сексуална експлоатация, склонявана да предоставя сексуални услуги. Подаден е и сигнал за трудова експлоатация на млад мъж, държан принудително от неговия началник, който отнема личните му документи, заради което и не може да напусне работното си място. Правил е опити да избяга, но неуспешни.

Един от най-фрапиращите случаи е на жена на 39 години, която е заминала за Германия под претекст да сключи брак, но всъщност е насилвана сексуално и е била под наркотична зависимост. След като се завръща в България, лицето, с което е заминала първоначално и неин бъдещ съпруг продължава да експлоатира жертвата. Смята се също така, че мъжът, който е извел първоначално жертвата в Германия, постъпва по подобен начин и с други млади жени, като им обещава брак и бляскаво бъдеще.

Друга жена на 32 години от Пловдив, пък е била експлоатирана сексуално в Сарагоса, Испания.

По всички случаи се работи съвместно с МВР и с жертвите, като им е оказва пълна подкрепа за тяхното психологическо възстановяване.

За настоящата година Местната комисия за борба с трафика на хора, чийто председател е заместник-кметът Златин Велев, прие програма за противодействие на трафика на хора, която включва конкретни мерки и действия. Част от тях са свързани с още по-голямо взаимодействие и сътрудничество между държавни и неправителствени организации на местно ниво, работа с уязвими групи, повишаване осведомеността на обществото и рисковите групи (жени, деца, представители на етническите малцинства, безработни и социално слаби) по проблемите на трафика на хора. Ще бъдат организирани и информационни, разяснителни и образователни кампании за лица от рисковите групи на трафика на хора на местно и регионално ниво, в училища съвместно с партньорите - Община Пловдив, БЧК – Пловдив и Фондация „Кампания А21“.

В годишната програма са включени и начините за преодоляване на последиците от трафика на хора и реинтегриране на жертвите в обществото чрез оказване на помощ, подкрепа, съдействие, защита, преквалификация и трудова заетост.

Местната комисия за борба с трафик на хора напомня, че всеки може да подаде сигнал, ако е жертва или има информация за човек изпаднал в подобна беда в страната или в чужбина. Това може да стане на: телефон +35932/622136.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    23 3 Отговор
    Да ходят!Черния циганин с лилавия катър ги чака!
  • 2 Оппа

    33 1 Отговор
    Така е ,като имат манталитет на корви! Подлъгват ги с висок стандарт. Пари, коли, а се оказва друго.
  • 3 анонимен

    6 21 Отговор
    а българина какво предлага. кочина мизерия циг..., убииства труд. експлоатиране бой вкъщи че няма пари за хляб.. закон да си защити най слабите...

    Коментиран от #4

  • 4 5ко

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "анонимен":

    А ти какъв си бре и к'во предлагаш?! Джендърската конвенция? Май си от сганта на крастомир кънев? Бегай да се омъжиш за някой звезден принц или се цани за обслужващ персонал в бежански лагер.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дръндеф

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Волен Мекия":

    Гълташ ли?
  • 7 Joe Black

    17 1 Отговор
    Никой не е виновен, че иска по добър живот!
    Няма морал няма принципи, няма уважение, човечност или доброта. ИМА само ПАРИ и интереси. Извратената ни дейсвтителност ражда извратеняци, джендъри и други грешки на природата. Просто тоя свят е за затриване, това истината! И колкото по-скоро толкова по-добре!
  • 8 анонимен

    10 0 Отговор
    Атеистите боготворят само парите. Партията го е доказала. Същото са го преживели много по развити народи от нас преди да изчезнат. Ние сме свидетели на още 1 изчезваща цивилизация.
  • 9 Реалист

    8 1 Отговор
    Тези случаи са хиляди , ама на някой нещо не му отърва да се разчуват ! Все пак сме в Европа , свободно движение на хора и др. "ценности" !

    Коментиран от #11

  • 10 Ъммм

    11 0 Отговор
    Тези жени не четат ли в интернет дали други жени са преживявали такива неща? Защо продължават да се връзват ? Те не мислят ли с главите си?
  • 11 Реалист

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Тааааа откъде "почерпи" информацията за "хилядите" случаи или изпълняваш заръката да всяваш смут и омраза в България... Лапни..шарани сте това орките на барикадата.

    Коментиран от #13

  • 12 ванката

    6 0 Отговор
    така е като търсите мекото на хляба ...
  • 13 Реалист

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    Ами отиди в коя да е циганска махала и попитай колко момичета са на "работа" в чужбина , а омразата и разделението в България е заченато от бившите обитатели на "Раковски " 134 !
  • 14 457

    7 1 Отговор
    мозък не се продава наливен !!! Майкаси ли търси там !!! Хич не ги съжалявам на такива прости п-тки !!!
  • 15 гост

    4 0 Отговор
    Нали тука се свършиха мъжете , та започнаха в чужбина да търсят. Но то в статията е написано много добре , такъв е манталитета на българската жена , били подлъгани от бляскаво бъдеще , тоест пари. За жалост българката вече се интересува само от пари . Такива не ги жаля , каквото потърсили това и намерили бляскаво бъдеще.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове